Įkraunama...
Įkraunama...

Ice resin technika

Kabasono remeliai paprastai buna negilus, apie koki 1-2 mm aukscio. Kaip suprantu, reiketu vengti perpildymo. Na, sakykime, kad ipyliau dervos iki pat virsaus, ta 1 ar 2 mm aukscio. Bet as noreciau, kad mano "kabasonas" butu su kurpele, ta isgaubtas toks. Tai jus palaukiate, kol pirmas sluoksnis sustengs ir pilate ant virsaus, tuomet ir susidaro toks kauburelis?
Atsakyti
Malibu, tai teisingai , norint, kad gautusi dervos iškilimas , kauburėlis iš remelio, turi išdžiuvus, sluoksniuoti naujus dervos sluoksniu, čia gal daugiau tiktu žodis -"užlašinti dervą", o ne "užpilti"..., nes kai kai užlašini nedidelį kiekį jis savaime pasiskirsto per paviršiu, išdžiuvus vel lašini, taip ir susiformuoja kauburėlis..., jei reikia, tai mentele "davedi" dervos kraščiukus ..., jei turi orginale ice resin, ten tas medinis pagaliukas labai tinka smile.gif, kadangi pati dabar naudoju orginalią ice resin, tai žinau smile.gif ir esu patenkinta pakuotės patogumu, dozavimo paprastumu , daug greičiau ir patogiau dirbti
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 05 24, 12:31)
Malibu, tai teisingai , norint, kad gautusi dervos iškilimas , kauburėlis iš remelio, turi išdžiuvus, sluoksniuoti naujus dervos sluoksniu, čia gal daugiau tiktu žodis -"užlašinti dervą", o ne "užpilti"..., nes kai kai užlašini nedidelį kiekį jis savaime pasiskirsto per paviršiu, išdžiuvus vel lašini, taip ir susiformuoja kauburėlis..., jei reikia, tai mentele "davedi" dervos kraščiukus ..., jei turi orginale ice resin, ten tas medinis pagaliukas labai tinka smile.gif, kadangi pati dabar naudoju orginalią ice resin, tai žinau smile.gif ir esu patenkinta pakuotės patogumu, dozavimo paprastumu , daug greičiau ir patogiau dirbti

Aciu uz patarimus, Aliete. Taip, nusipirkusi originalaus ice resin. Perskaiciau visa minimalia info, kuri pateikti www.iceresin.com bei paziurejau keleta filmuku youtube, bet visu subtilybiu vis tiek neperteikta - reikia arba pirkti knygas apie ice resin, arba klausineti turinciu patirties. O as vis dar nedrisau pradeti. Idomu, jei pasiruosi minimalu kieki (na, tu originaliu indeliu zemiausia padala), kiek kabasonu butu galima uzpildyti? 2-3 vnt? Tiesiog nesinoretu ismesti likuciu, jei paaisketu, kad pasiruosiau per mazai gaminiu ir ice resin dar liko...
Atsakyti
kiek pavyks užpilti iš tokio kiekio priklauso nuo remelio dydžio smile.gif, jei mažesni tai du gausis, jei didesnis, pvz. virš 2-3cm., tai tik vienas..., aš paprastai likučius susilieju į kokia formale, kartais pavyksta iš tų likučių ką įdomaus išgauti smile.gif, arba atsargoj turiu dar vieną remelį, jį iš likučių užlieju nepilnai, o kitu liejimu pabaigiu
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2011 05 23, 22:16)
O tai tą dervą reikia kažkaip kaitinti prieš pilant ant augalėlio, pvz? blush2.gif  Nelabai įsivaizduoju kaip ten kas ax.gif  Bet rezultatai labai gražiai atrodo, taigi gundausi ir pati pradėti ax.gif

Brangu, beto? ax.gif  Noriu pabandymui, taigi nesinorėtų brangiai mokėti doh.gif

Tai gal visgi kas papasakos ax.gif
Atsakyti
Dervos nereikia kaitinti pries pilant, tiesiog ja reikia atsargiai ismaisyti, kad kuo maziau burbuluiku susidarytu ir uzpilti. Kainos - ivairios, pradziai, pabandymui, galima ir svirkstuose dervos nusipirkti, kainos nepasakysiu, bet gal apie kokius 6-9lt bus...
Atsakyti
Švirkštuose kaina apie 16-20 lt mirksiukas.gif Juk buvau įkėlus nuorodą iš Senukų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 24 gegužės 2011 - 15:01
Supratau, dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 05 24, 16:01)
Švirkštuose kaina apie 16-20 lt  mirksiukas.gif Juk buvau įkėlus nuorodą iš Senukų  mirksiukas.gif

Taip kainos pakilo? blink.gif As uz 19 lt pirkau 200 ml....
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 05 24, 08:26)
* Ačiū  wub.gif O žiemą galima "šaldyti" paveiksliukus, raides.... Žodž- duok tik ką nors, tuoj užšaldysim  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
** Tiesiog patį liejinį su kvietkeliu dedam į pakabutį, skirtą kabašonams mirksiukas.gif
Šiuo atveju į tokį  mirksiukas.gif

Ačiū doh.gif kažkaip nesimatė darbelio nugarėlės, tai ir pagalvojau, kad ne formelėje viskas padaryta ax.gif
Atsakyti
tiesa as nedirbu daug su resin, bet tai cia mano pastebejimai. burbuliukai pasirodo, kaip "teisinga" reakcija dvieju komponentu, bet jei po maisymo palikti "pailseti" pora minuciu, burbuliukai sumazeja, tikriausiai jeigu "pailsejimas" vyktu siltoje vietoje, tai dar maziau ju butu. g.gif
nezinau, kaip Lietuvoje, bet pas mus svirkstuose parduodama tik 5min derva, t.y. baisiai greita reakcija ir geltonuoja taip pat greitai.
likucius as kaip taisykle pilu i formas(neismetu tu plastmasiniu pakuociu nuo saldainiu ar kitu nedideliu dalyku mirksiukas.gif ), ir po truputi gaunu daug ivairiu spalvu, sluoksniu ir formu karoliuku (tiesa dar nesugalvojau, ka su jais daryti, bet su laiku man kasnors"isplauks" lotuliukas.gif )
dar vienas, jeigu kas turi ne vienkartini indeli, kuris patogus ir nesinori jo ismesti, labai lengvai epoxy valosi su aliejum ir spiritu. As turiu spray kepimui, tai is kart ispylus epoxy papurskiu, isvalau su popierine servetele ir ipilu truputi spirito ir irgi isvalau su servetele. tai taip pat gerai ta zinoti, jeigu netycia issipils ant grindu ar ranku.
Nuotaikinga, sitame forume (rankdarbiai) visi pilni fantazijos ir fantastikos lotuliukas.gif tik isbandem kiekvienas skirtingus dalykus, tai ir dalinames patirtimi (ir bloga ir gera biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2011 05 24, 19:00)
*nezinau, kaip Lietuvoje, bet pas mus svirkstuose parduodama tik 5min derva, t.y. baisiai greita reakcija ir geltonuoja taip pat greitai.
**likucius as kaip taisykle pilu i formas

* aš kur pirkau tūtelėse, tai buvo parašyta, kad sumaišius stingt pradeda po 4 min, o visiškai sustingsta po 12 val doh.gif Tai kaip supratau- nieko nebus- reiks užsisakinėti Ice resin doh.gif gal kooperuojamės bigsmile.gif
** thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti