Nea, dar neišgabeno vaikų į rūsį Nors, kiek esu skaičiusi apie užsienio darželius, tai nebūtų stebėtina... Įrengė pirmam aukšte, kur buvo sporto salytė ar kažkas pan.
Supratau. Tai vietoj buvusios salės ir sporto salytės. Tai kur dabar šventės vyks? Ten vaikai savo pasirodymus rengdavo, Kalėdų senis ateidavo ir t.t. Na, ką nors sugalvos ...
Dėl to, kad Justiną perkėlė pas vyresnius, tai, man atrodo, nieko blogo. Mano dukra irgi tik tris mėnesius į mažių grupę vaikščiojo ir paskui pareiškė, kad daugiau į darželį neis, nes ten su leliukais neįdomu. Teko prašyti, kad perkeltų pas vyresnius. Buvo labai patenkinta. Ten vyresni vaikai, ten jau žaidimai kitokie, įdomesnė veikla. O išmokt to, ko nereikėtų tai vistiek anksčiau ar vėliau išmoks. Anksčiau prasidės, greičiau praeis. Visi per tai pereina. Svarbiausia nesureikšmint, tinkamai paaiškint, kantriai išlaukt ir praeis tas susidomėjimas negirdėtais žodžiais.
Kaip mažasis auga? Jau laisvo laiko, turbūt, mažėja. Tuoj ir tu dingsi, kaip dingo jsimona. Įsivaizduoju, kad dabar sukasi kaip voverė. Su dviem tokiais piliečiais yra ką veikti.
Dėl to, kad Justiną perkėlė pas vyresnius, tai, man atrodo, nieko blogo. Mano dukra irgi tik tris mėnesius į mažių grupę vaikščiojo ir paskui pareiškė, kad daugiau į darželį neis, nes ten su leliukais neįdomu. Teko prašyti, kad perkeltų pas vyresnius. Buvo labai patenkinta. Ten vyresni vaikai, ten jau žaidimai kitokie, įdomesnė veikla. O išmokt to, ko nereikėtų tai vistiek anksčiau ar vėliau išmoks. Anksčiau prasidės, greičiau praeis. Visi per tai pereina. Svarbiausia nesureikšmint, tinkamai paaiškint, kantriai išlaukt ir praeis tas susidomėjimas negirdėtais žodžiais.
Kaip mažasis auga? Jau laisvo laiko, turbūt, mažėja. Tuoj ir tu dingsi, kaip dingo jsimona. Įsivaizduoju, kad dabar sukasi kaip voverė. Su dviem tokiais piliečiais yra ką veikti.
Aš ir klausiau, o kaip dabar su šventėmis, Kalėdų Seniu ir pan. bus, tai sakė lyg ir atskirai kiekvienoje grupėje ir tiek.
Tai ir tikiuosi, kad su vyresniais būnant bus noras, stimulas, motyvacija greičiau, daugiau kažko išmokti, sužinoti, domėtis O blogieji įpročiai, žodžiai, žaidimai ir pan., žinau, kad irgi neišvengiami, juk neizoliuosi nuo jų, kad priimtų tik teigiamą informaciją, negaudamas neigiamos... Belieka tikėtis, kad jie bus laikinas įdomumas, kurį laiką bus nauja, smagu, o vėliau pamirš
O su mažuoju tai irgi yra kas veikti, jau daržoves ragaujam - kasdienis virimas prasidėjo Dar už savaitėlės kitos dar ir kruopą kokią bandysim - dar viena košė per dieną. O va čia Justinas sirguliavo, buvo namie, vyras komandiruotėje visą savaitę, tai su abiem vienai jau žiaaauru... Atrodo kiekviena minutėlė suskaičiuota Gerai, kad šiandien vyresnėlis jau daržan iškeliavo, tai tik su mažuoju būdama, jau atsigaunu.
Tai ir tikiuosi, kad su vyresniais būnant bus noras, stimulas, motyvacija greičiau, daugiau kažko išmokti, sužinoti, domėtis O blogieji įpročiai, žodžiai, žaidimai ir pan., žinau, kad irgi neišvengiami, juk neizoliuosi nuo jų, kad priimtų tik teigiamą informaciją, negaudamas neigiamos... Belieka tikėtis, kad jie bus laikinas įdomumas, kurį laiką bus nauja, smagu, o vėliau pamirš
O su mažuoju tai irgi yra kas veikti, jau daržoves ragaujam - kasdienis virimas prasidėjo Dar už savaitėlės kitos dar ir kruopą kokią bandysim - dar viena košė per dieną. O va čia Justinas sirguliavo, buvo namie, vyras komandiruotėje visą savaitę, tai su abiem vienai jau žiaaauru... Atrodo kiekviena minutėlė suskaičiuota Gerai, kad šiandien vyresnėlis jau daržan iškeliavo, tai tik su mažuoju būdama, jau atsigaunu.
QUOTE(zivjana @ 2011 09 26, 15:48)
giedruole, dėl bažnyčios ir aš nelabai kuo padėsiu - aš tokia laaabai jau pasyvi katalikė...
nu aš irgi ne davatka , tiktai va sūnaus į Kulautuvą niekaip neprisivilioju, liko Marijampolėje su tėvukais, tai sakau nors maldelę už sūnutį sukalbėčiau (nors galima tai sėkmingai atlikti ir namuose..) Šįmet jam egzaminai, tai vaikinukas apsisprendė likti savo gimnazijoje ir nesiblaškyti.
O su darbu apsiprantu, visai faina, tik popierizmo daug
Giedruole, gal ir gerai, kad nesiblaško. Jis jau beveik suaugęs žmogus. Susitaikyk su tuo, kad jis turi savo kelią, o tu savo. Jam Marijampolėj įprasta aplinka, draugai, o ir su tavo tėvais manau jam nėra blogai. Pavalgęs, namus turi, o tu juk neišvažiavai už jūrų marių. Esi per valandą kelio, galit dažnai matytis. Tokį didelį žmogų išplėšt iš jo aplinkos jau sunku. Kažin, ar jis Kulautuvoj labai gerai jaustųsi. O matydama jį nelaimingą juk pati dar nelaimingesnė būtum. Geriau jau per atstumą, bet abu būkit laimingi. Žinau, kaip sunku paleisti užaugusį vaiką. Kiekviena mama su tuo susiduria. Aš tai jau irgi išgyvenau. Bet ... tokia realybė. Sunku matyt, kaip tavo iščiūčiuotas vaikelis tolsta, bet juk jei jis neturėtų savo kelio būtų dar sunkiau. O su laiku apsipranti su nauju savo ir jo statusu ir vėl viskas stoja į savo vietas.
na taip, kai pagalvoji, "ruso laikais" vaikai iš 8 klasių stodavo mokytis, išvažiuodavo dar visai paaugliukai iš namų, ypač kaimo vaikai, dar visiškai neapsiplunksnavę palikdavo mamos lizdelį.. Manau, viskas bus gerai, pažymius matau kompiuteryje elektroniniame dienyne, kai tik vaikas gauna pažymį - man ateina žinutė: "šiandien jūsų vaikas gavo naują pažymį". Atsidarau, o ten 10....ir vėl iš kūno kultūros.....
Gal buvot šventėje šeštadienį? Kokie įspūdžiai? Aš visą repertuarą kieme girdėjau, skaičiau knygą ir vis nugirsdavau kokią Jonio dainą. Norėjau Lugnei skambint, betgi jos telefono neįsivedusi, pasirodo, jos telefonas mano užrašų knygelėje, nu būna būna...
Gal buvot šventėje šeštadienį? Kokie įspūdžiai? Aš visą repertuarą kieme girdėjau, skaičiau knygą ir vis nugirsdavau kokią Jonio dainą. Norėjau Lugnei skambint, betgi jos telefono neįsivedusi, pasirodo, jos telefonas mano užrašų knygelėje, nu būna būna...
Sveikos,
Gal žinot, ar yra kur Kulautuvoj pasportuoti darganoto rudens ir atskubančios gūdžios žiemos vakarais? Gal mokykloje yra kokie a la "būreliai" suaugusiems? Man tiktų ir aerobika, ir treniruokliai, ir viskas, kas leistų prisiversti gerokai pajudėti po sėdimo darbo. (Bėgiot po mišką ir laukus per tamsu ir per šlapia...)
Būsiu dėkinga už informaciją.
Gal žinot, ar yra kur Kulautuvoj pasportuoti darganoto rudens ir atskubančios gūdžios žiemos vakarais? Gal mokykloje yra kokie a la "būreliai" suaugusiems? Man tiktų ir aerobika, ir treniruokliai, ir viskas, kas leistų prisiversti gerokai pajudėti po sėdimo darbo. (Bėgiot po mišką ir laukus per tamsu ir per šlapia...)
QUOTE(mama32 @ 2011 10 14, 12:38)
Sveikos,
Mane irgi domintų toks dalykas, aš pardėj skaičiau, kad vyksta kažkokie šokiai, gal kas lankot? visai atpalaiduojantis poveikis- ir sportas, ir muzika, ir gera nuotaika, ten supratau, nebūtinai poromis šokama. Ir nebūtina ten "klasę rodyt", šiaip sau judi ir tiek, o gal ir nauda būtų
Po laukus lakstyt aš irgi tingiu
Neseniai kabėjo eksprese skelbimas, kviečiantis į sporto treniruotes kultūrnamy. Bet neįsidėmėjau nei dienų, nei valandų. Mokykloj vakarais tikrai vyksta aerobikos užsiėmimai moterims. Reikėtų pasiskambint, gal sekretorė pasakytų ką nors, arba tiesiog nueiti, susirasti fizinio lavinimo mokytoją (moterį) ir pasakys, kas ir kaip, nes ji veda tuos užsiėmimus.
QUOTE(lugnė @ 2011 10 17, 10:57)
Neseniai kabėjo eksprese skelbimas, kviečiantis į sporto treniruotes kultūrnamy. Bet neįsidėmėjau nei dienų, nei valandų. Mokykloj vakarais tikrai vyksta aerobikos užsiėmimai moterims. Reikėtų pasiskambint, gal sekretorė pasakytų ką nors, arba tiesiog nueiti, susirasti fizinio lavinimo mokytoją (moterį) ir pasakys, kas ir kaip, nes ji veda tuos užsiėmimus.
Ačiū, bandysiu ieškot
QUOTE(lugnė @ 2011 10 17, 11:57)
aš irgi kažką mačiau, bet ten kažkoks nepatogus laikas, lyg ryte pusę 10, kažkokia mankšta. O apie aerobiką nežinau...