QUOTE(Bridz @ 2011 10 20, 08:47)
dabar jau ir man iskilo klausimas, isejau is darbo savo noru, nebegalejau pakelt psichologines itampos, uzsiregistravau i kauno darbo birza, ten paskyre ismoka, po poros savaiciu suzinojau , kad laukiuos. Sakykit gal kas labiau ismano tuos procesus, ar reikia kreiptis i seniunija, del papildomu pinigeliu? nes vienas draugas gauna ir is birzos ir is seniunijos. Nuomuojames buta kaune, taciau ten nesu registruota. kaip su siuo reikalu? ir ar birzai ar sodrai reikia pranesti apie nestuma?
Merginos labai prasau, padekit man, nes neisivaizduoju nuo ko pradeti....
Merginos labai prasau, padekit man, nes neisivaizduoju nuo ko pradeti....
mano draugė išėjo iš darbo jau žinodama kad laukiasi, ir įstojo į darbo biržą, išėjus į dekretą ji su gydytojo išrašytu biuleteniu kreipėsi į darbo biržą (iki tol ji nesakė tarpininkei kad laukiasi) ir birža išbraukė ją iš sąrašo, su tuo pačiu biuleteniu nuėjus į sodrą (prieš tai ėjo kryžiaus kelius, kad išsiaiškint kaip iš tikro yra nes kiekviena darbuotoja dėstė vis kitaip) jos dar paprašė atnešti pažymą iš gydytojo, kad tą dieną kai ji išėjo iš darbo ji jau laukėsi (beje išėjo gal 4 mėn nėštumo) ir nors biuletenyje buvo parašyta kiek savaičių jie vis vien reikalavo tos pažymos. taigi atnešus tą pažymą ( iš kurios labai daktarai juokėsi, bet vis vien išrašė) sodra sakė kad bus skaičiuojama ir dektretas ir motinystės išmokos. pripaisčiau bet gal suprasit
taigi būtinai reikalinga sodrai pažyma, kad jūs iš darbo išėjote jau besilaukdama, jei tai dienų klausimas gal galima kažkiek pasikoreguot
o dėl išmokos iš biržos ir iš seniunijos,mano nuomone, na ją gauni tik tada kai pristatai seniūnijai pažymą apie pajamas už praėjusius tris mėn ir jei pajamų nebūna arba jos per mažos (o tavo atveju tu dirbai) tai moka pašalpą berods tris mėn ir vėl prašo pajamų tai tuo metu galima gaut ir iš biržos ir iš savivaldybės, bet po trijų mėn kai reiks nešt vėl pažymą apie pajamas jau matysis darbo biržos pinigai ir vėl tau niekas nepriklausys