QUOTE(giedruole @ 2013 10 20, 18:48)
Klausykit, mamytės, noriu pasitart dėl savo lelės valgymo. Nuo kiek amžiaus sodinat prie maitinimo staliuko? Mano panelytei metai ir 4 mėnesiai, tai jau pradėjo šaukštą iš manęs atiminėt, jau nori pati, bet dar nelabai kas gaunasi su tuo šaukštu... Uogytes pirštukais moka iš dubenėlio išvalgyti labai tvarkingai, bet su įrankiais tai dar susilaikau...
Viskas liuks su Jūsų mažąja. Su šaukštu jeigu jai noris makaluotis po dubenėlį, tai tegul tik makaluoja - juk jai įdomu mėgdžioti, nauji patyrimai. Čia mums, mamoms, vargas - valyt morkų ar kt. košę nuo sienų, šaldytuvo, grindų... O vaikas juk mokosi.
Turiu dvi skirtingas patirtis. Vyresnėlis buvo galima sakyti estetas (neskaitant pirmųjų košės valgymų rankomis). Jis greitai išmoko valgyti tvarkingai - 2 metų jau mokėjo padoriai valdyti šaukštą ir vaikišką šakutę.
Jaunėlis - visiška priešingybė. Bet tai dėl temperamento skirtumo. Jis dviejų metų būdamas tik pradėjo mokytis valdyti šaukštą, t.y. pradėjo suprasti jo paskirtį. (čia tik taip įvardinu. Turiu pripažinti, kad iš tiesų tai mano problema - kai jis pats valgydavo, tai dėl jo neapsakomo judrumo viskas taškydavosi n metrų spinduliu, tada man baigdavosi kantrybė ir šaukštu košę jam kabindavau aš, tuo pačiu neleisdama toliau tobulėti). Dabar jam beveik 6 m., o iki elitinio valgymo restorane vis tiek dar toli.... Tačiau pažvelgus į pažangą - vienas džiaugsmas.
Taigi, sodinti į maitinimo kėdutę - tikrai ne anksti (žr. kitose SM temose), o dėl mokslų - šaknys karčios, vaisiai saldūs