QUOTE(ernesta1234 @ 2011 08 21, 22:19)
Sveiki,
Mamai nustate kruties vezi. Viskas labai uzdelsta. Yra metastaziu kauluose, plauciuose, kepenyse, inkstuose. Taip pat vezys persimete ir i kita kruti Dabar guli ligonineje, nevaiksto. Skausmu jokiu nera, samoninga, gyvibinga. Apie jokias chemoterapijas ar operacijas gydytojai nekalba, nes mama per daug silpna ir neatlaikytu. Oficialiai mama zino, jog serga apie 3 menesius ir dar tada kai suzinojo, vienintelis gydymas, kuri taike - vaistai. Kadangi mama ne Lietuvoje gyvena ir gydosi, su medikais pasneketi man gana sunku, tad klausiu Jusu visu... Kaip manote, jokio gydymo neskyre, nes jau per velu (metastazes atsiranda tik 4 stadijoje), ar is pradziu bande susitriprinti organizma, kad veliau galetu imtis kitu priemoniu?
Labai sunku, kai negalima isivaizduoti realios situacijos ir juo labiau, kai liga tiek progresavusi, o gydymas tik vaistais.
Aciu uz bet kokia informacija.
QUOTE(ernesta1234 @ 2011 08 21, 23:59)
Ne, suzinojo ji tik tada, kai darbe ja labai suriete nugaros skausmas, ir tada jau susirupino. Nuejo tirtis ir suzinojo - vezys. Tuos kelis paskutinius menesius ji vaiksciojo su ramentu. O pries 6 dienas pasidare labai blogai ir pagulde i ligonine, ir dabar gydytojai neberekomenduoja jai vaikscioti, nes gali negristamai pazeisti stubura. Mamai netrukus sueis 45-eri.
Kad uzciupe guzeli ji skundesi jau man seniai. Liepdavau jai eiti issitirti, bet ko gero suveike kvaila zmogaus psichologija ''man taip nebus, as nesusirgsiu'' ir kai igriso mano liepimai, pamelavo, kad buvo, ir gydytojai nieko nerado. Dabar liga pazengusi.
Sveikute.
Labai liūdna skaityti apie tavo mamytę. Negerai, kad ji delsė, bet tai jos pasirinkimas buvo toks tuo metu.
Mano mamytės ligelė buvo tokia pati. Nepakeliami nugaros skausmai, keletą kartų gulėjimas ligoninėse ir nugaros gydymas, kol išgirdo diagnozę. Buvo manę krūtį operuoti, bet kai pamatė, kad mts. stubure, iškart atsisakė ir teigė, kad jau nebetikslinga. Iškart IV st. Todėl skyrė chemoterapiją. Nesuprantu, kodėl tavo mamytės nebegydo chemoterapija. Ir kokius vaistukus ji pirma gavo? Gal nori sustiprinti organizmą ir tada chemiją duoti. Paprastai dar bent jau pas mus bando cheminius vaistukus ir pažengus labai ligai. Chemijas gauna ir būdami IV stadijoje, ir gyvena... Bet gali būti ir taip , kad gydytojai vertina , kiek pažeisti mts. kiti organai, nes chemija duoda daug šalutinių poveikių, ir tiems organams tenka nepakeliamai didelis krūvis. Tikrai sunku pasakyti, kodėl gydytojai taip pasielgė.
Tikrai noriu palinkėti stiprybės. Sunku įsivaizduoti, kaip yra, kai negali būti šalia ir nematai realios situacijos. O kaip mamytė reaguoja , juk vis tiek pasikalbi telefonu? Gal yra galimybė vis tiek susisiekti su kokiu ją gydančiu ligoninės gydytoju?