Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(Master @ 2011 08 31, 15:31)
Nu as irgi nesupratau apie ka ji ten kalba  g.gif Tai kaip tai bobulencijai irodyt, kad mums priklauso - va cia tai klausimas  blush2.gif  Oi nervina mane tokie darbuotojai, kurie nieko neismano - tai vien tik vargas per juos  doh.gif  Aciu JOLANCIUK 4u.gif

nieko neirodinekit,prasima paprasik,uzpildyk ir atiduok jiems,ne jie sprendzia skirti jums pinigelius ar ne,jie tik turi priimti jusu prasima.
dabar supratau kas per biliutenis po gimdimo,t.y vaiko prieziuros atostogos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 rugpjūčio 2011 - 14:44
Turiu klausimeliu ir as: 4u.gif
i spc kreipsiuos del vaiko pinigeliu rugsejo men., tai pajamas tureciau pasiskaiciuoti uz 2010 rugsejo - 2011 rugpjucio men imtinai? Iseina 12 men.
2. moketu tik dviem vyresneliams, o maziukui, jam metukai, nieko? g.gif
3. i pajamas isiskaiciuoja ir Tevystes pasalpa?
4. pazymu is darbovieciu jiems nereikia pristatineti ar vis gi, del skyrimo reikia atnesti is vyro darbovietes pazyma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swelnute: 31 rugpjūčio 2011 - 15:09
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 08, 07:39)
97 litukus mokes- jei jus isejusi i vpa ir is sodros gausite ne daugiau nei 525lt (skaiciuos tik VIENAM asmeniui (tas kuris isejo vpa) iki vaikui sueis 2 metukai)
52 litukai (mokami nuo 2 metuku- jei KIEKVIENAM seimos nariui netenka po 525lt)

taigi jei jus uz vaika gausite daugiau nei 525, priklauso tik uz pirmus du vaiko menesiukus (nes dekreto pinigeliai i ta suma neisiskaiciuoja).
vyro pajamos (verslo liudijimas) gali itakoti tik vyresniu nei 2 metu pinigelius (52 litukus). maziausio pinigeliai priklauso tik nuo jusu vpa pajamu is sodros, nebent esate valstybes tarnautoja ir is sodros negaunate jokiu pajamu (o moka is valstybinio biudzeto) - tada kad ir kokia suma bebutu iki 2 metuku priklauso 97litukai.

skaiciau skaiciau ir vis tiek iskilo pora klausimu g.gif

pvz kai as iseisiu i vpa pirmais metais gausiu 70 proc, ta suma mano virsys 525 lt, tai man npriklausys tie 97 lt, bet antraisiais metais, kai gausiu tik 40 proc. tai suma jau mano bus zemesne nei 525 lt, tai tada galeciau gauti tuos 97 lt ar ne? ir kada reiketu rasyti prasyma? antraisiais metais?

beje dar del tu dvieju pirmu menesiu? ar tikrai 97 lt pirmaisiais dviem menesiais priklauso visiems? g.gif ar as kazka ne taip supratau...
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2011 09 01, 14:54)
skaiciau skaiciau ir vis tiek iskilo pora klausimu  g.gif

pvz kai as iseisiu i vpa pirmais metais gausiu 70 proc, ta suma mano virsys 525 lt, tai man npriklausys tie 97 lt, bet antraisiais metais, kai gausiu tik 40 proc. tai suma jau mano bus zemesne nei 525 lt, tai tada galeciau gauti tuos 97 lt ar ne? ir kada reiketu rasyti prasyma? antraisiais metais?

beje dar del tu dvieju pirmu menesiu? ar tikrai 97 lt pirmaisiais dviem menesiais priklauso visiems?  g.gif  ar as kazka ne taip supratau...

uz pirmus 2 menesius tikrai priklauso, nes pirmus 2 menesius negaudavai motinystes (tevystes) ismokos is sodros (vaiko auginimo atostogu pinigeliu), o gaudavai motinystes ismoka (dekretines, kurios vaiko pinigams i tas pajamas nesiskaiciuoja). jei komplikuotas gimdymas ir prasitesta- tai ir daugiau nei uz 2 menesius turi ismoketi.
http://www.socmin.lt...x.php?533031094

del 97 lituku galesi kreiptis iskart sumazejus pajamoms is sodros , kai vaikui sukaks 1 metukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 rugsėjo 2011 - 14:37

beje dar del tu dvieju pirmu menesiu? ar tikrai 97 lt pirmaisiais dviem menesiais priklauso visiems?  g.gif  ar as kazka ne taip supratau...

tikrai priklauso visoms mamoms uz 2 men kol esi dekrete,as pati siandien pildziau prasima del vienkartines ir kartu dek siu vaiko pinigu.
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 01, 15:23)
uz pirmus 2 menesius tikrai priklauso, nes pirmus 2 menesius negaudavai motinystes (tevystes) ismokos is sodros (vaiko auginimo atostogu pinigeliu), o gaudavai motinystes ismoka (dekretines, kurios vaiko pinigams i tas pajamas nesiskaiciuoja). jei komplikuotas gimdymas ir prasitesta- tai ir daugiau nei uz 2 menesius turi ismoketi.

o del 97 lituku (tai ziuri metu pajamas atgal) tai metus iki prasymo rasymo pajamos turi buti ne didesnes nei 525 - tai kreiptis galesit kai vaikui sukaks 2 metai.

Suklidai smile.gif del 97 lt gi neziuri metu pajamu,o ziuri tik i mot(tev) pasalpa.
Papildyta:

kai vaikui sueis metukai,galesit eit rasyti prasima del vaiko pinigu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 01, 15:30)
Suklidai smile.gif del 97 lt gi neziuri metu pajamu,o ziuri tik i mot(tev)  pasalpa.

aciu, kaip tik norejau pataisyt, nes ne apie ta pagalvojau doh.gif bet aplenkei mane ax.gif
Atsakyti
Bet uz 2men vaiko pinigeliai nepriklauso jeigu tetis buvo menesi tevystes atostogu? o kodel tada nepriklauso man iskyla klausimas, tetis juk atostogose buna menesi, tai tada gal uz viena men priklauso tie 97lt?
Atsakyti
QUOTE(viktorijute @ 2011 09 01, 20:32)
Bet uz 2men vaiko pinigeliai nepriklauso jeigu tetis buvo menesi tevystes atostogu? o kodel tada nepriklauso man iskyla klausimas, tetis juk atostogose buna menesi, tai tada gal uz viena men priklauso tie 97lt?

tetis cia ne prie ko,jus esat dekrete,jus negaunat pajamu,todel ir priklauso uz 2 menesius.
Atsakyti
QUOTE(viktorijute @ 2011 09 01, 20:32)

iki 2 metuku skaiciuoja tik vieno asmens pajamas (to kuris isejes i vaiko auginimo atostogas)
siuo atveju tetis iseina i tevystes atostogas (ale tipo kaip dekretas) http://www.sodra.lt/index.php?cid=328
o i pajamas ieina tik motinystes (tevystes) ismoka (vaiko auginimo atostogos) http://www.sodra.lt/index.php?cid=329

cia tiesiog reikia skirti kas yra:
1. motinystes pasalpa http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
2. tevystes pasalpa http://www.sodra.lt/index.php?cid=328
3. ir motinystes (tevystes) pasalpa http://www.sodra.lt/index.php?cid=329

visos trys yra skirtingos ir vaiko pinigams skaiciuojasi tik ta trecioji motinystes (tevystes) pasalpa. tiesiog kartais buna kad soc. darbuotojos dar pasigincija, bet jus joms tiesiog paaiskinkit, kas yra kas ir kuri skaiciuojasi.

Išmoka vaikui
1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 rugsėjo 2011 - 20:22
Labas, noriu ir as pasiteirauti, istojau i db besilaukdama, buvau metus su virs isdirbusi, tai gaudavau ismokas is db, jos man baigesi 2011 sausio men. tai man idomu ar man kas nors dabar priklauso is soc., jei vyro alga iseina po 525 kiekvienam?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 01, 20:59)
tetis cia ne prie ko,jus esat dekrete,jus negaunat pajamu,todel ir priklauso uz 2 menesius.

Bet as butent temukeje sioje perskaiciau (tik nepamenu kurioje, gal senesneje), jog jeigu tetis eina tevystes atostogu, tada uz pirmus 2men vaiko pinigai nepriklauso ir berods Jus JOLANCIUK ir raset taip. as labai atsiprasau jeigu klystu, tiesiog neturiu laiko dabar surasti kur taip parasyta blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
laba diena, norejau paklausti, kada perveda vaiko pinigus, tuos 93lt. ?
nes pasalpa(1430) jau gavau, o tu 93lt dar ne, popierius susitvarkiau liepos gale.
Atsakyti