Aruna taip pilsciau pilsciau, mano pirmasis uzpiltinis . nu va internetinese neziurejau, i keleta klaipedoij nuvaziavau ir neradau . nu pagalvojau kad ir nera ju . tai zodziu sau tik daugiau reikalu prisidariau .
va jei kas yra pradedantis pilstytojai. tai sausu gelyciu galima gauti mazyciu nagams skirtose parduotuvese. nes kitos meistres i geliniius ar akrilinius nagus lieja sausas gelytes. viena is ju as ir panaudojau kairiam sone . ir pabarstukus blizgaliukus taip pat is ten
QUOTE(kvartetas @ 2011 06 30, 08:52)
o dar slyksciausias dalykas,kuris tik man buvo atsitikes. gatavas darbelis kury jau turiu iduot. nzn kas man sove i galva. palikau masinoij ant paneles iki pietu. ateinu isedu ir jau tureciau vaziuot atiduot. o zuriu nuo karscio pasigarbanojo visas pavirsius. nu tikrai vos neapsizliumbiau atsisedus. gavau atsiprasinet labai.
nieko sau , kaip supratau nuo karščio "susigarbanevo"...
kavartetas, kaip supratau klijavai paveiksliuka dekupažo klijais, o spalveles pavaeiksliukas ar keite užliejus ?, čia buvo iškylus problemą ,kad keičia nuo pva.spalvas...,tai vat įdomu kaip su dekupažo klijais....
pati sagelė ,tai su nuotaiką, tokia nestardantinė
QUOTE(aliete @ 2011 06 30, 10:57)
nepatiko matyt tiesioginiai saules spinduliai . susigarbanavo ar susiraukslejo ne nzn kaip cia pavadinti visas pavirsius. tiesiog pasilyde... niu strioko apturejau ir gedos...
pakeite. sakyciau man net graziau kai pakeite. tokio siltumo igavo-geltonumo. na buna, kad ir tarkim kai dekupazini, uzlakuoji su vaitspiritiniu laku arba itrukimus sendinimo su aliejiniais dazais itrini toks atsiranda nezymus geltonumas. sulyginimui imetu ta pati paveiksliuka dariau iprastu dekupazo budu ir su liejimu.
na tikrai pasakyčiau ,kad spalvelės nelabai pakito...dervos liejinukas įgavo tokio aiškaus senobiškumo- kas man gražu
o ,klausyk, kai tau nuo karščio pasilydė, ar paviršius netapo lipnus?..., nes man dabar su vienu liejinuku kažkaip keistai- ant saulėtos palangės palikau stingti, ir paviršius kažkoks keistas..., kai paskaičiau,pamaniau gal ir aš jį "perkaitinau"..., nes ankščiau su tokiu dalyku nesu susidurusi
o ,klausyk, kai tau nuo karščio pasilydė, ar paviršius netapo lipnus?..., nes man dabar su vienu liejinuku kažkaip keistai- ant saulėtos palangės palikau stingti, ir paviršius kažkoks keistas..., kai paskaičiau,pamaniau gal ir aš jį "perkaitinau"..., nes ankščiau su tokiu dalyku nesu susidurusi
tikrai ir lipnus ir pasigarbojo
sekmes Jums. as jau savaji prikeliau. dabar ikisau i stalciu kur ner saules. lauks kol dar 1gaminuka padarysiu . tuomet iskeliaus trijule visi kartu.
bet man siek tiek baisu su ta derva dabar .
ar turi kas nors jau seniau darytu papuosaliuku su ja. kaip nesiojasi? o jei paliks kur ant palanges ir lipnus pasidarys
bet man siek tiek baisu su ta derva dabar .
ar turi kas nors jau seniau darytu papuosaliuku su ja. kaip nesiojasi? o jei paliks kur ant palanges ir lipnus pasidarys
Pažįstu tokį labai fainą pensininką - jis aviacijos inžinierius, baigęs mokslus senokai, ir yra ... "vaikštanti techninė enciklopedija". Jei man koks klausimas kyla - jo galiu pasiteirauti, nes ir chemines formules kartais išpyškina.
Va reikės paskambinti ir pasiklausti, kas per "materija" yra ta epoksidinė derva, kokia jos prigimtis, ir eksploatavimo perspektyvos. Jis su tokiu dalyku tikrai susidūrė prieš kelis dešimtmečius garantuotai.
Tėvas tai parsinešdavo porą grietinės stiklainiukų (gal kas dar pamenate, kad grietinę pardavinėjo daugkartinio naudoimo stikliniuose indeliuose) ir taip pat ją maišydavo namuose, kai klijuodavo.
Šiaip jos pirkti nebūdavo, tik darbovietėse statinėmis atveždavo, jei teisingai pamenu.
Va reikės paskambinti ir pasiklausti, kas per "materija" yra ta epoksidinė derva, kokia jos prigimtis, ir eksploatavimo perspektyvos. Jis su tokiu dalyku tikrai susidūrė prieš kelis dešimtmečius garantuotai.
Tėvas tai parsinešdavo porą grietinės stiklainiukų (gal kas dar pamenate, kad grietinę pardavinėjo daugkartinio naudoimo stikliniuose indeliuose) ir taip pat ją maišydavo namuose, kai klijuodavo.
Šiaip jos pirkti nebūdavo, tik darbovietėse statinėmis atveždavo, jei teisingai pamenu.
Kiek pamenu iš chemijos mokslų- epoksidinė derva prilklauso oligomerams- tokie kur ilgas chemines grandines - ir jų kristalizacija vyksta žamesnėje nei 20 laispnių temparatūroje . Gaunamos jos keliais būdais- nevardinsiu ten tų mandrų pavadinimų ir būna skirtingos molekulinės masės. Epoksidinės dervos yra skystos būklės, todėl joms sutvirtinti naudojamas kietiklis (vyksta polikondensacija ) arba polimerizacijos būdu, bet jo mes nenaudojam
mes naudojam vadinama šaltąjį maišymą, bet ten, kur reikia tikrai labai stipraus laikymo naudojamas karštasis maišymo būdas. Šis procesas negrįžtamas
mes naudojam vadinama šaltąjį maišymą, bet ten, kur reikia tikrai labai stipraus laikymo naudojamas karštasis maišymo būdas. Šis procesas negrįžtamas
supratau, kad nieko nesupratau .
QUOTE(kvartetas @ 2011 07 02, 00:22)
supratau, kad nieko nesupratau .
- aš jau irgi visko neatsimenu- ten daug visokių mandrų pavadinimų liko už borto