Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kt. skanėstus Nr.62

QUOTE(p Raganyte @ 2011 05 27, 11:35)
dar radau angliskame reklaminiame receptelyje: with buttercream.
Tai cia su sviestu?  g.gif

su sviestiniu kremu - taip verstųsi.
bet ar klijavimui dabar sviestinį kremą daryt unsure.gif be to, padėjus gėlytes ant bet kurio kremo, jos prilips ir nečiužinės, ant kreminių šonų sunkiau priklijuot ką nors sunkesnio.
o va klijai ir aisingai visokie tai tinka klijuoti tik ant mase dengtų tortų.

QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 12:38)
laugh.gif ...o jei ji beveik milteliai ?

atsisėdus suskaičiuoji umn.gif

Tavo torto batų raišteliai atsirišę, wat hah.gif eisi, paminsi raištelį, nugriūsi, ranką nulauši. susitvarkyk cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 27 gegužės 2011 - 13:54
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 13:43)
Mano pastilažui reik 500 g. pudros + 4 šaukštai kuo tirštesnio ir šviesesnio aliejaus ( arba konditerijai skirto glicerino 1 didelio šaukšto ) , visa kita tas pat .
Pagaminto pastilažo nededu šaltai , iš karto dengiu tortą .

Aš barstau ne pudrą , o krakmolą .

Apie šlapią beze negaliu pasakyti , nesu dariusi , mano paprasta .

Aciu, reiks pabandyti, kaip sakoma, kol pati neisbandysiu visko savo kailiu, tol nesuprasiu turbut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 12:33)

Cukrinė masė , tai mano , senovinė masė , kurią jūs darėte , daugumoje visas gėles darau iš jos , jos išdžiūva , pasidaro kietos ,  ilgai stovi sudėtos dėžutėse , taip pat visas kietąsias detales darau irgi  iš jos .

Atsiprasau, jei pasikartosiu su klausimu.
@adrij@, kodel man jusu cukrine mase gaunasi kaip guma unsure.gif unsure.gif Dariau gal 3 kartus, labai patogu, kai reikia nedaug masytes. Bet mase ne is tolo neprimena pastilazo, ar MMG - gaunasi tokia tampoma, pokiete ir gan sunkiai kociojasi g.gif Ka darau ne taip?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 05 27, 14:53)
Tavo torto batų raišteliai atsirišę, wat hah.gif  eisi, paminsi raištelį, nugriūsi, ranką nulauši. susitvarkyk  cool.gif

Na bet ir pastabumas lens.gif Neveltui citrinos rugsteles granules vienetais skaiciuojamos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 05 27, 15:00)
@adrij@, kodel man jusu cukrine mase gaunasi kaip guma  unsure.gif  unsure.gif Dariau gal 3 kartus, labai patogu, kai reikia nedaug masytes. Bet mase ne is tolo neprimena pastilazo, ar MMG - gaunasi tokia tampoma, pokiete ir gan sunkiai kociojasi  g.gif  Ka darau ne taip?

Per daug zelatinos....
Atsakyti
sveikos, koldar stebuklu neprikrovet atnesu savo
barbe medaus tortas, pastilazas.
user posted image
medaus tortas, slape beze, trupiniukai, pastilazas, plasmasinei traukinukai ( tokiu norejo mamyte) tik sy karta buvau susipykus su beze ir svirktu nzn ar cukrus visas neistirpo nesispaude zole kas 5 dzibus reike plauti ohmy.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 05 27, 13:39)
Jau nieko nebesuprantu, visai susipainiojau...  doh.gif
Papuosimu temoje be komentaru esu radus pastilazo gamyba pagal Asseni, pagal toki recepta:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Rasskee, tau susimaišė viskas todėl, kad egzistuoja du pastilažai SM, vienas pagal Asseni vadinamas pastilažas lipdymui, iš jo detalės gaunasi kietos, skirtas lipdyt figūrėlėms, gėlytėms, lapeliams, drugeliams, batukams ir t.t., man jis nepamainomas detalėms daryti, nes nestingsta taip žaibiškai kaip cukrinė gėlių masė, galima ilgėliau modeliuot kad ir batukus pvz. tiesa, aš į normą visad pilu 3 v. š. vandens (pagal receptą man ten jo per daug).
antras pastilažas pagal adriją - skirtas tortų dengimui, į jį įeina aliejus, detalėms kietoms daryti jis netinka.

QUOTE(Nova @ 2011 05 27, 15:00)
@adrij@, kodel man jusu cukrine mase gaunasi kaip guma  unsure.gif  unsure.gif Dariau gal 3 kartus, labai patogu, kai reikia nedaug masytes. Bet mase ne is tolo neprimena pastilazo, ar MMG - gaunasi tokia tampoma, pokiete ir gan sunkiai kociojasi  g.gif  Ka darau ne taip?

kiekvieną masę galima pataisyti mirksiukas.gif jei gaunasi pernelyg guminė - dėk į mikrobangę, pašildyk po keletą sekundžių ir išmaišyk iki košės konsistencijos įpilk trupučiuką vandens, maišyk kol atauš, cukraus pudros JEI REIKĖS galima įbert tik tuomet kai masė atauš ax.gif Jei būna, kad masė trupa - reiškias trūksta želatinos, daryk lygiai tą patį tik tuomet įpilk trupučiuką ištirpintos želatinos mirksiukas.gif
Aš beveik visada tortus dengiu su MMG, man ji nepamainoma - ji nėra kieta tiek, kad nesikočiotų net schmoll.gif kažką negerai darai... aš vadovaujuos Meian aprašymu, dedu 1 v. š. Klingai želatinos, ją užpilu 4 v.š. vandens, gliukozės miltelių sirupą virdama pilu 3 v. š. vandens, visa kita pagal receptą, vietoj glicerino pilu tokį pat kiekį aliejaus ir gaunasi superinė masė. Tiesa pudros sueina daugiau apie 700-750 g bet aš jos net nematuoju, gautą tirpalą praaušinu ir pilu į pudrą, kiek pudros pajama tiek ax.gif

-----

VitMetil, waw kokie faini torčiukai bigsmile.gif wub.gif
rivera, laaabai gražutis šiltų spalvų tortukas wub.gif simpatiškos figūrėlės wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 27 gegužės 2011 - 15:18
QUOTE(RiMami @ 2011 05 27, 15:02)
Rasskee, tau susimaišė viskas todėl, kad egzistuoja du pastilažai SM, vienas pagal Asseni vadinamas pastilažas lipdymui, iš jo detalės gaunasi kietos, skirtas lipdyt figūrėlėms, gėlytėms, lapeliams, drugeliams, batukams ir t.t., man jis nepamainomas detalėms daryti, nes nestingsta taip žaibiškai kaip cukrinė gėlių masė, galima ilgėliau modeliuot kad ir batukus pvz. tiesa, aš į normą visad pilu 3 v. š. vandens (pagal receptą man ten jo per daug).
antras pastilažas pagal adriją - skirtas tortų dengimui, į jį įeina aliejus, detalėms kietoms daryti jis netinka.

Begalinis aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Va, dabar net akyse prasviesejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2011 05 27, 16:02)

-----

VitMetil, waw kokie faini torčiukai  bigsmile.gif  wub.gif

as detales lipdau is pastilazo dengimui, nes as letapede esu man lipdimui per greir dziuna lotuliukas.gif nes kai kokia bamba pamirstu padaryti paskuj graziai padaryti skilutes neeina ax.gif
aciu uz ivertinima 4u.gif labai stengiuosi ,bandau susideti i galvele viska ka perskaitau .
Atsakyti
QUOTE(VitMetil @ 2011 05 27, 15:59)

labai saunus abu tortukai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 11:38)

su bezu abu labai grazus wub.gif
tas pirmasis irgi mielas,tik man tas gyvis kazkoks netoks ax.gif

-------------
riveros nepagyriau-grazus tortukas su graziom spalvom ir mergyte smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saules_zuikutis*: 27 gegužės 2011 - 15:16
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 05 27, 15:15)
su bezu abu labai grazus  wub.gif
tas pirmasis irgi mielas,tik man tas gyvis kazkoks netoks  ax.gif

Tai , kad su beze , tik vienas .
Atsakyti
@adrij@ na tas melynas tai kazkas nerealaus. thumbup.gif
Atsakyti