QUOTE(LaiLaa @ 2009 01 04, 21:03)
Dainelę, "kad jau mano kačiukai tai tikrai prieglaudoj netsidurs" mes jau girdėjom ne kartą
Na nebūtinai tie kačiukai atsidurs gatvėje - mano lietuviškos konteinerinės kysios vada pavyzdžiui jau gerus 8 metus puikiai gyvena pas savo naujus šeimininkus, tiesiog pastangų reikia įdėti tam kad surast kačiukams gerus namus. Galų gale ne visi kačių mylėtojai ir įstengia pirkti vien veislinius katinus, o prieglaudose ne visuomet toks koks nori kačiukas būna. Žinoma, aš už tai kad priglausti gyvūnus iš prieglaudos, bet ne visuomet viskas vien tik taip juoda ir balta.
Iš kitos pusės pažiūrėjus, katę vistiek anksčiau ar vėliau teks sterilizuoti. Kačiukų vada namuose tai nėra vien meilūs gyvūnėliai - kol išmoksta naudotis katinų dėžute ir bilekur siusiukų pasitaiko, ir šiaip namus siaubia, ir išmaitinti visą "fermą" reikia. Vieną kartą atsives kačiukus, bet nereikia pamiršti, jog katė gyvena 10-15 metų, nekontroliuojamas kergimas reiškia kad pas tave namie beveik pastoviai gyvena ne viena, bet 2-7 katės (o kai kurios vados ir didesnės būna), nes katė gali kačiukų atsivesti ir dažniau nei 2 kart į metus. Išdalinti irgi nėra taip paprasta, nes paprasto plauko kačiukai nevisiems įdomūs, kad surast gerus namus reikia daug daugiau pastangų įdėti nei vien tik skelbimą į laikraštį.
Vaistai irgi nėra gera išeitis, nes ir katės sveikatai tai abejotinai naudinga, ir problemos sprendimas kaip sakant ne galutinis. Plius su vaistais katės vistiek ir žymisi teritoriją, ir kartais tenka tais vaistai maitinti vos ne kas mėnesį. Žodžiu, geriau atlikti sterilizaciją jaunai katei ir išspręsti tą problemą visam laikui.
Be to, nors dvi kates laikyti ir gerai, bet prieš užsikraunant antrą "vaiką" reiktų gerai pagalvoti ar niekada nesinorės kokios nors specifinės veislės katės. Katės gyvena ilgai, o po kokių penkių metų gali užsimanyti kokios nors veislinės arba tam tikro plauko, o jau trečia katė, ypač bute, gali būti per daug.