QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 22, 16:08)
Jus geriau paprasykit architekto to "vidinio" isaiskinimo rastu, nes popierius, pakistas po nosim kokiam smalsiam seniunui suteiks saugumo jausma
Mat ka cia taip protingai paraset tik eilini syki irodo, kad kas kaip nori-tas taip skaito
Mane pasmerket, kad vadovaujuosi 2008 metu istatymais, o pati pateiket "nauja", net 2003 metu istatyma, kur net ten juodu ant balto parasyta KEMPINGO PASTATAI-mobilus nameliai. Ne kaimo sodybos tie nameliai, ne sodo nameliai, ne gyvenamieji pastatai, ne, jie tik vienoj vietoj pamineti ir tik leidziami kempingo teritorijoje. Pas jus kaime zemes paskirtis-kempingas?
O toliau, ka paraset, vel keliu klausima-kur grafa, kurioje butu aiskiai parasyta: mobilus namelis? Net 2003 metu redakcijoje NEGYVENAMI PASTATAI isvardinti visi lauko tualetai, siltnamiai. Kaip manot, kodel venge itraukti paprastos grafos i atskira-mobilus namelis?
Nors dabar ramiai pagalvojau, kad pakaks atsispausdinti tuos istatymus, pabraukti juodai ir pakisti po nosim kokiam besidominanciam inspektoriui
Jei jis nebus linkes gincytis, kaip as, to tikrai turi pakakti, ypac kaimo vietoje ar sodo sklype
Dėl išaiškinimo, tai nematau reikalo prašyti jo, nes man labiau saugumo jausmą suteikia paminėti teisės aktai
Be to, nesu tikra, ar tikrai toks buvo, ar čia šiaip architektė suinterpretavo
Dėl 2003 m STR'o aš remiuosi galiojančia aktualia redakcija (mano cituoti punktai nebuvo keisti nuo jų priėmimo), jūsų gi minimas 2008 m. teisės aktas buvo pakeistas, dėl to juo remtis negalite.
Kaip teisingai pastebėjot, mano namelis stovi ne kempinge, o kaip anksčiau rašiau - kaimo teritorijoje, dėl to pacitavau 2003 m STR'o 8.13.4 punktą, kad matytumėt, jog mobilūs nameliai - tiksliai taip ir pavadinti - priskiriami priE negyvenamųjų pastatų, o 8.13.7 pacitavau, nes savo namelį, kuris nėra kempinge, priskirčiau būtent pagal šį punktą įvardinamiems poilsio pastatams, kurie nepriskirti kitiems pogrupiams
Iš tiesų nematau nieko blogo tame, kad šiltnamiai įvardinami, o šie mobilūs nameliai, kurie yra ne kempingo teritorijoje, priskiriami bendriau suformuluotame punkte (kaip ir kokie nors poilsiniai vagonėliai, kitokie namukai ir pan).
Pritariu, kad kiekvienas gal ir skaito savaip, bet jeigu neparašyta, kad negalima ir gana aiškiai galima priskirt tuos mobilius namelius negyvenamiesiems poilsio pastatams, tai aš suprantu taip, kaip išdėsčiau: Mobilus namelis - negyvenamasis pastatas - kadangi jų aukštis iki 5 m, plotas iki 50 kv.m. - I grupės nesudėtingas statinys (nereikia leidimų statybai, projektų) - parsivarei ir ilsiesi
. O tada jau žiūrėt išimtis dėl pačios vietos, kur jis stovi (draustinis pvz.).
Jei aš įtikinau jus, tai, manau, jums įtikint inspektorių bus lengviau
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 09 22, 16:57)
manau frezija teisi, o jus remiates pasenusiu 2008m. nesudetingus statinius aprasanciu dokumentu, dabartine redakcija yra 2010m ir jame
jokie mobilus nameliai, kaip jus tesingai pastebejot, nera isskirti , kas savaime reiskia kad jiems jokie atskiri apribojimai netaikomi.