Įkraunama...
Įkraunama...

Kulautuvos mamytės, III tema

Ačiū. giedruole. Taip maloniai nuteikė šiandien, lyjant lietui. Taip gera pasidarė žiūrint į tuos romantiškus žiemiškus vaizdelius ir girdint tavo balsą. Ačiū.
SU NAUJAIS METAIS sveikinu jus, merginos, Jūsų visų Brangiausiuosius, Jūsų vaikučius. Žydėkit, klestėkit, aukit. Velniop visas krizes. Nusibodo. Tikėkim gražiu rytojum, generuokim pozityvias mintis, šypsokimės ir, jei nenušvis pasaulis, tegu nušvinta bent jau mūsų sielos. Tegu mūsų mažuose pasaulėliuose karaliauja taika, ramybė ir optimizmas. Ir kas bebūtų, vistiek bus gerai. Privalo būti gerai ...............
Atsakyti
Su Naujais!!! drinks_cheers.gif

... Tegul užtenka laiko iššūkiams. Tinginystei. Evoliucijai. Paieškoms.
Švelnioms avantiūroms. Atradimams. Tobulėjimui. Neskausmingoms
Klaidoms. Eksperimentams. Akiračio plėtimui. Nepavojingiems
ekstremalumams. Patirčiai. Azartui. Atsakomybei. Adrenalinui. Sveikai
euforijai. Savarankiškumui. Drąsai. Brandai. Pokštams.
Tegul visada užtenka laiko pakelti akis į dangų. Išgerti rytinės
kavos. Nusišypsoti eismo kamščiams. Perklausyti bent vieną dainą, kuri
atima protą ir grąžina sparnus.
Tegul užtenka laiko bent kartą per savaitę aplankyti draugus jų
namuose ir paglostyti jų kates, jei jos neprieštarauja. Tegul užtenka
laiko darbams, kuriuos gera nudirbti, ir nerūpestingoms vakarienėms po
sėkmingos darbo dienos.

Tegul užtenka laiko mokytis naujų dalykų - nesvarbu, vairuoti, žiesti
puodus ar kalbėti ispaniškai. Tegul užtenka laiko palaistyti visas
gėles ir uždegti visas žvakes namuose, kai į svečius ateina seni seni
draugai. Tegul užtenka laiko nusivalyti batus ryte ir perskaityti bent
vieną puslapį geros knygos vakare.

Tegul užtenka laiko pastebėti, kaip viskas keičiasi. Pamatyti pirmą
žolę ir pirmą sniegą. Išgirsti pirmą paukščio čiulbtelėjimą.
Suskaičiuoti kiekvieną krintančią žvaigždę. Prisiminti, kad tokios
didelės pilnaties jau seniai nebuvo. Pajusti, kaip šyla vanduo ežere.
Užfiksuoti, kad švinta vis anksčiau, o temsta - vėliau. Klausytis
klajojančių lapų čežėjimo. Prisiminti žiemas, kuomet per Kalėdas
būdavo tikro sniego. Ir pasakoti apie jas savo vaikams ar sūnėnams.

Tegul užtenka laiko auginti vaikus. Vedžioti juos, paėmus už rankos.
Mokyti juos naujų žodžių ir užsirišti batukus. Padėti jiems piešti.
Skaityti jiems pasakas ir geras istorijas. Kartu gaminti eglutės
žaisliukus ir puošti namus sningant (jei vis dar snigs).

Tegul užtenka laiko susitikti su savo tėvais. Išgerti su jais gero
vyno ir prisiminti savo vaikystę. Ir pasakoti juokingus nutikimus.

Tegul užtenka laiko apsikabinti tuos, kuriuos džiaugiesi sutikęs.
Tegul užtenka laiko užrašyti atviruką tiems, kurie švenčia. Nupirkti
gėlių, kad ir kaip tai banalu. Dailiai supakuoti dovaną, na ir kas,
kad ji labai greitai bus išpakuota. Parašyti kad ir patį paprasčiausią
mail'ą, jei su džiaugsmu staiga prisiminei kažkokį žmogų. Tegul
užtenka laiko su geriausiais draugais
išgerti šampano. Ir iki paryčių klajoti po miestą. Paskui pusryčiauti drauge.

Tegul užtenka laiko jausti. Naktinį vėjo atsidusimą, kai pavasarį
miegodamas netyčia iškiši kojas iš po apkloto. Draugo balso
pasikeitimą, kai kažkas nutinka. Artėjantį lietų, kai netikėtai
užsimanai miego. Būsimus pokyčius, kai tavo mieste prašiaušia naujas
skersvėjis. Gražų Senamiesčių sienų kreivumą, atsiradusį nuo laiko,
tinko ir nutikimų naštos. Rauplėtą medžio žievę po savo delnu.
Nuovargį, į kurį gera panirti. Nemigą, kai negali užmigti iš
nuostabos. Žiogų čirpimą liepos naktyje, kurio beveik negirdėti. Smėlį
po kojomis. Akmenis. Vandenį. Jūrą. Liūtį. Mišką. Žemę. Orą. Vėtrą.

Tegul užtenka laiko sau. Tylai. Savimeilei. Miegui.

Tegul užtenka laiko rinktis pačius pačiausius dalykus. Stipriausias
knygas. Kiečiausius filmus. Dar nebandytus kokteilius. Tikriausius
draugus. Gryniausius žodžius. Geriausius pakeleivius. Ir savo kelią.

Tegul užtenka laiko pasakyti. Ir išgirsti.

Paleisti ir sulaukti sugrįžtant.

Tegul visiems ir visada šioje Žemėje užtenka laiko mylėti, bandyti ir
džiaugtis...

...žodžiai ne mano, bet labai "teisingi", todėl siunčiu ir Jums..smile.gif
Atsakyti
Liuks žodžiai thumbup.gif
Su visomis praėjusiomis šventėmis 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Sveikutės, ką veikiat? Kaip gražu Kulautuvoj, einu kiekvieną vakarą pasivaikščiot, pasakiau sau, kad jeigu jau čia gyvenu, tai reikia ir naudotis tuo grynu oru mirksiukas.gif O kai pasnigo, tai išvis grožių grožis.... rolleyes.gif
Atsakyti
Labas. Ką čia labai beveiksi. Nors ... yra darbų. Pavyzdžiui, man reikia parduoti mamos butą Kulautuvoj. Kaži, kokios kainos. Gal ką girdėjot, gal kas neseniai pardavė.
O šiaip, neliūdna. Va, šiandien ryte pasičiuožinėjau ant kelio. Nuvežiau vaikus į mokyklą ir grįžtant ant to didžiojo posūkio sumėtė. Jaučiu, kad jau skersuoju, o iš priekio mašina atvažiuoja ... Gerai, kad staigiai automatiniai refleksai suveikė: stabdį atleidau ir šiaip taip "išplaukiau". Bet po to stabtelėjau prie "ekspreso" prakaito nusibraukt. Jau buvo pasimiršę "žiemos važinėjimo ypatumai". Prisiminiau ... Dabar vėl reikia keltis ir važiuot į mokyklą. Šliaušiu vėžlio žingsniu ...
Atsakyti
Mergaitės, o ką veikiat laisvalaikiu Kulautuvoj? Yra kokių veiklų pasibendraujant visoms kartu? Na, kad ir koks darbščiųjų rankų būrelis? smile.gif Ir kaip ten su vaikų darželiu? Iš karto vaikiukai papuola ar eilės yra? Gundausi Jūsų Augustausko 1 apartamentais - norisi gamtos, gero oro vaikams. Bet iš kitos pusės ir bijausi, kad man pačiai per ramu bus. Visą gyvenimą Kaune gyvenau ir šiaip esu tokia ne namisėda, vis kur nors nueit, pamatyt kažką norisi... Bet gal jau ir laikas nurimti. ax.gif Vasarą buvom šiaip paiškylaut Kulautuvoj, tai labai patiko. Bet gyvent gal kas kita? Pasidalinkit mintimis apie savo miestuką. Gal kaimynės būsim. smile.gif O su darbais kaip? Dirbat Kulautuvoj ar kitur važinėjat?
Atsakyti
Sveika smile.gif Na kas dėl laisvalaikio, tai man, pavyzdžiui, jo telieka tik dalis savaitgalio, nes važinėju į darbą Kaune, o šeštadieniais dar papildomą darbelį turiu pasiėmus smile.gif Atsikėlėm čia prieš kokius aštuonis metus, ir iškart įsimylėjau šitą jaukų, ramų miestelį. Draugų čia neturiu, bet, matyt, čia mano pačios problema, esu vienišė blush2.gif . Bet kaimynai, ir aplamai žmonės, su kuriais tenka čia susidurt, labai nuoširdūs ir draugiški. Po vyro mirties labai dažnai kyla mintis persikelt į Kauną, bet vaikams čia tikras rojus, o ir man toji ramybė visus darbo stresus iškart "nuima", tai bandau išsilaikyt iš paskutiniųjų. Žiemą - miškas, sniegas, rogės, ledas ant tvenkinuko thumbup.gif , vasarą - miškas, supynės, pėsčiųjų takas, maudynės tam pačiam tvenkinuke, o jei patinka dviračiai - visos sąlygos važinėtis ir po mišką, ir po miestelį smile.gif dar yra prieplauka prie Nemuno, ten dažnai vyksta šventės, pvz, Joninės smile.gif Nežinau, man labai smagu vasarą ir savam kieme kapstytis, vaikai baseiniuke taškosi, o ir pasisvečiuot visi iš miesto čionai veržiasi, tai liūdėt tikrai nebūna kada rolleyes.gif ... Dėl vietų darželyje net nežinau, reikėtų, manau, atvažiuot ir vietoj kalbėtis. O dėl būrelių, tai kiek žinau, moterys vaikšto į jogą, o gal galėtum ir pati suorganizuot, visada, manau atsiras bendraminčių mirksiukas.gif
Turbūt tikros kulautuviškės tikrai daugiau galėtų papasakoti 4u.gif
Atsakyti
Laba visoms 4u.gif
Nežinau, ar save jau skaityti tikra kulautuviške - dar tik 6ti metai čia gyvename ax.gif Va dyge ir po 8rių metų dar ne visai vietine save laiko rolleyes.gif Šiaip labai pritariu visoms dyges mintims - ir dėl veiklos savam kieme, ir dėl užsiėmimų gamtoje ar miestelyje, kažkaip bent jau aš nepastebiu, kad trūktų veiksmo man... schmoll.gif Blogiausiu atveju gi ir tas Kaunas ranka pasiekiamas mirksiukas.gif Gal pirmus kartus važiuojant darosi baisu, kad čia kažin kokia tolybė, o paskui imi kasdien tuos 15 km važiuoti ir nė nebepastebi, kartais per Kauną pervažiuot dvigubai ilgiau užtrunki, nei nuo Kauno namo parlėkti rolleyes.gif
Dėl darželio dar negirdėjau, kad kam būtų iškilę didelių problemų su priėmimu, bet geriausia susiskambinti su pačia direktore ir tiesiai kalbėtis.
Į jogą ir aš kurį laiką vaikščiojau, bet paskui grįžau į darbą ir natūraliai pritrūkau tam laiko, vėliau buvau nestuke.gif su antruoju, o vat dabar mažajam šiek tiek jau paaugus kažkaip ir vėl galvoju, kad gal ir neblogai būtų porą kartų per savaitę iš namų ištrūkti atsipalaiduoti rolleyes.gif
Dėl kitokių užsiėmimų neesu tikra, bet, manau, vyksta ir kažkas daugiau, reikėtų pasidomėti tik mirksiukas.gif
O šiaip tik pritariu kraustymuisi į čia - labai gera čia gyventi, o vaikams augti čia irgi puiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2012 01 23, 14:59)
Labas. Ką čia labai beveiksi. Nors ... yra darbų. Pavyzdžiui, man reikia parduoti mamos butą Kulautuvoj. Kaži, kokios kainos. Gal ką girdėjot, gal kas neseniai pardavė.

4u.gif Labuka,
Kainos kritę, kai kur net labai verysad.gif Krikšto mama gyvena Vilniuje, tai sakė, kad sostinės centras laiko aukštas kainas, o visokiose ten Fabijoniškėse- kainos nukritę per pusę. Va, įdomu, kaip Kulautuvoje, parašyk, kaip sekasi pardavinėt mirksiukas.gif
Atsakyti
papildyta
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2012 01 27, 22:43)
Mergaitės, o ką veikiat laisvalaikiu Kulautuvoj? Yra kokių veiklų pasibendraujant visoms kartu? Na, kad ir koks darbščiųjų rankų būrelis? smile.gif

Aš svajoju susieti laisvalaikį ir darbą. Laisvalaikiu muzikuoju, užsiimu kūryba, tai yra tokių svajonių- suburti vaikų popchorą. Atšilus orui, pradėčiau organizuoti, o nuo rugsėjo- pradėtume dirbti, jeigu susirinktų grupelė.
O kartu pasibendrauti, tai yra kažkoks vėlimo projektas, bet ten eina tik vyresnio amžiaus senjoros. Ko gero, reikia pačioms susikurti. Aš tai visai norėčiau lankyti kokį kulinarinį būrelį.. rolleyes.gif norėčiau išmokti tortus kepti, žuvis farširuoti.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 29 sausio 2012 - 17:40
Sveikos. Sunku pasakyti vienareikšmiškai. Manau Kulautuva tikrai netiktų super aktyviam karjeristui. Čia viskas vyksta lėtesniu tempu nei mieste. Bet jei kas nori grįžęs namo griežtai atsiriboti nuo darbo ir atsipalaiduoti - tai idealus variantas. Darbo Kulautuvoj tikrai negausit, vaikams čia augti bus idealu, į darželį pakliūsit, mokykla yra, jei norėsit būrelių ar kokio baseino, ar muzikos mokyklos, teks vežioti vaikus į Kauną (mokykloj ir kultūros namuose yra keletas būrelių, bet neaišku ko reikės Jums), svečių neatsiginsit, pradinukų vaikų, išvažiuodami į darbus, vienų visai dienai nepaliksit, ūgtelėję vaikai saugiai galės bėgioti po visą miestelį (nėra reketo, narkomanų, muštynių tpfu tpfu tikėsimės ir nebus) ir t.t. ir t.t. Visur yra savų pliusų ir minusų. Dėliokitės ... Aš asmeniškai labai patenkinta, kad pabėgau iš Kauno. Vaikai irgi į miestą nenori. Tai va. mirksiukas.gif
Jei norėsit bendravimo tai tikrai rasit. Žmonės susitinka kultūros namuose, bendruomenės centre, jei turit talentų ar ypatingų žinių, galit ir pati kokią veiklą organizuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lugnė: 29 sausio 2012 - 18:40
Super karjeristė tai aš gal ir nesu. Tą aktyvumą daugiau laisvalaikio srity mėgstu, o ne karjeros daryme. Nors, kai specialybė mano tokia kultūrinė, tai galima gal kažkiek ir su darbu susieti: va Kaune n+1 visokių parodų atidarymų kasdien ir pan. Taip sakant, ir laisvalaikis, ir darbui naudinga, nes koks menotyrininkas, šių dienų tendencijų nežinantis? Tai va dar ir to baiminuosi, kad kultūriniu požiūriu Kulautuvoj turbūt ramu labai. O jei dar Kaune po darbo 'pasiparodint' lėkt, tai jau nėr kada su šeima, vaikais grįžus Kulautuvon pabūt. Čia tai vaiką iš daržo pasiimi ir vedies kartu 'pasikultūrint'. smile.gif Tai va ir vilioja, ir baugu. smile.gif
O orientacijai dėl kainos (kažkas domėjos), tai mums 90 kvadratų butuką naujos statybos Kulautuvos Augustausko 1-ame už 210000 parduotų, bet apdaila tai ten vos ne nulinė. Kitas variantas Kaune prie botanikos sodo, tai ten ir kvadratų mažiau (apie 75), ir kaina jau link 250000-300000 (priklauso nuo apdailos lygio). Senos statybos name kaimynas 1,5 kambario už 60000 pirko (čia jau irgi Kaune).
Atsakyti