Įkraunama...
Įkraunama...

Mano katytei morčius

Nu aš žinau, kad sterilizacija padėtų, bet ką DABAR daryti? 4u.gif
Atsakyti
Vakar pradejo dainuoti mano mergaite doh.gif
siandien po naktiniu jos slapminejimu ir dainavimu galva sunki.
Na dar pora naktu ir vel bus ramu.
Atsakyti
ne velnio nepraejo po dvieju naktu schmoll.gif
jau 4 para kaip dainuoja doh.gif
jau net uzkimusi, bet vistiek dainuoja, ir dar kokias melodijas, su visokiais uzraitymais doh.gif
Atsakyti
mamos, gal kas priglaustumėt katytę? Laiptinėj prieš dvi sav radau dvi nabagėles, išsigandusias, bijančias žmogaus.. nu negalėjau palikt, parsinešiau, bet bėda, kad mano šunys nemėgsta kačių, Lora net buvo sužeidusi mūsų senają katę (ją teko išvežti mamai), tai didelė problema laikyti jas.. skambinau į Nuarą, Lesę, Pifą, nėra laisvų narvų, o Nuare pasiūlė atvežti ir užmigdyti, bet neleidžia man širdis.. Dabar katytės jau daro į dėžutę, nebėra baugščios, valgo viską ir būtų labai geros draugės.. Padėkit surasti joms namučius.. abi mažytės, baltoji kiek didesnė.. Gal kas iš pažįstamų ar draugų sutiktų turėti naują gyventoją..? galime atvežti į kitus miestus, susitartume..

user posted image

user posted image

http://www.facebook....mp;l=0c657dd5e9
Atsakyti
Kiek skaiciau temą, tai čia rašoma apie kačių morčių. O ar kas nors galit pasakyt, kiek laiko trunka ir kaip dažnai būna KATINŲ morčius? Ar jie visus kiaurus metus lipa ant rankų,kojų ir bando poruotis su kuo papuola, ar tik tam tikrais laikotarpiais? Katinų žinovės, pasakykit??
Atsakyti
katinai "nemorčiuoja" taip periodais kaip katės,- jie nuo tada kai subręsta, visą laika "nori" ir "gali" 4u.gif
Atsakyti
g.gif
Nesuprantu šeimininkų, kurie taip kankinasi ir kates kankina. Sterilizuoti , kastruoti kates gaila, o vaistus šerti ne. Mano kaimynė, išsilavinusi protinga moteris, beje turinti 2 kates, viena sterilizuota, niekaip aš jai neišaiškinu, kad ir 2 katę reikia sutvarkyti.2 katytė, beje pirmosios dukra, jau turėjo kačiukų vadą, o dabar kaimynė ją sistemingai pumpuoja tabletėm. Nes pirma bandė saugoti, neleisti į lauką, gyvenam kaime, tai normalu, kad katės išeina į lauką. Jos argumentas, kad dabar sterilizacija labai brangu... Nu sori, mano vyras dabar bedarbis, bet aš vistiek ruošiuosi kastruoti savo šunį, kuris irgi laksto pas mergas ir pareina visas sukandžiotas ir sudraskytas. Paskaičiavau, kad ir kaip tai brangu, bet mano nervai ir vaistai, kurius perku gydant šuniuko žaizdas, per kelis metus tikrai atsipirks.
Dar galvoju, kad ypač kaime, dauguma žmonių neturi nei sąžinės, nei žmoniškumo, kačiukus, šuniukus skandina, kasa gyvus ir t.t. Jeigu jie kaip nors užauga, tai yra jų problemos, kaip prasimaitinti ir išgyventi.
Atleiskit, išsiliejau, bet kodėl dauguma vistiek yra prieš kastraciją, sterilizaciją ?
Atsakyti
Sveiki, kadangi katę laikau pirmą kartą gyvenime esu visiškai pasimetusi - ar gali būti, kad ~ 10 mėn katytei dar nebuvo morčiaus? ar įmanoma jo nepastebėti? Skaičiau ir išsiklausinėjau, kad jau 4-6 mėn katytės morčiauja, o maniškė vis ne. Ketinau morčiaus metu pasaugoti ir sterilizuoti 1-1,5 m. sulaukusią, bet db baisu nepražiopsoti, nes katytę savaitgalį vežamės į sodą, kur ji laksto laisvai, už sodo tvoros neina, morčiaus nėr, tad kačiukų kaip ir neturėtų parsinešti, bet visgi neramu. Svarstau, gal sterilizuoti nieko nelaukus, juk jau ne mažiukė, bet norisi, kad pilnai užaugtų, subręstų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo villijaa: 10 gegužės 2010 - 09:19
QUOTE(villijaa @ 2010 05 10, 10:16)
Sveiki, kadangi katę laikau pirmą kartą gyvenime esu visiškai pasimetusi - ar gali būti, kad ~ 10 mėn katytei dar nebuvo morčiaus? ar įmanoma jo nepastebėti? Skaičiau ir išsiklausinėjau, kad jau 4-6 mėn katytės morčiauja, o maniškė vis ne. Ketinau morčiaus metu pasaugoti ir sterilizuoti 1-1,5 m. sulaukusią, bet db baisu nepražiopsoti, nes katytę savaitgalį vežamės į sodą, kur ji laksto laisvai, už sodo tvoros neina, morčiaus nėr, tad kačiukų kaip ir neturėtų parsinešti, bet visgi neramu. Svarstau, gal sterilizuoti nieko nelaukus, juk jau ne mažiukė, bet norisi, kad pilnai užaugtų, subręstų.

Sveiki,
tikrai gali būti ir vėliau. Tai individualu. Temperamentingos katės anskčiau pradeda, ramesnės vėliau...
O sterilizuoti kaytę galite ir dabar. 10 mėn. ji pakankamai subrendusi. Nebūtina nieko laukti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2010 05 10, 09:16)

Gali nemorčiuoti ir 10 mėnesių, gali nemorčiuoti ir iki metų. Gali būti, kad pirmasis morčius buvo nežymus ir tiesiog nepastebėjot. Mano viena katei pirmasis morčius buvo toks nežymus, kad abejojau morčiuoja ji ar ne, o kita katė sumorčiavo pirmajį kartą 9 mėnesių. O kodėl norit laukti taip ilgai, kad sterilizuoti?
Atsakyti
ačiū už atsakymus smile.gif

QUOTE(busycat @ 2010 05 10, 10:59)
O kodėl norit laukti taip ilgai, kad sterilizuoti?
žinau, kad galima sterilizuoti anksčiau, kad yra ir ankstyvoji sterilizacija vos 3-4 mėn. katytėms, bet prisiskaičiau įvirių nuomonių, kad pvz. anksti sterilizuotos katės lieka smulkutės (db tiksliai nepamenu, bet kad hormonai kažką įtakoja, o sterilizavus jie nebegaminami) ir norisi, kad ji pilnai užaugtų, sustambėtų. Na nežinau, gal tai ir mitas, bet kai katė nesibasto po kiemus viena, tai nesunku ir palaukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo villijaa: 10 gegužės 2010 - 10:13
QUOTE(villijaa @ 2010 05 10, 10:12)
...bet kai katė nesibasto po kiemus viena, tai nesunku ir palaukti.

o jeigu jai būnant kieme užeis morčius (kurio jūs galbūt net nepastebit), ar esat tikra, kad ji pašaukta atbėgs pas jus, o ne pas kaimyną gražuolį katiną? ir apie tai ar sunku ar nelabai laukti iki 1,5 metų galėsit spręsti tik tada, kai katė sumorčiuos, nes kai kurių kačių morčiai yra vedantys iš proto blink.gif . pasiskaitykit ankstesnius merginų komentarus wink.gif
Atsakyti