sveiki
gal ką praleidau, bet nepamenu diskusijos apie pinigus. Todėl norėčiau paklausti jūsų:
kaip vešitės pinigus? (ar 800dol?)
Ar vešitės lietuviškas korteles?
Kaip jums mokės atlyginimą - į kortelę ar grynais?
Kaip parsivešit pinigus? Ar atsidarinėsit sąskaitą usa ir pervedinėsit?
Gal atsirado,kas į Wisconsin Dells važiuoja?
Arba skrenda Varšuva-Čikaga birželio 10d ir Newyorkas-Varšuva rugsėjo 20d?
Beje, dėl diskusijos,kuri ką tik vyko- apie tai, ar užteks 1val uzsichekinti - aš asmeniškai važiuosiu iš vakaro - taip patarė estravel.

gal ką praleidau, bet nepamenu diskusijos apie pinigus. Todėl norėčiau paklausti jūsų:
kaip vešitės pinigus? (ar 800dol?)
Ar vešitės lietuviškas korteles?
Kaip jums mokės atlyginimą - į kortelę ar grynais?
Kaip parsivešit pinigus? Ar atsidarinėsit sąskaitą usa ir pervedinėsit?

Gal atsirado,kas į Wisconsin Dells važiuoja?
Arba skrenda Varšuva-Čikaga birželio 10d ir Newyorkas-Varšuva rugsėjo 20d?
Beje, dėl diskusijos,kuri ką tik vyko- apie tai, ar užteks 1val uzsichekinti - aš asmeniškai važiuosiu iš vakaro - taip patarė estravel.
as tai vesiuos grynaisiais. nes su kortelem ir nusiemimu is ju gali ten uzgaisti ar ka. na man patogiausia tai grynaisiais tureti. bet siaip jei jaudiniesi,kad ten kazkas gali atsitikti su grynaisiais pinigais, tai dali imciau grynaisiais kokiu 400-500, o kitus tureciau korteleje, nes gali ir neprireikti visu 800dol jei iskart dirbi ten nuvykus ir nera kazkokiu dideliu islaidu.
Amerikoje niekas nepervedines i saskaita, gausi ceki ir su tuo cekiu nuejusi i banka persivesi pinigus i savo saskaita. arba jei darbdavys kazkaip nelegaliai mokes uz papildomas valandas, tai sumokes grynaisiais vokelyje
o parsivesiu irgi grynaisiais, nes nezadu kalnu parsitempti i lt, kadangi ten viska beveik ir zadu isleisti, max 2000dol parsivesiu grynaisiais ir viskas, nes veliau dar po naujuju virs 1000dol kokiu susigrazinsiu taxu.
siaip tai banko saskaitas geriausia uzsidaryti,kai jau isvaziuosite is jav ir jei nezadate grizti kitais metais.
beje kai eisite atsidarineti saskaita, tai banke reikes paciam susigalvoti korteles pin koda.
Amerikoje niekas nepervedines i saskaita, gausi ceki ir su tuo cekiu nuejusi i banka persivesi pinigus i savo saskaita. arba jei darbdavys kazkaip nelegaliai mokes uz papildomas valandas, tai sumokes grynaisiais vokelyje

o parsivesiu irgi grynaisiais, nes nezadu kalnu parsitempti i lt, kadangi ten viska beveik ir zadu isleisti, max 2000dol parsivesiu grynaisiais ir viskas, nes veliau dar po naujuju virs 1000dol kokiu susigrazinsiu taxu.
siaip tai banko saskaitas geriausia uzsidaryti,kai jau isvaziuosite is jav ir jei nezadate grizti kitais metais.
beje kai eisite atsidarineti saskaita, tai banke reikes paciam susigalvoti korteles pin koda.
Tai mes atsidarysim sąskaitą banke ir gausim paprastą debetinę kortelę? O jos tinka atsiskaitinėti, kai pvz pirksi bilietus vidiniams skrydžiams kelionių metų ar kai bukinsies hostelius? Ar čia jau reikia kreditinės?
Papildyta:
O kaip čia nuprognozuoti, kiek gali susigrąžinti taxų? Žinai kaip skaičiuojasi?
Papildyta:
QUOTE(censoriuoslady @ 2011 05 23, 11:00)
QUOTE(dovifly @ 2011 05 23, 11:28)
Tai mes atsidarysim sąskaitą banke ir gausim paprastą debetinę kortelę? O jos tinka atsiskaitinėti, kai pvz pirksi bilietus vidiniams skrydžiams kelionių metų ar kai bukinsies hostelius? Ar čia jau reikia kreditinės?
Papildyta:
Papildyta:
paciai neteko pirkti internetu bilietu su debit kortele, bet daug kas sake cia , kad galima tikrai su ja pirktis bilietus. tai galite tos credit korteles ir neiimti.
o del taxu tai cia labai individualu, pvz jei gauni daug virsvalandziu uz kuriuos gerai moka ir legaliai, tai irgi nemazai bus galima taxu susigrazinti. arba jei valandinis 11 dol ar 14, tai bus 1000dol kazkur tikrai arba virs tukst, na priklausys kiek ilgai dirbsi. bet jei tarkim valandinis 8.25 kokie ir jei tarkim uz virsvalandzius moka vokelyje, tai bus maziau tu taxu .bet ir siaip kuo mazesnis valandinis, tuo maziau nuskaito mokesciu. bet jei ,kad ir kokius 300- 400 dol susigrazini tai ,manau, visai neblogai tokie papildomi pinigeliai.
QUOTE(censoriuoslady @ 2011 05 23, 11:00)
Amerikoje niekas nepervedines i saskaita, gausi ceki ir su tuo cekiu nuejusi i banka persivesi pinigus i savo saskaita.
Man pervedinėjo tiesiai i saskaita.
Taip, su amerikietiska debetine kortele puikiai galima uz viska atsiskaityt ir pirkt internetu (tiek bilietus tiek kitas prekes)
As asmeniskai vesiuosi 400doleriu kortelej, ir 100doleriu grynais.
Man nepatinka su savim tampytis kruva popieriaus, su kortele daug patogiau, ir parduotuvej atsiskaityt be problemu galima ir nusipirkt metro/traukiniu biletus ir dar daug galimybiu. Be to visur pilna ATM, kur per kelias minutes be problemu tuos pinigus gali nusiimt.
na taip, norejau rasyti veliau, kad gali buti galimybe jog perves ir i saskaita. bet siaip dazniausiai tai cekiais moka.
tu gal grizti i ta pacia darboviete J.B.?
bet trbt yra kazkoks mokestis kai nusiimineji pinigus is lt korteles atm'e ar bet kur kitur? veziausi ir as savo lt koretele, turejau ten pinigu, bet ju net neprireike..
tu gal grizti i ta pacia darboviete J.B.?
bet trbt yra kazkoks mokestis kai nusiimineji pinigus is lt korteles atm'e ar bet kur kitur? veziausi ir as savo lt koretele, turejau ten pinigu, bet ju net neprireike..
Nu man tai paranoja būna dėl didelių sumų nešiojamų su savimi.
Bet tai jeigu turi lietuvišką kortelę ir ja ten atsiskaitinėji, tai nuskaičiuoja jaučiu mokesčių normaliai.
Bet tai jeigu turi lietuvišką kortelę ir ja ten atsiskaitinėji, tai nuskaičiuoja jaučiu mokesčių normaliai.
QUOTE(dovifly @ 2011 05 23, 11:55)
Nu man tai paranoja būna dėl didelių sumų nešiojamų su savimi.
na cia kaip kam trbt

Jo jo, kas tie penki, lengvai vėjo plaikstomi popierėliai

Nu patinka man saugumo jausmas, užtikrintumas ir iš tiesų esu maža paranojikė
, tai gal geriau pasirūpint kortelė. O be to kai keliauji, vis tiek kažkur daiktus pasilieki, kai trauki į miestą, tai tikrai saugiau, nes pinigų tai nesitampysi visur su savim.

Nu patinka man saugumo jausmas, užtikrintumas ir iš tiesų esu maža paranojikė