Sveikos,
pasiziurejau as kainas Senukuose... Kaip ir rasiau, epoksidine derva svirkstuose kainuoja apie 6-9 lt. Is kur jsu tas kosmines kainas istrauket??? Va, kad ir sita: http://www.e-senukai...20-ml-40_1.html Sustingsta per 12 valandu, pakankamai skysta buna nemaziau pusvalandzio. Teko su ja dirbti. Kai man reikia tirstesnes dervos, tai specialiai sumaisau ir gerokai palaukiu, kol prades po truputi stingti.
QUOTE(Ice tea @ 2011 05 25, 09:29)
Aisku Ten yra ir pigesniu dalyku As dabar situos naudoju Skaidrus, be gelsvo atspalvio. Kiekis uz tokia kaina tikrai nemazas
QUOTE(Bjauruska @ 2011 05 25, 09:09)
Sveikos,
pasiziurejau as kainas Senukuose... Kaip ir rasiau, epoksidine derva svirkstuose kainuoja apie 6-9 lt. Is kur jsu tas kosmines kainas istrauket??? Va, kad ir sita: http://www.e-senukai...20-ml-40_1.html Sustingsta per 12 valandu, pakankamai skysta buna nemaziau pusvalandzio. Teko su ja dirbti. Kai man reikia tirstesnes dervos, tai specialiai sumaisau ir gerokai palaukiu, kol prades po truputi stingti.
Laba ryta. Va kaip tik sita ir naudoju visai patogu
o del orginalio ice resin... keik ten pas juos skaiciuos tai kainuoja ji nemazai, nebent ka ne taip nuskaiciau
QUOTE(Bjauruska @ 2011 05 25, 09:33)
Kiekis uz tokia kaina tikrai nemazas
bet čia jau iš automobilinių prekių srities , gal dėl to ir brangesni
Aš pati naudoju tai šituos- jų ir kiekis 40 ml
Ai, koks skirtumas pirmam kartui
QUOTE(Ice tea @ 2011 05 25, 09:36)
bet čia jau iš automobilinių prekių srities , gal dėl to ir brangesni
Nea, ta epoksidine universali
aš iš senukų naudodavau šituos - tikrai skaidrus, mažai "burbuliuojasi"
esu pabandžiusi ir Bjauruskos nurodyta "titan", tik pakuotėje vienas iš komponentų, tik nepamenu kas ,ar derva ,ar kietiklis turėjo gelsvą atspalvį, sumaišius jo nesijausdavo, nors paviršius man gaudavosi ne visiškai skaidrus, bet jis buvo tirštesnis nei "prosvet"
o ,orginali ice resin gaunasi beveik keturis kartus brangiau, kiekis dervos ir kietiklio po 4oz., tai verčiant lygtai gaunasi kažkas panašaus po 100ml., bet man labai jau rūpėjo išbandyti ,pajusti skirtumus ir pan...
esu pabandžiusi ir Bjauruskos nurodyta "titan", tik pakuotėje vienas iš komponentų, tik nepamenu kas ,ar derva ,ar kietiklis turėjo gelsvą atspalvį, sumaišius jo nesijausdavo, nors paviršius man gaudavosi ne visiškai skaidrus, bet jis buvo tirštesnis nei "prosvet"
o ,orginali ice resin gaunasi beveik keturis kartus brangiau, kiekis dervos ir kietiklio po 4oz., tai verčiant lygtai gaunasi kažkas panašaus po 100ml., bet man labai jau rūpėjo išbandyti ,pajusti skirtumus ir pan...
QUOTE(aliete @ 2011 05 25, 14:28)
Truputį ne į temą
Aliete, jūsų dirbiniai SUPERINIAI o jūsų vienkiemis- labai jaukus ir svetingas
aliete, as neseniai pirkausi nauja pakuota epoksidines dervos (tos, kur rodziau) ir labai nustebau pamaciusi, kad kietiklis (jis anksciau budavo gerokai gelsvas) praktiskai bespalvis Na, gal siek tiek gelsvo atspalvio ir yra, bet nepalyginsi su tuo, kas anksciau buvo Tai vat nusipirkus nauja pakuote ir kilo mintis, kad galiu ja naudoti uzpylimams, nessu ankstesne vaizdas prastesnis butu buves
as aisku nenoriu labai jau nuliudinti, bet kai kalba eina apie resin ir jos geltonavima, tai ne dabar, kaip ji atrodo(ir istiesu po sumaisymo tas geltonumas vieno is komponentu prapuola), bet kaip tai atrodys po poros metu. kadangi daug siandieniniu juvelyru naudoja resin, tai jiems aktualu, kad juvelyrikos dirbinys, kuris buvo parduotas uz didelius pinigus, nepakeistu spalvos ar vaizdo. ice resin brangoka, bet todel, kad negeltonuoja(turi negeltonuoti) su laiku, as kazkada naudojau sita http://cgi.ebay.com/...=item5d2e608536, bet paskaiciau, kad ji irgi geltonuoja, nors kiek turiu pridarius visokiu formu, tai kolkas nepageltonavo, UV vienas is geltonavimo priezasciu, taigi jeigu nesioji vasara sauleje daug sansu, kad po poros sezonu spalva pasikeis.
mes cia snekam truputi apie skirtingas dervas(resin)
tie svirkstuose, kaip taisykle vadinami klijais
bonkutese (kaip ice resin ar ta, kuri virsuje nuorodoje) vadinama - liejimo (casting) ir kiekis ir paskirtis skiriasi. ir kietejimo laikas ne 5 min ir 12 valgalutinis suketejimas, bet 12 val ir 72 val galutinis suketejimas.
taip pat reikia neuzmirsti, kad reikia pridengti galutini produkta, kai paliekam sustingimui, kad dulkes nesugadintu to blizgancio pavirsiaus
mes cia snekam truputi apie skirtingas dervas(resin)
tie svirkstuose, kaip taisykle vadinami klijais
bonkutese (kaip ice resin ar ta, kuri virsuje nuorodoje) vadinama - liejimo (casting) ir kiekis ir paskirtis skiriasi. ir kietejimo laikas ne 5 min ir 12 valgalutinis suketejimas, bet 12 val ir 72 val galutinis suketejimas.
taip pat reikia neuzmirsti, kad reikia pridengti galutini produkta, kai paliekam sustingimui, kad dulkes nesugadintu to blizgancio pavirsiaus
labai patinka man ši technika, bet nežinau kodėl man niekas nebesigauna..
išmokau beje pas Aliete jos
pirmas buvo darbelis kuris vienintelis gavos taip kaip norėjosi:
dabar kai darau visada man paveikslėlis po apačia išsilieja..na arba popierius, nes jei dedu augalėlį tai kabošone paprastai po apačia dedu dar ppieriaus kažkokios spalvytės..taigi sugadinau jau du švirkštus (naudoju rusišką epox) ir vis šnipštas, jau bijau bepirkti..kai dedu popierių, pirma pagrindą patepu plonai su lipalu, užklijuoju ir užtvirtinu popieriu, palieku išdžiūti ir tada vėl patepu su lipalu kad viršus užsifiksuotu..tikrai išdžiūna ekspermentavau ir pusdienį laikant, proporcijų labai žiūriu..gal žinot kas čia yra? atrodo net gi pirmą kartą daugiau netyčia įpurškiau kietiklio ir gavos geriau, bet esmė tai čia kažkokia popieriuj
išmokau beje pas Aliete jos
pirmas buvo darbelis kuris vienintelis gavos taip kaip norėjosi:
dabar kai darau visada man paveikslėlis po apačia išsilieja..na arba popierius, nes jei dedu augalėlį tai kabošone paprastai po apačia dedu dar ppieriaus kažkokios spalvytės..taigi sugadinau jau du švirkštus (naudoju rusišką epox) ir vis šnipštas, jau bijau bepirkti..kai dedu popierių, pirma pagrindą patepu plonai su lipalu, užklijuoju ir užtvirtinu popieriu, palieku išdžiūti ir tada vėl patepu su lipalu kad viršus užsifiksuotu..tikrai išdžiūna ekspermentavau ir pusdienį laikant, proporcijų labai žiūriu..gal žinot kas čia yra? atrodo net gi pirmą kartą daugiau netyčia įpurškiau kietiklio ir gavos geriau, bet esmė tai čia kažkokia popieriuj
QUOTE(Ice tea @ 2011 05 25, 14:40)
Truputį ne į temą
Aliete, jūsų dirbiniai SUPERINIAI o jūsų vienkiemis- labai jaukus ir svetingas
dėkui už gražius žodelius
ziit , kažkaip kitaip su tom rusiškom dervų pakuotėm, nebutinai buteliukai liejimui, o švirkštai ne, pvz. ant to "prosveto" švirkštų pakuotes parašyta ,kad tinka plyšiams sandarinti .Esu skaičius apie geltonavimą..., pati laikau, vieną iš pirmųjų liejimų , jau geri metai- dar nepageltonavo
na,vis dėlto ice rezin gan gerai "sumakaluota", man vienas iš jos privalumų ,kuriuos pastebėjau, tai kad nekeičia liejamo objekto spalvos, pvz. man su rusiška nesigaudavo "užšaldyti" melynų žiedlapių, jie pažaliuodavo,paruduodavo, o su ice resin splava nepakito
Justina_P sveika , o nebandei su pačia derva tų popieriukų klijuoti ir standinti ?, iš vis nenaudoti lipalo, nes ,matyt, jis kaltas...