Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

A-Z klausė - kaip vartoti geriamas tabletes?

Kai gulėjau ligoninėje viena medicinos sesuo jas gėrė ir ji darė taip: pirmiausia suvalgydavo bananą, kad jis apveltų skrandį ir tada šaukšteliu kabindavo jogurtą (geriau riebesnis) kartu su tablete. Taip nekenkiama skrandžiui. Labai gerai skrandį patepti ir linų sėklų kisieliumi bei nuolat gurkšnoti po šaukštelį linų sėmenų aliejų, kuris vadinamas vaistu nuo onkologinių ligų.
Atsakyti
Ambre, laikykites, stiprybes ir ramybes Jusu seimai.
Atsakyti
Mama vakar po operacijos greitai atsigavo, jau net iki tualeto nuejo pati, o siandien ryte radau ja linksma, siek tiek skauda zaizda, bet gi tik vakar operuota, tai nenorek. Ivestas drenas, tai tamposi ta "dovanu maiseli" su savimi, kartais pamirsta, neipratusi. skystis bega pakankamai gausiai, bet chirurgas sake,kad gerai,vadinasi nesikaupia skysciai viduje. Siaip esam labai patenkintos personalu. Kasdiena chirurgas po kelis kartus uzeina paziureti, visada paklausia kaip jauciasi.
Tai va, dabar belieka laukti atsakymu del tolimesnes gydymo eigos. Chirurgas man sake,kad jai pasalinti du itartini limfmazgiai, ir jeigu pasitvirtins,kad jie negeri, tada chemijos reikes. O jeigu jie tarkim nepasitvirtintu kaip blogi, ar gali buti variantas be chemijos? tik spindulinis gydymas? mes kazkaip jau pasiruose kompleksiniam gydymui chemo+spindulinis. tai siek tiek suglumino mane...
Sestadieni as jau vaziuosiu namo, mama paliksiu, tikiuosi,kad ir ja greitai galesim parsivezti i namus. Jauciu,kad jai sunkoka bus vienai, nes dabar kieviena diena nuo ryto iki vakaro as esu, ne tiek del fizines, bet daugiau del moralines pagalbos, todel labai nenoriu isvaziuoti, bet teks... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(baltoji_feja @ 2011 05 19, 21:43)
Mama vakar po operacijos greitai atsigavo, jau net iki tualeto nuejo pati, o siandien ryte radau ja linksma, siek tiek skauda zaizda, bet gi tik vakar operuota, tai nenorek. Ivestas drenas, tai tamposi ta "dovanu maiseli" su savimi, kartais pamirsta, neipratusi. skystis bega pakankamai gausiai, bet chirurgas sake,kad gerai,vadinasi nesikaupia skysciai viduje. Siaip esam labai patenkintos personalu. Kasdiena chirurgas po kelis kartus uzeina paziureti, visada paklausia kaip jauciasi.
Tai va, dabar belieka laukti atsakymu del tolimesnes gydymo eigos. Chirurgas man sake,kad jai pasalinti du itartini limfmazgiai, ir jeigu pasitvirtins,kad jie negeri, tada chemijos reikes. O jeigu jie tarkim nepasitvirtintu kaip blogi, ar gali buti variantas be chemijos? tik spindulinis gydymas? mes kazkaip jau pasiruose kompleksiniam gydymui chemo+spindulinis. tai siek tiek suglumino mane...
Sestadieni as jau vaziuosiu namo, mama paliksiu, tikiuosi,kad ir ja greitai galesim parsivezti i namus. Jauciu,kad jai sunkoka bus vienai, nes dabar kieviena diena nuo ryto iki vakaro as esu, ne tiek del fizines, bet daugiau del moralines pagalbos, todel labai nenoriu isvaziuoti, bet teks... doh.gif

Jums labai pasisekė, kad apskritai turit galimybę ligoninėje su mama būti, man deja tokios nebuvo...o mama nei pajudėjo, nei iš lovos savaitę neatsikėlė... verysad.gif Todėl tikrai dėl to, kad šeštadienį nebebūsit, nereikia krimstis. Jei žmogus susitvarkė lovoj gulėdamas.... o jūsų mama net ir atsistoja smile.gif aišku, nelengva, bet tikrai ne blogiausias variantas 4u.gif o šiaip juk galit susiskambinti ir ilgai ilgai šnekėtis, kad jai nebūtų nuobodu smile.gif
O aš supykau ant Tv g.gif tiksliau ant filmų. Nejaugi pagrindinė mirties priežastis vėžys? Ar čia man tik tokie sutapimai ar kas, bet vos ne kas antrame filme minima ši liga doh.gif O dar kaip nemalonu, kai žiūriu tai su mama... Aišku, filmo siužete visada tai asocijuojasi su mirtimi... Kodėl nerodoma, kaip žmogus pasveiksta...
Atsakyti
Ačiū parašiusioms apie PET tyrimą ir kur apie jį ieškoti
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 05 19, 15:02)
Wėtra, kaip jūsų reikalai?

Ačiū 4u.gif kad neužmirštat...
Oi, net nežinau kaip čia sekasi-ir gerai, ir blogai rolleyes.gif gruodžio mėn., kai pašalino auglį, kepenyse buvo tik du pikčiurnos, dabar KT- rodė aštuonis...neblogai priaugino chemijos metu verysad.gif
Žodžiu: vyrui turėjo daryti kaip ir dvi operacijas vienu metu-vienas gydytojas išpjauti dalį iš vienos skilties kepenų, kitas gydytojas tuo pačiu metu - mažesniuosius prideginti. Bet va prideginant (pirmąjį) sugedo aparatas doh.gif ir atsitik tu man taip verysad.gif Operacija truko apie šešias val. (na trupučiuką trumpesnė negu šalinant auglį rolleyes.gif ), bet ir parvežtas iš reanimacijos labai sunkiai „paipaliojosi“; dabar truputį atsigavo,bet dar visas pilvas-krūtinė sukabinti metalinėmis kabėmis, o jau šį trečiadienį vėl operuoja-baigs prideginti, tik tiek gerai, kad operacija bus truputį trumpesnė....
Beje, tuos kur išpjovė, jau gavom atsakymą-jie negyvi, chemija „suėdė“ thumbup.gif galvojom, kad net nereikės likusiųjų prideginti, bet gyd.A.Čiasas visgi sakė, kad baigti prideginti būtina. Mūsų „chemikas“ ir chirurgas labai džiaugiasi gydymo rezultatu ax.gif ,ko negaliu pasakyti apie savo vyrą rolleyes.gif blush2.gif
Atsakyti
Niekada nenorėjau, kad po operacijos kas nors man drumstų ramybę. Juk tik miegoti norisi ir lankytojai tik vargina. Labai prasiau, kad tik neitų lankyti. Nezinau kaip bus dabar po devintos operacijos. Budami slaugytojai drumscia ramybe ir kitiems palatos ligoniukams. Čia mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 05 19, 22:30)
O aš supykau ant Tv g.gif tiksliau ant filmų. Nejaugi pagrindinė mirties priežastis vėžys? Ar čia man tik tokie sutapimai ar kas, bet vos ne kas antrame filme minima ši liga doh.gif O dar kaip nemalonu, kai žiūriu tai su mama... Aišku, filmo siužete visada tai asocijuojasi su mirtimi... Kodėl nerodoma, kaip žmogus pasveiksta...

siaip dabar is tikruju labai daug serganciu veziu, daugeja jaunu serganciuju. o jums taip atrodo turbut, kad labai daug tokiu filmu, nes butent jum tai aktualu
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 05 19, 22:30)
O aš supykau ant Tv g.gif tiksliau ant filmų. Nejaugi pagrindinė...

Taip tikrai, nors aš nepykstu. Karts pažiūriu detektyvinį serialą CSI Majamis. Vakar apsiverkiau bežiūrėdamas dėl to.
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2011 05 20, 12:56)
Niekada nenorėjau, kad po operacijos kas nors man drumstų ramybę. Juk tik miegoti norisi ir lankytojai tik vargina. Labai prasiau, kad tik neitų lankyti. Nezinau kaip bus dabar po devintos operacijos. Budami slaugytojai drumscia ramybe ir kitiems palatos ligoniukams.  Čia mano nuomonė.

O aš manau, kad po operacijos tikrai turi būti šalia artimas žmogus... Visko būna ir sesutės ne viską sužiūri. O operacijos ne baika čia pas mum. Tad brangioji Patriccija turiu kiek kitokią nuomonę :-) ir biški paremta asmeninėmis patirtimis.
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2011 05 20, 21:26)

O aš manau, kad po operacijos tikrai turi būti šalia artimas žmogus... Visko būna ir sesutės ne viską sužiūri. O operacijos ne baika čia pas mum. Tad brangioji Patriccija turiu kiek kitokią nuomonę :-) ir biški paremta asmeninėmis patirtimis.

Nesiginčysiu. Tik žinoma visiems norisi greičiau pamatyti artimą po operacijos ir būti bei matyti kaip kaip jam sekasi. Bet kai širdies pulsas krenta, kai kvėpavimas labai gilus ir dažnas, ir dar stovintis šalia(įlindęs į reanimacijos palatą) KLAUSIA, KAS YRA TAU, KO TAIP KVĖPUOJI? SAKYK. Žodžio negali ištarti, o dar tokie klausimai... Nežinau kaip bus toliau, bet kolkas aš prieš sėdinčius šalia, jei ligoniukas prašo, kad palikit, išeikit. Dar priekaištauja, tai ko nors pyksti?Ir tokių klausimų pažeria...Jei sėdi šalia, tai lai sėdi kaip žemė tylumoj, net nekrebžda, kad ir kitiems palatoj netrukdytų

P.S. Žinoma čia kalbu apie tokius drūtus dar žmogeliukus kaip, kad aš...Kartais viskas pasikeičia 180 laipsnių kampu. Negali žinoti. Pasitaisiau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 20 gegužės 2011 - 19:52
QUOTE(Patriccija @ 2011 05 20, 20:45)
Nesiginčysiu. ........Jei sėdi šalia, tai lai sėdi kaip žemė tylumoj, net nekrebžda, kad ir kitiems palatoj netrukdytų .

Taip sėdi ir nekrebždi, na gal tik ranką paglostai :-)
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2011 05 20, 21:51)
Taip sėdi ir nekrebždi, na gal tik ranką paglostai :-)

Art, taip. Nepamiršiu kaip man dėkojo, a.a. moteris jau, kai gulėjau kovo mėn. Kaune. Jai taip bloga pasidarė, aš taip nejausdama visai, paėmiau jos ranką ir laikiau, bei glosčiau, kaip ir savo a.a.Mamytės rankeles abi laikiau paskutinio atodusio metu.
Moteris labai dėkojo man už tokį rankelės laikymą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 20 gegužės 2011 - 20:14