Man vat, po šitų diskusijų, pasidarė įdomu
Mano tėvų katinas pragyveno 16 metų nekastruotas, bet ir niekad nesusiporavęs. Galų gale, jam prasidėjo ligos - užsikimšo lytinės liaukos, prasidėjo uždegimai, kas mėnesį pūliavo sėklidės, namuose pradėjo sisioti visur, kur tik papuola (nors iki tų ligų buvo labai tvarkingas). Vetai sakė, kad tokio pobūdžio ligos atsirado dėl to, kad katinas buvo nekastruotas.
Vat man ir įdomu, dėl kokios priežasties iš tikrųjų jam taip nutiko?
QUOTE(Ahimsa @ 2008 03 31, 20:40)
Mano tėvų katinas pragyveno 16 metų nekastruotas, bet ir niekad nesusiporavęs. Galų gale, jam prasidėjo ligos - užsikimšo lytinės liaukos, prasidėjo uždegimai, kas mėnesį pūliavo sėklidės, namuose pradėjo sisioti visur, kur tik papuola (nors iki tų ligų buvo labai tvarkingas). Vetai sakė, kad tokio pobūdžio ligos atsirado dėl to, kad katinas buvo nekastruotas.
Oho, koks ilgametis! Net nebuvau sutikus tokių šeimininkų, kurių katinas tiek išgyventų. O gal jis, iš tikrųjų mirė ne nuo senatvės? O jei būtų kastruotas, tai gal gyventų virš 20 metų? Labai įdomu!
QUOTE(Ahimsa @ 2008 03 31, 20:40)
ojoj. vienos bedos ti tikrai nebutu buve jei katinas butu kastruotas - nepuliuotu seklides, nes ju nebutu
QUOTE(Natalja200710 @ 2008 03 31, 23:39)
Oho, koks ilgametis! Net nebuvau sutikus tokių šeimininkų, kurių katinas tiek išgyventų. O gal jis, iš tikrųjų mirė ne nuo senatvės? O jei būtų kastruotas, tai gal gyventų virš 20 metų? Labai įdomu!
Tai vat man irgi tokių minčių kilo Senatvės požymių tai jam beveik ir nebuvo, išskyrus, gal tik kad kepenys šiek tiek ėmė sunkiau dirbt. Bet iki tų "ano galo" ligų jautėsi puikiai, pažaisdavo netgi retkarčiais.
Ne nuo senatvės mirė... Ilgai pykau ant tėvų už tai, kad užmigdė jį... Nors, iš dalies, galima juos suprast - butas skendėjo siaubingoje šlapimo smarvėje, katinas klykė nesavu balsu dieną naktį, ar tai iš skausmo, ar nuo to, kad protas pačiuožė (čia vetai taip sakė)
Užtat man ir pačiai labai rūpi, galbūt būtume išvengę visų šitų problemų ir gyvenę dar ilgiau, jei jis būtų buvęs kastruotas.
Mano teta augina kastruota persu katina. Siuo metu jam apie 14 metu, bet vetai jo sveikata vertina kaip 7m. Jokiu problemu neturejo, isskyrus tai kad jaunysteje buvo iskrites is 8 auksto (nieko nesusizdeide!) ir viena karta sirgo, rodos, bronchitu.
Papildyta:
Tai tiesa. Kastruotos moterys maziau sirgtu veziu. Po kruties vezio 5m. kai kurioms moterims skiriami antiestrogenai. T.y. nustatyta, kad estrogenai (t.p. ir hormonine kontracepcija) didina kruties ir gimdos vezio rizika, todel ispjovus lytines liaukas, kurios produkuoja estrogenus, vezio turetu buti daug maziau. Bet tikriausiai butu kitu sveikatos problemu.
Papildyta:
QUOTE(Fonda @ 2008 02 25, 00:28)
Kokiais duomenimis taip jau remiesi, kad ištisai gasdini čia tuo vėžiu? Juk yra visokių išvadų. Bet pateik, prašau, objektyvius įrodymus, kad normali katė, jei nekastruota, turi didesnę tikimybę susirgti pieno liaukų ar gimdos vėžiu už iškastruotą? Ne veterinarų suinteresuotų straipsnių citatų... Tai gal ir moterims reikėtų siūlyti sterilizaciją - mažiau sirgtų vėžiu?...
Tai tiesa. Kastruotos moterys maziau sirgtu veziu. Po kruties vezio 5m. kai kurioms moterims skiriami antiestrogenai. T.y. nustatyta, kad estrogenai (t.p. ir hormonine kontracepcija) didina kruties ir gimdos vezio rizika, todel ispjovus lytines liaukas, kurios produkuoja estrogenus, vezio turetu buti daug maziau. Bet tikriausiai butu kitu sveikatos problemu.
sveiki ir sveikos.
norejau paklausti, nepykit, jei prieš tai jau buvo nagrinėtas šis klausimas, tiesiog nepastebejau. tai va, ar katems gali būti nereguliarūs morčiai ir ką tei reiškia? ar tai normalu, ar nelabai? nes va mano kate morciavosi du kartus, kas tris savaites, o dabar morcius jei prasidejo po siek tiek daugiau nei mėnesio. ar derėtų labiau susirūpint?
norejau paklausti, nepykit, jei prieš tai jau buvo nagrinėtas šis klausimas, tiesiog nepastebejau. tai va, ar katems gali būti nereguliarūs morčiai ir ką tei reiškia? ar tai normalu, ar nelabai? nes va mano kate morciavosi du kartus, kas tris savaites, o dabar morcius jei prasidejo po siek tiek daugiau nei mėnesio. ar derėtų labiau susirūpint?
Labai atsiprašau, jeigu kartosiuos su klausimu, bet man dabar tai didelė problema Ar gali morcuoti kastruotas katinas? Mūsiškis vakar iš ryto išdūmė į lauką beveik nevalgęs ir iki šiol negrįžo Blūdijau aplinkinėmis gatvėmis, ieškojau, jau buvau praradusi viltį surasti, bet paskambino iš namų ir pranešė, kad grįžo Bet kai parlėkiau namo, jau buvo vėl dingęs Mama papasakojo, kad užšoko ant tvoros visas susivėlęs ir paklaikusiom akim, o kol ji nubėgo atnešti maisto, tas vėl dingo Jis dar jaunas, jam tik 2 metai, ir tokių "cirkų" dar nebuvo. Nebežinau ką galvot, ar jam morčius (bet jis kastruotas), ar kažkas nuskriaudė, išgasdino
QUOTE(Shiaudas @ 2008 04 03, 21:59)
sveiki ir sveikos.
morciai gali buti nereguliarus. paprastai pradzioje jaunos namie gyvenancios katytes morciuoja kas 2-3 savaites, po to kas menuo. seszono metu, kai uz lango daug kavalieriu ir kitu morciuojanciu kaciu, namine kate gali vel pradeti dazniau morciuoti.
tai pat daznai morciai ishsireguliuoja del problemu kiausidese ar gimdoje.
Papildyta:
QUOTE(Heart @ 2008 05 01, 21:51)
Labai atsiprašau, jeigu kartosiuos su klausimu, bet man dabar tai didelė problema Ar gali morcuoti kastruotas katinas? Mūsiškis vakar iš ryto išdūmė į lauką beveik nevalgęs ir iki šiol negrįžo Blūdijau aplinkinėmis gatvėmis, ieškojau, jau buvau praradusi viltį surasti, bet paskambino iš namų ir pranešė, kad grįžo Bet kai parlėkiau namo, jau buvo vėl dingęs Mama papasakojo, kad užšoko ant tvoros visas susivėlęs ir paklaikusiom akim, o kol ji nubėgo atnešti maisto, tas vėl dingo Jis dar jaunas, jam tik 2 metai, ir tokių "cirkų" dar nebuvo. Nebežinau ką galvot, ar jam morčius (bet jis kastruotas), ar kažkas nuskriaudė, išgasdino
kai kastravo ar gydytojas nieko neminejo kad tik viena seklide buvo?
gali buti ir isgazdintas.
o jis skiepintas?
QUOTE(Iste @ 2008 05 01, 22:58)
kai kastravo ar gydytojas nieko neminejo kad tik viena seklide buvo?
o jis skiepintas?
o jis skiepintas?
Ne, gydytojas nieko neminėjo apie tokį dalyką. O ką čia reikštų? Šiaip pas jį yra abu kiaušiukai, bet aš ne specas šioje srityje
Jis skiepytas.
Parsivalkiojo prieš valandą ir griuvo miegot visas sukūdęs ir nusikalęs Gal grįš į protą. Kitą savaitę parodysim veterinarui.
QUOTE(Natalja200710 @ 2008 04 01, 08:33)
Ar kas nors galėtų pasigirti, kad jų kastruotas katinas ar sterilizuota katytė tiek išgyventų, t.y. iki 16 metų? Aš, pavyzdžiui, apie tai negirdėjau ir savo akimis nemačiau.
Mano tėtės sterilizuotai katei jau 15 metukų. Ir viskas tvarkoje
Sveikos! Noreciau paklausti kokioj gydykloj galima nupirkt hormonines tabletes? Pvz. Sesiku g. gydykloj daro tik injekcijas... Nezinau,ar geriau tabletes ar injekcija... Katei 1 metu laiko,labai daznai rujoja,praktiskai kas 2 savaites...