Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(sume @ 2011 07 26, 16:48)
O operacija buvo daryta? nes mama irgi buvo labai daug svorio numetusi jau prieš operaciją ir aišku, po jos, nes beveik nieko nevalgė. Tai čia aš skaitau normalu, nes žmogui nėra apetito ir svoriui nėra iš ko augti. Mama pagėrė Megace ir viskas labai greitai sugrįžo. Beja, antsvoris irgi negerai, tik tiek, kad kai svoris krenta, sveikatos nebelieka.

Nea, operacija nedaryta, nes auglys visai šalia kepenų, rizikingoj vietoj. O nenustato nežinau, kodėl g.gif Jau darytos trys kolonoskopijos su biopsijom, bet visos neinformatyvios g.gif tai gydo tik pagal markerį, kai parodė, kad žarnynas.
O Megace kada grėrė? Po gydymo ar tarp? Tėčiui kol kas nieko nerekomendavo gerti g.gif

QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 26, 16:56)
Mano tėvukui svoris nukrito pradžioje nedaug apie 5 kg , kai dar nežinojom kad serga, o paskui apie 20 kg dabar kojos kaip pagaliukai.

drinks_cheers.gif va, mano tėčiui tas pats, iki kol sužinojom diagnozę, buvo numetęs ~6 kg, o paskui greit likusieji nukrito
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2011 07 26, 17:01)
O Megace kada grėrė? Po gydymo ar tarp? Tėčiui kol kas nieko nerekomendavo gerti g.gif

Megace gėrė prieš chemijas, nebepamenu, bet apie 2 svaites, o gal dar ir pražioj chemijų gėrė g.gif nes ji buvo irgi tokia nusilpusi, tai jos kažkaip neguldė tom chemijom ir liepė sustiprėt
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 07 26, 17:08)
Megace gėrė prieš chemijas, nebepamenu, bet apie 2 svaites, o gal dar ir pražioj chemijų gėrė g.gif nes ji buvo irgi tokia nusilpusi, tai jos kažkaip neguldė tom chemijom ir liepė sustiprėt

Supratau, mum nebuvo kada gert prieš chemiją, nes kai tik nustatė, kad labai piktas, tai tą pačią dieną lašint pradėjo, o tarp lašinimų nerekomendavo net apetitą skatinančios arbatos.
Atsakyti
Mano tėvukui Vilniuje viską kartu darė chemiją ir švytinimą , tai po visko mažai pradėjo valgyti tai tada išrašė Megace, bet jis gėrė kokias 2 sav paskui jam pradėjo labai skrandį skaudėti tai nebegėrė , bet tada pradėjo normaliai valgyti.

Papildyta:
Šiandien lašinę statė ir kraują lašino, nes sakė hemoglobinas , trembocidai maži mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos darkart, gal kuri is senbuviu patarsit kaip naturaliais budais arba "nekaltais" preparatais trombocitus pakelti, dabar ju yra 72 (maziausiai turi buti 120 kad chemija leistu)
radau senoje temoje adis wub.gif receptuka su graikisku riesutu pertvaru nuoviru, gal kas bandet?

(beje anksciau kalbejom siandien pasiteiravau mamos, ji jau vartoja 12 xelodos kursa, 2 savaites geria, 1 savaite pertrauka)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 26 liepos 2011 - 18:58
QUOTE(renatuxaass @ 2011 07 26, 20:57)
sveikos darkart, gal kuri is senbuviu patarsit kaip naturaliais budais arba "nekaltais" preparatais trombocitus pakelti, dabar ju yra 72 (maziausiai turi buti 120 kad chemija leistu)
radau senoje temoje adis   wub.gif  receptuka su graikisku riesutu pertvaru nuoviru, gal kas bandet?

(beje anksciau kalbejom siandien pasiteiravau mamos, ji jau vartoja 12 xelodos kursa, 2 savaites geria, 1 savaite pertrauka)

Virkit labai stiprų dilgėlių nuovirą. 15 g stiklinė nepilna verdančio vandens . Palaukiat kol išbrinksta žolytės - apie 10-15 min. , nusunkiat, nuspaudžiat ir geriat po didelį šaukštą ar gurkšnį prieš valgį.

Jūros kopūstų pabandykit. Aš pirkdavau tokius marinuotus arba salotas maksimines, nes mamytei širdelę norėjosi atgauti. Bet galima dėti visur ir džiovintų, į bet kokį maistelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 liepos 2011 - 19:15
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 26, 16:56)
Ar jūsų ligoniai nori kartu eiti pas gydytojus? Mano tėvukas išvis neleidžia mamai ar man eiti kartu pas gydytoją į kabinetą, nesuprantu jis gal galvoja kad mes nežinom kad jam tokia liga, nes jis labai slepia  mirksiukas.gif

Visada stengiuosi eiti kartu su mama, o ypač kai reikia ko nors pasiteirauti. šiaip pradžioj mamai buvo sunku įsiklausyti į tai ką sakydavo gydytoja, bet dabar jau matau, kad viską išgirsta ir viską įsimena. Neėjau gal kokius 2-3 kartus su ja. 4u.gif

QUOTE(renatuxaass @ 2011 07 26, 19:57)

tai tikrai jau ilgai labai... turbūt veiksminga? kažkokios kitos chemijos nesiūlo? O kaip su šalutiniais poveikiais?

Man iš tiesų labai įdomu, kaip sekasi tiems, kurie geria XELODĄ..................... žinau, jog tai silpna chemija, bet vistiek organizmai skirtingai reaguoja, todėl ir įdomu, kad galėčiau palyginti
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 07 26, 20:14)
Virkit labai stiprų dilgėlių nuovirą. 15 g stiklinė  nepilna verdančio vandens . Palaukiat kol išbrinksta žolytės -  apie 10-15 min. , nusunkiat, nuspaudžiat ir geriat po didelį šaukštą ar gurkšnį prieš valgį.

Jūros kopūstų pabandykit. Aš pirkdavau tokius marinuotus arba salotas maksimines, nes mamytei širdelę norėjosi atgauti. Bet galima dėti visur ir džiovintų, į bet kokį maistelį.

Tėvukas negeria jokių arbatų tik vaistus pripražysta gydytojos išrašytus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 07 26, 19:40)

Man iš tiesų labai įdomu, kaip sekasi tiems, kurie geria XELODĄ..................... žinau, jog tai silpna chemija, bet vistiek organizmai skirtingai reaguoja, todėl ir įdomu, kad galėčiau palyginti

nelabai nepalyginsi, juk pati sakai kad skirtingai reaguoja mirksiukas.gif
jau minejau kad pries tai bande kitas, stipresnes, bet nuo vienu jokio pegerejimo, kitu ji neatlaikydavo, nes baisiai krisdavo po kekvienos chemijos rodikliai ir reikdavo krauja perpylineti, xeloda kaip ir paskutine liko ka mums galejo pasiulyti ir atrodo ji veksminga. 4u.gif
Atsakyti
Mano mamai irgi dilgeles padedavo labai. Iskart trombocitai i virsu. Tik ne dilgeliu nuoviras, o dilgeliu sultys, kuriu prisispaudem kai dar dilgeliu ugliukai buvai pakankamai mazi, sako, jie tada naudingiausi.

QUOTE(rasų lanka @ 2011 07 26, 20:14)
Virkit labai stiprų dilgėlių nuovirą. 15 g stiklinė  nepilna verdančio vandens . Palaukiat kol išbrinksta žolytės -  apie 10-15 min. , nusunkiat, nuspaudžiat ir geriat po didelį šaukštą ar gurkšnį prieš valgį.

Atsakyti
Mano mamytei šiandien antra chemija. Kraujas labai geras, tai iš karto lašins. Kiekvienas mažas džiaugsmelis suteikia tooookią didelę laimę....
Atsakyti
Niekada negalvojau, kad ieškosiu tokios temos... Močiutei kasos vėžys,ir ta žinia per vieną mėnesį pakeitė visų mūsų gyvenimus. Nieko gero. Po tulžies pašalinimo perspektyvų jokių, liga sėkmingai progresuoja, o auglys šešių centimetrų. Nors jau 83m, bet niekada nemaniau, kad žmogų per tokį trumpą laiką tas nelabasis gali palaužt. Niekam nelinkiu! Tėvelis dar nėra ir metų, kaip po širdies infarkto, dar rūpestis dėl jo... Senelis mirė prieš 10 metų, nuo gerklės vėžio vos 70m sulaukęs.
Bet žinau, kad ir jauni žmonės ir vaikai serga šitokiomis baisiomis ligomis, tai nieko daugiau kaip tik sveikatos ir stiprybės jiems visiems!
Atsakyti