Įkraunama...
Įkraunama...

Mano katytei morčius

QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 03 27, 20:05)
sveikutės
pas mane katinukas auga, jau 7 mėnesiai , bet dar lyg ir nemorčiavos g.gif
galvoju kad kaip nors susitvarkysiu , bet nekastruosiu , nes esu nusiteikus prieš kastracija rolleyes.gif

Kuo pamatuotas toks nusistatymas?
Atsakyti
sveikutės
galvoju kad kaip nors susitvarkysiu , bet nekastruosiu , nes esu nusiteikus prieš kastracija rolleyes.gif

na ir???
Atsakyti
QUOTE(laimasa @ 2009 03 12, 17:33)
na mano katytei vel prasidejo morcius. ramybe buvo menesi bet sia naktis buvo kosmariska ir man ir jai bemiege. praburkavo visa nakti neiskentusi nuejau nupirkau vaistu. nes vaziuoti reikia toliau daryti sterelizacija, o dirbu tai nieko nebus. dabar miega jinai  gal leis sia nakti man issimiegoti

Na del vaistu naudojimo jau Iste parase apie pasekmes. jei galvojate, kad "mano katytei taip neatsitiks" tai deja, bet tikrai gali atsitikti. Ar ne geriau vistik koki penktadieni po pietu nuvezti sterilizacijai, tam kad turetumete laiko su ja pabuti per savaitgali, ty pirmasias dienas po operacijos, kad siek tiek ja priziuret.

ISTE, parasyk orientacines kainas kiek kainuos kai jau prasides problemos ir reikes daryti priverstine operacija, bei kaip tai pasireiks? wink.gif
Turejo kazkada draugai kate, kuria isoperavus mano drauge veterinare netgi atsiunte man nuotrauka, kad parodyt kas pas ja pilve buvo.... patikekit vaizdas ne "silpniesiems". Gal Iste turi kokiu pavyzdziu, kuo baigiasi "gerieji vaistukai, kad katyte nenoretu"?

QUOTE(mazylia323 @ 2009 03 12, 18:48)
as ir turiu katina,bute auginam. bet ir i lauka isleidziam,protingas tas musu katinas kai uzsinori savo reikalus atlikti tai namie nedaro i lauka prasosi. tai isleidziam o veliau atgal i namus grizta   
tik pastaruoju metu vargsui kazkas negerai ,dantuka turbut skauda vargseliui esti sunku 

Ar tikrai dantukai, o ne kokia kalicivizore?
O jus nebijot lauke pagaunamu ligu puokstes? as bijociau (nes siek tiek apie tai pasidomejau). Kaip ir galimybiu, kad katina gali suvazinet, sunys uzpult ar pikti paaugliai suzalot. Kazkada teko matyti vet gydykloje vaizda kai mergaites atnese katyte, kuriai kiemo vaikai nupjove... liezuvi. sad.gif gyvuna teko uzmigdyt...
Jus geriau pasidomekite pvz kokiame nors PIFE ar LESEJE ar pan gyvunu prieglaudose su kokiomis ligomis jie randa "gatvines" kates. Pvz grybeliu gali uzsikresti ir zmones (kaip ir daugeliu kitu ligu). Ar nebijot kad Jusu katinas gali "parsinesti" namo kazka panasaus? kaip suprantu turbut neturite vaiku? Nes as pirmoje eileje bijociau del savo vaiko. ax.gif

sveikutės
galvoju kad kaip nors susitvarkysiu , bet nekastruosiu , nes esu nusiteikus prieš kastracija

Katinukas ar katyte? Nors is kitos puses beveik jokio skirtumo. Kates ITIN DAZNAI kaip ir katinai pradeda zymeti teritorija (gal ne taip "kvapiai" kaip berniukai, bet nemaziau nemaloniai, tarkim jei tai padaroma Jusu lovoje). Ypac tada kai "isirujoja" ty kai negauna katino kokia 3-5 ruja. Tada pas kate prasideda vienintele mintis: kaip pratesti gimine. Ji rujoja beveik be perstojo (na mazdaug... savaite rujoja 3dienas tyli ir vel rujoja). Rujos metu ji beveik nevalgo, organizmas ishsenka, ji GALI pradeti zymeti teritorija (o veliau net sterilizavus, tose paciose vietose sysioti, nes ji vistiek uzuodzia kvapa, nors ir ishvalete, ju uosle n kartu stipresne). Pas ja gali prasideti psichikos sutrikimai, ji gali pasidaryti pikta ar net agresyvi, apie organizme vykstancius procesus tegul papasakoja veterinarai.

Manau, kad po kokio puses metu gali atsirasti nauju temu: "mano katyte sysioja ne vietoje, kas jai?"
apie vaistus tipo "nuo rujos" jau ir cia pasakojo. Net nezinau... as tai manau, kad jei kate ne veisimui tai tiek jai tiek Jums butu geriau jei ji butu sterilizuota.

as suprantu, kad dabar Jus priimsite sita mano komentara "ant ragu" nes kate dar jauna, taciau labai noreciau isgirsti Jusu nuomone apie sterilizacija mazdaug po puses metu ar gal net truputi veliau 4u.gif

Beje, jei pas Jus katinas. Tai patikekit manimi katinu zymejimo kvapas realiai yra praktiskai neisnaikinamas (na bent jau JO uoslei). Antra pas katina nera periodiniu ruju kaip pas kates, jie rujoja VISADA smile.gif ty jei kazkur jis uzuos rujojancia kate (na tarkim sededamas prie atviro lango) jis drasiai gali pasiusti tai katei SMS lotuliukas.gif (kaip as vadinu) tarkim ant jusu nauju, brangiu batu smile.gif

Kazkada forume jau vardinau savo katem(ir katinams) "paaukotus" buitinius prietaisus. Labiausiai gaila buvo naujo ir gero fotoaparato, kuris buvo nupirktas lizingu pries 1.5 menesio ir uz kuri mes poto dar visu metus mokejom. Garantija netvarko "sushlapusiu" daiktu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Monitoriu turime ko gero jau koki 8-a smile.gif is ju du buvo ploksti. Klaviaturu jau neskaiciuoju. Televizoriai "numire" atrodo 3-4... Viena mikrobangu krosnele buvo ismesta del atsirandancio keisto kvapo pasildytame maiste. Dar... 1 ciuzinys :)Batu neskaiciuoju smile.gif ir dar daug kitu dalyku, kuriu stengiuosi net neatsiminti.

ir nekalbu apie paranoja atejus i darbe "bliamba man toks jausmas, kad as smirdziu, cia man vaidenasi ar ir kiti uzuodzia?" thumbup.gif

Visa tai buvo turint namie VIENA, taciau ziauriai zyminti katina. Aciu dievui dabartiniai mano du katinai zymi labai retai, tsakant padoriai ir labai zimomose ir tose paciose vietose, kurias lengva isvalyti. Bet... namai pasidare "pritaikyti" katinams smile.gif)))) (ty pries perkant kazkoki nauja daikta yra sau uzduodamas klausimas :"ar ji lengva isvalyti?" lotuliukas.gif )

teisybes delei turiu pasakyti kad pavyzdziu mano uosvienes katinas, kuriam dabar kazkur 7 metai visishkai nezymi. Labai tikiuosi, kad Jums taip pat pasiseke ! 4u.gif

aj dar vienas dalykas, kuri noreciau pasakyti. Bausti katina ar kate uz tai kad jis pazymejo teritorija yra ABSOLIUCIAI BEVILTISKA, nes gyvunui tai yra absoliuciai normalus reiskinys (jam juk tas kvapas nesmirdi) kaip valgymas ar miegojimas. Jis NESUPRANTA uz ka yra baudziamas ir tai interpretuoja visishkai savaip. (PVZ.pradeda bijoti zmogaus, nes jo nuomone jam tiesiog uzeina "isterijos priepuoliai") doh.gif
Atsakyti
Mūsų gražuolei dar tik 5 mėn ir 1 savaitė, o toks morčius prasidėjo, kad nuo riaumojimo visi namai dreba doh.gif Vaistų jokių tikrai nešersim, gal kaip nors prakentėsim. Kai pagalvoji, juk dar visai vaikas, net speniai vos pradėję dygt, o va jau morčius...Sėkmės visoms, kurių katukai irgi neramiai morčiauja.
Atsakyti
del hormoniniu kontraceptiniu vaistu katems... dar karta pasikartosiu. istrukcijose, vaistu aprasymuose rasoma, kad sukelia vezi, puligus gimdos uzdegimus ir t.t... taip pat kenkia kepenims. cia ne siaip sau gazdinimai. ypac didelis pulingo gimdos uzdegimo pavojus yta tuomet kai vaistai gyvunui duodami rujos metu. vaistu reikia girdyti priesrujo metu ir pastoviai jei norima kad kate nerujotu. bet girdant juos pastoviai yra nemaza rizika kad susiformuos kiausidziu cistos, taip pat kate susirgs pulingu gimdos uzdegimu, sustreikuos katei kepenys. Kaune kates sterilizacijos kaina 100-170 litu, priklausomai nuo klinikos. pooperaciniu laikotarpiu jokio gydymo nereikia. suleidziami antibijotikai kurie veikia 2 dienas ir to pakanka. po 10 dienu jei reikia, istraukiami siulai (jei siuvama taip vadinama slapta siule tai ir siulu traukti nebereikia).
kai kate suserga pulingu gimdos uzdegimu, bene vienintelis gydymo kelias - sterilizacija. nes jei nesterilizuosi, o gydysi vaistais, tai didele tikimybe kad po sekancios rujos vel bus puligas gimdos uzdegimas. be to labai retai kada pavyksta isgydyti vaistais. pulingo gimdos uzdegimo atveju operacija yra daug rizikingesne. nes del uzdegimo intoksikuojamas organizmas, sutrinka inkstu ir kepenu veikla. be to daromas zymiai didesnis pjuvis. operacijos kaina tada isauga nuo 170 iki 250 litu. o kur dar gydymas pooperaciniu laikotarpiu (antibijotikai, lasalines ir t.t...)
as niekaip nesuprantu vieno dalyko. kai taip tai moterims kontraceptikai yra kenksmingi ir t. t... o vat savo gyvunams juos kisa nieko nepaisydamos.
Atsakyti
QUOTE(Iste @ 2009 04 02, 11:09)
as niekaip nesuprantu vieno dalyko. kai taip tai moterims kontraceptikai yra kenksmingi ir t. t... o vat savo gyvunams juos kisa nieko nepaisydamos.

Uoj, baikit! Teko labai susidurti su moteru mastymu apie hormoninius kontraceptikus. Ar jus suprantat, kad moterys galvoja,kad joms tai yra gerai??? blink.gif As irgi buvau va kaip sitas blink.gif veidelis, bet dauguma masto, kad taigi cia geris! doh.gif Kad sutvarko hormonine pusiausvyra( taip, buna atveju ir tikrai sutvarko, bet jau konkreciai ligai gydyti ir t.t.) , kad dingsta spuogai, kad oda pagrazeja ir t.t. ir panasiai. Gydytojai isaiskina, kad tai yra labai gerai...Tai ka norit, kad katems nekistu. Paklauskit sitos moters, ka ji mano apie kontraceptikus sau- atsakymas virsuje!
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 04 02, 16:51)
Uoj, baikit! Teko labai susidurti su moteru mastymu apie hormoninius kontraceptikus. Ar jus suprantat, kad moterys galvoja,kad joms tai yra gerai???  blink.gif  As irgi buvau va kaip sitas  blink.gif veidelis, bet dauguma masto, kad taigi cia geris!  doh.gif  Kad sutvarko hormonine pusiausvyra( taip, buna atveju ir tikrai sutvarko, bet jau konkreciai ligai gydyti ir t.t.) , kad dingsta spuogai, kad oda pagrazeja ir t.t. ir panasiai. Gydytojai isaiskina, kad tai yra labai gerai...Tai ka norit, kad katems nekistu. Paklauskit sitos moters, ka ji mano apie kontraceptikus sau- atsakymas virsuje!

tikrai, jusu tiesa... deja, dauguma gydytoju siulo spresti tas problemas kontraceptinemis. o kazkaip apie salutini ju poveiki pamirsta uzsiminti doh.gif
Atsakyti
O mano katytei (na jau tiksliau katei, nes sena, 10 metų smile.gif ) morčius būna kas dvi savaitės - mėnesį blink.gif ! Ir trunka kokią savaitę. Čia jau taip keli mėnesiai, ankščiau taip nebūdavo. Nežinau ką daryti, gal buvote susidūrę su tokia problema? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Luksma @ 2009 04 07, 12:51)
O mano katytei (na jau tiksliau katei, nes sena, 10 metų smile.gif ) morčius būna kas dvi savaitės - mėnesį  blink.gif  ! Ir trunka kokią savaitę. Čia jau taip keli mėnesiai, ankščiau taip nebūdavo. Nežinau ką daryti, gal buvote susidūrę su tokia problema?  verysad.gif

Tokie morciai nera normalu, man veterinaras aiskino, kad gali buti cistu priauge ir gimdos uzdegimas prasidejes, zodziu, nieko gero verysad.gif
Atsakyti
Ką daryt ? Mano katyte morčevo , buvom kaime . Labai saugojau , neleidau į lauką . Bet vistiek pataikius proga jinai ištrūko, laukia jau buvo tamsu . Jos neradau verysad.gif . Atsirado jinai ryte . Manau viskas aišku verysad.gif .
Ar yra kokiu priemoniu\ų , kad nebūtu kačiukų . Vis ruošiausi kastruoti , bet nespėjau . Ar dabar dar galima kastruoti ? manau kad ne

Katyte dar labai jauna , maždauk puse metų
Va mano gražuolė

Atsakyti
QUOTE(iingri @ 2009 04 14, 21:00)
Vis ruošiausi kastruoti , bet nespėjau .  Ar dabar dar galima kastruoti ? manau kad ne

Galima. Jau ir amzius jos tinkamas.Tik ilgai nelaukite, kates nestumas trunka 2 men.Paskui jau nesterilizuos jos.
Atsakyti
QUOTE(Iste @ 2009 04 02, 12:09)

Tik reiktu dar paminet, kad moterims hormoniniai kontraceptikai daug labiau pritaikyti, istirti, maksimaliai mazos ju dozes. Moteriskos kt dazniausiai tik slopina ovuliacija, o lytinio potraukio neveikia. Tuo tarpu gyvuneliu kt dozes salyginai daug didesnes, maziau tyrimu atlikta ir siaip skiriasi musu ir ju fiziologija.
Atsakyti