Tuštintis, tai tikrai skaitoma, kad yra normalu ir iki 10 d. nesituštinti, bet reiktų atkreipti dėmesį, ar pats vaikutis dėl to neturi diskomforto, t.y. ar nepanašu, kad ilgai nesituštinant, jai skauda, pučia pilvuką, ar, kai pasituština, išmatos normalios konsistencijos (ar nekieti viduriukai), jei viskas daugmaž atrodo normaliai, vadinasi ir yra normaliai Nes MP tikrai kartais l.gerai suvirškinamas, kad net nėra ką "iškakoti" Svarbiau, ar pakankamai (min 6 k. per d.) šlaipinasi, ar nekoncentruotas šlapimas, jei viskas gerai, nesukit galvos
P.S. Nelyginkit vaikiukių, gal kolegės situacija kitokia, gal anam vaikučiui tikrai užkietėję viduriai, tada tas šaukštelis sulčių ar obuoliuko gal ir į naudą, bet gal jums visai to nereikia
P.P.S. Mūsiškiai ~maždaug tokio amžiaus abu irgi tuštindavosi maždaug kartą per 4-5 paras ir viskas buvo ok
QUOTE(zivjana @ 2012 10 03, 18:29)
P.S. Nelyginkit vaikiukių, gal kolegės situacija kitokia, gal anam vaikučiui tikrai užkietėję viduriai, tada tas šaukštelis sulčių ar obuoliuko gal ir į naudą, bet gal jums visai to nereikia
Gal ir taip.. Biškutį pabandėm obuoliuko, bet nelabai jai patinka, raukosi, spjauna.
Zivjana, o tu žinai, kad yra filmas pagal "Dinos knygą", vadinasi "Mano vardas Dina". Kažkada per TV rodė, bet mes turėjom svečių, tai negalėjau įsigilinti, tik prisimenu, kad Diną vaidino graži aktorė. O tą jos vyrą, kur nuo kalno su rogėm numetė, vaidino aktorius Departje. Gal torentuose ir yra, net nežinau.
Aga, žinau, esu mačiusi, bet mačiau aš jį jau perskaičiusi knygą, tai man jis iki knygos gerumo toooli gražu netraukia Bet man beveik visada šitaip, jei esu pirmiau perskaičiusi knygą, o vėliau pažiūriu pagal ją pastatytą filmą, beveik niekada jie man neprilygsta knygai, bent jau dabar "ant greičio" nei vieno tokio varianto neprisimenu...
sveikos
bet tai, kad filmas niekada neprilygsta knygai, manau, normalu, nes skaitydama įsivaizduoji daug ką savaip, ir interpretuoji savaip tai, kas "tarp eilučių", ką autorius palieka sukurti skaitytojo vaizduotei. O filmas tai tiesiog tik vieno ar kelių žmonių perteikta interpretacija
Šiaip man asmeniškai, vienas labiau "vykusių" filmų pagal knygą - serialas "Džeinė Eir".
Nepykit, kad įsikišau į jūsų pokalbį
bet tai, kad filmas niekada neprilygsta knygai, manau, normalu, nes skaitydama įsivaizduoji daug ką savaip, ir interpretuoji savaip tai, kas "tarp eilučių", ką autorius palieka sukurti skaitytojo vaizduotei. O filmas tai tiesiog tik vieno ar kelių žmonių perteikta interpretacija
Šiaip man asmeniškai, vienas labiau "vykusių" filmų pagal knygą - serialas "Džeinė Eir".
Nepykit, kad įsikišau į jūsų pokalbį
Dėl įsikišimo, tai visada mielai prašom Gi viešas čia pokalbis O kurį "Džeinės Eir" pastatymą turit galvoje, tą seną su Timothy Dalton'u? Šį? http://www.imdb.com/title/tt0085037/ nes būtent šis pastatymas ir man tikrai patiko, o vat pernai žiūrėjau naujausią adaptaciją (šią http://www.imdb.com/title/tt1229822/ ) nu kažkaip visai nepaliko įspūdžio, kažko ryškiai pritrūko man jame...
QUOTE(zivjana @ 2012 10 08, 12:30)
O kurį "Džeinės Eir" pastatymą turit galvoje, tą seną su Timothy Dalton'u? Šį? http://www.imdb.com/title/tt0085037/ nes būtent šis pastatymas ir man tikrai patiko, o vat pernai žiūrėjau naujausią adaptaciją (šią http://www.imdb.com/title/tt1229822/ ) nu kažkaip visai nepaliko įspūdžio, kažko ryškiai pritrūko man jame...
Man irgi senasis geriau patiko, ten tokia paslaptis išlaikyta, taip viskas mistiška tame Ročesterio name, kai žiūrėjau net šiurpas ėmė
"Mano vardas Dina" bandysiu dar kartą žiūrėt, nes neturėjau tada progos įsijausti.. aš net neabejoju, kad filmas toli gražu neprilygsta knygai, visai stilius neperteiktas, visiškai ne tas..
O šiaip tai gal ir geriau pirmiau knygą perskaityt. Kažkada buvau dramos teatre spektaklyje "Madam Bovari", o po to iškart griebiau skaityti romaną "Ponia Bovari", tai niekaip negalėjau įsivaizduoti veiksmo vykstančio ne scenoje. Skaitau- ir iškyla prieš akis scena su visais aktoriais
QUOTE(zivjana @ 2012 10 08, 11:30)
tą seną su Timothy Dalton'u?
QUOTE(giedruole @ 2012 10 08, 15:59)
Man irgi senasis geriau patiko, ten tokia paslaptis išlaikyta, taip viskas mistiška tame Ročesterio name, kai žiūrėjau net šiurpas ėmė
taip taip, visiškai sutinku, tie patys jausmai ir man, labai mielai dar kartą pažiūrėčiau, Timothy Dalton'as pats "tikriausias" Rodžeris
o va naujo tai net nemačiau
Nu bet suerzinot su tom knygom, taip užsimaniau paskaityt . Ir teatre jau neatsimenu, kada buvau, vis svaigstu į "Palatą" (akt. Rolandas Kazlas) nueit, gal esat mačiusios?
Manau, kad čia mes ir pačios save paerziname apie knygas kalbėdamos, nes su vaikais ne kažin kiek to realaus laiko skaitymams būna... Teatras iš viso beveik pamirštas tapo, gerai, jei į kokį 1 spektaklį per metus sugebu "pabėgti"... Tai net negaliu pasakyti, į kokį labiausiai norėčiau, beveik bet kur, kad tik tai būtų kažkoks normalus išėjimas "pasikultūrinti" Džiaugiuosi, kad bent jau filmus per vaiko miegą sau leidžiu pažiūrėti - vis malonumo apturiu
Na taip, ir man panašiai su tais pasikultūrinimais Nors, iš kitos pusės, tie vaikai tiek visko prikrečia, kad vos ne kasdien geriausi teatrai vyksta tiesiog namie, ir su tragedijom, ir su komedijom Ir dar tenka būt režisiere, kad "išvartyt" nors kiek teigiamą spektaklio pabaigą...
...Beje, o kaip čia skaitosi, ta bobų vasara jau buvo?
...Beje, o kaip čia skaitosi, ta bobų vasara jau buvo?
Dėl bobų vasaros, bent jau man atrodo, kad jau buvo... Nes man vasara tada, kai būna ~20 šilumos, galima trumpomis rankovėmis vaikščioti, kelios tokios dienos rugsėjy buvo, o spaly, jei koks atšilimas iki ~15 bus, tai man čia jau nebe vasara Aišku, gal teoriškai ir kaip nors kitaip tai skaitosi
Nu bent jau mes dar praėjusią sav. kartais el. vėjeliu pasišildydavom, kai jau vėsoka darėsi, kaip vyras sakė, dar dujų nejungsiu, kad nereikėtų rusams beprotiškų kainų mokėti... Bet savaitgalį buvom išlėkę, tai grįžus labai šalta namie pasirodė - pasijungėm jau dujas, tai jos ten ir pasikūrena, kai reikia Šiaip nerealiai man patogu tas dalykas nuosavam būste gyvenant, kad šiluma tik nuo tavo paties norų priklauso, kada nori, kiek nori ir pan.