Įkraunama...
Įkraunama...

Mano katytei morčius

QUOTE(Lolija @ 2010 05 10, 11:17)
o jeigu jai būnant kieme užeis morčius (kurio jūs galbūt net nepastebit), ar esat tikra, kad ji pašaukta atbėgs pas jus, o ne pas kaimyną gražuolį katiną?
esu tikra, kad neatbėgs, ji laisvo oro direktorė smile.gif bet kasdien kieme ji vedžiojama su pavadėliu, tai bėgti jai niekas niekur neleis, o sode blink.gif negi morčius užeina taip staiga, nieko nieko ir po pusdienio staiga jau morčius blink.gif Iki šiol buvau įsitikinusi, tiksliau įtikinta, kad nepastebėti morčiaus tikrai neįmanoma, bet db jau taip laisvai sode nepaleisiu. Einu skaityt apie vet. klinikas ir vetus, o gal ką rekomenduosit, Vilniuje? Daug gero, būtent sterilizacijos tema, girdėjau apie Birutę iš Pilaitės ir R. Žilinskienę iš Fabijoniškių, gal pas kurią iš jų?

QUOTE(Lolija @ 2010 05 10, 11:17)
ir apie tai ar sunku ar nelabai laukti iki 1,5 metų galėsit spręsti tik tada, kai katė sumorčiuos, nes kai kurių kačių morčiai yra vedantys iš proto blink.gif . pasiskaitykit ankstesnius merginų komentarus wink.gif
galbūt, kaip minėjau katę laikau pirmą kartą, tad tikrai neįsivaizduoju kas tai per baubas. Tiesiog norisi kaip katytei geriau, sveikiau.
Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2010 05 10, 13:18)
esu tikra, kad neatbėgs, ji laisvo oro direktorė smile.gif bet kasdien kieme ji vedžiojama su pavadėliu, tai bėgti jai niekas niekur neleis, o sode blink.gif negi morčius užeina taip staiga, nieko nieko ir po pusdienio staiga jau morčius blink.gif Iki šiol buvau įsitikinusi, tiksliau įtikinta, kad nepastebėti morčiaus tikrai neįmanoma, bet db jau taip laisvai sode nepaleisiu. Einu skaityt apie vet. klinikas ir vetus, o gal ką rekomenduosit, Vilniuje? Daug gero, būtent sterilizacijos tema, girdėjau apie Birutę iš Pilaitės ir R. Žilinskienę iš Fabijoniškių, gal pas kurią iš jų?

galbūt, kaip minėjau katę laikau pirmą kartą, tad tikrai neįsivaizduoju kas tai per baubas. Tiesiog norisi kaip katytei geriau, sveikiau.

Galima ir nesuprasti, kada pirmą kartą rujoja. Mano katytė pirmą kartą surujojo maždaug 7 mėn. amžiaus. Jokio dainavimo, jokio trypčiojimo užpakalinėmis kojytėmis. Tik tiek, kad dažnai tvarkydavosi pauodegį. Dainuoti pradėjo antrąją rują, o dainuoti ir trypti kojomis trečią ruja. O kita katė sumorčiavo iš karto su pasitrepsėjimais, tik per morčių ji nedainuoja, o murklena. Kiekvienai katei individualiai.
Atsakyti
Sveikos, mano katytei uz poros sav bus 11 mėnesių, morčiuoti pradėjo devynių mėnesių ir taip tęsiasi iki pat dabar - savaitę pamorčiuoja, paskui kokias keturias dienas ramu ir t.t.
Ar čia normalu, ar man jau sunerimti, kreiptis į veterinarą, gal ką patars?
Sterilizuoti nenorim, nes norėsim ateity kačiukų, o kol kas ji dar per jauna jiems.
Ačiū smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(kaubojey @ 2010 10 19, 23:15)
savaitę pamorčiuoja, paskui kokias keturias dienas ramu ir t.t.

Pas mus ta pati situacija, o kadangi dvi katės, tai morčiaus non stop. Paeiliui. Skambinau veterinarei. Sakė, jei nėra turėjus nei vienos vados, tai labai pavojinga duot vaistus. Gali ir nuo vienos ampulės auglių atsirast.
Kitą savaitę nutariau vežt sterilizuot.
Atsakyti
Bet kokia priežastis tokio ilgalaikio morčiavimo? Ar čia be jokios priežasties, tiesiog vienom katėm vienaip, kitom kitaip ir nieko čia nepadarysi..?
Atsakyti
na mes irgi pradėsim morčiaut nuo to nesibaigiančio saviškės morčiaus doh.gif praktiškai savaitę išbūna normali, po to pms prasideda - pradeda myžčiot į visus bliūdus ir taaip savaitę, o po jos ateina narmalus morčius - su kaukimais, voliojimais, nevalingu trūkčiojimusi doh.gif psio, sterilizacija garantuota doh.gif
Atsakyti
Sveikos, pasidalinsiu savo liūdesiu. Pradingo mano katytėsad.gif rujoja 5 para. Dar jaunutė 5mėnesių. Pergyvenu labjausiai, kad sugrįžtu.
Atsakyti
QUOTE(sanval @ 2010 10 26, 23:30)
Sveikos, pasidalinsiu savo liūdesiu. Pradingo mano katytėsad.gif rujoja 5 para. Dar jaunutė 5mėnesių. Pergyvenu labjausiai, kad sugrįžtu.

Pasaugot reikejo, nu jei morcius ir nesterilizuota kate tai per morciu bent jau neleist niekur...ka darysit jei grys su pilvu? tokios jaunutes net neisgimdo dazniausiai ir nustimpa begimdydamos...
Atsakyti
sanval jeigu rasit katytę siūlau kuo greičiau pas veterinarą keliauti ir žiūrėti ar galima operuoti, kadangi žinau kelias istorijas apie panašaus amžiaus gimdančias kates ir tikrai nieko gero. Bandykit ieškoti katės kur apie namus, gal nebus toli nuklydusi.
Atsakyti
Sveikos, gal kas zinote ir galite atsakyti smile.gif nuvezem savo katyte pas katina, prabuvo kartu dvi paras, bet vis dar yra morciaus pozymiai, dar voliojasi ant grindu smile.gif ar tai reiskia kad ji dar nepastojo? ar pastojus iskart turi praeiti morciaus pozymiai?
Atsakyti
manoji dar 3 paras doh.gif voliojosi ir kniauke namo gryzusi. ir po 9 sav. sekmingai atsivede 4 katukus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2010 11 28, 16:19)
manoji dar 3 paras doh.gif  voliojosi ir kniauke namo gryzusi. ir po 9 sav. sekmingai atsivede  4 katukus thumbup.gif

o tai gal ir mums pavyko smile.gif dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti