Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(*Briggitte* @ 2011 08 09, 08:32)
tai jau tikrai kad niekas neinformuoja  schmoll.gif as kai uzklausiau, tai is pradziu apsimete, kad nieko nezino,nu bet po atkaklaus mano reikalavimo, liepe pasiskambinti kita diena,tada jau viskas tvarkoj buvo  smile.gif

as tik nesuprantu,kokia iems is to nauda,gal kokia premija gauna,uz kiekviena mamyte,kuri nezino. g.gif doh.gif nes man su pirmaja dukra jokiu problemu nebuvo,atejau man pridave prasima del vienkartines ir del tu 97 lt,paty nieko neprasiau,patys pasake,kas priklauso,idomu kaip dabar bus,nes dar nebuvau nuejusi tvarkitis dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 08, 20:30)
taip tikrai,uz 2 men priklauso visoms,kol esama dekrete.

Labai aciu uz atsakyma, nes kai tvrakiausi vienkartine, man niekas to nesake, o as nezinojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 08, 20:30)
taip tikrai,uz 2 men priklauso visoms,kol esama dekrete.

o cia tik uz ta naujai gimusi vaika priklauso tie 97 lt ? O jei yra dar du vaikai seimoj, iki 7 metu, nepriklauso jiems po 50lt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sv@jone @ 2011 08 09, 09:38)
o cia tik uz ta naujai gimusi vaika priklauso tie 97 lt ? O jei yra dar du vaikai seimoj, iki 7 metu, nepriklauso jiems po 50lt?  rolleyes.gif

priklauso iki pilnametistes po 52 lt,jeigu pajamos nevirsija 525 lt/zmogui,praeitu metu pajamas ima.
o 97 lt priklauso visoms mamytems uz 2 men kol esat dar dekrete,o paskui jau ziuri i mot(tev) pasalpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 rugpjūčio 2011 - 08:47
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 09, 09:46)
priklauso iki pilnametistes po 52 lt,jeigu pajamos nevirsija 525 lt/zmogui,praeitu metu pajamas ima.
o 97 lt priklauso visoms mamytems uz 2 men kol esat dar dekrete,o paskui jau ziuri i mot(tev) pasalpa.

Aga, ta tai zinau, kad 52lt pagal pajamas priklauso ki pilnametystes. Bet vat idomu, uz tuos 2 menesius, kodel priklauso 97lt rolleyes.gif Tai taip iseina, kad ir tie 52lt turetu priklausyt, kitiem vaikams, ar ne ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sv@jone @ 2011 08 09, 10:13)
Aga, ta tai zinau, kad 52lt pagal pajamas priklauso ki pilnametystes. Bet vat idomu, uz tuos 2 menesius, kodel priklauso 97lt  rolleyes.gif Tai taip iseina, kad ir tie 52lt turetu priklausyt, kitiem vaikams, ar ne ?  g.gif

Manau, įstatymuose nereikia ieškoti logiskos, įstatymas taip jau surašytas, deja po 52 litus nepriklauso, jeigu pajamos yra didesnės kaip 525 Lt.
Atsakyti
QUOTE(sv@jone @ 2011 08 09, 10:13)
Aga, ta tai zinau, kad 52lt pagal pajamas priklauso ki pilnametystes. Bet vat idomu, uz tuos 2 menesius, kodel priklauso 97lt  rolleyes.gif Tai taip iseina, kad ir tie 52lt turetu priklausyt, kitiem vaikams, ar ne ?  g.gif

97 lt priklauso nuo GIMYMO vaikelio iki 2 metu,o 52 lt priklauso tik NUO 2 METU.
mama kai eina i dekreta gauna visa suma uz 4 men,o paskui sedi be pajamu,todel ir priklauso po 97.50 lt nuo gimymo iki kol mama iseina i VPA,tada jau ziuri pagal mot(tev) pasalpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 rugpjūčio 2011 - 11:17
Idomu kas dar tada priklauso jeigu nesigauna 525 vienam asmeniui ir seimoje yra 3 vaikai
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 08 09, 13:06)
Idomu kas dar tada priklauso jeigu nesigauna 525 vienam asmeniui ir seimoje yra 3 vaikai

maisto paketai,kompensacija uz sildima,karsta ir salta vandeni,kompensacija darzeliui.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 09, 13:41)
maisto paketai,kompensacija uz sildima,karsta ir salta vandeni,kompensacija darzeliui.

kokia kompensacija uz sildyma gali buti jeigu namas nuosavas,o be to savininke skaitosi uosviene, tai ko gero jokia kompensacija nepriklauso. o darzelio dar nelankom. Maisto paketus gaunu,pradzioj buvo geda,o dabar labai dziaugiuosi, vaikai nemokamai valgo mokykloje, ir eisiu tvarkytis dar tuo paciu mokinio reikmenims isigyti. Gal jau kas tvarkesi,kokia suma dabar skiriama?
Atsakyti
g.gif Idomu ar pasikeis kas nuo 2012m sausio 1d, ar atsauks si laikina pakeitima?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 09, 12:15)
97 lt priklauso nuo GIMYMO vaikelio iki 2 metu,o 52 lt priklauso tik NUO 2 METU.
mama kai eina i dekreta gauna visa suma uz 4 men,o paskui sedi be pajamu,todel ir priklauso po 97.50 lt nuo gimymo iki kol mama iseina i VPA,tada jau ziuri pagal mot(tev) pasalpa.

nu man blondinei vistiek nedaeina lotuliukas.gif
Na, suprantu, kad 97lt iki dvieju metu prikaluso, o 52 lt nuo 2 metu.
Tai pvz, uz tuos 2 menesius, iki kol gausiu motinystes pasalpa, uz ta vaika gimusi priklauso 97lt (nes negaunu pajamu), o tai jei pas mane kiti vaikai 3 ir 5 metu, tai vadinas, jiem irgi turetu prikalusyt po 52 lt g.gif Ar cia per daug noriu as biggrin.gif
Atsakyti