QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 27, 11:33)
Pastilažas , tai masė kuria dengiami tortai ...iš jos aš drugelių nedarau , gėlytes darau , bet nedžiovinu , o dedu ant torto iš karto ( ant to su rausvais bateliais ) .
Cukrinė masė , tai mano , senovinė masė , kurią jūs darėte , daugumoje visas gėles darau iš jos , jos išdžiūva , pasidaro kietos , ilgai stovi sudėtos dėžutėse , taip pat visas kietąsias detales darau irgi iš jos .
Jau nieko nebesuprantu, visai susipainiojau...
Papuosimu temoje be komentaru esu radus pastilazo gamyba pagal Asseni, pagal toki recepta:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.
Bet ten parasyta, kad jis netinka tortu apdengimui
Gal yra tada koks kitas pastilazas butent tortu dengimui, nu niekaip nerandu
Ir dar del cukrines mases. Kai darau, kad neliptu, truputi cukraus pudra pabarstau, bet tada man ji lieka ant gelyciu ir labai matosi negraziai, kaip galima to isvengti?
dar..sakykit, ar galima geles is cukrines mases deti ant slapia beze puosto torto? Ar jos neissileis? Nes tos tikrosios beze daryt nemoku...
Tik ar galima torta visa aptepti slapia beze, sulyginti, o paskui kokius nors ornamentus is tos pacios bezes slapios formuoti? Ar jie nenuslys?