QUOTE(Vyrga @ 2012 02 02, 19:33)
Oi, aciu uz kvietima, as kaip neisdidi ir nebaili-galiu ir pasinaudoti
As maciau jusu namelio nuotraukas: pas jus gavosi taip: namas name, su visais kapitaliniais irengimais.
Bet matot, kokia tiesa: "mobilu nameliu" temoje esu laaaaabai senai, atejau gal pries ketverius metus, kai sprendziau dilema, legalizuoti savo nameli ar parduoti. Prisijungiau prie nameliu turetoju ir gyvenanciu juose kompanijos. Man aktuali buvo daugiau istatymine puse, tad ieskojau istatymu, ju isaiskinimu, patarimu, kaip juos apeiti. Kitiems buvo aktualus pastovus gyvenimas juose, jie dalinosi informacija, kaip apsisiltinti namelius, kiek cm siltinimo medziaga, kaip juos prisitaikyti normaliam gyvenimui, nes apsisiltinus(o ne pastacius nama ir neikisus nameli i vidu) susidurdavo su kita problema: prasta ventiliacija, pelejanciais kampais, uzsalanciu vandentiekiu prie -15, sildymo problemomis-ir tai naturalu, paklauskit bet kurio architekto, nesuinteresuoti pasakys, kad mob.nameliai nepritaikyti pastoviam gyvenimui del daugelio priezasciu: aukstingumas, ventiliacija, silumine varza, vandentiekio-kanalizacijos kontaktas su oru. Po perziemojimu tokiame apsiltintame namelyje, bet pavarge nuo dideliu problemu, temos dalyviai juos parduodavo...
Ir stai dalyviai keite vieni kitus, vieni namelius parduodavo, kiti juos pirkdavo, temos buvo vis tos pacios, niekas nenorejo patiketi, kaip gi tuose apsisiltintuose nameliuose neimanoma gyventi salta ziema
Nu ka padarysi-lai isitikina patys
Manim netikit-nepatingekit perskaityti pacias pirmasias "mobiliu nameliu" temas
QUOTE(lugnė @ 2012 02 02, 23:19)
Man irgi norisi tikėti, kad gerai apšiltintam namely turėtų būt šilčiau, nei mūriniam name. Mes gyvenam rąstiniam, tai dėl šilumos tikrai problemų neturim, draugai karkasiniam - irgi nesiskundžia, o va, keli kaimynai savo mūrinukuose pleškina malkas išsijuosę ir vistiek šąla. Daugiau 18 laipsnių per tokius šalčius neišspaudžia.
Gyvenat rastiniam name ir norit ekstrymo
Medinis namas-tuo viskas ir pasakyta.
QUOTE(Ihmantas @ 2012 02 02, 23:54)
ankstesnese kazkuriose temose buvo diskutuojama,kad murinukai traukia salti,todel svedijoj norvegijoj ju nepraktiskai nepamatysi
Aliuminis salti traukia labiau nei muras. Stai kodel net apsiltintas mob.namelis niekada nepasieks tokios silumines varzos, kaip rastinis ar karkasinis namas.