Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu

QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 05 24, 16:52)

Dažnai Nimue siuvinėjama ant natūralios spalvos lino. Bet puikiai tinka ir kitos spalvos - labai priklauso nuo dizaino, būna ir žalių ir kokių tik nori linų... Natural spalva subtilesniems dizainams gali būti kiek tamsoka, geras variantas tuomet yra Platinum spalva - tokia labai šviesiai pilka. Daug kam tinka Cream spalva arba Antique white. Na bet čia visa paletė - reikia žiūrėti, kas per dizainas.

aciu uz atsakymus, o sakykit, tas Mirabeles ant kokio siuvineja?kokios spalvos? 4u.gif
Atsakyti
Labai gražūs darbukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2011 05 24, 15:56)
aciu uz atsakymus, o sakykit, tas Mirabeles ant kokio siuvineja?kokios spalvos? 4u.gif

Labai labai priklauso, koks dizainas ir kokios siūlų, karoliukų spalvos. Bet įprastai schemoje būna nurodyta aiškiai, kokią lino spalvą imti. Logiška yra sekti tomis instrukcijomis, nes medžiagos spalva būna speciliai parinkta, kad geriausiai atspindėtų siūlų, karoliukų spalvas. Gali pažiūrėti mano paraše, kaip atrodo Mirabilia ant gan tamsios spalvos lino, kuris pats savaime atrodo žiauriai nykiai.
Atsakyti
QUOTE(Little angel @ 2011 05 24, 15:09)
O va mes su Džeine panašiu metu baigėm, ir tam pačiam klube siuvinėjom:

Labai labai gražu..........na kaip visada wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 05 24, 15:19)
Katilėja - ant 28ct arba 32ct lino arba evenweave'o įprastai siuvinėjama dviem gijomis.  Bet tai daugiau išimtys iš taisyklės.

Labai labai dėkoju Jums už išsamų atsakymą ir kad nepatingėjote atsakyti aciuks.gif nes daugumai gal jau tie klausimai pabodę,bet kai ne aš viena dar nesu susidūrusi su linu o labai labai norisi,tai tikrai kyla gal ir atrodo vaikiški klausimai. Nes ir man pvz. reikia tiksliai žinoti kokia spalva reikalinga ar dar kas,kad po to nenusivilti darbu. Juk nesu dar profė ir nelabai suprantu,ant kokios spalvos lino gražiausiai žiūrėsis.
Noriu Vintage,bet dabar Kasiulai neturi g.gif na jei negausiu tai teks ieškoti kito,nepamenu kokios spalvos vakar pas mus mačiau,bet toks gana tamsus ar g.b. Laguna pavadinimas,nes toks ant ritinio lyg buvo užrašytas.
Atsakyti
QUOTE(Klajokle @ 2011 05 24, 12:07)
Stai ir maniskis katik pabaigtas drugelis
spalvos ne visos originalios...

puikus drugelis 4u.gif wub.gif o del spalvyciu, tai taip, matosi, kad fonas gavosi tamsesnis kiek smile.gif bet visumoje tikrai saunus darbelis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintariuxt @ 2011 05 24, 16:27)
puikus drugelis  4u.gif  wub.gif  o del spalvyciu, tai taip, matosi, kad fonas gavosi tamsesnis kiek  smile.gif bet visumoje tikrai saunus darbelis  drinks_cheers.gif

ziuresim kaip gausis kiti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 05 24, 15:19)
Kibirkštėle - labai žavingos spalvos  thumbup.gif Bet pritarsiu komentarui, kad knygutė neatrodo labai dailiai. Būna taip, man pirma knygutė irgi šiaip sau gavosi - nėra taip lengva jas padaryti...  rolleyes.gif

Tai toli gražu ne pirmoji knygelė smile.gif
Tikrai, nugarėlė nelabai kaip pavyko, bet tik vienoje pusėje. Galbūt šiek tiek ir nuotrauka nevykusiai perduoda vaizdą.

Ačiū už komentarus 4u.gif
Atsakyti
Labas,

Gražūs jūsų darbeliai wub.gif
O žiūrėkit ką aš radau savo tėvų namuose:
user posted image

Čia siuvinėjau mokykloj, gal kokioj 6 klasėj biggrin.gif Net neįsivaizduoju iš kur schema, jaučiu pati piešiau biggrin.gif Kryžiukai bet kaip gula, bet vis tiek sujaudino širdį ax.gif
Atsakyti
Fainai dirbat. Kaip tik aktuali diskusija žiūriu smile.gif Linas ir kitos medžiagos. Taigi mano patyrimas:
Ant ewo siuvinėjau 2 darbus, daugiau kažkodėl nebenoriu. Turiu dar gabaliuką, bet pavartau ir padedu.
Siuvinėjimo Zweigart linas - wub.gif
Aida - ant rėmo liuks, bet rankose laikyt, o jeigu dar didesnis gabaliukas - schmoll.gif

Prieš pusvalandį baigiau darbą ant lietuviško lino, jį pirkau specialiai užrašinėms ir panašiems dalykams. Čia bus ketvirtokų išleistuvėms albumas mokytojai su "meilės laiškeliais". Siaubingai sunku. Siūliukai tai sueina į vieną, tai dalijasi į du, nelygumų pilna. Bet kai ant knygelių paprastai siuvinėjami nedidukai dalukai, tai kaip nors baigsiu.user posted image Kažkoks tuštokas išėjo, bet perdaryt nebėr laiko.
Daugiau foto paraše, nes nelabai koybiškai nufotkinau, nedėsiu viešumon smile.gif
Atsakyti
Senokai čia berašiau ax.gif Bet šią temą vis seku, grožiuosi visų darbeliais wub.gif

QUOTE(Kaliteja @ 2011 05 24, 17:15)
Noriu Vintage,bet dabar Kasiulai neturi  g.gif na jei negausiu tai teks ieškoti kito,nepamenu kokios spalvos vakar pas mus mačiau,bet toks gana tamsus ar g.b. Laguna pavadinimas,nes toks ant ritinio lyg buvo užrašytas.

Kalitėja, lino Vintage pas mus parduotuvėje yra - prieš savaitę kaip tik naują siuntą gavom 4u.gif Gali pažiūrėt čia: http://www.erankdarb....php?cPath=3_40
Atsakyti
oooii, kiek visko prirašėt ir pridiskutavot per savaitgalį, kol perskaičiau doh.gif visų pirma aišku giriu visus darbus, kurių čia pridėjot neapsakomą galybę, labai labai gražūs wub.gif bigsmile.gif

ir dar pasisakysiu keleto diskusijų tema, kai kurios jau iš dalies praėję blush2.gif
QUOTE(dream85 @ 2011 05 21, 12:10)
kaip žinot kurie darbeliai ''reikalauja'' lino?

aš dabar jau ant aidos siuvinėju tik tokius dizainus, kurių užsisiuvinėja visas plotas, jeigu lieka bent kiek fono tuščio - imu tik liną wub.gif

QUOTE(Eglužė žiemos @ 2011 05 21, 13:49)
Įsivedžiau sistemą, jog siuvinėju nuo viršutinio kampo (stengiuos siuvinėt gobeleniniu), todėl paskui lengviau atsekti koks siūlas kabo

o tie siūlai vienas su kitu nesusisuka, nesusipainioja ir nesusimazgioja? blink.gif nes man ir vienas jau pradeda suktis, jei ilgesnį paimu, o ten tokia gausybė rolleyes.gif

QUOTE(Eglužė žiemos @ 2011 05 21, 13:49)
Ant lankelio/rėmo nepatogu nes labai daug pavienių ir reikia dažnai užkišinėt siūlgalį Tarkim į langelį 10x10 kryžiukų pusė ju pavieniai ir kokiu 15-30 spalvų, sekantys kryžiukai dažnai buna už 2-3 langelių doh.gif . Taigi siūlo tempti neapsimoka, tenka užtvirtint ir kirpt

per 2 langelius jau nebetempi siūlo? unsure.gif man atrodo, kad užkišimas jau daugiau atima siūlo, ar bent jau tiek pat, kiek tie du langeliai, tik daugiau vargo doh.gif aš net iki 6 langelių siūlą pratempiu, kai prisireikia blush2.gif

QUOTE(Kaliteja @ 2011 05 23, 15:53)
Tik pardavėje pabrėžė,kad siuvinėjama tik viena gija,tai va ir suabejojau ar tikrai  g.gif  ten sakė 32nr tas linas.

aš siuvinėju viena gija jei per vieną siūliuką, jei per du - visada dviem smile.gif

QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 05 24, 15:52)
Beje, pasiskaičiau ankstesnes nuomones dėl medžiagų parinkimo Mirabilia dizainams... Patiko Toli idėja siuvinėti ant laikraščio... Bravo  good.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 24 gegužės 2011 - 23:27
Sveikos darbstuoles 4u.gif
Turiu klausimuka, gal kuri siuvinejote sita paveiksliuka?

http://uodegyte.gall...ature=topscroll

Ir gal turite ryskesne schemute? nes padidinus ji, susilieja ir labai nerysku...

4u.gif
Atsakyti