Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Sveiki,

noriu paklausti. Sias metais gruodi man baigsis VPA ir abipusiu susitarimu esu priversta iseiti is darbo. Seimos pajamos bus tik vyro alga, kuri nesudarys 525Lt kiekvienam seimos nariui. Musu vaikam 4 metai ir 2 metukai. Ar mums priklausys kazkokie vaiko pinigai? Kazkur girdejau kad juos apskaiciuoja pagal praeitus metus. Bet tuomet as gaudavau motynistes pasalpa. Tai ar tikrai kai dabar nebeturesiu jokiu pajamu mums nepriklauso jokie vaiko pinigai?
Kokiu dar kompensaciju galima gauti, gal uz darzeli, ar uz sildyma??? g.gif
Ar turima paskola turi reiksmes sioms ismokoms? Jei istosiu i darbo birza, ir gausiu kazkokia bedarbio pasalpa, kaip skaiciuosis tuomet???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaimingaMamyte: 18 rugsėjo 2011 - 23:25
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 09 19, 00:23)
Sveiki,

noriu paklausti. Sias metais gruodi man baigsis VPA ir abipusiu susitarimu esu priversta iseiti is darbo. Seimos pajamos bus tik vyro alga, kuri nesudarys 525Lt kiekvienam seimos nariui. Musu vaikam 4 metai ir 2 metukai. Ar mums priklausys kazkokie vaiko pinigai? Kazkur girdejau kad juos apskaiciuoja pagal praeitus metus. Bet tuomet as gaudavau motynistes pasalpa. Tai ar tikrai kai dabar nebeturesiu jokiu pajamu mums nepriklauso jokie vaiko pinigai?
Kokiu dar kompensaciju galima gauti, gal uz darzeli, ar uz sildyma???  g.gif
Ar turima paskola turi reiksmes sioms ismokoms? Jei istosiu i darbo birza, ir gausiu kazkokia bedarbio pasalpa, kaip skaiciuosis tuomet???

Vaiko pinigu jus negausit,nes skaiciuoja is praeitu metu,arba is paskutiniu 12 men,bet kaip suprantu tai virsijo tada 525 lt vienam seimos nariui.
uz darzeli reikia klausti paciam darzeli,kokios lengvatos ten galioja,o uz sildima galit tvarkitis kai atsistosit i birza ir bus paskaiciuota jums bedarbio pasalpa,nes jums ji priklauso.Skaiciuojama ji kiekvienam individualiai,bet ji nevirsis 650 lt ir nebus mazesne negu 350 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 19, 09:02)
Vaiko pinigu jus negausit,nes skaiciuoja is praeitu metu,arba is paskutiniu 12 men,bet kaip suprantu tai virsijo tada 525 lt vienam seimos nariui.
uz darzeli reikia klausti paciam darzeli,kokios lengvatos ten galioja,o uz sildima galit tvarkitis kai atsistosit i birza ir bus paskaiciuota jums bedarbio pasalpa,nes jums ji priklauso.Skaiciuojama ji kiekvienam individualiai,bet ji nevirsis 650 lt ir nebus mazesne negu 350 lt.

Aciu labai uz issamu atsakyma... Bet kokie durniai rase musu istatymus, jei praeitais metais turejau darbo uzmokecio kompesacija ir mums netruko pinigu, mes visa ta laika mokejom su vyru mokescius. Dabar kai mums bus zymiai sunkiau mums vel nemoka vaiko pinigu, nes jie skaiciuojami is tu metu kai finansine padetis buvo stabili. Ir cia galioja bet kuriam dirbanciui zmogui, kol tu dirbi negauni, netenki darbo ir vistiek negaunii... Labai tiketina kad per 12 menesiu darbo ieskantis zmogus susiras darba... Tai realiai neimanoma gauti vaiko pinigu doh.gif doh.gif
Atsakyti
Ar ir daugiavaikei šeimai nuėmė vaiko pinigus - 52 lt.nepriklausomai nuo pajamų? Turiu 15 m, 7m, ir 9 mėn dvynukes.(4 vaikai). 525 lt išeina nariams. Ir taip pat neišeina nemokamas maitinimas mokykloje, kuris anksčiau priklausė?
Atsakyti
QUOTE(kregždutė @ 2011 09 20, 17:10)
Ar ir daugiavaikei šeimai nuėmė vaiko pinigus - 52 lt.nepriklausomai nuo pajamų? Turiu 15 m, 7m, ir 9 mėn dvynukes.(4 vaikai). 525 lt išeina nariams. Ir taip pat neišeina nemokamas maitinimas mokykloje, kuris anksčiau priklausė?

Taip, nuėmė pinigus ir daugiavaikėms. Aš irgi negaunu - nepriklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta'J: 20 rugsėjo 2011 - 16:24
QUOTE(Asta'J @ 2011 09 20, 17:23)
Taip, nuėmė pinigus ir daugiavaikėms. Aš irgi negaunu - nepriklauso.

Tai, kaip suprantu nėra tokio dalyko kaip daugiavaikė, tik ubagas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kregždutė @ 2011 09 20, 18:26)
Tai, kaip suprantu nėra tokio dalyko kaip daugiavaikė, tik ubagas?  g.gif

Yra daugiavaike,bet tokia seima priskiriama prie visu kitu,tik kad ilgiau moka vaiko pinigus iki 18 metu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 20, 18:46)
Yra daugiavaike,bet tokia seima priskiriama prie visu kitu,tik kad ilgiau moka vaiko pinigus iki 18 metu.

bet ziuri pagal pajamas vistiek
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 09 20, 18:57)

taip.
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 09 20, 18:57)

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 20, 19:00)

Na tai ir sakau, kad nesvarbu, kad esu daugiavaikė, bet nieko negausiu. Jokių lengvatų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kregždutė @ 2011 09 20, 20:46)
Na tai ir sakau, kad nesvarbu, kad esu daugiavaikė, bet nieko negausiu. Jokių lengvatų  schmoll.gif

Nu kodėl, gaunu lengvatą už darželį, už maitinimą, vietoj 7,16 Lt, moku 3,58 Lt biggrin.gif Dar tiesa, mažių į darželį užrašiau, tai kaip daugiavaikei, tai "be eilės" priklauso. O eilėje be eilės mes - 7 tinti. O daugiau kaip jokių lengvatų - viskas pagal pajamas.
Atsakyti
Laba diena,su pirma išmoka iš sodros likau maloniai nustebinta, dirbau pusę etato, buvau susitaikius, kad gausiu tas vadinamas grindis 390 Lt,nž kodėl bet gavau 488 Lt. Įdomu kaip jie ten skaičiuoja g.gif
Atsakyti