Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

4u.gif raso

Ta kaimyne 2 metus gavo sodros ismokas, o dabar , treciais metais nieko negauna, bet ar ji gali stot i darbo birza, nes jos buvusia darbo vieta kaip ir garantuojama. O tai ir vaikelis negali jokios pasalpos gauti?

Man taip gaila vaikiuko ir jos sesers, kuri juos kiek pati gali , tiek jiems ir padeda. O tai norint ir tuos vaiko pinigelius gauti, reikia but alimentus prisiteisus? unsure.gif
Papildyta:
Na ten su butu ta situacija tokia, kad visi kiti yra uz tai, kad butas butu parduotas, tai aisku , kad niekas ir nemokes tu mokesciu , bet yra tokie mokesciai, kaip stogo , laiptines remontas. O, jei ta buta parduos, tai kur ta vargsele su tuo vaikiuku pasides...Zodziu , situacija tokia , kad nei begt, nei rekt...O dar tas vaiko tevas paskambina, prikabina makaronu apie meile, kaip jis be ju negali gyventi , ir ta istirpsta, kur ji ten duos ji i teisma, o kad vaikas neturi ka valgyt, tai jam , kiek suprantu, nelabai rupi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkutė @ 2012 02 20, 19:37)
Sveiki,
šiandien kreipiausi į seniūniją dėl išmokų vaikams. Anksčiau negavome, nes pajamos viršijo 525 Lt, kol buvom keturiese. 2011 m. gegužės mėn. gimė trečias vaikiukas, todėl mums seniūnijoje paaiškino, kad ateitume po 2012-01-01, tada skaičiuosis pajamos už 2011 m. ir jau 5 asmenys, tuomet turėtume gauti. Mano klausimas toks: kaip paskaičiuoti, ar tikrai mums nesigauna po 525 Lt, jei trečias vaikiukas gimė gegužės mėn? Kaip skaičiuojasi tuomet pajamos iki gegužės mėnesio? Davė tokius priedus, kur surašyta, kaip skaičiuojamos pajamos, bet aš vistiek nelabai suprantu:
"Iš viso per nurodytą laikotarpį gautų pajamų sumą dalijant iš 12 mėnesių laikotarpio ir bendrai gyvenančių asmenų skaičiaus."
"Jeigu bendrai gyvenančių asmenų skaičius pasikeitęsa, palyginti su laikotarpiu, pagal kurį skaičiuojamos gautos pajamos teisei į išmoką nustatyti, pajamos, tenkansčios vienam asmeniui per mėnesį, apskaičiuojamos, sudedant kiekvieno kreipimosi metu esančio asmens pajamas, gautas per vertinamą laikotarpį arba šio laikotarpio dalį tų asmenų, kurie tapo bendrai gyvenančiais asmenimis vertinamo laikotarpio eigoje, ir dalijant pajamų sumą iš kreipimosi metu nurodyto asmenų skaičiaus bei 12 mėnesių laikotarpio."
Labai būsiu dėkinga  4u.gif  , kas galėtų paaiškinti.  doh.gif

dalink visas pernai metų pajamas iš tiek asmenų kiek kreipimosi dieną jų yra smile.gif bet į pajamas reikia nepamiršt itraukt ir draudimo išmokas, bei susigražintus mokesčius (už paskolas, kompiuterį, gyvybės draudimą,) taip pat dividentus ir tt, na absoliučiai visas pajamas smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Taip ir nesuprtau skaitydama sita tema jei dabar vaiko pinigus kad gauti ziuri praeitu metu pajamas tai jei dabar as gausiu gerokai virs 525 Lt tai jie vistiek man priklausis ? tai tada uz kuri laikotarpi priklausis?Atsiprasau jei kvailai skamba klausimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra's galerija @ 2012 02 20, 19:03)
Nieko nesupratau blink.gif Tvarkė, nesutvarkė, kokios programos, kokie kompai - čia kokiame įdomu mieste unsure.gif

prienai, viena is sio rajono seniuniju...
viena karta nuejo pasake uzstriges kompiuteris ateik kita diena, 3k kokiu ejom pasake uzstriges kompas, nera elektros...
kita menesi pasake kad neturi programos, dokumentu ar ko ten del vaiko pinigu... sako ateik sausi sutvarkysim ir soc ir vaiko pinigus nes vistiek tipo po nauju pernauja reiks tvarkyti.
nueinam sausi uzpildom pagaliau dokumentus, bet vistiek del vaiko pinigu ji uzsirase tik ant lapelio nes tipo neturi lapu g.gif , pasako kad pridave ir sutvarke, laukiam pinigeliu, vis ju nera, tada jau nueinam pasiklausti i miesto savivaldybe kur priima siuos popierius, o ten pasako is vis nera jusu pavardes musu sarasuose blink.gif
(o tvarko popierius iki 15d, ji dirba pas mus tik ketvird,-penktad,)
nervas paeme kaip reikalas, ryt isleisiu vyra tegul paklausia, nes lyg dar palike kazkokia tai atsistete, tai ta vel mals Š.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(solnisko... @ 2012 02 20, 21:36)
Labas vakaras. Taip ir nesuprtau skaitydama sita tema jei dabar vaiko pinigus kad gauti ziuri praeitu metu pajamas tai jei dabar as gausiu gerokai virs 525 Lt tai jie vistiek man priklausis ? tai tada uz kuri laikotarpi priklausis?Atsiprasau jei kvailai skamba klausimas  blush2.gif

jeigu dabar virsija vistiek priklausis,nes ziuri praeitu metu pajamas,o gaudinesit uz siuos metus,bet kitais metais jau nebegausit,nors ir pasikeis pajamos ir bus mazesnes nei 525 lt/zmogui,nes ziures jau siu metu pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 vasario 2012 - 21:39
O dar norejau paklaust ar je matis visas mano pajamas ir viro? Ar reikia paciai pazimas susirinkt ir pasiskaiciot? ir cia is sodros galima? ir jei is sodros tai reikia pazima 2011 metu ar pvz 2011.02.20 -2012.02. 12?
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 02 20, 20:28)
dalink visas pernai metų pajamas iš tiek asmenų kiek kreipimosi dieną jų yra smile.gif bet į pajamas reikia nepamiršt itraukt ir draudimo išmokas, bei susigražintus mokesčius (už paskolas, kompiuterį, gyvybės draudimą,) taip pat dividentus ir tt, na absoliučiai visas pajamas smile.gif

noriu paklaust, tvarkemes soc. pasalpa.
matau apie draudima kalbat, as buvau apdraudus vyra, bet kai maciau kad negalesiu moket, tai nutraukem draudima ir atgavom dali sumoketu pinigu lapkricio men, ar juos skaiciuos i pajamas uz 2011 metus? juk ne draudiminis yvykis atsitiko tik draudima nutraukem??
Atsakyti
QUOTE(solnisko... @ 2012 02 20, 22:54)
O dar norejau paklaust ar je matis visas mano pajamas ir viro? Ar reikia paciai pazimas susirinkt ir pasiskaiciot? ir cia is sodros galima? ir jei is sodros tai reikia pazima 2011 metu ar pvz  2011.02.20 -2012.02. 12?

jeigu nei jus,nei vyras nedirba,o stovit darbo birzoj,tai nereikes jokiu pazymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 vasario 2012 - 22:02
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 18, 11:18)
Išmoka vaikui[/b]
1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
SENA TEMA

Noriu paklausti, ar galioja dar šis įstatymas?

Ar išmoka 97 lt soc skyriai uz pirmus 1,5 mėn, kol dar ,,galioja" dekretas, ir neprasidėję vaiko auginimo atostogos? Nes atsimenu, kai aš tvarkiausi vienkartinę pašalpą gimus vaikui, kartu sutvarkė ir šiuos pinigėlius,juos gavau tuos nepilnus tris mėnesius iki kol prasidėjo motinystės atostogos, tai buvo 2010metais. 2012metais pagimdė mano brolienė ir jai sutvarkė tik vienkartinę pašalpą, teigdami, jog jokie kiti pinigai jai nepriklauso, nors tiksliai prisimenu, kaip man aiškino, kad tikrai priklauso visoms, nes tokia yra įstatymo spraga padaryta, negi kažkas pasikeitė?
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 02 20, 21:58)
noriu paklaust, tvarkemes soc. pasalpa.
matau apie draudima kalbat, as buvau apdraudus vyra, bet kai maciau kad negalesiu moket, tai nutraukem draudima ir atgavom dali sumoketu pinigu lapkricio men, ar juos skaiciuos i pajamas uz 2011 metus? juk ne draudiminis yvykis atsitiko tik draudima nutraukem??

taip, nes jos yra pajamos, nors iš tikro tai tik gražinti jūsų idėti pinigai, bet niekam tai neidomu doh.gif panaši situacija pas mus, pajamos ant galvos po 500, atrodo turi priklausyt, bet mes susigražiname permokas už draudimą, paskolą ir kompiuterį doh.gif tada juos sudėjus gaunasi 540, kai bandom sakyti, kad čia tie patys mūsų pinigėliai iš tų varganų 500, tai niekam neidomu. doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Ar teisingai suprantu, kad vaiko pinigai ( 97,50 Lt) nepriklauso jei šeimos pajamos vienam asmeniui išeina daugiau nei 525 Lt? Sausį dar gavau už vaiką ( negaunu motinystės pašalpos , dėl to iki šiol gaudavau 97,50 Lt ) , o už vasarį jau nebe, nors viskas pas mus kaip ir anksčiau. Šiaip esu pasipiktinus naujais įstatymais, galėjo bent paskutinius 2 mėnesius sumokėt, tai ne doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrrMiau: 21 vasario 2012 - 07:45
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 21, 07:44)
Labas rytas  4u.gif  Ar teisingai suprantu, kad vaiko pinigai ( 97,50 Lt) nepriklauso jei šeimos pajamos vienam asmeniui išeina daugiau nei 525 Lt? Sausį dar gavau už vaiką ( negaunu motinystės pašalpos , dėl to iki šiol gaudavau 97,50 Lt ) , o už vasarį jau nebe, nors viskas pas mus kaip ir anksčiau. Šiaip esu pasipiktinus naujais įstatymais, galėjo bent paskutinius 2 mėnesius sumokėt, tai ne  doh.gif

sausį gavot už gruodį, o norint gauti vasarį, jau reikia tvarkytis popierius iš naujo, prieš tai pasiskaičiavus pernai metų visas pajamas smile.gif tada moka metus laiko, o nuo kito sausio vėl reiks pažymų iš naujo smile.gif

man tai truputį nelogiška, šiais metais gai gaut nors ir po 1000 nt galvos vis vien mokės jei pernykštės pajamos nesiekia tų 525, o va kitais metais gali vos galą su galu sudurt, bet negausi biggrin.gif nes bus per daug gauta pernai doh.gif

Atsakyti