Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

Labas visoms, siandien mama gavo tyrimus. Truputi priminsiu sitacija, geguzes 18 diena jai ispjove darini is kruties (2.3 cm) ir 2 itartinus limfmazgius. Siandien atejo rezultatai,kad tie limfmagiai pazeisti, todel reikes chemijos ir spindulinio. Mama vis dar ligonineje, jauciasi gerai, bet dar prijungtas drenas, bega tas skystis, chirurgas sake treciadieni jau gal isims, tai tikimes,kad jau penktadieni parsivesime ja namo, jau ir pati nebesulaukia kada i namus. Chemijos reikes raudonos, 6 kursu... Kaip supratau, daktarai su tom silpnesnem nelabai uzsiima? is karto stipriausia skiria ar ne?
Mama dabar metosi kur lasintis chemija Panevezyje ar Vilniuje? Vieni saukia,kad vaistai tie patys visur, kiti,kad Vilniuje geriau, tai ir pasimete mes dabar.. kaip cia geriau padaryti...
kaip ir zinojom,kad chemijos reikes, bet kol atsakymo nebuvo, dar buvo viltis,kad galbut apsieisim, bet...
na, nieko, istversim ir mes ja. 4u.gif kita savaite bandysim ieskoti skareliu, peruko, nes tie dalykai neisvengiami, taip kad reikia pasiruosti, niekur nesidesi.
Sveikatos ir stiprybes, visiems (ne)ligoniukams.mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltoji_feja @ 2011 05 30, 19:31)
Labas visoms, siandien mama gavo tyrimus. Truputi priminsiu sitacija, geguzes 18 diena jai ispjove darini is kruties (2.3 cm) ir 2 itartinus limfmazgius. Siandien atejo rezultatai,kad tie limfmagiai pazeisti, todel reikes chemijos ir spindulinio. Mama vis dar ligonineje, jauciasi gerai, bet dar prijungtas drenas, bega tas skystis, chirurgas sake treciadieni jau gal isims, tai tikimes,kad jau penktadieni parsivesime ja namo, jau ir pati nebesulaukia kada i namus. Chemijos reikes raudonos, 6 kursu... Kaip supratau, daktarai su tom silpnesnem nelabai uzsiima? is karto stipriausia skiria ar ne?
Mama dabar metosi kur lasintis chemija Panevezyje ar Vilniuje? Vieni saukia,kad vaistai tie patys visur, kiti,kad Vilniuje geriau, tai ir pasimete mes dabar.. kaip cia geriau padaryti...
kaip ir zinojom,kad chemijos reikes, bet kol atsakymo nebuvo, dar buvo viltis,kad galbut apsieisim, bet...
na, nieko, istversim ir mes ja. 4u.gif kita savaite bandysim ieskoti skareliu, peruko, nes tie dalykai neisvengiami, taip kad reikia pasiruosti, niekur nesidesi.
Sveikatos ir stiprybes, visiems (ne)ligoniukams.mirksiukas.gif

Jau čia išsiaiškinau, kad raudona - tai dar nereiškia, kad ji stipriausia wink.gif nuo spalvos nepriklauso. Mes irgi rinkomės tarp 2-jų miestų, bet vis dėlto pasirinkom savąjį. Nežinau ar geras tas sprendimas buvo ar ne... bet pliusas tas, kad tas 2 paras, kai jai lašindavo, galėjau po kelis kartus į dieną pas ją nuvykti, atvežti ko reikia ir man taip ramiau buvo. Be to iš vilniaus labai tolima kelionė, o po chemijos sveikatėlės nėra, todėl atsimeta varginanti kelionė. Chemija tikrai ta pati, be to visada galima vykti konsultuotis (kaip, kad mes darėme). Todėl manau neverta... Bet jūs dar turit laiko pagalvoti kaip jums geriau smile.gif
Sėkmės
Atsakyti
Laba 4u.gif
Mano mamai chemijos kursai arteja i pabaiga. Ir ne kiek neramiau, nes padidejusiu limfmazgiu visame kune vis dar yra.. Gydytoja sako kad pilvo srity padideje limfmazgiai gali buti like zidinukai. KT dare po 4 kursu, dar vienas apturetas praeita sav., liko dar vienas. Man labai neramu del tu padidejusiu limfmazgiu, nors gydytoja sako kad remisija gali testis ir su padidejusiais limfmazgiais.. g.gif
Gal kas ka zinote is savo patirties ar siaip galite pakomentuoti? ax.gif

QUOTE(sume @ 2011 05 30, 18:34)

Norėjau pasidomėti kaip sekasi visiems čia sveikti? Norisi išgirsti kokių žinių.

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 31, 14:03)
Laba  4u.gif
Mano mamai chemijos kursai arteja i pabaiga. Ir ne kiek neramiau, nes padidejusiu limfmazgiu visame kune vis dar yra.. Gydytoja sako kad pilvo srity padideje limfmazgiai gali buti like zidinukai. KT dare po 4 kursu, dar vienas apturetas praeita sav., liko dar vienas. Man labai neramu del tu padidejusiu limfmazgiu, nors gydytoja sako kad remisija gali testis ir su padidejusiais limfmazgiais..  g.gif
Gal kas ka zinote  is savo patirties ar siaip galite pakomentuoti?  ax.gif

kai buvau susitikusi su Adele Karaliūnaite, ji sakė, kad jau daug metų gyvena su padidėjusiais limfmazgiais, bet viskas ramu, naudoja savo gamybos ugniažolės raugą. Nežinau, kas ir kaip, tik parašau, kad ji taip sako.
mano pačios vienas padidėjęs jau beveik metai, po spindulių, bet vis dar toks pats.
Atsakyti
Laba  4u.gif
Mano mamai chemijos kursai arteja i pabaiga. Ir ne kiek neramiau, nes padidejusiu limfmazgiu visame kune vis dar yra.. Gydytoja sako kad pilvo srity padideje limfmazgiai gali buti like zidinukai. KT dare po 4 kursu, dar vienas apturetas praeita sav., liko dar vienas. Man labai neramu del tu padidejusiu limfmazgiu, nors gydytoja sako kad remisija gali testis ir su padidejusiais limfmazgiais..  g.gif

Jūsų mamai liko tie padėję limfmazgiai, o mano mamai tikriausiai jie per chemijas padidėjo... man irgi neramu dėl jų.. bet vilniuje nieko blogo apie tai nesakė, nes jie normos ribose dar g.gif
o tai kaip tada nesuprantu įmanoma remisija? jei liko židiniai tai kokia čia remisija? mamai mano juk toliau paskirtas gydymas bent šioks toks...vadinasi mūsų atveju jokios remisijos nėra...
Tikiu, kad svajonės pildosi, viena iš jų, kad mama išgyventų bent tuos 5 metus...
Dar meldžiu Dievo, kad tetei būtų viskas gerai... šios savaitės gale paaiškės... verysad.gif cray.gif dabar dvigubas stresas, baimė ir vėl visa kita kaip iš pradžių.....
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2011 05 31, 15:23)
kai buvau susitikusi su Adele Karaliūnaite, ji sakė, kad jau daug metų gyvena su padidėjusiais limfmazgiais, bet viskas ramu, naudoja savo gamybos ugniažolės raugą. Nežinau, kas ir kaip, tik parašau, kad ji taip sako.
mano pačios vienas padidėjęs jau beveik metai, po spindulių, bet vis dar toks pats.

man padidėję kaklo limfmazgiai... neramu, bet atrodo dabar geriau jau gyvensiu kaip yra
Atsakyti
O kaip zinot ar limfmazgiai padideje normos ribose ar jau ne normos ribose? na ju ten yra visokiu, bet kiek pamenu visi jie na bent dauguma iki max 2cm.
Tai vat kaip gali testis remisija su zidinukais ir as nesuprantu.. Na ji nesake kad tikrai ten zidinukai bet kad itaria kad ten gali buti uzsilikusiu zidinuku. Tai vat ir suku galva kaip cia taip gali buti.
O kas Jusu Tetei? Ne visada nuosekliai seku forumo zinutes...

QUOTE(sume @ 2011 05 31, 15:30)
Jūsų mamai liko tie padėję limfmazgiai, o mano mamai tikriausiai jie per chemijas padidėjo... man irgi neramu dėl jų.. bet vilniuje nieko blogo apie tai nesakė, nes jie normos ribose dar g.gif
o tai kaip tada nesuprantu įmanoma remisija? jei liko židiniai tai kokia čia remisija? mamai mano juk toliau paskirtas gydymas bent šioks toks...vadinasi mūsų atveju jokios remisijos nėra...
Tikiu, kad svajonės pildosi, viena iš jų, kad mama išgyventų bent tuos 5 metus...
Dar meldžiu Dievo, kad tetei būtų viskas gerai... šios savaitės gale paaiškės... verysad.gif  cray.gif dabar dvigubas stresas, baimė ir vėl visa kita kaip iš pradžių.....

Atsakyti
[quote=sume,2011 05 31, 15:30]
ir tetei itaria ta pacia liga?
Papildyta:
Laba  4u.gif

o kada kalba prasideda apie tuos limfmazgius? mamai siandien trecia chemija buvo
Atsakyti
Is tikro tai nelabai supratau ko klausiate 4u.gif Pries kursu pradzia buvo padaryta KT, rasta daug padidejusiu limfmazgiu. Susirupinom nesenai, kai praejus 4 chemoterapijos kursams vel padare KT ir lygino su ankstesniaja. Kadangi iki visu kursu pabaigos buvo like tik 2 kursai (dabar jau 1), susirupinom, nes vargu ar chemija per likusius 2 sumazins tuos limfmazgius iki normalaus dydzio jei chemija to nepadare per pirmus 4. Tai vat ir svarstau kaip cia buna su tais limfmazgiais. g.gif

QUOTE(Anema @ 2011 05 31, 16:26)
o kada kalba prasideda apie tuos limfmazgius? mamai siandien trecia chemija buvo

Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 05 31, 15:23)

Labas
Ugniažolės raugas
Užraugiama 3 l gero pieno.kai surūgsta nugriebiama grietinė , nusunkiama varškė ir į išrūgas dedama 160 gr šviežios ugniažolės žolės, žiemai galima prisidėti į šaldiklį arba 60 džiovintos.
Žolę dėti į naturalios medžiagos maišelį užrišti lininiu siūlu , įdedant kiaušinio dydžio juodą akmenėlį/nuskandina žolę/
Rauginti patamsyje 2-3 savaites, retkarčiais paspaudyti mediniu šaukštu.
Baltas sluoksnis viršuje- bakterijų kolonija, jį nugriebtą galima naudoti tepimui.
Nukošti į tamsius butelius, viršun užpilti šaukštą aliejaus. Laikyti tamsiai. Gerai paruoštas išstovi metus.
Gerti po 1 valg šaukštą 3 kartus per dieną.Jei didelis rūgštingumas po valgio, mažas-prieš valgį.
Dozę galima didinti iki 100 ml 3 k per dieną.Stebėti organizmo reakciją.
Gali tekti gerti visą gyvenimą.Ruošiant naują porciją įpilti stiklinę seno raugo.

Karaliūnaitės gaminto raugo galima nusipirkti Kauno Mažajame lektoriume jos skaitomu paskaitų metu.Apie paskaitas skelbia “Kauno diena”, “Laikinoji sostinė”

Limfmazgiai gali padidėti uždegimų, infekcijos atvejais.Jei jie ilgai neišnyksta vis tik reikia tikrintis.Po to bus ramu.
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 31, 16:05)
O kas Jusu Tetei? Ne visada nuosekliai seku forumo zinutes...

tai apie jį nebuvo čia ir kalbėta. jam plaučių rentgenas parodė kažką negero... viltis durnių motina, o aš dabar labai viliuosi, kad viskas nebus taip rimta
Atsakyti
Nepasakysiu turbut nieko naujo, bet reiktu palaukti rezultatu. Isivaizduoju, kaip tai sunku, bet kazkaip reikia..
Aciu visiems kurie atsake apie limfmazgius 4u.gif

QUOTE(sume @ 2011 05 31, 20:37)
tai apie jį nebuvo čia ir kalbėta. jam plaučių rentgenas parodė kažką negero... viltis durnių motina, o aš dabar labai viliuosi, kad viskas nebus taip rimta

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 31, 21:26)
Nepasakysiu turbut nieko naujo, bet reiktu palaukti rezultatu. Isivaizduoju, kaip tai sunku, bet kazkaip reikia..
Aciu visiems kurie atsake apie limfmazgius  4u.gif

Kai buvau pas Ruolią ir kalbėjome apie mano būklę - metai po operacijos, vėliau chemija ir švitinimas, kol kas neplinta, jis pasakė: nenoriu užliūliuoti ir pati neužsiliūliuokite. Visko gali būti. Kartais geriau galvoti blogiau ir pasidžiaugti, kad baimės buvo be pagrindo. Kol kas.

Šiuolaikiniai rentgenai yra labai jautrūs, todėl esant nors kokiai dėmelei ar įtartinam dariniui, galima įtarti blogiausia. Man kaip tik yra plaučių liga ir kai dar poliklinikoje pasakė, kad "kažkas" yra, jau tada nujaučiau 'kas". O toliau - tik patvirtinimai.
Atsakyti