Įkraunama...
Įkraunama...

Kulautuvos mamytės, III tema

Sveikutės. Tai kaip čia, giedruole, žiemą remontus pradėjot? Jūsų laimė, kad neužsnigo. Girdėjau, pranašauja, kad šiemet bus švelni žiema. Pagyvensim, pamatysim. Mes irgi planavom šiemet apkalt namą lentelėm, bet taip ir nespėjom. Kitai vasarai atidėjom. Jau būtinai reikės. Atėjo tam laikas.
Na, programuot mano vyrai moka, bet kitų mokyt neturi nei laiko, nei kantrybės. Sūnus taip ir sako: padaryt galiu, o pamokyt nemoku.
Dyge, iš kur pas tave tos musytės? Drugeliai apspangę dar kartais pas mane atskrenda, bet musių jau seniai nėr. Gal kur kokios daržovės sudėtos ar obuolių dėžė po langu stovi? Gerai paieškok, gal yra kur nors vieta, kur jos prisilaiko, tai ir lenda. Aš net obuolių negaliu namie laikyt. Tuoj pat musyčių prisiveisia. Kol kas dar visi obuoliai, cukinijos, morkos "tebegyvena" šiltnamy. Ir pelargonijos pilnu tempu ten dar žydi. Sėkmingai pergyveno ir tą naktį kai buvo 5 laipsniai šalčio. Tai ir nesiskubinu nešt į rūsį.
Zivjana, mano pana šiemet irgi labai serga. Jau visas mėnuo kaip nesibaigia kosuliai, beveik ištisai varva nosis. Jau, turbūt, irgi reikės antibiotikų prašyt. Nesinori, bet gal geriau antibiotikai, nei šitoks nesibaigiantis sirgimas. Juk vistiek organizmas alinamas. Matyt, vistik, šitokie orai sveikatai ne į naudą . Geriau kai nors kiek pašąla. O ta nuolatinė drėgmė provokuoja ligas.
Sveikit, nesirkit. Jau tuoj Kalėdos. Kiek čia beliko. Diena pradės ilgėt. Smagiau darysis. Nors man šiemet visai neliūdna. Ilgas gražus ruduo. Dabar tamsiais vakarais kepu pyragus. Jauku šiltuose ir kvepiančiuose namuose. Kai visi susirenka, atrodo, ko daugiau benorėt.
Atsakyti
Lugne, taip šiltai parašei, net graudu pasidarė wub.gif Man tai nekyla rankos kept pyragų, nes vistiek vaikai nevalgo schmoll.gif schmoll.gif Geriau kokį jogurtą ar sūrelį pasiima... Dėl musyčių, pati neįsivaizduoju, iš kur jos, ir, kas svarbiausia, pirmam aukšte nėra, sakau, gal nuo stogo jos g.gif Nes jokių daržovių tikrai nėra prie namo...Dar galvoju, gal tarp lentučių jos prilindę, nes apkaltas namas, bet tada ir apačioje būtų... Na labai tikiuosi, kad stipriau pašals ir jos dings...
Beje nuo slogos ir kosulio labai labai gerai Gelomyrtol kapsules, tik vaikas turėtų mokėti jas nuryt. Paskaičiau sudėtį- mirtolio distiliatas, o mirtolis yra eukaliptų, saldžiųjų apelsinų, mirtų ir citrinų eterinių aliejų mišinys... Man tikrai labai padeda, pamėginkit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2011 12 08, 14:39)
Sveikutės. Tai kaip čia, giedruole, žiemą remontus pradėjot? Jūsų laimė, kad neužsnigo. Girdėjau, pranašauja, kad šiemet bus švelni žiema.
Na, programuot mano vyrai moka, bet kitų mokyt neturi nei laiko, nei kantrybės. Sūnus taip ir sako: padaryt galiu, o pamokyt nemoku.
Dabar tamsiais vakarais kepu pyragus. Jauku šiltuose ir kvepiančiuose namuose. Kai visi susirenka, atrodo, ko daugiau benorėt.

4u.gif
Pradėjom rudenį, bet žinai...."kuo toliau į mišką- tuo daugiau malkų" mirksiukas.gif , galvojom tik pamatą apsišiltinti, bet norisi vis daugiau ir daugiau.... jau vyras sako, kad ir stogą norėtų keist, bet jau šitą darbą tikrai vasarai paliksim. O tie meistrai dėl šalčio nepergyvena, sako, mes dirbam ir prie minus 25, svarbu, darbo yra biggrin.gif Aplinkui, žiūriu, irgi statybos tik vyksta, prie internato kyla nauji nameliai.
Dėl to programavimo yra bėdelė, vyrukas prastą pažymį gavo, o aš ten išvis nieko nesuprantu, ko ten mokyklose iš dešimtokų reikalauja.
Pyragai- geras daiktas. Ypač man patinka, kai daug obuolių, jis būna toks šlapias, gaivus. Oi, net seilė bėga rolleyes.gif
Atsakyti
Ko čia, dyge, graudintis. Tiesiog aš pati visai neseniai atradau tą namų konfortą. Kiekvieną rudenį depresiją apturėdavau. O šiemet kažkaip staiga supratau, kad nėra blogų ir nuobodžių dalykų, tėra tik mūsų netinkamas požiūris į juos. O pyragų tai ir mano mažoji nevalgo. Nė į burną neima. Turiu aš du vyrus, kurie saldumynų "nemėgsta". Tik spėk kept. Ir kepu ne tik pyragus, bet ir kibinus, ir mielinius pyragėlius su visokiais įdarais. Tai man malonus, šiltas žieminis užsiėmimas. Aišku, kai vaikai maži buvo, tai tam neturėjau laiko. Bet dabar ... Mano mažoji tai labai mėgsta varškės desertą. Puikiai tinka vietoj sūrelių. Ir padaromas greitai. Jei nori, galiu receptą parašyt.
Giedruole, obuolių pyragas man irgi labai patinka. Tikrai gaivus ir lengvas desertas. Bet žiemą kažkaip nekepu, nes su parduotuviniais obuoliais man neskanu. Ne tik man, visi pastebėjo, kad kažkoks beskonis pyragas išeina. O naminių obuolių neturim. Mums dar labai patinka su varške. Gal kiek primena "draugystę", bet dar skanesnis. O praeitą savaitgalį buvo dukters gimtadienis, tai padariau vaikams tortą. Nepatikėsit iš ko. Iš krekerių. Tikrai skanu. Ir nesudėtinga. Ir greita. Ir nebrangu. Va taip ir stumiu žiemą. Idėjas generuodama ir jas realizuodama. Ir degustuotojai mano patenkinti ...
Atsakyti
4u.gif
Įmesk tą varškės desertą, net įdomu. Aš labai mėgstu Čili picoje, ten tokioj aukštoj taurėj, maišytas su miško uogom arba mėlynėm. Bet įdomu ir pačiai pasigaminti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 12 gruodžio 2011 - 16:14
Aha, ir aš labai noriu to receptuko ax.gif ir dar gal kuri žinote kalėdinių meduoliukų receptą? Bet kad būtų minkšti būtinai ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
O taip, aš irgi kepu, kiek tik laikas ir vaikai leidžia thumbup.gif Ir tortus (kai proga yra), ir šiaip pyragus (kasdienai), o vat kaip tik prieš sav. kepiau kalėdinius meduoliukus pagal šį receptą:
http://www_neringa-b...eduoliukai.html
Laaabai rekomenduoju thumbup.gif - puikiai gavosi, ir bent jau man iš karto buvo minkštučiai ir netrapūs ir nekieti, nu labai geri rolleyes.gif
P.S. To varškinio deserto receptuko ir aš noriu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivjana: 12 gruodžio 2011 - 19:40
Sveikos. Atsiprašau, kad dingau. Per darbus neturėdavau kada prie kompo prisėst. Tik neseniai apsižiūrėjau, kad ne šitą, o kitą savaitgalį jau Kalėdos. Puoliau dovanas ruošt, kostiumą dukrai gamint. Šiandien reikia lėkt į eglutės įžiebimą (19 val.), rytoj įžiebimas mokykloj, kitą savaitę šventė mokykloj. Žodžiu, tik spėk suktis, kaip aš sakau, įžiebimų daugiau nei eglučių ...
Dabar apie desertą. Žodžiu, turiu aš du bazinius receptus ir pagal juos kuriu interpretacijas pagal nuotaiką:
I receptas
500 g maskarponės
400 g grietinėlės
200 g jogurto
iki 200 g cukraus (pagal skonį)
1 citrinos sultys
30 g želatinos
Želatiną ištirpinti 100 ml vandens. Sumaišyti maskarponę, jogurtą, cukrų ir citrinos sultis. Atskirai išplakti grietinėlę. Grietinėlę palengva įmaišyti į sūrio masę. Maišant supilti želatiną. Sustingdyti.

II receptas
200 g cukraus
500 g maskarponės
400 g grietinėlės
2 valgomi šaukštai su kaupuku želatinos
50 g apelsinų sulčių
galima įdėti citrinos rūgšties.
Želatiną išbrinkinti ir ištirpdyti apelsinų sultyse. Maskarponę išplakti su cukrumi. Atskirai išplakti grietinėlę. Abi mases sumaišyti ir įmaišyti želatiną.

maskarponę keičiu į varškę. Maskarponės gauna tik švenčių progom, o su varške taip pat labai skanu ir vaikams dar sveikiau. Naudoju liesą varškę.

Žodžiu, aš paprastai darau taip:
500-600 g varškės
200-400 g grietinėlės (kuo jos daugiau, tuo skaniau, bet ir riebiau)
200-300 g jogurto (kartais dedu, kartais ne)
iki 200 g cukraus
2 valgomi šaukštai su kaupu želatinos.
Eiga tokia pat: želatiną ištirpinu, grietinėlę išplaku atskirai, kitam inde mikseriu sumaišau varškę, cukrų ir jogurtą (jei dedu). Tada, naudodama lėčiausias mikserio apsukas, plaktą grietinėlę įmaišau į bendrą masę, toliau maišydama supilu želatiną ir ... viskas. Porą valandų šaldytuve. Skanaus.
Iš tokio kiekio išeina normalus tortas. Jei tik vaikams, tai pakaks pusės normos. Niekada nebandžiau, bet dabar pamaniau, kad visai tiktų įdėti konservuotų persikų, o gal bananų, gal net kokių kokoso drožlių. O dar juk galima aplieti tirpintu šokoladu... Galima apačioj padėti biskvitą ar sausainių. Žodžiu reikia eksperimentuot ir surast savąjį variantą. Man puikiai tinka be jokių priedų. Dukrai sūrelių jau seniai neperku.

Sėkmės ruošiantis šventėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lugnė: 15 gruodžio 2011 - 11:32
Ačiū 4u.gif Bandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2011 12 15, 13:30)
Žodžiu, aš paprastai darau taip:
500-600 g varškės
200-400 g grietinėlės (kuo jos daugiau, tuo skaniau, bet ir riebiau)
200-300 g jogurto (kartais dedu, kartais ne)
iki 200 g cukraus
2 valgomi šaukštai su kaupu želatinos.
Iš tokio kiekio išeina normalus tortas. Niekada nebandžiau, bet dabar pamaniau, kad visai tiktų įdėti konservuotų persikų, o gal bananų, gal net kokių kokoso drožlių. O dar juk galima aplieti tirpintu šokoladu...  Galima apačioj padėti biskvitą ar sausainių.

4u.gif
Žinau šitą tortą!!!!!!! Mano skaniausias tortas. Mano draugė daro, bet ji vietoj kažko naudoja kefyrą, gal vietoj jogurto.. citriną tarkuoja, po to priplėšo biskvito gabaliukų, tie gabaliukai prisigeria masės ir sustengsta, po to kai valgai būna labai gaivu. Ji net vardą tortui davus: "Kliuckis". *****, o gal kefyras vietoj varškės... g.gif
Klausykit, mergaitės, aš dėl to renginio 26d. "Sidabriniai kankorėžiai". Skelbimų dar niekur nemačiau, bet Andžela minėjo, kad bus labai gražus renginys, prie staliukų, bus koncertas, turbūt ir senelis šaltis aplankys. Tik galėtų skelbimukus iškabinėti, kad aiškumas būtų, girdėjau, pernai "kankorėžiuose" labai daug žmonių prisirinko smile.gif aš niekad nebuvus, kažkaip įdomu mirksiukas.gif ten dar kažkokios nominacijos vyksta, išrenka Kulautuvos metų nominantą, nežinau tiksliai kaip ten būna, darbe pas mus kažką kalbėjo, bet tiksliai tai nežinau, kaip ten tie rinkimai vyksta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 21 gruodžio 2011 - 10:22
Labas vakaras,
gal labai nesutrukdysiu jusu bendruomenes, bet galbut turite informacijos, ar jusu apylinkese yra parduodamas koks namukas, ar sodo tipo namelis?
Buciau dekinga uz informacija, jei galima az 4u.gif

atsiprasau uz sutrukdyma blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
Dindilinnn... Su Naujais....
Siunčiu savo naują kūrybos vaisių, žodžiai apie Kulautuvos gatveles ir egles mirksiukas.gif ai, kažkaip užėjo ant seilės apie mūsų mažiulį miestelį kažką sukurpti.... biggrin.gif

http://www.youtube.c...h?v=m_TsiBqtR_Y
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 31 gruodžio 2011 - 15:39