QUOTE(Azija @ 2012 02 08, 11:39)
Del leidimo kazka girdejau, kad ne tik turi nevirsyti 80kv, bet ir rusio netureti
Vakar buvau urbanistikos skyriuj pas valdininkus. Viską aiškinausi. Žodžiu, mes planavom statyti 50-60 kv.m. rūsį (pusrūsį), kuriame bus garažas, o ant viršaus kelti mobilų namelį, kurio plotas 30-35 kv.m. ir jame įrengti gyvenamas patalpas. Likusį plotą virš garažo paversti atvira terasa. Klausiau ar tai gali būti traktuojama kaip nesudėtingas statinys. Atsakymas buvo man šiek tiek keistokas, bet tai girdėjau iš valdininko lūpų. Jei rūsys bus 60 kv.m. ir gyvenamos patalpos taip pat 60 kv.m., tai bus nesudėtingas statinys. Rūsio plotas nebus skaičiuojamas. Bet jei rūsys bus 60 kv.m. o gyvenamos patalpos tik 30 kv.m., tada jau bus skaičiuojamas ir rūsio plotas, bendras plotas bus 90 kv.m. ir statinys jau netraktuojamas kaip nesudėtingas. Žodžiu, matematika tokia:
60+60=60, o 60+30=90.
Nežinau, ar aiškiai išaiškinau, bet esmė tokia, kad jei rūsio plotas sutampa su patalpų plotu, tai rūsys neskaičiuojamas, bet jei nesutampa, tada jau skaičiuojama. Du kartus perklausiau - patvirtino tą patį. Statybų įstatyme pati aiškiai buvau skaičius, kad bendras plotas turi neviršyti 80 kv.m. įskaitant ir rūsį. O čia va kaip. Taip išeina, kad čia galimos visokios traktuotės. Labai jau "slidus" tas statybų įstatymas (beje, kaip ir daugelis kitų).