QUOTE(marimacho @ 2011 09 01, 14:54)
skaiciau skaiciau ir vis tiek iskilo pora klausimu
pvz kai as iseisiu i vpa pirmais metais gausiu 70 proc, ta suma mano virsys 525 lt, tai man npriklausys tie 97 lt, bet antraisiais metais, kai gausiu tik 40 proc. tai suma jau mano bus zemesne nei 525 lt, tai tada galeciau gauti tuos 97 lt ar ne? ir kada reiketu rasyti prasyma? antraisiais metais?
beje dar del tu dvieju pirmu menesiu? ar tikrai 97 lt pirmaisiais dviem menesiais priklauso visiems?
ar as kazka ne taip supratau...
tikrai priklauso visoms mamoms uz 2 men kol esi dekrete,as pati siandien pildziau prasima del vienkartines ir kartu dek siu vaiko pinigu.
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 01, 15:23)
uz pirmus 2 menesius tikrai priklauso, nes pirmus 2 menesius negaudavai motinystes (tevystes) ismokos is sodros (vaiko auginimo atostogu pinigeliu), o gaudavai motinystes ismoka (dekretines, kurios vaiko pinigams i tas pajamas nesiskaiciuoja). jei komplikuotas gimdymas ir prasitesta- tai ir daugiau nei uz 2 menesius turi ismoketi.
http://www.socmin.lt...x.php?533031094
o del 97 lituku (tai ziuri metu pajamas atgal) tai metus iki prasymo rasymo pajamos turi buti ne didesnes nei 525 - tai kreiptis galesit kai vaikui sukaks 2 metai.
Suklidai
del 97 lt gi neziuri metu pajamu,o ziuri tik i mot(tev) pasalpa.
Papildyta:
QUOTE(marimacho @ 2011 09 01, 14:54)
skaiciau skaiciau ir vis tiek iskilo pora klausimu
pvz kai as iseisiu i vpa pirmais metais gausiu 70 proc, ta suma mano virsys 525 lt, tai man npriklausys tie 97 lt, bet antraisiais metais, kai gausiu tik 40 proc. tai suma jau mano bus zemesne nei 525 lt, tai tada galeciau gauti tuos 97 lt ar ne? ir kada reiketu rasyti prasyma? antraisiais metais?
beje dar del tu dvieju pirmu menesiu? ar tikrai 97 lt pirmaisiais dviem menesiais priklauso visiems?
ar as kazka ne taip supratau...
kai vaikui sueis metukai,galesit eit rasyti prasima del vaiko pinigu.