Laba diena auksarankės Nedrąsiai ir aš bandau jungtis į jūsų būrį, širdis apsalą kaskart į jūsų grožius bežiurint Tyliai gėriuosi jūsų darbais, siuvinėju ir pati, bet aišku man dar iki jūsų toli gražu..... Taigi turiu tokį klausimuką, gal jis jums kvailas pasirodys, bet man kaip pradedančiai jis neduoda ramybės, merginos, kai pasirenkat schemutę, na pvz. iš kokio nors forumo, ar interneto, kaip nusprendžiat ant kokio tankumo medžiagos siuvinėti, ir kaip žinot kurie darbeliai ''reikalauja'' lino? Dar kartą atsiprašau, jei klausimas kvailas, bet būčiau dėkinga už info
QUOTE(kla @ 2011 05 18, 18:43)
Mano naujoji aistra NIMUE:
ir dar neiremintas:
Man asmeniskai vieni is graziausiai iremintu Nimue...
As pati apie kazkokius panasius remelius galvoju..
dream85 bent aš sprendžiu pagal: jei darbas turi daug smulkių detalių ar dizainas subtilus - ant lino, jei darbas grubesnis (ne blogąja prasme)- ant kanvos. Dažnai prie pačių schemų būna nurodyta kokį audinį imti. Šiaip man asmeniškai- kuo ant smulkesnės tuo gražiau
[quote=Sela:)
Vau, bus be galo grazu Ant stambesnes aidos gal ir greiciau eitusi, bet ant smulkesnes graziau. Manu nesigailek, pavargsi, bet po to turesi tikra sedevra
[/quote]
kada nors turėsiu , bet smulki medžiaga man turi trūkumų - aš nemoku ypatingai lygiai siuvinėt tokio dydžio darbų, t.y. siūlo itempimas skiriasi, todėl pats darbas gaunasi banguoto reljefo. Ant lankelio/rėmo nepatogu nes labai daug pavienių ir reikia dažnai užkišinėt siūlgalį Tarkim į langelį 10x10 kryžiukų pusė ju pavieniai ir kokiu 15-30 spalvų, sekantys kryžiukai dažnai buna už 2-3 langelių . Taigi siūlo tempti neapsimoka, tenka užtvirtint ir kirpt
[quote=3Zzz,2011 05 21, 11:43]
[quote=Eglužė žiemos,2011 05 20, 16:13]
bus labai grazu , tik kaip sugebat nepasimest tarp tiek siuliuku[/quote]
Įsivedžiau sistemą, jog siuvinėju nuo viršutinio kampo (stengiuos siuvinėt gobeleniniu), todėl paskui lengviau atsekti koks siūlas kabo
[quote=Sela:)
Vau, bus be galo grazu Ant stambesnes aidos gal ir greiciau eitusi, bet ant smulkesnes graziau. Manu nesigailek, pavargsi, bet po to turesi tikra sedevra
[/quote]
kada nors turėsiu , bet smulki medžiaga man turi trūkumų - aš nemoku ypatingai lygiai siuvinėt tokio dydžio darbų, t.y. siūlo itempimas skiriasi, todėl pats darbas gaunasi banguoto reljefo. Ant lankelio/rėmo nepatogu nes labai daug pavienių ir reikia dažnai užkišinėt siūlgalį Tarkim į langelį 10x10 kryžiukų pusė ju pavieniai ir kokiu 15-30 spalvų, sekantys kryžiukai dažnai buna už 2-3 langelių . Taigi siūlo tempti neapsimoka, tenka užtvirtint ir kirpt
[quote=3Zzz,2011 05 21, 11:43]
[quote=Eglužė žiemos,2011 05 20, 16:13]
bus labai grazu , tik kaip sugebat nepasimest tarp tiek siuliuku[/quote]
Įsivedžiau sistemą, jog siuvinėju nuo viršutinio kampo (stengiuos siuvinėt gobeleniniu), todėl paskui lengviau atsekti koks siūlas kabo
QUOTE(Metija @ 2011 05 21, 01:25)
Princese, perskaičiau keletą puslapių ir atkreipiau dėmesį į vis pasikartojantį klausimą - dėl patarimo siuvinėt Mirabilia ant Aidos....
yra schemų, kurios tiesiog neskirtos Aidos audiniui. Jos skirtos tik linui ar ewenweave - prabangiam ir subtiliam siuvinėjimui. Na, man pačiai viskas priklauso nuo schemos - jeigu ji tinkama Aidai, tai ją ir renkuosi. Tarkim, tam tikriems spec dygsneliams Aida netinkama, ji tiesiog nesuteikia tokio siuvinėjimo galimybių.
.
yra schemų, kurios tiesiog neskirtos Aidos audiniui. Jos skirtos tik linui ar ewenweave - prabangiam ir subtiliam siuvinėjimui. Na, man pačiai viskas priklauso nuo schemos - jeigu ji tinkama Aidai, tai ją ir renkuosi. Tarkim, tam tikriems spec dygsneliams Aida netinkama, ji tiesiog nesuteikia tokio siuvinėjimo galimybių.
.
As ir suku galva kaip cia padarius. Apziurejau schema Mirabilia, bet kol kas matau tik pilnus kryzelius, ar ten yra kokie SPEC KRYZELIAI? kurie netinkami Aidai? ir dar internete radau tokius siuvinius, kiek as iziuriu tai cia siuvineta tikrai ant AIDOS, ir dar baltos.. as galvoju ant kremines ir smulkesnes (pvz. 18) turetu tikrai gerai ziuretis. nenoriu as lino ir nepykit ant manes:)
tik laukiu jusu konkreciu skirtumu tarp siuvinejimo sios schemos ant lino ir ant Aidos be to, kad subtiliau atrodys.
pvz. kuriuos radau:
ir sijonukas:
P.S. Murkses siuvineta "Ziedadulkiu feja" ant Aidos is ties nuostabi. Ir subtilumas islaikytas kaip ir ant lino siuvinejant. Nezinau kaip jums ,bet man grazu..
http://public.fotki....lkiu-feja3.html
http://public.fotki....lkiu-feja3.html
na,as irgi siuvinejau sia ant aidos,o kitus nimue-ant lino ir man ant jo daug graziau atrodo,zinoma,cia skonio reikalas.be to,bs daryt,kur reikia per vidury lamgelio durt adata-daug lengviau ant lino ar ewo,nei ant aidos,ko nimue apstu ir man asmeniskai,pacios mano siuvineta ant aidos nera tokia paslaptinga,nei buciau siuvinejus ant lino.
QUOTE(Princesė @ 2011 05 21, 13:57)
As ir suku galva kaip cia padarius. Apziurejau schema Mirabilia, bet kol kas matau tik pilnus kryzelius, ar ten yra kokie SPEC KRYZELIAI? kurie netinkami Aidai? ir dar internete radau tokius siuvinius, kiek as iziuriu tai cia siuvineta tikrai ant AIDOS, ir dar baltos.. as galvoju ant kremines ir smulkesnes (pvz. 18) turetu tikrai gerai ziuretis. nenoriu as lino ir nepykit ant manes:)
tik laukiu jusu konkreciu skirtumu tarp siuvinejimo sios schemos ant lino ir ant Aidos be to, kad subtiliau atrodys.
Siuvinek ant ko nori, nemanau, kad nors vienai cia sirdi skaudes ar siuvinesi Mirabilia ant marles, laikrascio, ant Aidos ar ant lino. Bent jau as tikrai nepyksiu.
[quote=Eglužė žiemos,2011 05 21, 14:49]
dream85 bent aš sprendžiu pagal: jei darbas turi daug smulkių detalių ar dizainas subtilus - ant lino, jei darbas grubesnis (ne blogąja prasme)- ant kanvos. Dažnai prie pačių schemų būna nurodyta kokį audinį imti. Šiaip man asmeniškai- kuo ant smuulkesnės tuo gražiau
Supratau, ačiū už patarimą , manau pradžioj pasirinksiu smulkiausia Aida, o veliau gal ryšiuosi ir ant lino pabandyti Dar kartą ačiū už patarimus, bėgsiu bandyti, o pabaigus būtinai jums pasirodysiu
dream85 bent aš sprendžiu pagal: jei darbas turi daug smulkių detalių ar dizainas subtilus - ant lino, jei darbas grubesnis (ne blogąja prasme)- ant kanvos. Dažnai prie pačių schemų būna nurodyta kokį audinį imti. Šiaip man asmeniškai- kuo ant smuulkesnės tuo gražiau
Supratau, ačiū už patarimą , manau pradžioj pasirinksiu smulkiausia Aida, o veliau gal ryšiuosi ir ant lino pabandyti Dar kartą ačiū už patarimus, bėgsiu bandyti, o pabaigus būtinai jums pasirodysiu
QUOTE(dream85 @ 2011 05 21, 14:42)
Mano regejimas puikus (tfu tfu tfu), bet man 18 Aida tikrai sunkiau nei ant 28 (atitinka 14 Aida) ar 32 (atitinka 16 Aida) evenweav'o ar lino, net ir mano paskutines ant juodos 28 count siuvinetos aguonos lengviau nei 18 Aida. Ir backstitch'a kuuuur kas lengviau daryti ir pusinius kryziukus, ypac jei yra puse kryziuko vienos spalvos, o puse kitos.
Siulau bandyti ant evenweavo, labai maloni medziagyte.
QUOTE(plepatuska @ 2011 05 21, 15:47)
Na, štai mano pirmasis darbelis. Jį dovanojau tėčiui.
Mielas pakabukas