Įkraunama...
Įkraunama...

Kulautuvos mamytės, III tema

Tuoj pagąsdinsiu dar labiau - tai jau antras vaikas iš žuvyčių grupės, susirgęs skarlatina... unsure.gif Kiek žinau, kiek domėjausi, tai jokių "profilaktinių" vaistų nėra schmoll.gif Jei susirgs, tada gydytis ir tiek... unsure.gif
Atsakyti
g.gif sakai, reik pasikliaut, kad imunitetas bus stipresnis? g.gif
labai nesinorėtų, kad "nuplauktų" visi kalėdiniai pasirodymai, teatrai, linksmybės... bet aišku, nėra iš ko rinktis... unsure.gif mastau.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau apie ta skarlatina, kad iskart pozymius pastebeciau, tai ka...

Kolkas vaikai laikosi thumbup.gif , o as siandien jau neprakalbu, gerkle istino, stipri angina prasidejo, temperatura vakar 39C, laukiu kol isbers... doh.gif
Bet dar tikiuosi, kad gal cia shiaip angina uzpuole g.gif
Atsakyti
Nu jau išvis gražu verysad.gif tai tau reikia iškart gert antibiotikus (jau ir aš prisiskaičiau, tipo ligos pradžioj jei pradedi, tai lengviau ir greičiau pasveiksti)...Laikykis, NemunoZuvyte 4u.gif
Atsakyti
Na bent jau aš kiek suprantu, tai tikrai nėra, ką galima būtų profilaktiškai daryti, aišku reikia nebendrauti su sergančiais, užsikrėtusiais, bet kad mūsiškiai vaikai jau greičiausiai spėjo prisibendrauti, tai belieka laukti - arba bus, arba ne... doh.gif Bet aišku, pastebėjus pirmus požymius, jau laukti nebereikėtų, kuo greičiau pradėti gydytis reiktų unsure.gif
Atsakyti
Buvom šiandien su vaikais Rotušėj eglutės pažiūrėt 000059.gif ...(kol sveiki da mirksiukas.gif ). Man šiemet labai labai ji graži, ar matėt? Tokia su daug kankorėžių prikabintų ir gražuoliais didžiuliais besisukančiais angelais wub.gif nu labai gražu wub.gif tik žiauriai šalta, atrodo tik -5 laipsniai, o taip gėlė veidą, negalėjom ilgai išbūt, o dar karuselėse kiti vaikai suposi, brrr blink.gif Taip norėjosi ten vietoj pardavinėjamo karšto vyno ax.gif , bet kad vairuot juk reik biggrin.gif
Atsakyti
Šįvakar važiuosime su vaikais iki Kauno, gal ta proga ir iki eglutės nulėkti reikės ax.gif Jei jau sakai, kad tikrai graži šiemet smile.gif Justinas į daržą neeina - vakar akytė šiek tiek pūliuoti ėmė, tai dėl to ir dėl tos skarlatinos grėsmės neleidom unsure.gif
Atsakyti
Neberia manes, tik auksta temperatura ir gerklej kokstai guzas skauda, ryt negaliu doh.gif
Pas gydytoja uzsirasiau tik po savaites, tai gal pasveiixiu iki to...
O antibiotiku gerti negaliu, nes dar maziuka maitinu. Jauciu, del to jis ir laikosi, kad visdar mamos pieneli geria thumbup.gif

Maciau, kulautuvoj yra med.punktas...gal ten priimtu mane apziuret, nors as kaune prisirasius doh.gif ?
Atsakyti
Zivjana, būtinai nuvarykit, parašyk įspūdžius paskui smile.gif
Zuvyte, gal padėtų skalavimas su druska ar soda, o dar yra toks purškalas Faringospray, jį sudaro medetkų ir šaltalankio aliejus, mano vaikams tai labai padeda, kai gerklę skauda... šaunuolė, kad pati maitini, o kiek laiko mažiukui?
Dėl med punkto, tai net nežinau, kartą teko prašyt, kad auklė nuvestų sūnui siūles išimt, tai grįžus po darbo pati pabaiginėjau traukiot likusius siūlus... doh.gif
Atsakyti
Šiaip, kartais geriau, kai tikrai reikia, ir pagerti tuos antibiotikus, negu bandyti kokią rimtą infekciją tik naminiais būdais numalšinti, juolab, kad šiais laikais yra laaabai nemažai antibiotikų, kurie suderinami su maitinimu, per visą mano maitinimo patirtį teko kokius 2-3 antibiotikų kursus sugerti ir viskas ok. Aišku geriau, kad mažiukai būtų jau kuo vyresni, bet kartais būna, kaip būna. Kai Martynui buvo tik 1 mėn., buvo prasidėjęs mastitas, kai be antibų jau niekaip - ir nieko nenutiko, aišku pati visada probiotikus vartojau (per/po antibų kurso), stengdavaus ir mažiui duoti probiotikų, jei pagal išmatas ar pan. atrodė, kad reaguoja.
Žodžiu, norėjau tik pasakyti, kad ir maitinant galima antibiotikus gerti, kai tikrai reikia, žinoma, prieš tai gyd. informuojant, kad maitinant ir kad skirtų atitinkamus, kuriuos galima vartoti. O jei yra l. aukšta tempa ir šiaip blogai, negi negalima pas gyd. be laukimo sav. g.gif ? Kažkaip bent jau toj poliklinikoj, kur mes užsiregistravę, tai jei jau reikia, skambinuos tiesiai gyd. į mob. ir dar nėra buvę, kad nepriimtų, nors aišku, jei reiktų oficialiai registruotis, eilė būtų po kokios 1-2 sav.
Sveikit 4u.gif
Atsakyti
Iskart pradejau druska skalauti ir saltalankiu sirupa gerti ir siandien jau nera temperaturos ir ryti jau nebe taip skauda, taigi, dziaugiuosi, kad jau pradedu sveikti ir man buvo viso labo koxtai virusas, o ne skarlatina thumbup.gif

Maziukui 11 menesiu ax.gif
Atsakyti
4u.gif
Sveikutės biggrin.gif kaip žiema Kulautuvoje? visai faina, visur balta, medžiai tokie gražūs.... rolleyes.gif
Aš irgi praleidau paskutines treniruotes, kažkoks virusas kabinasi. O mano lelei dantukai dygsta, tai ojojoi.. na bet nieko, kaip nors atsigausim biggrin.gif
Živjana, tu sportuoji? dar nepasavai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 14 gruodžio 2012 - 18:13