QUOTE(laimasa @ 2009 03 12, 17:33)
na mano katytei vel prasidejo morcius. ramybe buvo menesi bet sia naktis buvo kosmariska ir man ir jai bemiege. praburkavo visa nakti neiskentusi nuejau nupirkau vaistu. nes vaziuoti reikia toliau daryti sterelizacija, o dirbu tai nieko nebus. dabar miega jinai gal leis sia nakti man issimiegoti
Na del vaistu naudojimo jau Iste parase apie pasekmes. jei galvojate, kad "mano katytei taip neatsitiks" tai deja, bet tikrai gali atsitikti. Ar ne geriau vistik koki penktadieni po pietu nuvezti sterilizacijai, tam kad turetumete laiko su ja pabuti per savaitgali, ty pirmasias dienas po operacijos, kad siek tiek ja priziuret.
ISTE, parasyk orientacines kainas kiek kainuos kai jau prasides problemos ir reikes daryti priverstine operacija, bei kaip tai pasireiks?
Turejo kazkada draugai kate, kuria isoperavus mano drauge veterinare netgi atsiunte man nuotrauka, kad parodyt kas pas ja pilve buvo.... patikekit vaizdas ne "silpniesiems". Gal Iste turi kokiu pavyzdziu, kuo baigiasi "gerieji vaistukai, kad katyte nenoretu"?
QUOTE(mazylia323 @ 2009 03 12, 18:48)
as ir turiu katina,bute auginam. bet ir i lauka isleidziam,protingas tas musu katinas kai uzsinori savo reikalus atlikti tai namie nedaro i lauka prasosi. tai isleidziam o veliau atgal i namus grizta
tik pastaruoju metu vargsui kazkas negerai ,dantuka turbut skauda vargseliui esti sunku
Ar tikrai dantukai, o ne kokia kalicivizore?
O jus nebijot lauke pagaunamu ligu puokstes? as bijociau (nes siek tiek apie tai pasidomejau). Kaip ir galimybiu, kad katina gali suvazinet, sunys uzpult ar pikti paaugliai suzalot. Kazkada teko matyti vet gydykloje vaizda kai mergaites atnese katyte, kuriai kiemo vaikai nupjove... liezuvi.
gyvuna teko uzmigdyt...
Jus geriau pasidomekite pvz kokiame nors PIFE ar LESEJE ar pan gyvunu prieglaudose su kokiomis ligomis jie randa "gatvines" kates. Pvz grybeliu gali uzsikresti ir zmones (kaip ir daugeliu kitu ligu). Ar nebijot kad Jusu katinas gali "parsinesti" namo kazka panasaus? kaip suprantu turbut neturite vaiku? Nes as pirmoje eileje bijociau del savo vaiko.
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 03 27, 20:05)
sveikutės
pas mane katinukas auga, jau 7 mėnesiai , bet dar lyg ir nemorčiavos
galvoju kad kaip nors susitvarkysiu , bet nekastruosiu , nes esu nusiteikus prieš kastracija
Katinukas ar katyte? Nors is kitos puses beveik jokio skirtumo. Kates ITIN DAZNAI kaip ir katinai pradeda zymeti teritorija (gal ne taip "kvapiai" kaip berniukai, bet nemaziau nemaloniai, tarkim jei tai padaroma Jusu lovoje). Ypac tada kai "isirujoja" ty kai negauna katino kokia 3-5 ruja. Tada pas kate prasideda vienintele mintis: kaip pratesti gimine. Ji rujoja beveik be perstojo (na mazdaug... savaite rujoja 3dienas tyli ir vel rujoja). Rujos metu ji beveik nevalgo, organizmas ishsenka, ji GALI pradeti zymeti teritorija (o veliau net sterilizavus, tose paciose vietose sysioti, nes ji vistiek uzuodzia kvapa, nors ir ishvalete, ju uosle n kartu stipresne). Pas ja gali prasideti psichikos sutrikimai, ji gali pasidaryti pikta ar net agresyvi, apie organizme vykstancius procesus tegul papasakoja veterinarai.
Manau, kad po kokio puses metu gali atsirasti nauju temu: "mano katyte sysioja ne vietoje, kas jai?"
apie vaistus tipo "nuo rujos" jau ir cia pasakojo. Net nezinau... as tai manau, kad jei kate ne veisimui tai tiek jai tiek Jums butu geriau jei ji butu sterilizuota.
as suprantu, kad dabar Jus priimsite sita mano komentara "ant ragu" nes kate dar jauna, taciau labai noreciau isgirsti Jusu nuomone apie sterilizacija mazdaug po puses metu ar gal net truputi veliau
Beje, jei pas Jus katinas. Tai patikekit manimi katinu zymejimo kvapas realiai yra praktiskai neisnaikinamas (na bent jau JO uoslei). Antra pas katina nera periodiniu ruju kaip pas kates, jie rujoja VISADA
ty jei kazkur jis uzuos rujojancia kate (na tarkim sededamas prie atviro lango) jis drasiai gali pasiusti tai katei SMS
(kaip as vadinu) tarkim ant jusu nauju, brangiu batu
Kazkada forume jau vardinau savo katem(ir katinams) "paaukotus" buitinius prietaisus. Labiausiai gaila buvo naujo ir gero fotoaparato, kuris buvo nupirktas lizingu pries 1.5 menesio ir uz kuri mes poto dar visu metus mokejom. Garantija netvarko "sushlapusiu" daiktu
Monitoriu turime ko gero jau koki 8-a
is ju du buvo ploksti. Klaviaturu jau neskaiciuoju. Televizoriai "numire" atrodo 3-4... Viena mikrobangu krosnele buvo ismesta del atsirandancio keisto kvapo pasildytame maiste. Dar... 1 ciuzinys :)Batu neskaiciuoju
ir dar daug kitu dalyku, kuriu stengiuosi net neatsiminti.
ir nekalbu apie paranoja atejus i darbe "bliamba man toks jausmas, kad as smirdziu, cia man vaidenasi ar ir kiti uzuodzia?"
Visa tai buvo turint namie
VIENA, taciau ziauriai zyminti katina. Aciu dievui dabartiniai mano du katinai zymi labai retai, tsakant padoriai ir labai zimomose ir tose paciose vietose, kurias lengva isvalyti. Bet... namai pasidare "pritaikyti" katinams
)))) (ty pries perkant kazkoki nauja daikta yra sau uzduodamas klausimas :"ar ji lengva isvalyti?"
)
teisybes delei turiu pasakyti kad pavyzdziu mano uosvienes katinas, kuriam dabar kazkur 7 metai visishkai nezymi. Labai tikiuosi, kad Jums taip pat pasiseke !
aj dar vienas dalykas, kuri noreciau pasakyti. Bausti katina ar kate uz tai kad jis pazymejo teritorija yra ABSOLIUCIAI BEVILTISKA, nes gyvunui tai yra absoliuciai normalus reiskinys (jam juk tas kvapas nesmirdi) kaip valgymas ar miegojimas. Jis NESUPRANTA uz ka yra baudziamas ir tai interpretuoja visishkai savaip. (PVZ.pradeda bijoti zmogaus, nes jo nuomone jam tiesiog uzeina "isterijos priepuoliai")
Jeigu staiga tapai kažkam blogu, tave dergia ir spjaudo už nugaros, vadinasi tam žmogui esi daug gero padaręs !!!! (F.Ranevskaya)