Įkraunama...
Įkraunama...

Ice resin technika

QUOTE(aliete @ 2011 07 22, 10:29)
Ice tea, įžiūriu, kad nepavyko nugramdyti dervos aptekejimu...gaila, nes remeliai matosi, tikrai labai tinka apyrankiai ...

verysad.gif tikrai nepavyko verysad.gif Tiesiog pagailėjau savo pirštukų- kad nesusibadyčiau doh.gif Labai nedėkingos formos liejinias- per šonuose esančius įbraukimus išbėga doh.gif Nebent pasidaryti formeles tokio dydžio, išsilieti atskirai ir tada klijuoti kaip kabašonus rolleyes.gif
pabandžiau- nepavyko- UŽTEKS su šitais rėmeliais lotuliukas.gif

Arba, dar kilo mintis, lieti su ta greitai stingstančia derva- kur per 4 min sukietėja bigsmile.gif Ei, reiks pamėginti, nes namie turiu jos. Reiks gal KAŽKADA vieną rėmelį išgramdyti ir per naują pamėginti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 22 liepos 2011 - 09:59
sveikos merginos

Atėjau pasidžiaugti jūsų darbeliais thumbup.gif

O mano ekseprimentas .... nepavyko. Dekupažinės piemonės NETINKA metalui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 07 22, 09:29)
mamax3 , tai tikrai epox. derva smile.gif, inete tokiu pavyzdžių yra nemažai ir pas mus tokiu būdų darančiu mačiau  biggrin.gif
o daroma tai taip,- reikia turėti džiovinta augalėlį, plėvelę gan stora, be raukšlelių ir epox. dervos. Ant plėvelės užlašinį dervos ,dedi augalėlį, lauki kol išdžius, vel tepi derva ant viršaus, galima gaminį versti ir vel tepti... na esmė tame, kad augalėlį sluoksnis po sluoksnio turi aptepti derva iki tau reikiamo storio. Prie plevelės derva neprilimpa.Nereikalingus dervos kraštus apkarpai, ar apipjaustai aštriu maketpeiliu, po to kraštus galima švitrinti smulkiu švitru, poliruoti, skylutės gręžemos. Abi puses gaunasi skaidrios. Na iš principo kaip ir viskas smile.gif

Labai ačiū už paaiškinimą smile.gif . Kažką panašaus įsivaizdavau,galvojau ant kokio plokščio paviršiaus dėti kelis sluoksnius,bet dabar aiškiau, pabandysiu tokiu būdu,bet pradžioje pabandysiu rėmeliuose,nes reikia su ta medžiaga pirma susidraugauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamax3: 22 liepos 2011 - 11:13
Sveikos 4u.gif

Viena is skaitomiausiu mano temu biggrin.gif Perziurejau darbelius, nerealus thumbup.gif Prisispadziau gelyciu, dziusta smile.gif
Tik niekaip neatsirenku ebay kokie derva pirkt. CIa jos taip greit stingstacios, tai man tas nepatinka unsure.gif
Gal padesit surasti tinkama blush2.gif
Tokia radau, bet ar cia tikrai tokia g.gif
Papildyta:
O cia idetam puslapiuky radau kad formeles ir is popieriaus gali pasidaryti biggrin.gif
FORMOS
nes as net tusciaviduriu formeliu nerandu pirkt, tai kol ismoksiu ieskot, teks pasidaryt lotuliukas.gif

O SI epoxy derva turbut tinkamiausia g.gif Na bet jau tu is amerikes,tikruju,kaina baisi blink.gif Pirmakartei tokiu neverta unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~♥KaipTaiKaip♥~: 22 liepos 2011 - 12:09
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 07 22, 12:46)
O cia idetam puslapiuky radau kad formeles ir is popieriaus gali pasidaryti  biggrin.gif
FORMOS
nes as net tusciaviduriu formeliu nerandu pirkt, tai kol ismoksiu ieskot, teks pasidaryt  lotuliukas.gif

Wouw bigsmile.gif SUPER idėja bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif
O Titan visai lėtai džiūsta- per 12 val rolleyes.gif Man ji net nelabai ir patinka, nes supili, o stovint ima rupūžė ir išbėga doh.gif Su ta kur 4 min stingimas suformuoji ir džiūsta akyse thumbup.gif Bet aišku, su ja nieko nepameninsi- jau turi ant smūgio viską susipilti doh.gif
Atsakyti
As ne lt, o uk, todel cia nera titan. Yra prie masinu detaliu, tiuningui naudojama derva, bet ji zabiskai stingsta, tai manau nelabai tiks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 07 22, 13:51)
Yra prie masinu detaliu, tiuningui naudojama derva, bet ji zabiskai stingsta, tai manau nelabai tiks  doh.gif

Aha- ta auto per 4 min stingsta biggrin.gif
Pažiūrėk prie statybos prekių mirksiukas.gif Titan pas mumis prie statybos yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 07 22, 12:46)
Sveikos  4u.gif

Viena is skaitomiausiu mano temu  biggrin.gif Perziurejau darbelius, nerealus  thumbup.gif Prisispadziau gelyciu, dziusta  smile.gif
Tik niekaip neatsirenku ebay kokie derva pirkt. CIa jos taip greit stingstacios, tai man tas nepatinka  unsure.gif
Gal padesit surasti tinkama  blush2.gif
Tokia radau, bet ar cia tikrai tokia  g.gif
Papildyta:
O cia idetam puslapiuky radau kad formeles ir is popieriaus gali pasidaryti  biggrin.gif
FORMOS
nes as net tusciaviduriu formeliu nerandu pirkt, tai kol ismoksiu ieskot, teks pasidaryt  lotuliukas.gif

O SI epoxy derva turbut tinkamiausia  g.gif  Na bet jau tu is amerikes,tikruju,kaina baisi  blink.gif Pirmakartei tokiu neverta  unsure.gif

smagu,kad besidominčių daugėja mirksiukas.gif
pirmojoje nuorodoje klijų pavadinime matau žodelį -water-, tai jis man kelia įtarima g.gif , ar čia epox. klijai..., kažkaip išsamesnio aprašo aš ten neaptikau...

labai greitai stingstantis -negerai- pirmiausia greitai turi suktis biggrin.gif ,antra- kai greitai stingsta burbuliukai nespeja "išsivaiksčioti", na ir trečia ne visados būna skaidri...

o, formelių įdėja -tai šauni ir paprasta smile.gif, bet įtariu darbo kol jas pasidarysi biggrin.gif
o pastebėjote, kad ten praverimams užliejami karoliukai, mintis gal nieko, bet galvoju, kai išėmi visą formą su karoliukais kaip ten būna su tom karoliukų skylutėm , logiškai mąstant jose turėtu būti sustingusi dervą biggrin.gif , o gal ir tuos karoliukų galus skočium užklijuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 07 22, 14:51)
o pastebėjote, kad ten praverimams užliejami karoliukai, mintis gal nieko, bet galvoju, kai išėmi visą formą su karoliukais kaip ten būna su tom karoliukų skylutėm , logiškai mąstant jose turėtu būti sustingusi dervą biggrin.gif , o gal ir tuos karoliukų galus skočium užklijuoja g.gif

nea, ten parašyta kad "pragręžiamos skylutės" - reiškia per tas epoksidke užsipildžiusias karoliukų skylutes ir gręžia.

O kaip manot, kas ten per gėlytės dedamos? Tikrai ne "gyvos" džiovintos, o kažkas kita. Ar tik ne modelino?

Man tose formelėse nepatiko, kad šonai išsilankstę nelygiai gaunasi. Tokia "betvarkinė" forma pasidaro.
Arba tada gal reikia labai kietą plastiką imti ar kartoną, ir daryti daugkartinio naudojimo formeles, tik plėvelę pakeičiant.
Atsakyti
Aga, modelinines gelytes ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2011 07 20, 10:16)
. bet kaip  susidorot su tais pasitaškymais purškiant  g.gif
..................pasidalinkit patirtim, kaip išspaudžiat be žalos aplinkai   bigsmile.gif

Aš tai irgi keikiau, bet paskui pamėginau taip: pirmiausia trūkteliu atgal (pagauna oro), o po to lėėėėėtai ir pasukdama švirkšto stumoklį, spaudžiu.
Papildyta:
QUOTE(aliete @ 2011 07 20, 13:45)
padariau ir žiedą "pipirai"

Jau kaaaaaaaaaaaaip fainai bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 22 liepos 2011 - 19:31
QUOTE(pašnekutė @ 2011 07 22, 20:30)
Aš tai irgi keikiau, bet paskui pamėginau taip: pirmiausia trūkteliu atgal (pagauna oro), o po to lėėėėėtai ir pasukdama švirkšto stumoklį, spaudžiu.

ane, reiks pabandyt užorint biggrin.gif

Nuotaikinga, kiekvienas nepavykęs eksperimentas pliusas... dabar ir mes žinosim kad netinka ... ax.gif
Atsakyti