Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kt. skanėstus Nr.62

QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 11:38)


Šokoladinis tortas , pastilažas , šokoladinė masė ( tas rudas gyvis ) .



perskaičiau "tas rudas gyvas" blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif net išsigandau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 05 27, 11:06)
Nuostabu wub.gif  Tik sakykit, as nelabai atskiriu, kur yra pastilazas, o kur cukrine mase? Tiksliau kokie elementai padaryti su siomis masemis? Ir kuo jos skiriasi? Nes bandziau tik jusu cukrine mase daryt ir lipdyt geles, tai smagiai lipdosi, tik dziuna greit... o kaip su pastilazu..? blush2.gif


Pastilažas , tai masė kuria dengiami tortai ...iš jos aš drugelių nedarau , gėlytes darau , bet nedžiovinu , o dedu ant torto iš karto ( ant to su rausvais bateliais ) .

Cukrinė masė , tai mano , senovinė masė , kurią jūs darėte , daugumoje visas gėles darau iš jos , jos išdžiūva , pasidaro kietos , ilgai stovi sudėtos dėžutėse , taip pat visas kietąsias detales darau irgi iš jos .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @adrij@: 27 gegužės 2011 - 11:34
koki puikus tortai, ypac tas su rudu gyviu biggrin.gif wub.gif ir su baltomis gelytemis, dvelkia svelnumu ir trapumu wub.gif wub.gif wub.gif

Gal kuri kepejele galetu patarti kaip geriau apdoroti braskes, as jas noriu deti i torto vidu ir bijau, kad iki pirmadienio gali surauginti grietile jos. gal jas pavirti siek tiek, bet tada bus kitas skonis. patarkite prasau help.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 05 27, 11:33)
koki puikus tortai, ypac tas su rudu gyviu  biggrin.gif  wub.gif  ir su baltomis gelytemis, dvelkia svelnumu ir trapumu wub.gif  wub.gif  wub.gif

Gal kuri kepejele galetu patarti kaip geriau apdoroti braskes, as jas noriu deti i torto vidu ir bijau, kad iki pirmadienio gali surauginti grietile jos. gal jas pavirti siek tiek, bet tada bus kitas skonis. patarkite prasau help.gif


Oooo aš su braškėmis nerizikuoju ....jei žmogus valgo vakare , darau tortą ryte .

Skani uoga , bet be galo greit rūgsta .

O pavirus , ji pabals , patiš , suminkštės .
Atsakyti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 10:37)
Oooo aš su braškėmis nerizikuoju ....jei žmogus valgo vakare , darau tortą ryte .

Skani uoga , bet be galo greit rūgsta .

O pavirus , ji pabals , patiš , suminkštės .


tai va, kad sumaste su braskemis ir as kazkaip nepagalvodama sutikau, o dabar suku galva ka cia padarius, reiks jauciu visgi pavirti ,nes kitos iseities nematau schmoll.gif
aciu uz patarima mirksiukas.gif
Papildyta:
tiesa dar galvoju, kad gal reiktu cukrum uzpilti ir palikti siek tiek pasvoveti su rugstele. cia tik toks nezinau ar protingas pamastymas g.gif
Atsakyti
As tai nezinau g.gif zibute77 , bet manau, kad daryčiau kaip @adrij@ ta pačia diena, nebent torte koks virtas kremas, bet jei grietinelė g.gif
Atsakyti
tai va, kad medaus tortas ir sumaste jog reik dar braskiu i vidu, o as kaip kvailiuke sutikau.o mano medaus tortas tai lakstinis ir jis bus neskanus jei as ji sutepsiu sestadieni, nes sekmadieni pasiima, o pirmadieni valgo. jau net pasimeciau ir nezinau ka bedaryti.
Atsakyti
QUOTE
adrij@,2011 05 27, 11:38

Labai stilingi ir dailūs krikštynų tortukai
QUOTE
zibute77,2011 05 27, 13:03]

Kai man reikia skubiai medaus torto, tai aš šiltus lakštus pertepu kremu, jis iš karto drėkina lakštus, tiesa aš pertepinėju tik grietine su cukrumi ir citrinos sultimis
Dėl braškių, dėkite konservuotas, nemanau, kad bus didelis skirtumas nuo šiuo metu esančių pardavime sintetinių, vistiek jos be aromato ir skonio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo likta: 27 gegužės 2011 - 12:23
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 11:38)
laugh.gif ...o jei ji beveik milteliai ?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Labas rytas visoms .

Keli krikštynų , vienas mano primiršta beze puoštas .
[


nuostabūs tortai
Rivera labai dailus tortukas


o aš kažkada dariau su braškėm, buvo kremas grietinėlė su maskarpone ir tikrai parą gerą stovėjo šalde ir vakare valgė ir ant rytojaus jo buvo, tai nebuvo sugedęs. čia mano patirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuliaska: 27 gegužės 2011 - 12:37
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 11:33)
Pastilažas , tai masė kuria dengiami tortai ...iš jos aš drugelių nedarau , gėlytes darau , bet nedžiovinu , o dedu ant torto iš karto ( ant to su rausvais bateliais ) .

Cukrinė masė , tai mano , senovinė masė , kurią jūs darėte , daugumoje visas gėles darau iš jos , jos išdžiūva , pasidaro kietos ,  ilgai stovi sudėtos dėžutėse , taip pat visas kietąsias detales darau irgi  iš jos .


Jau nieko nebesuprantu, visai susipainiojau... doh.gif
Papuosimu temoje be komentaru esu radus pastilazo gamyba pagal Asseni, pagal toki recepta:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Bet ten parasyta, kad jis netinka tortu apdengimui g.gif Gal yra tada koks kitas pastilazas butent tortu dengimui, nu niekaip nerandu blush2.gif

Ir dar del cukrines mases. Kai darau, kad neliptu, truputi cukraus pudra pabarstau, bet tada man ji lieka ant gelyciu ir labai matosi negraziai, kaip galima to isvengti?

dar..sakykit, ar galima geles is cukrines mases deti ant slapia beze puosto torto? Ar jos neissileis? Nes tos tikrosios beze daryt nemoku... sad.gif Tik ar galima torta visa aptepti slapia beze, sulyginti, o paskui kokius nors ornamentus is tos pacios bezes slapios formuoti? Ar jie nenuslys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasskee: 27 gegužės 2011 - 12:44
QUOTE(Bijuna @ 2011 05 27, 12:16)
*saules_zuikutis*, tas kaspinas man patinka, bet va kaip valgyti  g.gif Atriši ir nebėra grožio  smile.gif

kodel nebelieka? juk sausainiukai/vafliukai nenukris,atrisus kaspina-jie prilimpa prie sviestinio kremo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 05 27, 12:39)
Jau nieko nebesuprantu, visai susipainiojau...  doh.gif
Papuosimu temoje be komentaru esu radus pastilazo gamyba pagal Asseni, pagal toki recepta:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Bet ten parasyta, kad jis netinka tortu apdengimui g.gif  Gal yra tada koks kitas pastilazas butent tortu dengimui, nu niekaip nerandu blush2.gif

Ir dar del cukrines mases. Kai darau, kad neliptu, truputi cukraus pudra pabarstau, bet tada man ji lieka ant gelyciu ir labai matosi negraziai, kaip galima to isvengti?

dar..sakykit, ar galima geles is cukrines mases deti ant slapia beze puosto torto? Ar jos neissileis? Nes tos tikrosios beze daryt nemoku... sad.gif Tik ar galima torta visa aptepti slapia beze, sulyginti, o paskui kokius nors ornamentus is tos pacios bezes slapios formuoti? Ar jie nenuslys?


Mano pastilažui reik 500 g. pudros + 4 šaukštai kuo tirštesnio ir šviesesnio aliejaus ( arba konditerijai skirto glicerino 1 didelio šaukšto ) , visa kita tas pat .
Pagaminto pastilažo nededu šaltai , iš karto dengiu tortą .

Aš barstau ne pudrą , o krakmolą .

Apie šlapią beze negaliu pasakyti , nesu dariusi , mano paprasta .

Atsakyti