Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(augustautve @ 2012 01 11, 17:57)
o tai geras, o  as maniau kad jei vaikui 2 metai tai pajamu neziuri, vadinasi siemet negausiu nieko,, nes praeitais metais buvo zeme parduota..... tai idomu tada gal kuri zinot kokios pasalpos priklausytu, jeigu siais metais bus atlyginimas tik vyro 1637 lt, o gyvenam tai 5 iese, nes uz vaikus tai nebepriklauso sad.gif

soc.pasalpa,nes nevirsija jusu pajamos zmogui 350 lt,jei daugiau jokiu pajamu nera tik vyro alga.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 11, 18:18)
soc.pasalpa,nes nevirsija jusu pajamos zmogui 350 lt,jei daugiau jokiu pajamu nera tik vyro alga.

jokiu, dar iki vasario uz vaika gaunu, o paskui viskas, tai is anksto teiraujuosi, o kokia ta socialine pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 11, 18:23)
jokiu, dar iki vasario uz vaika gaunu, o paskui viskas, tai is anksto teiraujuosi, o kokia ta socialine pasalpa?

kai pajamos nevirsija 350 lt/zmogui,jeigu visi atitinka salygas,jus daleiskim VPA,o vyras dirba,jus birzoj stovit,vyras dirba.Apie ja placiau galit suzinoti temoj apie soc.pasalpa
http://www.supermama...howtopic=796721
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 18, 10:18)

Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Išmoka vaikui

2. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):

- kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;

Cia kalbama apie krizes valdymo laikotarpi: 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d. del laiko stokos negaliu skaityti visu beveik 40 sios temos psl., todel tikiuosi bent trumpo atsakymo i mano klausimuka, ar kas nors pasikeite nuo 2011 m. gruodžio 31 d. tiksliau nuo 2012 01 01. Gal yra sugrazinti tie 52 litai vaiko pinigu 2-7 metuku vaikams, neatsizvelgiant i seimos pajamas, kaip kad budavo anksciau.

Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 11, 21:05)
Cia kalbama apie krizes valdymo laikotarpi: 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d. del laiko stokos negaliu skaityti visu beveik 40 sios temos psl., todel tikiuosi bent trumpo atsakymo i mano klausimuka, ar kas nors pasikeite nuo 2011 m. gruodžio 31 d. tiksliau nuo 2012 01 01. Gal yra sugrazinti tie 52 litai vaiko pinigu 2-7 metuku vaikams, neatsizvelgiant i seimos pajamas, kaip kad budavo anksciau.

Dekoju  4u.gif

Pasiliko tas pats.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 29, 21:07)
"Išmoka vaikui

1.Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui, kuriam globa nustatyta šeimoje, nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos, nustatytos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje, vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
2. Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui, kuriam globa (rūpyba) nustatyta šeimoje, yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):

kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;

kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) šeimoje globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jeigu vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 11 sausio 2012 - 20:16
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 11, 19:14)
kai pajamos nevirsija 350 lt/zmogui,jeigu visi atitinka salygas,jus daleiskim VPA,o vyras dirba,jus birzoj stovit,vyras dirba.Apie ja placiau galit suzinoti temoj apie soc.pasalpa
http://www.supermama...howtopic=796721

zodziu situacija tokia, nuo kovo dirbs tik vyras, o kadangi pas mane maziukas dar nelankys darzelio i darba ir as gryzti dar negaliu, tai vat vyro atlyginima isdalinus ant 5 iu tai gaunasi zmogui 330lt, uz vaikus negausiu nieko, nes pareitu metu pajamos virsija 525 lt, tai kiek as tokiu atveju gauciau pasalpos ? man sis klausimas aktualus, nes galvoju gal padaryti kitaip, kai sueis vaikui 2 metai stosiu i darbo birza, is ten gal gauciau dar kokia pasalpele kol darzelis atsilaisvins, gal galit kuri patarti kaip cia man geriau pasielgus?
Atsakyti
sveikos gal kas esate susidure su sia info ir gal kas koki istatyma galit ideti.

Esu isiskyrusi, vaika auginu as gaunu po 52lt uz vaika. Man tipo pasake jai vyras gyv uzsienyje ir dirba legaliai gali prasyti vaiko ismokos. Jai pas juos ateina dokumentai is uzsienio, tai motina turi atiduoti visa suma uz ta laikotarpi, uz kuri vyras gavo pinigus.

As esu pasimetusi gal kas esat susidure? Idekite man isatatyma apie tai?
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2012 01 13, 18:01)
sveikos gal kas esate susidure su sia info ir gal kas koki istatyma galit ideti.

Esu isiskyrusi, vaika auginu as gaunu po 52lt uz vaika. Man tipo pasake jai vyras gyv uzsienyje ir dirba legaliai gali prasyti vaiko ismokos. Jai pas juos ateina dokumentai is uzsienio, tai motina turi atiduoti visa suma uz ta laikotarpi, uz kuri vyras gavo pinigus.

As esu pasimetusi gal kas esat susidure? Idekite man isatatyma apie tai?

o prie ko cia tada vyras jeigu jus issiskyre esat? o alimentu jis nemoka?
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 13, 23:42)
o prie ko cia tada vyras jeigu jus issiskyre esat? o alimentu jis nemoka?

Tai va kad nemoka, bet jis yra tevas ir sake gyv uzsienyje gali vaiko pinigu prasyti, o tada pas juo kazkoks rastas ateina is uzsienio ir tada motinai reiks padengti visa suma kuria ismokejo per ta laikotarpi, kitaip sakant skola atiduoti savivaldybei. Kad ir esu issiskyrusi.
Atsakyti
nu bet kokiu nesamoningu istatymu lietuva prisigalvoja, as nesuprantu..... dabar ir as kad praeitais metais gerai gyvenau, tai siais metais pinigu uz vaikus negausiu, nors ir pajamos per pus sumazeja, man tai nesuprantami tokie istatymai doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif turiu klausima....tie pinigeliai vaikui gaunami uz einama menesi ar uz ankstesni....nes buvau seniunijoj ir suzinojau kad man nuo nauju metu nepriklauso gauti lt...bet as ziuriu kad juos gavau...tik nznau ar tai uz gruodi ar pervede uz sausi ir man reik juos grazinti atgal?

laukiu atsakymo 4u.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(Ernes'Tukas @ 2012 01 17, 14:01)
Sveikos  4u.gif  turiu klausima....tie pinigeliai vaikui gaunami uz einama menesi ar uz ankstesni....nes buvau seniunijoj ir suzinojau kad man nuo nauju metu nepriklauso gauti lt...bet as ziuriu kad juos gavau...tik nznau ar tai uz gruodi ar pervede uz sausi ir man reik juos grazinti atgal?
laukiu atsakymo  4u.gif  aciu

moka uz praejusi menesi,gavot uz gruodi.
Atsakyti