Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(Eripa @ 2012 02 10, 14:55)
Turiu klausimuką- šį mėnesį jau gavau pirmąją soc.išmoką, tai klausimas būtų toks- ar pervesti pinigai yra bendra suma - soc.išmokos + vaiko (52lt ), ar jie pervedami atskirai?

Soc.pasalpa ir vaiko pinigai pervedami atskirai.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti, ar skiriant vaiko pinigus iskaiciuojama i pajamas uzsienyje uzdirbti pinigeliai ir paskola imta LT (39 000 LT) uz kuria pirkta dalis buto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 02 10, 17:08)
Norejau pasiteirauti, ar skiriant vaiko pinigus iskaiciuojama i pajamas uzsienyje uzdirbti pinigeliai ir paskola imta LT (39 000 LT) uz kuria pirkta dalis buto 4u.gif

skaciuojamos visos pajamos,ka uzsienuija uzdirbot irgi,jeigu legaliai dirbot ir jeigu jie papuola i ta laikotarpi,is kurio bus skaiciuojami vaiko pinigai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 10, 17:33)
skaciuojamos visos pajamos,ka uzsienuija uzdirbot irgi,jeigu legaliai dirbot ir jeigu jie papuola i ta laikotarpi,is kurio bus skaiciuojami vaiko pinigai.

Bet keista, nes pvz kai skyre parama mokinio reikmenims isigyti tai ji tik paziurejo kompe kad jokiu pajamu nerodo, tai sako turiu traktuoti kad lygtai nera tu pajamu unsure.gif o kazin kaip del paskolos nes zinau kad kai skiria soc. pasalpa tai iskaitoma kaip pajamos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 02 10, 18:16)
Bet keista, nes pvz kai skyre parama mokinio reikmenims isigyti tai ji tik paziurejo kompe kad jokiu pajamu nerodo, tai sako turiu traktuoti kad lygtai nera tu pajamu unsure.gif o kazin kaip del paskolos nes zinau kad kai skiria soc. pasalpa tai iskaitoma kaip pajamos ax.gif

del paskolos ai nezinau,bet nepamirskit,kad jie tikrina per mokesciu inspekcija,jeigu jie nemato,mokesciai tai mato,todel gali tekti grazinti,as cia del vaiko pinigu.
Atsakyti
Gal kas gali atsakyti. Esu girdejusi, kad vaiko pinigai 97 lt kazkur 2 men nuo vaiko gimimo (kol baigiasi nestumo atostogos) priklauso visoms mamoms. Na, ir toms, kuriu pajamos vienam seimos nariui virsija 525lt. Ar teisybe?
Pas mane situacija tokia, kad budama VPA su pirmuoju pasigimdziau maziuke. Mazoji gime 10.26, o sunui 2m sukako 11.30. Ar tokiu atveju galiu tiketis tu varganu 97? g.gif
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2012 02 11, 11:57)
Gal kas gali atsakyti. Esu girdejusi, kad vaiko pinigai  97 lt kazkur 2 men nuo vaiko gimimo (kol baigiasi nestumo atostogos) priklauso visoms mamoms. Na, ir toms, kuriu pajamos vienam seimos nariui virsija 525lt. Ar teisybe?
Pas mane situacija tokia, kad budama VPA su pirmuoju pasigimdziau maziuke. Mazoji gime 10.26, o sunui 2m sukako 11.30. Ar tokiu atveju galiu tiketis tu varganu 97? g.gif

Dabar kai pasikeite istatymas ziures praeitu metu pajamas,nes anksciau ziurejo tik i mot(tev) pasalpa,o kol esi dekrete,jos negauni,todel ir priklause,o dabar ziuri visas pajamas,todel jei praeitu metu pajamos jusu virsis 525 lt,tai 97.50 lt jums nepriklausis.
Atsakyti
Skiriant išmoką už praėjusį laikotarpį, t. y. iki 2012-01-01, taikomos buvusio įstatymo nuostatos.

Citata: 'Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Nutarimas

Nr. 1531, 2011-12-28, Žin., 2011, Nr. 164-7815 (2011-12-31)

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 2004 M. BIRŽELIO 28 D. NUTARIMO NR. 801 ,,DĖL IŠMOKŲ VAIKAMS SKYRIMO IR MOKĖJIMO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO" PAKEITIMO

Pastaba: skiriant išmoką vaikui už praėjusį laikotarpį iki 2012 m. sausio 1 d., išmoka vaikui skiriama ir mokama vadovaujantis Lietuvos Respublikos socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo (Žin., 2009, Nr. 152-6820) 12 straipsnio 4 dalies nuostatomis".

Atsakyti
QUOTE(Terra's galerija @ 2012 02 11, 20:56)
Skiriant išmoką už praėjusį laikotarpį, t. y. iki 2012-01-01, taikomos buvusio įstatymo nuostatos.

Citata: 'Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Nutarimas

Nr. 1531, 2011-12-28, Žin., 2011, Nr. 164-7815 (2011-12-31)

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 2004 M. BIRŽELIO 28 D. NUTARIMO NR. 801 ,,DĖL IŠMOKŲ VAIKAMS SKYRIMO IR MOKĖJIMO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO" PAKEITIMO

Pastaba: skiriant išmoką vaikui už praėjusį laikotarpį iki 2012 m. sausio 1 d., išmoka vaikui skiriama ir mokama vadovaujantis Lietuvos Respublikos socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo (Žin., 2009, Nr. 152-6820) 12 straipsnio 4 dalies nuostatomis".

Jus teisi,tik dabar idemiau perskaiciau,kad vaikas gime iki naujo istatymo isigaliojimo,bet tik nesuprantu,kodel nepilde prasimo del vaiko pinigu,kai pilde prasima vienkartinei pasalpai.
Papildyta:
QUOTE(popuri @ 2012 02 11, 13:22)
Aisku... Dekui labai uz greita atsakyma 4u.gif

Suklaidinau jus blush2.gif ns nepaziurejau kada vaikas gime,o kodel jus neraset prasimo vaiko pinigams,kai pildet prasima vienkartinej?
Atsakyti
sveikos, na vis vien man neaišku, jei vaikui 1,6mėn, šį mėnesį nebegavau tų 97Lt tai ar jų ir nebegausiu nes pajamos viršija 525, ar vis dėl to pavyks pabaigt gaut tuos pinigėlius iki kol vaikiui sueis tie du metukai? niekur nerandu man suprantamo paaiškinimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 02 13, 15:25)
sveikos, na vis vien man neaišku, jei vaikui 1,6mėn, šį mėnesį nebegavau tų 97Lt tai ar jų ir nebegausiu nes pajamos viršija 525, ar vis dėl to pavyks pabaigt gaut tuos pinigėlius iki kol vaikiui sueis tie du metukai? niekur nerandu man suprantamo paaiškinimo doh.gif

Sausi pasikeite istatymas,todel reikejo is naujo pildyti prasima ir jeigu praeitu metu pajamos nevirsija 525 lt/zmogui,tai mokes ir toliau iki 2 metu,jeigu virsija negausit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 13, 15:01)
Sausi pasikeite istatymas,todel reikejo is naujo pildyti prasima ir jeigu praeitu metu pajamos nevirsija 525 lt/zmogui,tai mokes ir toliau iki 2 metu,jeigu virsija negausit.

na prašymo nepildžiau, nes praeitų metų visos pajamos viršija 525lt bet čia paskaičius kelis postus atgal, pamaniau, kad gal toms kam mokėjo pagal seną ir toliau pabaigs mokėt... ir kad yra prošvaistė dar juos pabaigt gaut...
Atsakyti