Merginos, ačiū visoms už atsiliepimus apie mano tortuką
Radau pilną nuostabių tortukų šioje temoje. Ačiū už grožį, kurį darote, malonu akis paganyti. Visoms po baliončiką
Matau, kad dauguma sėkmingai naudoja šlapią bezę, reikės ir man kada ją išbandyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 05 24, 12:12)
man irgi figureles gaunas is pastilazo lipdymui tokios siek tiek suskilinejusios, tai paskutiniu metu darau is paprasto tortu dengimui, tik ilgiau dziusta jos, o kartais noretusi visgi greiciau
Nes kai pasiziuriu kitu merginu kokios nuostabios ir nesutrukineje figureles tai visada pagalvoju ka ir kaip daro?
Pastilažas greitai apdžiūsta iš viršaus, todėl lipdant gali atsirasti įtrūkimų. Ką aš darau: greičiau lipdau
Jei nepavyksta iš pirmo karto nulipdyti tinkamai, tai gerai išminkau masę ir lipdau iš naujo. Kartais, minkant masę, sušlapinu rankas (vos, vos), tokiu būdu masė pasidaro vientisa.
Dar išeitis - į pastilažą įdėti marcipano (visai nedaug) arba kitokios minkštos masės. Sėkmės!
QUOTE(Auksiuke @ 2011 05 24, 17:26)
noreciau paklaust, kas esat mase dengusios tik torto sonus, o virsu zolyte pvz darot. Kaip tuos sonus darot? panasiai kaip sokoladine tvorele, kad ant popieriaus atsimatavus iskocioti, o paskui apjuosti kaip tvorele
ar as cia nusifilosofuoju...
Aš šonus dengiu mase tokiu būdu: paimu masės gabalą, rankomis padarau iš jos "dešrelę" ir iškočioju. Iš anksto pažiūriu kokio maždaug pločio turi būti juosta. Paskui pridėdu prie torto šono iškočiotą "juostelę", nereikalingą masę nupjaunu peiliu arba virtuvinėmis žirklėmis.