Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilūs namukai, II tomas.

QUOTE(Browny @ 2012 02 08, 11:08)

tik aisku mobiliam kiek zinau nereik statybu leidimu ir kt formalumu, plius nekainuoja projektas, bet pagalvojom, negi noresim visa gyvenima gyvent vagonelyje... tai va, cia tik siaip isikisau smile.gif

Statybos leidimu nereikia ne vienam mobiliam, karkasiniam, rastiniam ar muriniam nameliui, jei ju kvadratura nevirsija 80kv.
Suderinto projekto su savivaldybes vyr.architektu reikia visiems auksciau isvardintiems pastatms. Suderinimo nereikia, jei pastato kvadratura tesiekia 15kv(pvz, poilsiniai nameliai pajuryje).
O ar projekta patys braizysite, ar samdysite firma-cia jau kaip ismanote 4u.gif
Atsakyti
Del leidimo kazka girdejau, kad ne tik turi nevirsyti 80kv, bet ir rusio netureti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Azija @ 2012 02 08, 11:39)
Del leidimo kazka girdejau, kad ne tik turi nevirsyti 80kv, bet ir rusio netureti  g.gif

Nesvarbu. Galite rusi tureti, galite tris aukstus tureti, galite vien verandom apsistatyti, svarbu, kad neperzengti tu 80kv(rusio kvadratura+kambariu kvadratura).
Ta zinau ne is nuogirdu, ta zinau tiesiogiai is architektu, kai ruosemes savo namelio projekta 4u.gif
Atsakyti
Aciu senai pazystamai uz atsakyma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 08, 10:26)
Statybos leidimu nereikia ne vienam mobiliam, karkasiniam, rastiniam ar muriniam nameliui, jei ju kvadratura nevirsija 80kv.
Suderinto projekto su savivaldybes vyr.architektu reikia visiems auksciau isvardintiems pastatms. Suderinimo nereikia, jei pastato kvadratura tesiekia 15kv(pvz, poilsiniai nameliai pajuryje).
O ar projekta patys braizysite, ar samdysite firma-cia jau kaip ismanote 4u.gif

is kur sita 15m2 istrauket?
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 08, 10:58)
Nesvarbu. Galite rusi tureti, galite tris aukstus tureti, galite vien verandom apsistatyti, svarbu, kad neperzengti tu 80kv(rusio kvadratura+kambariu kvadratura).
Ta zinau ne is nuogirdu, ta zinau tiesiogiai is architektu, kai ruosemes savo namelio projekta 4u.gif

nesvaikit tik apie 3 aukstus - nesudetingiems statiniams yra apribotas aukstingumas, berods iki 8m, tai abejoju ar su 3 aukstais i ji tilpsit. o jei netilpsit i nesudetingu statiniu auksti, tai ir 80m2 nebetenka prasmes. Nereik tik kiekvieno menininko aklai klausyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 08 vasario 2012 - 22:44
Buvau aplankyt savo wub.gif namuko.... Šalts bjaurybė, dujas užkūriau, viryklė veikia, tai pasišildžiau, terasą nukasiau. NORIU PAVASARIO!!!!!!
Atsakyti
Mes taip pat vakar buvom trumpam. Lauzas, desreles , o paskui jau i isalusi namuka, prie zidinuko su karsta arbata ne taip ir baisu ,bet galetu but ir silciau. Todel ir norisi apsisiltinti,kad kita ziema, dazniau nuvaziuot su vaikais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Azija @ 2012 02 08, 11:39)
Del leidimo kazka girdejau, kad ne tik turi nevirsyti 80kv, bet ir rusio netureti  g.gif

Vakar buvau urbanistikos skyriuj pas valdininkus. Viską aiškinausi. Žodžiu, mes planavom statyti 50-60 kv.m. rūsį (pusrūsį), kuriame bus garažas, o ant viršaus kelti mobilų namelį, kurio plotas 30-35 kv.m. ir jame įrengti gyvenamas patalpas. Likusį plotą virš garažo paversti atvira terasa. Klausiau ar tai gali būti traktuojama kaip nesudėtingas statinys. Atsakymas buvo man šiek tiek keistokas, bet tai girdėjau iš valdininko lūpų. Jei rūsys bus 60 kv.m. ir gyvenamos patalpos taip pat 60 kv.m., tai bus nesudėtingas statinys. Rūsio plotas nebus skaičiuojamas. Bet jei rūsys bus 60 kv.m. o gyvenamos patalpos tik 30 kv.m., tada jau bus skaičiuojamas ir rūsio plotas, bendras plotas bus 90 kv.m. ir statinys jau netraktuojamas kaip nesudėtingas. Žodžiu, matematika tokia:
60+60=60, o 60+30=90.
Nežinau, ar aiškiai išaiškinau, bet esmė tokia, kad jei rūsio plotas sutampa su patalpų plotu, tai rūsys neskaičiuojamas, bet jei nesutampa, tada jau skaičiuojama. Du kartus perklausiau - patvirtino tą patį. Statybų įstatyme pati aiškiai buvau skaičius, kad bendras plotas turi neviršyti 80 kv.m. įskaitant ir rūsį. O čia va kaip. Taip išeina, kad čia galimos visokios traktuotės. Labai jau "slidus" tas statybų įstatymas (beje, kaip ir daugelis kitų).
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2012 02 16, 14:39)
Vakar buvau urbanistikos skyriuj pas valdininkus. Viską aiškinausi. Žodžiu, mes planavom statyti 50-60 kv.m. rūsį (pusrūsį), kuriame bus garažas, o ant viršaus kelti mobilų namelį, kurio plotas 30-35 kv.m. ir jame įrengti gyvenamas patalpas. Likusį plotą virš garažo paversti atvira terasa. Klausiau ar tai gali būti traktuojama kaip nesudėtingas statinys. Atsakymas buvo man šiek tiek keistokas, bet tai girdėjau iš valdininko lūpų. Jei rūsys bus 60 kv.m. ir gyvenamos patalpos taip pat 60 kv.m., tai bus nesudėtingas statinys. Rūsio plotas nebus skaičiuojamas. Bet jei rūsys bus 60 kv.m. o gyvenamos patalpos tik 30 kv.m., tada jau bus skaičiuojamas ir rūsio plotas, bendras plotas bus 90 kv.m. ir statinys jau netraktuojamas kaip nesudėtingas. Žodžiu, matematika tokia:
60+60=60, o 60+30=90.
Nežinau, ar aiškiai išaiškinau, bet esmė tokia, kad jei rūsio plotas sutampa su patalpų plotu, tai rūsys neskaičiuojamas, bet jei nesutampa, tada jau skaičiuojama. Du kartus perklausiau - patvirtino tą patį. Statybų įstatyme pati aiškiai buvau skaičius, kad bendras plotas turi neviršyti 80 kv.m. įskaitant ir rūsį. O čia va kaip. Taip išeina, kad čia galimos visokios traktuotės. Labai jau "slidus" tas statybų įstatymas (beje, kaip ir daugelis kitų).

o tu tiki tokiom nesamonem, pradesi statyt ta 60+60=60, po kiek laiko jie patys pagaliau perskaitys ta tamstos mineta istatymo punkta ir pasidarys jau 60+60=120.
O tada ir prasides tavo problemos. Gal jau geriau nevirsyk tu suminiu 80 kartu su rusiu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 02 16, 21:15)
o tu tiki tokiom nesamonem ...

Tai va, kad nežinia kuo ir betikėt. Dar parašiau tokį patį klausimą į savitarnos svetainę www.planuojustatyti.lt. Pranešė, kad klausimą užregistravo ir atsakys per 20 dienų, Laukiu ... . Galima tikėt, galima ne, bet labai rūpi išsiaiškint. Man irgi panašu į nesąmonę, bet, gi, Kauno rajono savivaldybėj taip šneka g.gif
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2012 02 16, 22:39)
Tai va, kad nežinia kuo ir betikėt. Dar parašiau tokį patį klausimą į savitarnos svetainę www.planuojustatyti.lt. Pranešė, kad klausimą užregistravo ir atsakys per 20 dienų, Laukiu ... . Galima tikėt, galima ne, bet labai rūpi išsiaiškint. Man irgi panašu į nesąmonę, bet, gi, Kauno rajono savivaldybėj taip šneka g.gif

Aaaaaa.... Kauno.... Nu jo...
Atsakyti
QUOTE(Foxas1 @ 2012 02 16, 22:01)
Aaaaaa.... Kauno.... Nu jo...

tik nereikia cia sarkazmo, tipo ten pas jus siauliuose valdininkai geresni?
Atsakyti