Maniškė morčiavojo sausio viduryje, o dabar vėl. Tik aršiau... Maža to, jau 3 sykius pažymėjo mano lovą, ir būtent tą vietą, kur aš bazuojuos. Už ką? Planuose sterilizacija, bet po pirmo karto paskaičiavau, kad jai meilė užeina 2 sykius per metus, tad nutariau palaukti bent gegužės, kai bus šilčiau. Šalta pas mus namie, tad nesinori gyvūnėlio peršaldyti. Pagailėjau, o dabar pasigailėsiu... Ausų kištukai nepadeda, tenka darban veik nemiegojus eiti. Darbas protinis, o proto jau nebeliko...
Šiąnakt mano giesmininkė prisikvietė kavalierių ir pakėlė tokį skandalą, kad išsyk pramušė manuosius ausų kištukus - žviegdama it skerdžiama kiaulė numetė nuo palangės vazonikus su gėlėmis, butelį su vandeniu... Ai... Kavalierius gi persigandęs tyliai tupėjo už lango ant palangės. Supratau, jog ne tokio kavalieriaus panelė laukė. Ryte ir dieną jis buvo dar kelis sykius subrokytas. Vėlgi bežviegiant, šnypščiant, mindant ir raunant vazonikuose viską kas gyva. Bet tai baikės. Bjauriausia tas žymėjimas. Toliau tęsiasi, teritorija platėja... Ką daryt?
Ir dar. Kaip manote, ar geriau leisti jai į valias išsirėkti, ar galima tam tikrais būdais (turiu tokių...) rėkimą kiek apriboti? Suprantu, jog tai fiziologiniai procesai, bet gal yra būdų, kuriais juos galima kiek patrumpinti ar bent neprailginti?
Ir dar. Kaip manote, ar geriau leisti jai į valias išsirėkti, ar galima tam tikrais būdais (turiu tokių...) rėkimą kiek apriboti? Suprantu, jog tai fiziologiniai procesai, bet gal yra būdų, kuriais juos galima kiek patrumpinti ar bent neprailginti?
Laba katinukų mamos. Ir aš turiu du. Problemų su kastruotu vyresnėliu neturiu, tačiau didelį rūpestį kelia mažoji. Jai 10 mėn. Pirmą kartą morčiavo nežymiai, kelias dienas. Bet praėjus kokiom 3 sav. ir vėl tai dabar jau tesiasi 3 savaitė. Širdį skauda kaip kankinasi. Akyse nyksta, visai nevalgo, tai nupirktų vitaminų kiek palaižo. Net savo mėgstamiausią ėdalą pauosto ir nueina. Ateity noretume nors vieną vadą turėti, todėl tablečių nuo morčiaus bijau, bet gal sakau yra kokių homeopatinių kiek raminančių. Gal jai tai padėtų?
QUOTE(segtukas @ 2009 05 25, 09:55)
Laba katinukų mamos. Ir aš turiu du. Problemų su kastruotu vyresnėliu neturiu, tačiau didelį rūpestį kelia mažoji. Jai 10 mėn. Pirmą kartą morčiavo nežymiai, kelias dienas. Bet praėjus kokiom 3 sav. ir vėl tai dabar jau tesiasi 3 savaitė. Širdį skauda kaip kankinasi. Akyse nyksta, visai nevalgo, tai nupirktų vitaminų kiek palaižo. Net savo mėgstamiausią ėdalą pauosto ir nueina. Ateity noretume nors vieną vadą turėti, todėl tablečių nuo morčiaus bijau, bet gal sakau yra kokių homeopatinių kiek raminančių. Gal jai tai padėtų?
Vat as irgi panasia beda turiu. Katei prasidejo morcius, ji pries tai jau buvo turejusi kaciuku, suseriau jai tris kontraceptines tabletes, ji nusiramino. Daugiau manau ju neduoti, nes bijau neigiamu pasekmiu. Skaiciau cia kazkur forume kad gali gimti neissivysciusiu kaciuku. Viliuosi tik, kad tos kelios tabletes jai nepakenke taip labai.
Sveikos,merginos.Gal ka patartumet.Mano pazystamos kate rujos metu visur zymisi.Net nebezino ka daryt,ant pagalviu,paskui teko ismesti.Toks astrus kvapas,o skalbia ir skalbia.Jei tik uzuodzia savo pazymeta vieta,ir vel ten zymi.
QUOTE(AKTIJA @ 2009 07 13, 10:17)
Sveikos,merginos.Gal ka patartumet.Mano pazystamos kate rujos metu visur zymisi.Net nebezino ka daryt,ant pagalviu,paskui teko ismesti.Toks astrus kvapas,o skalbia ir skalbia.Jei tik uzuodzia savo pazymeta vieta,ir vel ten zymi.
Geriausiai tokiu atveju sterilizuoti. Kurį laiką dar gali ir žymėtis. Būtinai reikia labai gerai išnaikinti kvapą iš pažymėtų vietų. Tam tinka Lenor neskiestas.
QUOTE(segtukas @ 2009 05 25, 09:55)
gal sakau yra kokių homeopatinių kiek raminančių. Gal jai tai padėtų?
Mano katei po kaciuku atsivedimo irgi daznos rujos prasidejo.Dar maitindama kaciukus pradejo rujoti.Du kartai buvo kas dvi savaites, ir trys kartai kas antra savaite.Kate ir po kaciuku ir del morciu nebepanasi y kate.... Taigi pasitariau su veterinaru ir pradejom leisti homeopatiniu vaistu kursa.Siandiena vaziuosime leisti sestos ampules.Pagal kates ruju "grafika" jau penktadieny - sestadieny turejo prasideti ruja, bet kolkas ramu.Tie homeopatiniai rujos visai nepadarys, kad nebutu, bet turetu padaryti jas retesnes ir lengvesnes.Nezinau ar cia vaistai kazkiek gelbeja ar kates organizmas pats tvarkosi, bet "laukta" ruja dar neprasidejo... zinoma tegul ir neprasideda, nes jau katei gana ir man nervas del jos, nes needa tik narnauja...
QUOTE(Ada. @ 2009 07 23, 13:58)
Sveikos merginos,
Turiu grazu smelio spalvos kornish rex veisles katina (su dokumentais) kuris noretu pakviesti tos pacios veisles katytes (nebutinai su dokumentais) i pasimatyma .
Temos neseku, laukiu jusu zinuciu i AZ arba i el pasta: ada_nov@yahoo.com
Telefono numeris: 8-618-24501
Iki Ada
Turiu grazu smelio spalvos kornish rex veisles katina (su dokumentais) kuris noretu pakviesti tos pacios veisles katytes (nebutinai su dokumentais) i pasimatyma .
Temos neseku, laukiu jusu zinuciu i AZ arba i el pasta: ada_nov@yahoo.com
Telefono numeris: 8-618-24501
Iki Ada
Pamirsau ideti nuotraukyte
Stai jis
Mūsų katytei vakar irgi prasidėjo morčius. Bet visa laimė, kad ji taip tyliai ramiai murkčioja, neklykia. Šiandien kažkodėl bandė pasisiot man į gėlę. Matyt, kraiko kvapas jau per aštrus buvo, tai pakeičiau, nors dar nelabai reikėjo... O šiaip labai gera ir rami mūsų katytė.
Nu ale žinokit žiūriu, kad antrą kartą man į gėlę privarė. Kas čia jai dbr yra? Ką daryt?
QUOTE(micefee @ 2009 08 20, 22:31)
Nu ale žinokit žiūriu, kad antrą kartą man į gėlę privarė. Kas čia jai dbr yra? Ką daryt?
Per morciu kates iegi zymisi teritorija. Padetu sterilizacija.