Sveikos, pritariu absurdiškas įstatymas ir dar baisiau imami terminai pajamoms apskaičiuoti, nes realiai žmogus kreipiesi tuomet kai tavo pajamos sumažėja iki 525lt tą mėnesi, ir tų pinigėlių reikia dabar, o net nereikės po metų kada pati turėsi ir tų pašalpų nereikės. Pvz. mes: vyras išėjo iš darbo, mano alga 1200lt, na sakė iš biržos gaus 650lt. bet mums 4 asmenų šeimai nesigauna po 525lt, tai realiai turėčiau gauti nors po tuos 52lt už vaiką, o dabar net neverta kreiptis nes skaičiuos 2010metus. Ar taip? Kažin o kaip su darželiais? Gal priklauso mažiau mokėti už darželį nes dabar per 2 vaikui apie 350lt per mėn.
QUOTE(Dodže @ 2011 12 29, 12:06)
Sveikos, pritariu absurdiškas įstatymas ir dar baisiau imami terminai pajamoms apskaičiuoti, nes realiai žmogus kreipiesi tuomet kai tavo pajamos sumažėja iki 525lt tą mėnesi, ir tų pinigėlių reikia dabar, o net nereikės po metų kada pati turėsi ir tų pašalpų nereikės. Pvz. mes: vyras išėjo iš darbo, mano alga 1200lt, na sakė iš biržos gaus 650lt. bet mums 4 asmenų šeimai nesigauna po 525lt, tai realiai turėčiau gauti nors po tuos 52lt už vaiką, o dabar net neverta kreiptis nes skaičiuos 2010metus. Ar taip? Kažin o kaip su darželiais? Gal priklauso mažiau mokėti už darželį nes dabar per 2 vaikui apie 350lt per mėn.
ziurint is kokio jus miesto.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 13, 11:29)
Vaiko pinigai 97.50 lt priklauso jei jusu mot(tev) pasalpa nevirsija 525 lt.
o iki kada šie pinigai priklauso?
Jei aš pasirinksiu mokėjimą, būnant vaiko priežiūros atostogose, pirmais metais 100 proc, antrais 0. tai antrais metais gausiu tuos 97,50?
QUOTE(UgNeliuke @ 2011 12 29, 14:02)
o iki kada šie pinigai priklauso?
Jei aš pasirinksiu mokėjimą, būnant vaiko priežiūros atostogose, pirmais metais 100 proc, antrais 0. tai antrais metais gausiu tuos 97,50?
iki 2 metu.
taip.
"Išmoka vaikui
1. Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui, kuriam globa nustatyta šeimoje, nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos, nustatytos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje, vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
2. Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui, kuriam globa (rūpyba) nustatyta šeimoje, yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):
kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;
kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) šeimoje globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jeigu vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai."
jeigu mamai nuo kovo mėnesio priklausė už vaiką pinigai o ji tai sužinojo tik dabar ar gerai suprantu kad jai grąžins už tą laiką? gal žinote nuorodą
QUOTE(Niktė @ 2012 01 04, 12:17)
jeigu mamai nuo kovo mėnesio priklausė už vaiką pinigai o ji tai sužinojo tik dabar ar gerai suprantu kad jai grąžins už tą laiką? gal žinote nuorodą
mano dukrytei spali buvo du,o as tvarkiasi lapkrocio men,gruodi gavau uz spali ir uz lapkriti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 29, 16:08)
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 29, 21:07)
[b]"Išmoka vaikui
1. Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui, kuriam globa nustatyta šeimoje, nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos, nustatytos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje, vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
Ar tai reiškia, kad dar priklausys nuo to kiek vyras uždirba? jei pvz jis uždirbs 2000, o mama antrais vaiko priežiūros metais negaus pajamų, tai priklausys ta išmoka ar ne?
dar vienas klausimas iš kitos serijos:
Jei aš esu vaiko priežiūros atostogose, ir guluosi operacijai į ligoninę kokiom 5 dienom. Еtuo metu negaliu prižiūrėti vaikelio. Ar nedarbingumo pažymėjimą gali parašyti vyro vardu?
Ačiū kas atsakys.
QUOTE(UgNeliuke @ 2012 01 04, 13:51)
Ar tai reiškia, kad dar priklausys nuo to kiek vyras uždirba? jei pvz jis uždirbs 2000, o mama antrais vaiko priežiūros metais negaus pajamų, tai priklausys ta išmoka ar ne?
Jei aš esu vaiko priežiūros atostogose, ir guluosi operacijai į ligoninę kokiom 5 dienom. Еtuo metu negaliu prižiūrėti vaikelio. Ar nedarbingumo pažymėjimą gali parašyti vyro vardu?
Ačiū kas atsakys.
Ačiū kas atsakys.
Istatymas pakeistas,fdabar ir del 52 lt ir del 97.50 lt ziures i visu seimos nariu pajamas.Jei vyras uzdirbs 2000 lt,o jus antrais nieko negaudinesit,tai nepriklausis,nes virsisit 525*3=1575 lt.
Man atrodo galima,nes jus negalit vaiko priziureti,todel vyras gali eiti i jo prieziuras.
laba diena.
Vaikui 2m suejo 08 21 Tvarkiaus dokumentus del 52lt. Bet man tada sake, kad zada grazint senaji istatyma ir vel visiems moket pinigelius, tai kaip supratau tada jinai man sutvarke viska iki 2011 12 31 Tai dabar vel reikia eit is naujo prasyma pildyt
Vaikui 2m suejo 08 21 Tvarkiaus dokumentus del 52lt. Bet man tada sake, kad zada grazint senaji istatyma ir vel visiems moket pinigelius, tai kaip supratau tada jinai man sutvarke viska iki 2011 12 31 Tai dabar vel reikia eit is naujo prasyma pildyt
QUOTE(jurratike @ 2012 01 04, 16:59)
laba diena.
taip.
Sveiki, susidūriau su problema: tvarkausi dokumentus, bet nežinau kur eiti pašyti pažymos apie gautas metines pajamas. Aš gavau iš sodros, man viskas aišku, bet vyras ir darbo biržoje stovėjo, ir pakeitė kelias darbo vietas...