Kastracijos temelej skaiciau, kad kelios forumietes kastravo ir tokio amziaus kates. Sunkumai buvo didesni po narkozes, leciau gijo, bet lyg tai viskas gerai. Priklauso dar ir nuo kates sveikatos bukles, ko gero reiktu su veterinaru pasitart.
Manoji dainorėlė miega - kaupia jėgas naktiniam koncertui... Sterilizacijai ji jau prisidainavo. Tai pas mus tik pirmas kartas, ir tiesą sakant, galvojau, jog jis bus kuklesnis. Spėlioti, kiek tai užtruks, manau nė neverta. Iki koncertų pabaigos tablietkų naudoti nesiruošiu, o kitko, kas kiek sušvelnintų situaciją, matyt ir nėra. Ar visgi yra?
Galit nusipirkt ausu kistukus - labai sumazina decibelu skaiciu
QUOTE(Elemire @ 2009 01 05, 14:26)
Katė kaip sakant nebe pirmos jaunystės, klausimas ar ta sterilizacija tokiam amžiuj nėra pavojinga, nes visgi ir narkozė, ir pati operacija. Be to, kada nesterilizuotos katės nustoja turėti morčius - ar taip iki gilios senatvės joms tų katinų vis dar reikia?
Pasidalinsiu iš savos patirties. Vasarą sterilizavom sodo katę, jai jau 11 metų. Vesdavosi po dvi vadas kasmet. Katė nuo tų vadų jau buvo visiškai nusibaigus, nebegraži, daugelis kalbėjo, kad ilgai jau netrauks. Tačiau sterilizaciją puikiai atlaikė, po jos netgi išgražėjo. Nežinau, ar tai tikrai tiesa, bet ją sterilizavę veterinarai sakė, kad dažniausiai katės iki pat mirties vedasi vaikus
QUOTE(vi_ @ 2009 01 05, 17:56)
Iki koncertų pabaigos tablietkų naudoti nesiruošiu, o kitko, kas kiek sušvelnintų situaciją, matyt ir nėra. Ar visgi yra?
O kokia nuomonė kačių augintojų apie Valerijono lašus?
QUOTE(Sirvita @ 2009 01 06, 18:54)
As pasakysiu taip, kai pati isgeriau pirma karta prie savo katinelio valerijono lasu, tai buvau siek tike issigandus..Katinas pradejo laizyt man lupas kaip isprotejas, krimstelejo i megstini man, taip svelniai, bet.. Nuo to laiko daugiau nevartoju tu lasu, jau geriau kokia tablete, bet ir tai. O ir taip, valerijonas - kaciu nuodas!
Ačiū merginos už nuomones, nusprendėm bandyt pagyvenusią damą sterilizuot vis dėlto kai naujuose namuose apsipras.
Na valerijonas tai atvirkščiai, greičiau jau skatina morčiuot nei slopina. Pas mus sode augo kažkokia piktžolė kur irgi šaknų kvapas į valerijono panašus, teko net žemę toj vietoj pakeisti.
QUOTE(Sirvita @ 2009 01 06, 17:54)
Na valerijonas tai atvirkščiai, greičiau jau skatina morčiuot nei slopina. Pas mus sode augo kažkokia piktžolė kur irgi šaknų kvapas į valerijono panašus, teko net žemę toj vietoj pakeisti.
Jau 3-čią parą dainuojam... Gerai, kad šiuo metu sergu ir netenka nemiegojus eiti darban... Mano manymu, galo dar nesimato. Bet gal yra kokios man nežinomos morčiaus fazės su savo požymiais, iš kurių gali suprasti, kad, pvz., jau pasiektas apogėjus, ar jau viskas krypsta į pabaigą ir pan. Ką?
QUOTE(vi_ @ 2009 01 06, 21:50)
Jau 3-čią parą dainuojam... Gerai, kad šiuo metu sergu ir netenka nemiegojus eiti darban... Mano manymu, galo dar nesimato. Bet gal yra kokios man nežinomos morčiaus fazės su savo požymiais, iš kurių gali suprasti, kad, pvz., jau pasiektas apogėjus, ar jau viskas krypsta į pabaigą ir pan. Ką?
Na link pabaigos turėtų jau nestaugt ištisai, bet šiaip tai gali ir iki poros savaičių tempt. Jeigu ruošiesi kentėt, tikrai nusipik ausų kištukus, nes po savaitės kantrybės kentėt jau nebebūna.
QUOTE(Sirvita @ 2009 01 06, 17:54)
Valerijono kvapas primena kačių rujos kvapą, tik yra gerokai stipresnis. Taigi, jei norite išvesti nekastruotą katiną iš proto - duokit pauostyt valerijono
Kiek laiko reikia laukti po morciaus norint kate sterilizuoti? Savaites uztenka?
QUOTE(kykute @ 2009 01 07, 09:27)
Valerijono kvapas primena kačių rujos kvapą, tik yra gerokai stipresnis. Taigi, jei norite išvesti nekastruotą katiną iš proto - duokit pauostyt valerijono
Na šitai paaiškina kačių elgesį jie gi trinasi, gulineja, voliojasi O aš galvojau gal kas ant smegenėlių puola kad taip elgiasi
Tai kaip ir nieko blogo, bet katinų nervuoti aikšku nereiktų