Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(elelele @ 2012 02 21, 07:09)
taip, nes jos yra pajamos, nors iš tikro tai tik gražinti jūsų idėti pinigai, bet niekam tai neidomu doh.gif  panaši situacija pas mus, pajamos ant galvos po 500, atrodo turi priklausyt, bet mes susigražiname permokas už draudimą, paskolą ir kompiuterį doh.gif tada juos sudėjus gaunasi 540,  kai bandom sakyti, kad čia tie patys mūsų pinigėliai iš tų varganų 500, tai niekam neidomu. doh.gif

nu bet nesamoniu nesamone, kuo toliau skaitau, tuo didesnis absurdas.
o as nepasakiau kad gavau tai dabar kai tikrins turbut pakliusiu i juodus sarasus, man ne i galva nesove, cia tas pat jei pasidedi indeli ir po kiek laiko atsiimi i s banko tai ka jau uzdirbau???
Atsakyti
QUOTE(milduks* @ 2012 02 20, 23:36)
Noriu paklausti, ar galioja dar šis įstatymas?

Ar išmoka 97 lt soc skyriai uz pirmus 1,5 mėn, kol dar ,,galioja" dekretas, ir neprasidėję vaiko auginimo atostogos? Nes atsimenu, kai aš tvarkiausi vienkartinę pašalpą gimus vaikui, kartu sutvarkė ir šiuos pinigėlius,juos gavau tuos nepilnus tris mėnesius iki kol prasidėjo motinystės atostogos, tai buvo 2010metais. 2012metais pagimdė mano brolienė ir jai sutvarkė tik vienkartinę pašalpą, teigdami, jog jokie kiti pinigai jai nepriklauso, nors tiksliai prisimenu, kaip man aiškino, kad tikrai priklauso visoms, nes tokia yra įstatymo spraga padaryta, negi kažkas pasikeitė?

nuo naujų metų nebepriklauso 4u.gif pasikeitė įstatymas.
Papildyta:
QUOTE(auksine` @ 2012 02 21, 08:39)
nu bet nesamoniu nesamone, kuo toliau skaitau, tuo didesnis absurdas.
o as  nepasakiau kad gavau tai dabar kai tikrins turbut pakliusiu i juodus sarasus, man  ne i galva nesove, cia tas pat jei pasidedi indeli ir po kiek laiko atsiimi i s banko tai ka jau uzdirbau???

šiaip nueikite ir išsiaiškinkite vietoje, gal jums paaiškins kitaip g.gif
o šiaip dėl pamirštų irašyti pajamų tai kaip jau pasiseks, nes tikrina mokesčių inspekcija. turiu kelias pažystamas kurioms kone metų pabaigoje surado pamirštas paminėti pajamas ir liepė gražinti visus pinigus doh.gif dar atsimenu moteris ėjo prašyti išskaičiuoti dalimis, nes neturi ji tiek pinigų, kad iš karto gražint doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elelele: 21 vasario 2012 - 08:46
QUOTE(elelele @ 2012 02 21, 08:37)
sausį gavot už gruodį, o norint gauti vasarį, jau reikia tvarkytis popierius iš naujo, prieš tai pasiskaičiavus pernai metų visas pajamas smile.gif tada moka metus laiko, o nuo kito sausio vėl reiks pažymų iš naujo smile.gif

man tai truputį nelogiška, šiais metais gai gaut nors ir po 1000 nt galvos vis vien mokės jei pernykštės pajamos nesiekia tų 525, o va kitais metais gali vos galą su galu sudurt, bet negausi biggrin.gif  nes bus per daug gauta pernai doh.gif

tai dabar vaiko pinigai gaunami tik tuo atveju jei šeimos pajamos vienam asmeniui ne daugiau 525Lt ? ir nebegalioja tas punktas, kad jei negauni motinystės pašalpos, tai tada gauni tuos 97 Lt, taip ? Beliko vienintelis kriterijus šeimos pajamos? Ir jei mums gaunas per daug, tai galima net neiti į seniūniją? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 02 21, 08:43)
nuo naujų metų nebepriklauso  4u.gif  pasikeitė įstatymas.
Papildyta:

šiaip nueikite ir išsiaiškinkite vietoje, gal jums paaiškins kitaip g.gif 
o šiaip dėl pamirštų irašyti pajamų tai  kaip jau pasiseks, nes tikrina mokesčių inspekcija. turiu kelias pažystamas kurioms kone metų pabaigoje surado pamirštas paminėti pajamas ir liepė gražinti visus pinigus doh.gif  dar atsimenu moteris ėjo prašyti išskaičiuoti dalimis, nes neturi ji tiek pinigų, kad iš karto gražint doh.gif

na del to nebijau , nes iseina 324 atrodo vienam, bet pats faktas kad nepaskiau, o siaip sausio 30 tvarkiaus , bet nei vaiko nei kazkoiu kitu negavau dar turbut kita men bus, jei neuzklius kas nors.
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 21, 08:48)
tai dabar vaiko pinigai gaunami tik tuo atveju jei šeimos pajamos vienam asmeniui ne daugiau 525Lt ? ir nebegalioja tas punktas, kad jei negauni motinystės pašalpos, tai tada gauni tuos 97 Lt, taip ?  Beliko vienintelis kriterijus šeimos pajamos? Ir jei mums gaunas per daug, tai galima net neiti į seniūniją?  blush2.gif

būtent, šeimos pajamos už praėjusius metus smile.gif aš ir neganu motinystės pašalpos, vieninteliai pinigai už vaiką buvo tie 97 doh.gif bet ir jų nebėr doh.gif
Atsakyti
Labutis,

Norėjau paklausti tų mamyčių/moterų, kurios nusimano.
Esu netekus 60% darbingumo, nedirbu jau tris metus. Gaunu šiokią tokią neįgalumo išmoką iš valstybės. Dabar laukiuosi. Ar man priklausys kažkokios "ale" motinystės atostogų išmokos? Ir apskritai kokios išmokos priklausytų? ax.gif
Girdėjau, kad apie 7nėštumo mėnesį apie 200LT priklauso. Kur kreiptis dėl jų? Ar visoms priklauso ar tokioms kaip man ne? ax.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 02 21, 08:51)
būtent, šeimos pajamos už praėjusius metus smile.gif  aš ir neganu motinystės pašalpos, vieninteliai pinigai už vaiką buvo tie 97 doh.gif  bet ir jų nebėr doh.gif

tai turbut gausit sekanti menesi uz sausi ir vasari
Atsakyti
QUOTE(Sumanioji... @ 2012 02 21, 08:54)
Labutis,

Esu netekus 60% darbingumo, nedirbu jau tris metus. Gaunu šiokią tokią neįgalumo išmoką iš valstybės. Dabar laukiuosi. Ar man priklausys kažkokios "ale" motinystės atostogų išmokos? Ir apskritai kokios išmokos priklausytų?  ax.gif
Girdėjau, kad apie 7nėštumo mėnesį apie 200LT priklauso. Kur kreiptis dėl jų? Ar visoms priklauso ar tokioms kaip man ne?  ax.gif

Ačiū už atsakymą  4u.gif

http://www.teisesgid...t_id_14.html#93
va čia yra surašyta smile.gif priklausys 260Lt, po to vienkartinė 1430Lt, tada savo pajamas dalinsite iš esamų šeimos narių ir žiūrėsit ar priklausys jums tie 97 ir gal net socialinė pašalpa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sumanioji... @ 2012 02 21, 08:54)
Labutis,

Esu netekus 60% darbingumo, nedirbu jau tris metus. Gaunu šiokią tokią neįgalumo išmoką iš valstybės. Dabar laukiuosi. Ar man priklausys kažkokios "ale" motinystės atostogų išmokos? Ir apskritai kokios išmokos priklausytų?  ax.gif
Girdėjau, kad apie 7nėštumo mėnesį apie 200LT priklauso. Kur kreiptis dėl jų? Ar visoms priklauso ar tokioms kaip man ne?  ax.gif

Ačiū už atsakymą  4u.gif

Vat čia jums apie tą išmoką: http://www.socmin.lt...esciai.moteriai
Bet ją išmoka nebūtinai nėščiai, galima ir gimus vaikui susitvarkyt viską kartu.
Atsakyti
Išmoka vaikui iki 2 metų (97,50 Lt) iki šiol buvo skiriama tik toms šeimoms, kurios negavo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gavo, bet ji buvo mažesnė nei 525,00 Lt. Nuo 2012 m. sausio 1 d. išmoka vaikui iki 2 metų bus mokama toms šeimoms, kurių vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį neviršija 525,00 Lt. Taigi, išmoką vaikui iki 2 metų galės gauti ir tos šeimos, kurių gaunama motinystės (tėvystės) pašalpa yra didesnė nei 525,00 Lt, o pajamos vienam asmeniui – mažesnės nei 525,00 Lt.

Šeimose, auginančiose 1 arba du vaikus, 52,00 Lt dydžio išmoka vaikui kaip ir iki šiol bus mokama nuo 2 iki 7 metų, jei vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį neviršija 525,00 Lt. Šeimose, auginančiose 3 ir daugiau vaikų, išmoka vaikui mokama nuo 2 iki 18 metų, jei vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį neviršija 525,00 Lt.

LIETUVOS RESPUBLIKOS IŠMOKŲ VAIKAMS ĮSTATYMAS
Atsakyti
Dar norejau paklaust jei ir as ir mano viras dirbantis tai reikes pristatit pazimas kad gaut vaiko pinigus? ir kaip tada skaicioti visas pajamas 2011 metu ar tuos dienuos kai kreipesi del vaiko pinigu ir atgal skaicioji 12 men pajamas pvz kreipuosi siandien tai 2011.02.21 iki 2012.02.21?ir norejau paklaus i pajamas kas ieina? tik atliginimai ar ir kaupiamasis indelis , ar ten jei man is uzsenio sesuo siunte pinigus tai ir juos skaicios?Tiesiog noriu suzinuot tikslei ar kreiptis man del situ pinigu bet jei nepriklauso tai nenoriu kad priskaiciotu o paskui reiktu grazint todel tiek klausimu kila. Ir kaip skaicios kad butent vienam menesiui nevirsitu 525 LT asmeniui ar visas pajamas per 12 men sudes ir paskui padalins is 12 ir tada kad nevirsitu 525? Nes pavizdziui sausis nevirsija 525, vasaris virsis tai jau ir nesikreipt del pinigu nes nemokes ? Aciu tam kas gales man paaiskint nes visai nesigaudau sitam naujam istatime del vaiko pinigu. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solnisko...: 21 vasario 2012 - 20:14
Sveiki,
Norejau paklausti, ar i pajamu dydi ieina is sodros gautos ismokos (dekretines ir vaiko prieziuros pinigai)? Ir kaip skaiciuot pajamas, jei metu gale, t.y gruodzio gale susilaukiau trecio vaikelio, tai man dabar tas metines pajamas skaiciuot jau is penkiu asmenu, ar is keturiu (nes imant laikotarpi nuo 2011 01 01-2011 12 31, mes buvom keturiese, tik metu gale sulaukeme dar vieno)?
Aciu
Atsakyti