Tuoj pagąsdinsiu dar labiau - tai jau antras vaikas iš žuvyčių grupės, susirgęs skarlatina... Kiek žinau, kiek domėjausi, tai jokių "profilaktinių" vaistų nėra Jei susirgs, tada gydytis ir tiek...
Na bent jau aš kiek suprantu, tai tikrai nėra, ką galima būtų profilaktiškai daryti, aišku reikia nebendrauti su sergančiais, užsikrėtusiais, bet kad mūsiškiai vaikai jau greičiausiai spėjo prisibendrauti, tai belieka laukti - arba bus, arba ne... Bet aišku, pastebėjus pirmus požymius, jau laukti nebereikėtų, kuo greičiau pradėti gydytis reiktų
Buvom šiandien su vaikais Rotušėj eglutės pažiūrėt ...(kol sveiki da ). Man šiemet labai labai ji graži, ar matėt? Tokia su daug kankorėžių prikabintų ir gražuoliais didžiuliais besisukančiais angelais nu labai gražu tik žiauriai šalta, atrodo tik -5 laipsniai, o taip gėlė veidą, negalėjom ilgai išbūt, o dar karuselėse kiti vaikai suposi, brrr Taip norėjosi ten vietoj pardavinėjamo karšto vyno , bet kad vairuot juk reik
Šįvakar važiuosime su vaikais iki Kauno, gal ta proga ir iki eglutės nulėkti reikės Jei jau sakai, kad tikrai graži šiemet Justinas į daržą neeina - vakar akytė šiek tiek pūliuoti ėmė, tai dėl to ir dėl tos skarlatinos grėsmės neleidom
Neberia manes, tik auksta temperatura ir gerklej kokstai guzas skauda, ryt negaliu
Pas gydytoja uzsirasiau tik po savaites, tai gal pasveiixiu iki to...
O antibiotiku gerti negaliu, nes dar maziuka maitinu. Jauciu, del to jis ir laikosi, kad visdar mamos pieneli geria
Maciau, kulautuvoj yra med.punktas...gal ten priimtu mane apziuret, nors as kaune prisirasius ?
Pas gydytoja uzsirasiau tik po savaites, tai gal pasveiixiu iki to...
O antibiotiku gerti negaliu, nes dar maziuka maitinu. Jauciu, del to jis ir laikosi, kad visdar mamos pieneli geria
Maciau, kulautuvoj yra med.punktas...gal ten priimtu mane apziuret, nors as kaune prisirasius ?
Zivjana, būtinai nuvarykit, parašyk įspūdžius paskui
Zuvyte, gal padėtų skalavimas su druska ar soda, o dar yra toks purškalas Faringospray, jį sudaro medetkų ir šaltalankio aliejus, mano vaikams tai labai padeda, kai gerklę skauda... šaunuolė, kad pati maitini, o kiek laiko mažiukui?
Dėl med punkto, tai net nežinau, kartą teko prašyt, kad auklė nuvestų sūnui siūles išimt, tai grįžus po darbo pati pabaiginėjau traukiot likusius siūlus...
Zuvyte, gal padėtų skalavimas su druska ar soda, o dar yra toks purškalas Faringospray, jį sudaro medetkų ir šaltalankio aliejus, mano vaikams tai labai padeda, kai gerklę skauda... šaunuolė, kad pati maitini, o kiek laiko mažiukui?
Dėl med punkto, tai net nežinau, kartą teko prašyt, kad auklė nuvestų sūnui siūles išimt, tai grįžus po darbo pati pabaiginėjau traukiot likusius siūlus...
Šiaip, kartais geriau, kai tikrai reikia, ir pagerti tuos antibiotikus, negu bandyti kokią rimtą infekciją tik naminiais būdais numalšinti, juolab, kad šiais laikais yra laaabai nemažai antibiotikų, kurie suderinami su maitinimu, per visą mano maitinimo patirtį teko kokius 2-3 antibiotikų kursus sugerti ir viskas ok. Aišku geriau, kad mažiukai būtų jau kuo vyresni, bet kartais būna, kaip būna. Kai Martynui buvo tik 1 mėn., buvo prasidėjęs mastitas, kai be antibų jau niekaip - ir nieko nenutiko, aišku pati visada probiotikus vartojau (per/po antibų kurso), stengdavaus ir mažiui duoti probiotikų, jei pagal išmatas ar pan. atrodė, kad reaguoja.
Žodžiu, norėjau tik pasakyti, kad ir maitinant galima antibiotikus gerti, kai tikrai reikia, žinoma, prieš tai gyd. informuojant, kad maitinant ir kad skirtų atitinkamus, kuriuos galima vartoti. O jei yra l. aukšta tempa ir šiaip blogai, negi negalima pas gyd. be laukimo sav. ? Kažkaip bent jau toj poliklinikoj, kur mes užsiregistravę, tai jei jau reikia, skambinuos tiesiai gyd. į mob. ir dar nėra buvę, kad nepriimtų, nors aišku, jei reiktų oficialiai registruotis, eilė būtų po kokios 1-2 sav.
Sveikit
Žodžiu, norėjau tik pasakyti, kad ir maitinant galima antibiotikus gerti, kai tikrai reikia, žinoma, prieš tai gyd. informuojant, kad maitinant ir kad skirtų atitinkamus, kuriuos galima vartoti. O jei yra l. aukšta tempa ir šiaip blogai, negi negalima pas gyd. be laukimo sav. ? Kažkaip bent jau toj poliklinikoj, kur mes užsiregistravę, tai jei jau reikia, skambinuos tiesiai gyd. į mob. ir dar nėra buvę, kad nepriimtų, nors aišku, jei reiktų oficialiai registruotis, eilė būtų po kokios 1-2 sav.
Sveikit
Sveikutės kaip žiema Kulautuvoje? visai faina, visur balta, medžiai tokie gražūs....
Aš irgi praleidau paskutines treniruotes, kažkoks virusas kabinasi. O mano lelei dantukai dygsta, tai ojojoi.. na bet nieko, kaip nors atsigausim
Živjana, tu sportuoji? dar nepasavai?