sveikutes, turiu jauna katyte, ji dar tik 8 menesiu ir vakar ji pradejo keistai elgtis, kniauksi visa laika, tupi prie duru, bando issprukti lauk. gulineja ir vartosi ant nugaros, arba gulasi ant pilvuko, o uzpakalinem kojom kelia kuneli i virsu, vienu zodziu, elgiasi, kaip lig siol nesielge. pasikosultavus telefonu su veterinaru, jis konstatavo : MORCIUS,
man asmeniskai atrodo tai per anksti, mat skaiciau, kad morcius buna mazdaug sulaukus metu. o jai tik 8 menesiai dar...
tableciu duoti bijausi, katinelius veisti planavom vasara, ty kaip tik, kai jai bus metai, mes turęesim daugiua laiko.
ar tai praeis, gal yra kokiu kt priemoniu? girdejau, kad Rusijoje girdo kazkokiom zoleliu specialiom arbatom. Gal sakau, pabandyt kokias metas ?
O kam tu nori jai kažką duot? Juk praeis viskas kaip atėjo Ar labai serenadas kelia? Tada pažaisk su ja, pabūk daugiau, paglostyk
O metų katytei (žiūrint kokia veislė) per anksti vaikučius gimdyt taip pat, kaip ir 8 mėn.
Sėkmės jums abiems
O metų katytei (žiūrint kokia veislė) per anksti vaikučius gimdyt taip pat, kaip ir 8 mėn.
Sėkmės jums abiems
Mano katytei irgi 8 mėn. morčius buvo (visai neseniai), tai tik tris dienas taip iškeltu užpakaliu pravaikščiojo Per daug nekoncertavo, tik labai glostyti prašydavosi, ir tuomet murkdavo net springdama Pirmas morčius, sako, lengvai praeina. Mes nieko nedavėm, kažkaip pabijojom tokiai dar mažai. Manau, kad ir tavo katei turėtų greitai viskas aprimti. Bent mano katytei geriausi vaistai buvo glostymas, taip ir užmigdavo...
Iš savo patirties papasakosiu. Katei davinėjome specialias tabletes, kad nemorčiuotų - veterinaras rekomendavo, tik pavadinimo niekaip neatsimenu. O vėliau nutarėme suvesti katytę su katinu, viskas sėkmingai ir įvyko. Tik bėda - vienas kačiukas vadoje buvo neišsivystęs, veterinaras spėja, kad tai būtent tų tablečių pasekmė. Daugiau vaistukų negirdome, pakvailioja katė, pasiraičioja, padainuoja ir praeina viskas. Nenoriu jos sveikatai kenkti.
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2006 03 02, 12:31)
sveikutes, turiu jauna katyte, ji dar tik 8 menesiu ir vakar ji pradejo keistai elgtis, kniauksi visa laika, tupi prie duru, bando issprukti lauk. gulineja ir vartosi ant nugaros, arba gulasi ant pilvuko, o uzpakalinem kojom kelia kuneli i virsu, vienu zodziu, elgiasi, kaip lig siol nesielge. pasikosultavus telefonu su veterinaru, jis konstatavo : MORCIUS,
man asmeniskai atrodo tai per anksti, mat skaiciau, kad morcius buna mazdaug sulaukus metu. o jai tik 8 menesiai dar...
tableciu duoti bijausi, katinelius veisti planavom vasara, ty kaip tik, kai jai bus metai, mes turęesim daugiua laiko.
ar tai praeis, gal yra kokiu kt priemoniu? girdejau, kad Rusijoje girdo kazkokiom zoleliu specialiom arbatom. Gal sakau, pabandyt kokias metas ?
maniskei ka tik baiges ir jai 9men
oooho ho ho tai mano katytei irgi morcius as ir galvoju ko ji savo sikniuka taip iskelia kai glostau va kame suo pakastas
nu tik kiek laiko tas morcius tesis??pas mane jau antra savaite (o gal ir kokia trecia ) ji dainuoja ir bando i lauka pabegti
o geriausia vaistas tai tikrai glostymas ir zaidimas su ja
nu tik kiek laiko tas morcius tesis??pas mane jau antra savaite (o gal ir kokia trecia ) ji dainuoja ir bando i lauka pabegti
o geriausia vaistas tai tikrai glostymas ir zaidimas su ja
Tai visos katės kelia užpakalį į viršų, kai glostai Ir katinai taip pat
O morčius negali trukt tris savaites (normalus). O jei trunka, tai jau reikia kažką daryti. Pvz.: kreiptis į vetus.
O morčius negali trukt tris savaites (normalus). O jei trunka, tai jau reikia kažką daryti. Pvz.: kreiptis į vetus.
QUOTE(gravel @ 2006 03 03, 11:19)
Tai visos katės kelia užpakalį į viršų, kai glostai Ir katinai taip pat
o kiek laiko jis trunka?
biski nugasdinai tu mane dabar nebezinau nei ka galvoti!!
nu ji nerealiai miakia, is proto isvaryti gali!!
gal tikrai reikia pas gyd vesti?!
nu tikrai durnas klausimas, bet is ko jis nustatys morcius jai ar ne?
Ketė per morčių vaikšto prisispausdusi prie grindų, primena anties pozą, uodega užlenkta į šoną panaši į kablį pasidaro ir visiškai atidengia skylutę . Voliojasi ant grindų, Labiau meili pasidaro, nei visada, gaulstosi (Ypač prie vyriškos giminės), gali dažniau vaikščioti į tuoletą.
Šiame straipsnelyje labai gerai įliustruota:
http://fauna.savel.o...at=kates;id=133
Šiame straipsnelyje labai gerai įliustruota:
http://fauna.savel.o...at=kates;id=133
Perskaičius straipsnį, susidariau nuomonę, kad galima, kartu laikant katiną ir katę, spėti juos perskirti prasidėjus morčiui, kad neprisidarytų neplanuotų vaikų. Ir nereikia pastoviai katino laikyti atskirai. Aišku, kniaukimo ir žymėjimosi neišvengti.
Aš girdėjau, kad tos tabletės nuo morčiaus yra labai blogai, gali net vėžį sukelti katei , kad atseit tų vaistų galima duoti nebent pora kartų per visą katės gyvenimą . Aš irgi nelabai supratau kam iš viso kažką daryti, kai morčius, taip jau yra jis ateina ir praeina. Mano katei dabar yra 8 metai, tai ji kelis kartus buvo atsivedusi kačiukų , o prieš maždaug 4 metus, mes ją sterilizavom ir jokių problemų , jokių morčių , ir katytė nesikankina, nevaikšto užpakalio atstačiusi ir į kiemą nebaisu išleisti, žodžiu mums katytės sterilizacija buvo labai tinkamas sprendimas
neatrodo, kad ji ten labai kankintusi, gulineja, murkia, megsta, kai glostai... tik kad ryte kokia 5 valanda truputi pakniaukia, bet nusiramina. is proto tikrai dar neveda be to, maniskes ir kniaukimas svelnus, toks mielas ausiai, ne toks kaip kitu kaciu esu girdejusi...
ir pati visa svelnute
ir pati visa svelnute