Yra čia tos kultūros, tik kitaip ją matai. Čia pats miestelis toks "prie meno". Eini, žiūri į medžius, sustoja laikas, apima keista nuotaika, kyla noras fotografuoti, piešti, rinkti augalus.. Žiūri į Nemuno vandenį- vėl kažkokia nereali nuotaika, visokios dainos, eilės, melodijos ima galvoj suktis, pradedi rinkti akmenėlius (nors tau jų nereikia), žiūri į Zapyškio bažnyčią, mąstai, kas ten buvo, kaip ten buvo.. Manau, šis miestelis tinka užsisvajojusiems dailininkams, poetams, skulptoriams, kuriems neegzistuoja dienos režimas, kurie niekur neskuba, vaikšto lyg pasakoj ir bando kurti meną..
Tai tokia mūsų kultūra.
Matai, Lugne, dar visai normalios kainos, gal pasiseks gerą klientą surasti
Giedruolė labai tiksliai papasakojo. Mat pati menininkė, tai iš tos pusės viską ir mato. Na, aš ne menininkė tai matau šiek tiek kitaip (iš ekonominės pusės). Vilma-Ieva, dabar, kai daugiau apie save papasakojai, gal lengviau ir patarti. Parodų čia tikrai nebūna. Bet niekas netrukdo Tau vaikus leisti į darželį Kaune, paskui pasikultūrinti ir sugrįžti namo į menišką gamtą. O savaitgaliais mėgausitės kurorto malonumais namuose. Čia gyvenant reikia turėti dvi mašinas ir tada jokių problemų. 15 minučių ir tu Kaune. Va, tik kokios bus išlaidos kurui? Ar galėsit sau tai leisti? Vaikams pradėjus eiti į mokyklą, galima susirasti auklę. Viską galima išspręsti. Svarbiausia žinoti ko Jums tikrai reikia: miesto šurmulio ar kaimo ramybės. Kulautuvoj turėsit abu variantus viename. Juos vieną nuo kito, kaip sakiau, skirs tik 15 minučių ir ... išlaidos kurui. Tiesa, vos nepamiršau, taigi Raudondvario pilį labai intensyviai remontuoja ir žada, kad ten bus didelis kultūros židinys: vyks parodos, spektakliai, koncertai. O jau Raudondvaris tai ranka pasiekiamas.
Giedruole, dėl to buto, tai man galvosopis. Šiaip kainas tai aš pastudijavau, bet čia toks išskirtinis variantas. Tai butukas Kulautuvoj, vieno kambario, mediniam 6 butų name, be patogumų. Galva neneša kiek už jį paprašyt. 60 000 tai jau aiškiai ne, bet gal ir ne 10 000. Skelbimuose nelabai randu kažko panašaus, tai ir suku galvą.
Giedruole, dėl to buto, tai man galvosopis. Šiaip kainas tai aš pastudijavau, bet čia toks išskirtinis variantas. Tai butukas Kulautuvoj, vieno kambario, mediniam 6 butų name, be patogumų. Galva neneša kiek už jį paprašyt. 60 000 tai jau aiškiai ne, bet gal ir ne 10 000. Skelbimuose nelabai randu kažko panašaus, tai ir suku galvą.
QUOTE(lugnė @ 2012 02 02, 14:51)
Butukas "prie meno", tipiškas kulautuvinis. Va, tokį butuką ir gali nusipirkti koks nors menininkas..
QUOTE(giedruole @ 2012 02 06, 16:27)
Butukas "prie meno", tipiškas kulautuvinis. Va, tokį butuką ir gali nusipirkti koks nors menininkas..
Tai paieškok man tokio kokio menininko Ten viskas labai gerai: po butu didelis, vėsus, akmeninis rūsys. Pavartojus, ieškant įkvėpimo, puiki vietelė atsipagiriojimui . Guli sau, kaifuoji, o pro rūsio langelį pušys mojuoja ...
QUOTE(lugnė @ 2012 02 07, 01:12)
Tai paieškok man tokio kokio menininko Ten viskas labai gerai: po butu didelis, vėsus, akmeninis rūsys. Pavartojus, ieškant įkvėpimo, puiki vietelė atsipagiriojimui . Guli sau, kaifuoji, o pro rūsio langelį pušys mojuoja ...
Jo, čia tau kažkaip reikėtų per Bardų festivalį prasisukt, privažiuoja daug menininkų, tą naktį daug kas ieškosi nakvynės, visi būna labai meniškai nusiteikę, o tu, va, štai suteiki plotą "meniškai nakčiai", o po to pasiūlai jį nusipirkti...
Gerai tu čia sumąstei. Tik viena bėda: tie menininkai nelabai pinigėlių turi. Va, jei parduotum už 1 litą (kaip telefoną), tada pavyktų. Bet nelabai aš turiu noro jų prisirišt 24 metams ...
O dabar papasakosiu savo naujieną. Pradėjau maisto produktus pirkti internetu. Žinot, patiko. Gal todėl. kad aš tokia netipiška motera: labai nemėgstu vaikščiot po parduotuves. Kai jau nusiperki tai gerai, bet pats pirkimo procesas . Ypač maisto: kol viską susirenki, susikrauni, kol susirandi kiekvieną smulkmeną . O čia viską susirenki sėdėdama prie kompo, atveža iki slenksčio, tik susidėliot belieka. Kainos parduotuvinės, galiojimo terminai geri, už atvežimą mokėt nereikia. Užsikabinau ... Bent jau per žiemą nuo parduotuvių pailsėsiu.
O dabar papasakosiu savo naujieną. Pradėjau maisto produktus pirkti internetu. Žinot, patiko. Gal todėl. kad aš tokia netipiška motera: labai nemėgstu vaikščiot po parduotuves. Kai jau nusiperki tai gerai, bet pats pirkimo procesas . Ypač maisto: kol viską susirenki, susikrauni, kol susirandi kiekvieną smulkmeną . O čia viską susirenki sėdėdama prie kompo, atveža iki slenksčio, tik susidėliot belieka. Kainos parduotuvinės, galiojimo terminai geri, už atvežimą mokėt nereikia. Užsikabinau ... Bent jau per žiemą nuo parduotuvių pailsėsiu.
QUOTE(lugnė @ 2012 02 10, 18:00)
nu visai gal ir fainnnn... o koks prekybcentris teikia tokią paslaugą?
Bet pavasaris kaip negražiai prasidėjo, fe.. Jeigu tikėsime prietarais, tai pagal antrą pavasario dieną sprendžiasi- kokia bus vasara. Tai jau nekokia... Po anos vasaros norėtųsi daug daug saulės. . .
Laba dienelė
Gyvename visai gerai, lėliukai tikrai nebe lėliukai jau Tuoj pirmąjį Gimtadienį mažiaus švęsime, o vyresnėlis tai jau iš viso "mandras" bernas Laukiam šiltesnių orų ir pavasario, nors jau turbūt galima sakyti, kad jis jau čia
Gyvename visai gerai, lėliukai tikrai nebe lėliukai jau Tuoj pirmąjį Gimtadienį mažiaus švęsime, o vyresnėlis tai jau iš viso "mandras" bernas Laukiam šiltesnių orų ir pavasario, nors jau turbūt galima sakyti, kad jis jau čia
O aš vakar kultūrinę atrakciją apturėjau Buvau kultūros namuose jubiliejiniame koncerte mūsų moterų vokalinio ansambliuko. Labai šiltas renginys, daug gėlių, gražių linkėjimų, gražiai papuošta scena, sakė net vardą dizainerės, kuri puošė. Kai kurias dainas dainavo Andžela solo, moterys pritarė, buvo svečių ir iš kitų seniūnijų. Po koncerto visus žiūrovus pakvietė prie stalo, pripylė šampano, giedojom "Ilgiausių metų", buvo paruoštos vaišės. Po to tikriausiai vyko šokiai, nežinau, aš jau išvažiavau namučių. Bet šiaip smagu, man kaip tokiai užkietėjusiai suvalkietei- labai geras kelias įsilieti į bendruomenę