Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kt. skanėstus Nr.62

@adrija@,sveika sugryzus,daug ko naujo pamatei,suzinojai? O del kotelio tai ir man jo truksta,bet tokio ilgio vielute buvo,suvargau kol ziedus pritaisiau nes jie sunkoki,galejau mazesnes formeles pirkti,na bus proga... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Y@smin @ 2011 05 24, 14:29)

Aš irgi ne tuščiomis smile.gif

Medaus tortas 3 su želė,o 0 su vaisiais.Svoris 5,3kg.
Cukrinė dengimo masė,cukrinės gėlės,šlapia bezė:

Sveiki, laabai grazus tortas bigsmile.gif , sakykit koki meduti kepet- cipsiuko ar kirbes, kaip suprantu trejetas buvo iskeptas kaip ir nulis ir po to pagal koki tai brezini ispjautas ar is kart keptas trejetas,ar turit tokia forma ar kur pasiziurit ar...., na tiesiog noreciau truputi smulkiau, labai grazu, pasidariau copy blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 05 24, 12:03)
Man tai lipdant figūrėles lieka tokie kaip suskilinėjimai  g.gif

aiškinu ant pirštų: pastilažas yra per sausas, jeigu lieka skilinėjimai. Labai gerai gausis va kas: maišyti per pusą ar net šiek tiek daugiau - marcipaną su pastilažu, arba paruoštą masytę su pastilažu. Ir marcipano, ir masytės dedant daugiau negu pusę.
Bet vėlgi.. jeigu teisingą darot pastilažą.. o tai čia receptų.. biggrin.gif

QUOTE(*monikute* @ 2011 05 24, 12:03)

Griaustinė,
vestuvinis patiko  bigsmile.gif  primena karališkųjų vestuvių tortą  ax.gif

man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta biggrin.gif

QUOTE(zibute77 @ 2011 05 24, 14:12)
man irgi figureles gaunas is pastilazo lipdymui tokios siek tiek suskilinejusios, tai paskutiniu metu darau is paprasto tortu dengimui, tik ilgiau dziusta jos, o kartais noretusi visgi greiciau unsure.gif
Nes kai pasiziuriu kitu merginu kokios nuostabios ir nesutrukineje figureles tai visada pagalvoju ka ir kaip daro?

iš nuotraukos nepasakysi, ar ten pilnai sudžiūvę tos figūrėlės ar ne mirksiukas.gif ir net nesimato, ar suskilę..
Norisi greičiau - tada viskas kaip įprastai, plius įminkyti tragakano gumos. Sutrauks per vakarą tą figūrėlę.

QUOTE(Y@smin @ 2011 05 24, 15:29)
Laba diena,akys ant kaktos lipa nuo tortų grožių wub.gif
Aš irgi ne tuščiomis smile.gif

wub.gif aš tai niekada negaliu nieko pasakyt pačiai. Man visad gražu wub.gif

kaip ir Miglės tortai.. pasakyti "gražu" jau daros banalu...

QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 24, 15:37)
wub.gif  wub.gif .... koks nuostabus tortas naito , su žodiako ženklu .

ai, nereikėjo.. pagal Jurgį ir kepurė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 05 24, 15:32)
Sveiki, laabai grazus tortas bigsmile.gif kaip suprantu trejetas buvo iskeptas kaip ir nulis ir po to pagal koki tai brezini ispjautas ar is kart keptas trejetas,ar turit tokia forma ar kur pasiziurit ar...., na tiesiog noreciau truputi smulkiau, labai grazu

drinks_cheers.gif Mane sita informacija irgi domina. Ir dar idomu, kaip sekesi ta trejeta aprengt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 05 24, 15:45)
aiškinu ant pirštų: pastilažas yra per sausas, jeigu lieka skilinėjimai. Labai  gerai gausis va kas: maišyti per pusą ar net šiek tiek daugiau - marcipaną su pastilažu, arba paruoštą masytę su pastilažu. Ir marcipano, ir masytės dedant daugiau negu pusę.
Bet vėlgi.. jeigu teisingą darot pastilažą.. o tai čia receptų.. biggrin.gif
man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta  biggrin.gif
iš nuotraukos nepasakysi, ar ten pilnai sudžiūvę tos figūrėlės ar ne  mirksiukas.gif  ir net nesimato, ar suskilę..
Norisi greičiau - tada viskas kaip įprastai, plius įminkyti tragakano gumos. Sutrauks per vakarą tą figūrėlę.

o bigsmile.gif šito tai nežinojau blush2.gif ačiū už info 4u.gif
Dar keli klausimukai ax.gif :
1. kas ta masytė ax.gif
2. kiek tragakano reikia į normą pastiliažo dėti?

o patį pastiliažą tai aš darau kaip nurodyta pirmoje temoje:
60 ml vandens
250 gr. cukraus pudros
120 gr. krakmolo
citrinos rugštelė
gliukozė
želatinos
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 05 24, 14:45)
.
ai, nereikėjo.. pagal Jurgį ir kepurė  bigsmile.gif
]

Jurgis jautis ? g.gif ...kažkaip susidariau nuomonę , kad avinas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 05 24, 15:45)
man irgi buvo kilus tokia mintis, kad Griaustinė pagavo įkvėpį karališkų vestuvių žaibo nutvieksta  biggrin.gif

Tai aš tą karališką ir dariau cool.gif tik nieks nežino lotuliukas.gif
P.S. nu koookių grožių prikrovėt wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Griaustinė: 24 gegužės 2011 - 15:29
QUOTE(*monikute* @ 2011 05 24, 17:14)
bigsmile.gif šito tai nežinojau blush2.gif  ačiū už info  4u.gif
Dar keli klausimukai  ax.gif :
1. kas ta masytė  ax.gif
2. kiek tragakano reikia į normą pastiliažo dėti?

o patį pastiliažą tai aš darau kaip nurodyta pirmoje temoje:
60 ml vandens
250 gr. cukraus pudros
120 gr. krakmolo
citrinos rugštelė
gliukozė
želatinos

masytė - gatavai paruošta kočiojimui cukraus pudros masė su aibe visokių ingredientų, Konkrečiai- prašom žėt UBA "Minordija" psl.

tragakano dedu žiūrint ką darau. Reikia greičiau džiūstančio, elastingesnio pastilažo - dedu nubrauktą šaukštelį tragakano.
Tam recepte dedu viską, tik nededu citrinos rūgšties.
Atsakyti
nu mergytes saunuoles, groziai neispasakyti, tortai puikus thumbup.gif visad busiu dekinga siai temai kad ismokau kepti tortus, nors puosime ir nelabai sekas, bet savo seimai iskepu ,visi jau laukia baliu biggrin.gif

o dabar klausimas - esu kelis kartus darius slapia beze, pavyko puikiai, dejau ant Rafaelo, taciau paskutini karta atsitiko kazkas baisaus - beze pavyko gerai, bet nuo torto nubego, istizo visa unsure.gif o tortas buvo 40 proga, siaubas kaip susinervinau, nugramdziau ir grietinele puosiau, nors man ta beze skani, sakykit kas tai galejo buti? kodel? bijau dabar ja daryt ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liusii: 24 gegužės 2011 - 15:58
ar sviestiniu kremu buvote aptepusi torciuka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 05 24, 18:06)
ar sviestiniu kremu buvote aptepusi torciuka? g.gif

nea, nebuvau, bet ir pries tai kai puosiau tai netepiau g.gif o tai Rafaelo kremas gi su sviestu g.gif sakot del to? bet kai idejau ta beze i maiseli dzibuoti ji irgi pradejo skystet g.gif gal sakau ta beze kazko nepavyko, nors isplakta atrode puikiai g.gif
Atsakyti
bet koki torciuka pries puosiant beze ar dengiant kokia tai mase REIKIA aptepti sviestiniu kremu mirksiukas.gif as slapios nesu dariusi-visad darau TA TIKRAJA lotuliukas.gif tai gal buvote nedaplakusi,jei jau maisely pradejo skysteti g.gif
gal,kitos merginos patars mirksiukas.gif
Atsakyti