Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

mamytes klausiu cia, nei ne ten pakliuvau, buciau dekinga jei uzrodytumete-situacija tokia. Maziui 1,5 metuku. esu vaiko prieziuros atostogose. Sausio menesio ismoka sumazejo 74 lt. Gal zinote kodel? speju kad del pasikeitusiu "lubu"?
gal kam tie 74 lt ir nedideli pinigai, bet kai skaiciuoji,tai labai jauciasi sad.gif
gal kuri zino kokiu tel teiraustis del to sodroje?
Atsakyti
QUOTE(ausmare @ 2012 01 23, 12:27)
mamytes klausiu cia, nei ne ten pakliuvau, buciau dekinga jei uzrodytumete-situacija tokia. Maziui 1,5 metuku. esu vaiko prieziuros atostogose. Sausio menesio ismoka sumazejo 74 lt. Gal zinote kodel? speju kad del pasikeitusiu "lubu"?
gal kam tie 74 lt ir nedideli pinigai, bet kai skaiciuoji,tai labai jauciasi sad.gif
gal kuri zino kokiu tel teiraustis del to sodroje?

Man taip pat sumažėjo. skambinau i sodrą tai sakė šitie pinigėliai sugryš, tik reiks deklaruoti pajamas. kažkaip pavasari ta deklaracija vyksta.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 01 22, 22:39)
man atrodo praeitais etais ziurejo i motinystes ismoka, jei ji virsijo 525lt, tai nieko nepriklause, o priklausys tik nuo siu metu.

taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 01 22, 22:39)
man atrodo praeitais etais ziurejo i motinystes ismoka, jei ji virsijo 525lt, tai nieko nepriklause, o priklausys tik nuo siu metu.

Mūsu pajamos neviršijo tu nustatytu 525 lt. nuo pat vaikučio gimimo, bet aš kažkaip nepasidomėjau dėl tu vaiko pinigėliu. todėl man ir aktualu ar sugražins man tuos prarastus pinigėlius ar ne.
Atsakyti
sveikos, norejau pasitikslinti smile.gif
jei vaikelis gimsta 2012m birzelio 15d, tai seimos pajamos bus ziurimos is 2011 birzelio 15d - 2012m birzelio 15d laikotarpio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bikergirl_81 @ 2012 01 22, 19:25)
kiek as zinau jei anksciau nebuvote rasiusi prasymo del tu pinigeliu ,tai negrazins....  4u.gif bet cia jau turetumete klausti ten,kur pildete prasyma ten jums patikslins...  4u.gif

kokius dar reikia pildyti prasymus? pirma karta girdziu.man irgi praeitais metais neuzteko zmogui po 525,tai sake ateik po nauju metu (pasiskaiciuok,nereik net pazymu) ir mokes tuos pinigelius,tik va vienas neaisku,ar atiduos uz visus 2011 metus?kas gal tiksliai zinote,kiek cia klausinejau ,jokio atsakymo konkretaus negavau.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2012 01 24, 13:25)
kokius dar reikia pildyti prasymus? pirma karta girdziu.man irgi praeitais metais neuzteko zmogui po 525,tai sake ateik po nauju metu (pasiskaiciuok,nereik net pazymu) ir mokes tuos pinigelius,tik va vienas neaisku,ar atiduos uz visus 2011 metus?kas gal tiksliai zinote,kiek cia klausinejau ,jokio atsakymo konkretaus negavau.

"Dėl išmokos vaikui, išmokos privalomosios tarnybos kario vaikui galima kreiptis nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos. Jei šeima kreipsis vėliau, priklausanti jai išmoka bus paskirta ir sumokėta nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo visų dokumentų, būtinų išmokai skirti, pateikimo dienos."
http://www.socmin.lt...php?-2030537919

Praeitais metais dar galiojo kitas istatymas,kur reikejo ziureti tik i mot(tev) pasalpa,.jei ji nevirsijo 525 lt,tai gausit uz visus 12 men,jei virsijo negausit,ziures ar jums priklauso siais metais.
Papildyta:
QUOTE(wwwlaima @ 2012 01 24, 11:23)
sveikos, norejau pasitikslinti smile.gif
jei vaikelis gimsta 2012m birzelio 15d, tai seimos pajamos bus ziurimos is 2011 birzelio 15d - 2012m birzelio 15d laikotarpio? g.gif

kiek zinau ziuri praeitu metu pajamas,bent jau man taip ziurejo,t.y ziures 2011 metu pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 sausio 2012 - 13:30
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 24, 14:29)
"Dėl išmokos vaikui, išmokos privalomosios tarnybos kario vaikui galima kreiptis nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos. Jei šeima kreipsis vėliau, priklausanti jai išmoka bus paskirta ir sumokėta nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo visų dokumentų, būtinų išmokai skirti, pateikimo dienos."
http://www.socmin.lt...php?-2030537919

Praeitais metais dar galiojo kitas istatymas,kur reikejo ziureti tik i mot(tev) pasalpa,.jei ji nevirsijo 525 lt,tai gausit uz visus 12 men,jei virsijo negausit,ziures ar jums priklauso siais metais.
Papildyta:

kiek zinau ziuri praeitu metu pajamas,bent jau man taip ziurejo,t.y ziures 2011 metu pajamas.

praeitais metais gavau motinystes ismoka,aisku ji virsijo 525 lt.bet sudejus visu metu pajamas,paskaiciavus pagal zmoniu skaiciu,tai neiseina po 525.ar tai reikstu,kad visai galiu negauti uz 2011 metus,jei tuos 4 men virsijau?dar po 650 buvau gavusi pora men is birzos.idomu kaip bus?
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2012 01 24, 14:33)
praeitais metais gavau motinystes ismoka,aisku ji virsijo 525 lt.bet sudejus visu metu pajamas,paskaiciavus pagal zmoniu skaiciu,tai neiseina po 525.ar tai reikstu,kad visai galiu negauti uz 2011 metus,jei tuos 4 men  virsijau?dar po 650 buvau gavusi pora men is birzos.idomu kaip bus?

Mokės šiais metais pagal 2011 m. pajamas. Jeigu pernai jos neviršijo 525Lt vienam šeimos nariui (reikia skaičiuoti bendrai už visus 2011 metus) - tai gausit kiekvieną mėnesį šiemet. Pažymų nereikia jokių, turit tik tiksliai pati susiskaičiuoti, ir galit rašyti prašymą.
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2012 01 24, 15:05)
Mokės šiais metais pagal 2011 m. pajamas. Jeigu pernai jos neviršijo 525Lt vienam šeimos nariui (reikia skaičiuoti bendrai už visus 2011 metus) - tai gausit kiekvieną mėnesį šiemet. Pažymų nereikia jokių, turit tik tiksliai pati susiskaičiuoti, ir galit rašyti prašymą.

aciu,tai pagal jus supratau ziuri 2011 metu pajamas ir kam priklauso mokes 2012 metais.o kur dingsta tada 2011 metai? tarkim man 2010 metais pajamos buvo pakankamos,nepriklause,bet nuo 2011 sausio jau tureciau gauti,cia diskusijose viena mamyre rase,kad pinigelius privalo moketi nuo tos dienos kada jie priklauso,tai kaip suprasti? na kazkokia painiava,arba kiek zmoniu tiek nuomoniu,as tai galvoju jei man 2011 metu pajamos buvo mazos tai turetu ismoketi uz visus metus.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2012 01 24, 15:20)
aciu,tai pagal jus supratau ziuri 2011 metu pajamas ir kam priklauso mokes 2012 metais.o kur dingsta tada 2011 metai? tarkim man 2010 metais pajamos buvo pakankamos,nepriklause,bet nuo 2011 sausio jau tureciau gauti,cia diskusijose viena mamyre rase,kad pinigelius privalo moketi nuo tos dienos kada jie priklauso,tai kaip suprasti? na kazkokia painiava,arba kiek zmoniu tiek nuomoniu,as tai galvoju jei man 2011 metu pajamos buvo mazos tai turetu ismoketi uz visus metus.

As suprantu taip,jeigu praeitais metais 2011 jusu mot(tev) pasalpa virsijo 525 lt,tai jums nepriklausis uz praeitus metus kazkiek menesiu,na kiek virsijo,pvz jei jau koki kova nevirsijo mot(tev) pasalpa,tai nuo kovo ir ismokes jums iki 2012 m.,o uz siuos metus 2012 jau ziures visas praeitu metu 2011 pajamas ir jusu ir vyro.
Atsakyti
tai kiek supratau ta vienkartine ismoka 1430 skirta visiems vaikams nepaisant kokios yra seimos pajamos ? ax.gif
Atsakyti