Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilūs namukai, II tomas.

Kalisa, visikai sutinku.

turim mobilu namuka, 6a. sodo bendrijoj, nuo dabartiniu musu namu mieste iki sodo nepilni 7 km. bet keltis is buto nesutinku kategoriskai.
vasara pavakarot sode mielai, bet ne visa laika gyventi.
Atsakyti
kaip sakoma kiekvienam savo.. ne visi zmones gali ir nori gyventi name..Namas tai gyvenimo budas. Jei esi nusiteikes krapstytis prie namo, pjauti pievele, karpyti krumus, grebti lapus ir t.t Nekalbant apie pati nama prie kurio tikrai yra kas veikti... tai jums. O jei norisi tik vasaroti ir guleti isvertus bamba saulekaitoje, ar vien tik svajoti apie arbatos gerima terasoje..tai namas ne jums. Nezinau ar man patiktu gyventi name, bet tikiu ,kad tai isbandysiu smile.gif
Svarbiausia to noriu. Linkiu visiems pasirinkti savo oazes kampeli ir jame jaustis saugiai ir harmoningai.
Atsakyti
QUOTE(Kalisa @ 2013 04 08, 21:14)
O kas dar del gyvenimo sodo namelyje, kai sodai daznai 20-25km nutole  nuo miesto kiek kurui isleidziama ir laiko praleidziama kelyje. Ir dar kiek teke lankyti sodu kur buna ale prie misko, tai buna prie tankaus  sabakstyno ir kemsyno. Ir mieste 6a sklypas normalai, bet sode/laukuose/rajone stipriai per mazai, o didesni sklypai sode retas atvejis.

Mano postai igave kategoriskumo atspalvi todel, kad trumpi, aiskus, logiski, pagristi skaiciavimais arba patirtimi. Labiausiai man patinka, kai ateina i tema nieko neismanantis zmogus ir ima destyti argumentus: "o mano draugai...o mano gimines...o mano pazistami..." biggrin.gif Lyg jau draugu/giminiu/pazistamu zodziai-turetu buti visiems didziausias argumentas, bac ir nukirto, ir visi puola daryti, kaip koks ten draugas Jurgelis daro.

Apie sodo sklypu nutolima nuo miesto: nezinau, kaip kituose didmiesciuose, bet Vilniuje sodo sklypai yra net centre, o kiti analogiskai issideste apie miegamuosius rajonus, tad kelio atzvilgiu ir kuro sanaudu nera jokio skirtumo, ar zmogus vaziuoja i darba is kokiu Santariskiu buto ar Santariskiu sodo namo-atstumas ir susisiekimas tas pats. Asmeniskai, as irgi pries namus, nutolusius nuo miesto per 20km, bet gal kitiems zmonems darbas yra namuose, tad jokio skirtumo, koks atstumas juos skiria.
Sabakstynai ir kemsynai-paciu zmoniu apsileidimo reikalas schmoll.gif Jei jiems taip patinka-kokia teise turit smerkti ir juos nurodyti kaip namo trukumus? Vieni tuos sabakstynus susitvarko-ir salia parka turi(tik nereikia aiskinti, kad "o draugams neleido..", miskelyje ispjauti sabakstynams nereikia jokiu aplinkosauginiu leidimu-ir pjoviau, ir dar aciu gamtosaugininkai pasake), kas tingi, tas pasiaiskinima tikrai ras drinks_cheers.gif
Del sklypo dydzio: dirbanciam zmogui apie nama 6 aru per akis, jei nera jis linkes prie zemes ukio, jei nori grizes istiesti kojas terasoj ir ilsetis. O kam tu dideliu plotu? Lai zemes buna tik tiek, kad uztektu namui, masinai pasistatyti ir vaiku zaidimu aikstelej. Nereikia vergauti ir paskui verkti, kad bute buvo geriau, nes nereikejo tokiu zemes plotu knisti.
Na o pabaigai, kas geriau mobilus namelis, pritaikytas gyventi ziemai ar butas, tai spreskite patys, as pateiksiu tik vel logiskus argumentus, galesite sakyti, jog esu kategoriska cool.gif
1. 36 sios temos psl vienai moteriai skaiciavom, kiek kainuotu mobilus namelis. Jei viska ji darytu per firma, tai skaiciai gautusi tokie: 20000 mobiliakas+15000 medziagos+10000 firmos darbas=45000lt 40kv namas. O kiek kainuoja tokios pat kvadraturos butas? Vilniuje-apie 120000lt. Taigi, 45000+zemes sklypas vs 120000, sakyciau, skaiciai kalba uz save.
2. Namelyje niekada netryps ant galvos kaimynu vaikai, nelos uz sienu kaimynu sunys, niekas niekada neuzpils vandeniu ir neteks del kaimynu kaltes daryti remontu.
3. Namelyje gyvenant vaikai visada tures SAVO kiema, savo kaciu nesumyzta smelio deze, chuliganu ar narkomanu neisdauzyta ciuozykla, gales lakstyti basomis kojomis be baimes, kad uzmins AIDS apkresta svirksta.
4. Namelyje gyvenant automobili pasistatyti salia ir nebijoti, kad jis bus apvogtas ar apdauzytas, tiek iprasta, kad to kaip privalumo jau nepastebi namo savininkai, besiverziantys i butus.
5. Pagrindinis argumentas-sildymo kaina thumbup.gif Gerai, kas turi isivede autonomini dujini sildyma, bet is esmes butu sildymo kaina ziauri. Remiuosi ne "draugai sake", o tema "kiek kainuoja buto sildymas", kur pasisako bet kurio miesto, mikrorajono gyventojai ir pasikraupina sildymo kainomis. Nu sorry, uz savo 40kv jie moka tiek pat, kiek as uz 200kv doh.gif
6. Atstumas: dabar atstumai sodo sklypu tokie patys, kaip ir mikrorajono, tad nematau cia jokios problemos. Ir vieni, ir kiti gali vaziuoti automobiliu ir kuras kainuos analogiskai tiek pat arba ir vieni, ir kiti gali vazineti viesuoju transportu, na, namo savininkams nebent teks paeiti kokius 300 metru iki stoteles.

Taigi, pateikiau argumentus, kodel mobiliakas geriau uz buta. Noreciau analogisku kontraargumentu, o ne "o mano giminaiciai sake..". 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 09, 07:52)
Mano postai igave kategoriskumo atspalvi todel, kad trumpi, aiskus, logiski, pagristi skaiciavimais arba patirtimi. Labiausiai man patinka, kai ateina i tema nieko neismanantis zmogus ir ima destyti argumentus: "o mano draugai...o mano gimines...o mano pazistami..." biggrin.gif Lyg jau draugu/giminiu/pazistamu zodziai-turetu buti visiems didziausias argumentas, bac ir nukirto, ir visi puola daryti, kaip koks ten draugas Jurgelis daro.

nu ne, tamstos žodžiai turėtų būti tas didysis argumentas lotuliukas.gif
ir tik jie vieninteliai teisingi, realūs, vieninteliai, neginčijami.... Amen.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 09 balandžio 2013 - 07:43
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 04 09, 08:42)
nu ne, tamstos žodžiai turėtų būti tas didysis argumentas  lotuliukas.gif
ir tik jie vieninteliai teisingi, realūs, vieninteliai, neginčijami.... Amen.

O cia tai topinis Supermamu dalyviu, kurios neturi noro argumentuotai gincytis, argumentas thumbup.gif thumbup.gif Pasakei, kad oponentas durnas, ir vsio, diskusija baigta, iseinama aukstai iskelta galva lotuliukas.gif Nu liuks, tinka bet kokiai temai ir bet kuriam oponentui drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tamsta eksperte matyt esi pastaciusi jau 3 namus. Tarp mano draugu yra statybu smulkiu individualiu imoniu direktoriu virs 40metu statanciu tiek individualius namus, tiek remontuojancius komercinius statinius visoje LT ir jie nevengia pasidalinti sava patirtimi ir istikinau kad jie tiesus, kai sako nesigaus taip pigiai tas ir anas cia pridek 20%, cia 25%, o jei sutaupysi vienoje vietoje pasidziaugsi tuo, bet visumoje samata tik isaugs. Taip kad Jus steikite firma ir statykite tvirtus, siltus, grazius karkasinius uz 80tukst. su kominikacijomis, jei viskas taip super nebrangiai iseina. O kad visiems 6a uztenka nejuokinkite, erdve reikalinga ne bulvems ir ne pomidorams sodinti. Beje, mano antram 3 kambariu bute renovuotame name ispjauta puse radijatoriu kambariuose, silta ir sildymo kaina nesieke sausi, vasari 200lt. O isgreta esanciu 13 daugiabuciu namu renovuoti 8 (organizuotos bendrijos).
Atsakyti
QUOTE(Kalisa @ 2013 04 09, 09:53)
Tamsta eksperte matyt esi pastaciusi jau 3 namus. Tarp mano draugu yra statybu smulkiu individualiu imoniu direktoriu virs 40metu statanciu tiek individualius namus, tiek remontuojancius komercinius statinius visoje LT ir jie nevengia pasidalinti sava patirtimi ir istikinau kad jie tiesus,

Taip kad Jus steikite firma ir statykite tvirtus, siltus, grazius karkasinius uz 80tukst.  su kominikacijomis, jei viskas taip super nebrangiai iseina.

Ne 3, o 6 lotuliukas.gif Ir ne as asmeniskai(moteris prie statybu gali tik vadovauti ir skaiciuoti pinigus), o vyras ir tevas. Kainas zinom, broko per tiek namu jau ismokom vengti. Jei jusu draugai statybom uzsiima 40 metu, vadinasi, ir girdeti is ju paciu lupu turite, kad cituoju:"geras statybininkas taip paskaiciuos samata, kad pastatys is tu medziagu uzsakovui nama ir dar medziagu uzteks sau pusei namo pastatyti" lotuliukas.gif Galiu duoti danti ismusti, kad ir jusu draugai ne is uzdirbtos algos namus pasistate, o per 40 metu gal ir visai giminei pastate. lotuliukas.gif

Firmos kurti mums nereikia, prikurta sooociai, tik mokekit ieskoti irnesakyk.gif
http://www.augantisnamas.lt/
Ir stai 72kv namo kaina jau firmos-79000. Su antkainiu cool.gif Ir pasakykit, kad buvau neteisi, sakydama, kad namo kaina siekia nuo 1000lt grindinio kvadrato.

Vienok, cia ne i tema. Reiktu kraustytis i "Kiek kainuoja namo statybos" arba i tema "Namas ar butas".
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 09, 09:40)
Ne 3, o 6 lotuliukas.gif Ir ne as asmeniskai(moteris prie statybu gali tik vadovauti ir skaiciuoti pinigus), o vyras ir tevas. Kainas zinom, broko per tiek namu jau ismokom vengti. Jei jusu draugai statybom uzsiima 40 metu, vadinasi, ir girdeti is ju paciu lupu turite, kad cituoju:"geras statybininkas taip paskaiciuos samata, kad pastatys is tu medziagu uzsakovui nama ir dar medziagu uzteks sau pusei namo pastatyti" lotuliukas.gif Galiu duoti danti ismusti, kad ir jusu draugai ne is uzdirbtos algos namus pasistate, o per 40 metu gal ir visai giminei pastate. lotuliukas.gif

Firmos kurti mums nereikia, prikurta sooociai, tik mokekit ieskoti irnesakyk.gif 
http://www.augantisnamas.lt/
Ir stai 72kv namo kaina jau firmos-79000. Su antkainiu cool.gif Ir pasakykit, kad buvau neteisi, sakydama, kad namo kaina siekia nuo 1000lt grindinio kvadrato.

Vienok, cia ne i tema. Reiktu kraustytis i "Kiek kainuoja namo statybos" arba i tema "Namas ar butas".

cia tik su daline apdaila, plius i sita kaina neieis nei pamatai, nei vandentiekis nei nuotekos, nei elektra, nei sildymo sistema. taip kad 1000Lt/m2 iki raktu sitam projekte net nekvepia.
Atsakyti
Na klystate, statybininkas saziningas zmogus, viska investuoja i firma ir pats gyvena bute, giminems nieko nepatastes, na ir svarbu kad nera is greituju meistru. Svieziai pasistate namus jaunesnieji draugai. O samatas, taip jis gerai sudarineja bet ten nieko nera ne uz 80tukst,ne uz 100,110 tukstanciu. Uz 1000-1300lt kvadratui jam neiseina.
Atsakyti
Mergaites, be reikalo gincijates. Tam ,kad jusu gincas igautu konkretu atspalvi turit paimti konkretu projekta(tarkim karkasini namuka iki 80m2).
Nes viena nama state jau keleta metu atgal, karkasinuka savo jegomis, dalinai savo turimu medziagu (na apie ka gincas)Kita gi nieko nestate remiasi tik saziningo statybininko patirtimi(kuris be abejones kalba ne apie karkasinuka)

nesusikalbat smile.gif

Atsakyti
Trečios artimas giminaitis stato.
Pradėjo tais pačiais metais kaip mes vagonėlį nusipirkom. Stato sodo sklype per keliuką.
Mes saviškiam jau kelias vasaras praleidom,o anas vis stato, vis įrenginėja... Ir jei nelaimės milijono tai šiais metais į jį dar tikrai neįsikels.
Va, šitas žmogus sako, kad geras mūsų namukas...Parvežei,pastatei ir la fa...
Dar kiti sodo kaimynai tai sakė dar mažesnį namuką tais laikais pirkosi, anam gyvent pradėjo ir po truputį jį apsistatinėt pradėjo. dabar jau iš vagono padorus gyvenamas namas.
Atsakyti
Norėjau šiandien vandenį paleisti, tai vanduo per hidroforo monometrą teka sad.gif Reiks pirkt naują monometrą sad.gif
Atsakyti