nerinukas gal patamsėjo nes paprasčiausiai įmirko dervoje , galima sakyti ,kad įgavo šlapio nerinuko spalvą
acetoninio pagrindo dažai su dervą nereguoja- bandžiau, akrilą taip pat esu išbandžiusi, lyg ir neregavo..., nors ,matyt, vandens pagrindo dažų reikėtu vengti..., kas tikrai man išliejo spalvą tai buvo flomikas, net nežinau kokio jis pagrindo buvo,gal spiritinis...
o, dozuojant "prosveta" yra problema , aš paprastai kiekvieną švirkšta susidalinu į 4 dalis, man taip aiškiau, kai spaudžiu..., dirbant su "prosvietu" reikia nepadauginti kietiklio, jo yra mažiau , bet būtent jo pagdauginti nereikia,tada blogai stingsta, taigi, pašnekute,jei nepadauginai, turėtu sustingti
Neturiu kantrybes skaityt visa tema. Gal nesunku butu atsakyt ar uztenka tik tos dervos nusipirkt ar dar kazka prie jos reikia pirkti? Beja , kiek ji kainuoja?
QUOTE(aliete @ 2011 06 02, 18:34)
nerinukas gal patamsėjo nes paprasčiausiai įmirko dervoje , galima sakyti ,kad įgavo šlapio nerinuko spalvą
acetoninio pagrindo dažai su dervą nereguoja- bandžiau, akrilą taip pat esu išbandžiusi, lyg ir neregavo..., nors ,matyt, vandens pagrindo dažų reikėtu vengti..., kas tikrai man išliejo spalvą tai buvo flomikas, net nežinau kokio jis pagrindo buvo,gal spiritinis...
o, dozuojant "prosveta" yra problema , aš paprastai kiekvieną švirkšta susidalinu į 4 dalis, man taip aiškiau, kai spaudžiu..., dirbant su "prosvietu" reikia nepadauginti kietiklio, jo yra mažiau , bet būtent jo pagdauginti nereikia,tada blogai stingsta, taigi, pašnekute,jei nepadauginai, turėtu sustingti
Na, epoksidkė tai skaidri, o nėrinukas - medvilninis. Neturėjo būti itin ryškus tas "šlapio nėrinuko" efektas. Iš pradžių dar atrodė patamsėjęs, o ryte radau nėrinuką - akrilo spalvos, o pagrindą - žalią , nors dažiau šokolado spalva Ir aplamai to nėrinuko dabar beveik nesimato - liejasi atspalviai. Taigi, kažkas vis dėl to sureagavo
Dėl dozavimo tai, kaip sakiau, ne tik sąntykį pataikyt, bet ir tai, kad pardėj pastovėję švirkštų stumokliai pridžiūvę - smarkiau spūstelėjus pasidaro... Taip, kaip man pasidarė
Ir matyt, padauginau Šiap tai sustingo, bet paviršius lipnus. Tai darysiu dar porciją ir pilsiu. Kažkas sakė, kad tai gali padėti išgelbėt reikalą.
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 06 02, 19:35)
Neturiu kantrybes skaityt visa tema. Gal nesunku butu atsakyt ar uztenka tik tos dervos nusipirkt ar dar kazka prie jos reikia pirkti? Beja , kiek ji kainuoja?
Reiks pirkti į ką liesi dervą ir ką liesi. kaina 6-15 lt priklausomai kokią pirksi Nori daugiau sužinoti- susirask kantrybės (arba pasiskolink) ir paskaityk VISĄ temą- tikrai kalbėjom apie visa tai
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 03, 15:17)
Šiap tai sustingo, bet paviršius lipnus.
Aš tai vakar VĖL išgramdžiau Ir naujus supyliau Iš ryto gražiai atrodė
vakare bandysiu nufotkinti Pirmadienį pasirodysim
O man lipo, tai vakar užpyliau naują sluoksnį ant vienų, tai lyg ir nebelimpa
Tiesa, o ką darot, kai dervos per daug užlaša- kaip gražiai nuo kraštų nukrapštyti Gal peiliuku gražiai nusipjaus
Ką tokiu atveju darot, kai per kraštą išteka ir uždžiūsta
V, susimaišiau dar porciją, bet kietiklio švirkštas tikriausiai rimtai nekokybiškas. Vakar tai kaip pirmą kart - iš savęs pasijuokiau, kad nemoku naudotis. Bet kad ir šiandien tas pats: klijai tai normaliai išsispaudžia, o tas kietiklis tai tūūūrkšt ir pilna aplinkui lašelių. Vėl stalą gavau šveist Jau nebe juokinga, o pikta darosi
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 03, 16:07)
o tas kietiklis tai tūūūrkšt ir pilna aplinkui lašelių.
Nu siaubas Pabandyk į naują švirkštą persipilt
QUOTE(rebeke @ 2011 06 01, 19:23)
Dervos nedažau - parenku reikalingą pagrindą
Papildyta:
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 02, 15:16)
Paėmiau "Prosviet", kaip kažkas rekomendavo ir gyrė. Bet per skubėjimą neapsižiūrėjau, kad čia tie, kur reikia maišyt 10:2,7
Prosviet ir yra toks procentalus maišymams, ir jis visada taškosi, tad tiesiog reikia labai atsargiai- jau išsidirbau būdą, kad nesitaškytų ir tai kartais būna Taip kad kantrybės su juo - tiesiog kitaip nebus
Papildyta:
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 06 02, 19:35)
Neturiu kantrybes skaityt visa tema.
O darbelius daryt užteks kantrybės ?
QUOTE(Aruna @ 2011 06 03, 20:42)
Prosviet ir yra toks procentalus maišymams, ir jis visada taškosi, tad tiesiog reikia labai atsargiai- jau išsidirbau būdą, kad nesitaškytų ir tai kartais būna Taip kad kantrybės su juo - tiesiog kitaip nebus
Tai dalinkitės, dalinkitės - koks tas būdas?
Tai kad nesigauna tas LĖTAI Arba tūūūrkšt, arba nieko Na, matyt reikės tobulinti šį judesį atkakliomis treniruotėmis
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 18:20)
Tai dalinkitės, dalinkitės - koks tas būdas?
O tai kaip dalintis- parodyt?
Nu nemoku aš fotkinti- NEMOKU
O ir šaldyti dar tik mokausi - prašyčiau atlaidžiau į viską pažiūrėti
O ir šaldyti dar tik mokausi - prašyčiau atlaidžiau į viską pažiūrėti