Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

smile.gif+2011 10 20, 08:47-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2011 10 20, 08:47)
dabar jau ir man iskilo klausimas, isejau is darbo savo noru, nebegalejau pakelt psichologines itampos, uzsiregistravau i kauno  darbo birza, ten paskyre ismoka, po poros savaiciu suzinojau , kad laukiuos. Sakykit gal kas labiau ismano tuos procesus, ar reikia kreiptis i seniunija, del papildomu pinigeliu? nes vienas draugas gauna ir is birzos ir is seniunijos. Nuomuojames buta kaune, taciau ten nesu registruota. kaip su siuo reikalu? ir ar birzai ar sodrai  reikia pranesti apie nestuma?
Merginos labai prasau, padekit man, nes neisivaizduoju nuo ko pradeti....

mano draugė išėjo iš darbo jau žinodama kad laukiasi, ir įstojo į darbo biržą, išėjus į dekretą ji su gydytojo išrašytu biuleteniu kreipėsi į darbo biržą (iki tol ji nesakė tarpininkei kad laukiasi) ir birža išbraukė ją iš sąrašo, su tuo pačiu biuleteniu nuėjus į sodrą (prieš tai ėjo kryžiaus kelius, kad išsiaiškint kaip iš tikro yra nes kiekviena darbuotoja dėstė vis kitaip) jos dar paprašė atnešti pažymą iš gydytojo, kad tą dieną kai ji išėjo iš darbo ji jau laukėsi (beje išėjo gal 4 mėn nėštumo) ir nors biuletenyje buvo parašyta kiek savaičių jie vis vien reikalavo tos pažymos. taigi atnešus tą pažymą ( iš kurios labai daktarai juokėsi, bet vis vien išrašė) sodra sakė kad bus skaičiuojama ir dektretas ir motinystės išmokos. smile.gif pripaisčiau bet gal suprasit biggrin.gif
taigi būtinai reikalinga sodrai pažyma, kad jūs iš darbo išėjote jau besilaukdama, jei tai dienų klausimas gal galima kažkiek pasikoreguot ax.gif

o dėl išmokos iš biržos ir iš seniunijos,mano nuomone, na ją gauni tik tada kai pristatai seniūnijai pažymą apie pajamas už praėjusius tris mėn ir jei pajamų nebūna arba jos per mažos (o tavo atveju tu dirbai) tai moka pašalpą berods tris mėn ir vėl prašo pajamų g.gif tai tuo metu galima gaut ir iš biržos ir iš savivaldybės, bet po trijų mėn kai reiks nešt vėl pažymą apie pajamas jau matysis darbo biržos pinigai ir vėl tau niekas nepriklausys doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elelele: 21 spalio 2011 - 14:51
laba diena,kas galetu atsakyti?kitu metu sausi tvarkysiu vaiko pinigelius uz 2011 metus,reik pajamu uz viss metus?jei neiseina kiekvienam po 525.mums neiseina,bet idomu man pradetu moketi nuo kitu metu sausio kaip susitvarkau ar uz visus 2011 metus sumoketu,seimoje 3 vaikai 52x3 butu 156 x12 tai uz visus metus butu 1872,ar jie taip sumoketu.tikiuosi suprantamai parasiau.
Atsakyti
QUOTE(storuliukas @ 2011 10 24, 10:40)
laba diena,kas galetu atsakyti?kitu metu sausi tvarkysiu vaiko pinigelius uz 2011 metus,reik pajamu uz viss metus?jei neiseina kiekvienam po 525.mums neiseina,bet idomu man pradetu moketi nuo kitu metu sausio kaip susitvarkau ar uz visus 2011 metus sumoketu,seimoje 3 vaikai 52x3 butu 156 x12 tai uz visus metus butu 1872,ar jie taip sumoketu.tikiuosi suprantamai parasiau.

sumokes nuo to menesio nuo kurio jums jau priklause pasalpa.jei nuo kokio kovo priklause,tai tik nuo kovo ir mokes.Nezinau kaip cia issamiau paaiskint.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 24, 10:53)
sumokes nuo to menesio nuo kurio jums jau priklause pasalpa.jei nuo kokio kovo priklause,tai tik nuo kovo ir mokes.Nezinau kaip cia issamiau paaiskint.

supratau,bet tai kam tada reik visu metu pajamu? man socialiniam sake,kad visu metu pajamu isveda vidurki ir jei neiseina po 525 tada gauni,tai taip ir supratau jei vidurkis mazas moka uz metus,o pasirodo tada ne.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 10 24, 12:22)
supratau,bet tai kam tada reik visu metu pajamu? man socialiniam sake,kad visu metu pajamu isveda vidurki ir jei neiseina po 525 tada gauni,tai taip ir supratau jei vidurkis mazas moka uz metus,o pasirodo tada ne.

na jeigu pvz vaikui dabar sukako 2 metukai,tai jam praeitais metais nepriklause dar 52 lt,tai jam mokes tik nuo to menesio,kada jam sukako 2 metai,o kitiems pvz vaikams,tai tada bus nuo tada kada jiems priklause.jeigu jiems priklause uz praeitus visus metus,tai ir uzmokes uz 2 vaikus uz pilnus metus.Na as cia tik kaip pvz paemiau,nes nezinau kiek metu jusu vaikams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 spalio 2011 - 11:51
Sveikos as vakar buvau del vaiko pasalpos 52lt man pasake taip reikia issiimti is buvusios darbovietes pazyma kiek tiksliai gavau i "rankas" algos tada ir ziuret ar iseis kazkas, nes siuo metu ji paskaiciavo tai mano pajamos per dideles, nors jau is birzos nebegaunu pinigeliu o gaunu tik vaiko invaliduma,gyvenu nesusituokus vyro pajamu nera. Zodziu nelabai ka as cia suprantu! g.gif
net socialines pasalpos negausiu jokios, tai taip iseina kazkaip turiu su vaiku pragyventi uz 540lt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uganda @ 2011 10 25, 10:10)
Sveikos as vakar buvau del vaiko pasalpos 52lt man pasake taip reikia issiimti is buvusios darbovietes pazyma kiek tiksliai gavau i "rankas" algos tada ir ziuret ar iseis kazkas, nes siuo metu ji paskaiciavo tai mano pajamos per dideles, nors jau is birzos nebegaunu pinigeliu o gaunu tik vaiko invaliduma,gyvenu nesusituokus vyro pajamu nera. Zodziu nelabai ka as cia suprantu!  g.gif 
net socialines pasalpos negausiu jokios, tai taip iseina kazkaip turiu su vaiku pragyventi uz 540lt.  g.gif

praeitais metais irgi tokia pati suma buvo,ar didesne?
Atsakyti
buvo biski didesne, bet jie ziuri i mano buvusios darbovietes pajamas ir sodros ismokas (motinystes pasalpa) uz 2010metus ir paskaiciave sako kad virsija 525lt
Atsakyti
QUOTE(Uganda @ 2011 10 25, 10:41)
buvo biski didesne, bet jie ziuri i mano buvusios darbovietes pajamas ir sodros ismokas (motinystes pasalpa) uz 2010metus ir paskaiciave sako kad virsija 525lt

tai del 52 lt ir ziurima i praeitu metu pajamas,arba i paskutinius 12 men pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 25 spalio 2011 - 09:46
Suprantu mes galime tik atgauti uz metus tuos 52lt. o daugiau pasalpu jokiu man nepriklauso?
Atsakyti
QUOTE(Uganda @ 2011 10 25, 10:50)
Suprantu mes galime tik atgauti uz metus tuos 52lt. o daugiau pasalpu jokiu man nepriklauso?

jei praeitais metais jums jie priklause.Del soc.pasalpos galit kreiptis,kaip matau jums neiseina 350 lt zmogui,o jus alimentus esat prisiteisusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 25 spalio 2011 - 09:56
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 25, 09:55)
jei praeitais metais jums jie priklause.Del soc.pasalpos galit kreiptis,kaip matau jums neiseina 350 lt zmogui,o jus alimentus esat prisiteisusi?

Ne alimentu nera bet as gyvenu su vyru nesusituokus is jo puses pajamu kaip ir oficialiai nera, siuo metu ismestas is birzos.
Atsakyti