Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(renatuxaass @ 2011 07 24, 14:37)
sveika, mums ir nebeoperavo kepenu ir nedare to termo.... budu, nes ju perdaug issisejo, bandem kelias chemijas, rezultato nebuvo, dabar geria xeloda, atrodo pagerejo situacija kepenyse.
beje kaip ten su tuo avastinu? ar jums kompensuoja ar pacios perkates? kiek seniau gydytojos klausdavau sakydavo skiria tik prie zarnyno  ir sako akd kruties padeda net neirodyta, bet ziuriu vistiek naudojat  ar ne?

ir del sanatorijos? ar jus vaziavote? kur geriau? as ir noreciau kad mama vaziuotu sakau pailsetu nuo namu,. bet ji sako ka ten as darysiu, nes nieko daryti negalima, masazu juk nedarys, na vienu zodziu kad nelabai ka tures ten pasiulyti proceduru jai

1.Kaip šaunu, kad xeloda padeda thumbup.gif šiandien mamai irgi darys pilvo echoskopiją... o kad tik šį kartą nenuviltų...

2. turbūt, kad skiria pagrinde tik prie žarnyno. Bet neaišku ar apskritai jis duoda naudos... aišku, gal ir norisi mėginti, nes vis geriau nei nieko

3. nežinau ar verta į tą sanatoriją, jei nieko negali daryti... neįdomu juk bus jai... mama tikrai nevažiuotų schmoll.gif smile.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
tai va grįžom iš po echoskopijos, atsakymas buvo, kad palyginus su praeitu kartu (t. y. kai lašino FOLFOX po 4 lašinimo) o dabar irgi išgėrė 4 kursus XELODOS, tai situacija kažkiek geresnė. Vadinasi silpnesnioji xeloda kaip ir labiau padeda g.gif vienu žodžiu labai nudžiugau tai išgirdusi thumbup.gif nors viena šiokia tokia gera žinia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o tikrai bijojau, kad bus blogai...

O išties liūdina tai, kad xelodą jau reikės gerti tiek, kiek sveikatėlė dar leis verysad.gif verysad.gif o kažin kiek dar tai truks... sakė ilgesnės nei savaitė pertraukos negalima daryti... bet aš mąstau, kad jei jau bus per daug blogai nuo tų vaistų, gal mėnesiuką pailsėtų ir tada vėl galėtų gerti... nejau jau tokia pertrauka baisiai blogai g.gif ech... geriau nekvaršinti dar galvos turbūt, o reikia nors kiek pasidžiaugti 4u.gif

Dar sužinojau tikslius mamos TNM skaičiukus. tai va T3N2M1 ir G2.
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2011 07 23, 18:39)
mano mami kažkodėl jau operacijos nebesiūlo... matyt labai jau daug pažeista. o sakykite, kur Jūs gydotes? mano mama tai Kaune onkologijos ligoninėje.

Satariskese, siandien po operacijos... Bus aisku kaip pavyko po echo...
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Mano tėvukas dabar buvo 2 sav namuose tai rytoj vėl važiuoja į ligoninę tai sakė darys visus tyrimus, jo nustatymo data 2011.01.13 TNM cT4N1M0 o kokia dabar nežinau ?
Atsakyti
Gal zinote ar normalu, jog praejus lygiai mėnesiui po paskutinės chemo (pabaigti visi 6 kursai) neutrofilai 0.8? Visi lyg ir kyla, o neutrofilai vietoj ir ne pro kur g.gif Per kiek laiko po chemo pabaigu neutrofilai atsistato? kas gali padeti? Neupogenas jau leistas..
Aciu uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 25, 19:18)
Labutis  4u.gif
Mano tėvukas dabar buvo 2 sav namuose tai rytoj vėl važiuoja į ligoninę tai sakė darys visus tyrimus, jo nustatymo data 2011.01.13 TNM cT4N1M0 o kokia dabar nežinau ?

Mamai irgi panašiai gal gruodžio mėn nustatyta ta stadija. O kaip šiaip jūsų tėvelis laikosi?
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 07 25, 21:33)
Mamai irgi panašiai gal gruodžio mėn nustatyta ta stadija. O kaip šiaip jūsų tėvelis laikosi?

Nu dabar 2 sav buvo visai normaliai vaikščiojo, valgė mažai miegojo nei duso, nei kosėjo, nei temperatūros nebuvo.
Dabar jau antra diena neaišku ar skrandis ar vėl blogėja sveikata, nes mažai valgo , daugiau guli ir sako skauda galvą ir po krūtinę , nu jis šeštadienį suvalgė iš daržo kelis obuoliukus ir jam pasidarė blogai , viską išvėmė tai dabar rytoj važiuoja į ligoninę ir gydytoją padarys tyrimus ir bus aišku kas konkrečiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 07 25, 14:49)

O išties liūdina tai, kad xelodą jau reikės gerti tiek, kiek sveikatėlė dar leis verysad.gif  verysad.gif o kažin kiek dar tai truks... sakė ilgesnės nei savaitė pertraukos negalima daryti... bet aš mąstau, kad jei jau bus per daug blogai nuo tų vaistų, gal mėnesiuką pailsėtų ir tada vėl galėtų gerti... nejau jau tokia pertrauka baisiai blogai g.gif ech... geriau nekvaršinti dar galvos turbūt, o reikia nors kiek pasidžiaugti 4u.gif

gersim tiek kiek sveikata leis ir nedarom jokiu pertrauku,jau 9 kursus man rods isgere, tiksliai jau nebepamenu
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 07 25, 20:19)
Gal zinote ar normalu, jog praejus lygiai mėnesiui po paskutinės chemo (pabaigti visi 6 kursai) neutrofilai 0.8? Visi lyg ir kyla, o neutrofilai vietoj ir ne pro kur  g.gif  Per kiek laiko po chemo pabaigu neutrofilai atsistato? kas gali padeti? Neupogenas jau leistas..
Aciu uz nuomones  4u.gif

Manau kad tikrai normalu 4u.gif bent jau man taip sake,vieniems greiciau kraujas atsistato,kitiems leciau,o dar kitiems ir neatsistato iki galo,bet cia nieko baisaus.
Nepamenu kiek buvo neutrofilu po metu po gydymo,o leukocitu buvo 2.(norma nuo 4-9),ir dabar ju 3.8,nors ir nedaug,bet truputeli maziau normos,ir limfocitai pas mane iki normos neatsistato,bet gydytoja sako kad viskas gerai smile.gif Tiesiog laukyte,pakyls jusu kraujas 4u.gif

QUOTE(sume @ 2011 07 25, 16:49)
tai va grįžom iš po echoskopijos, atsakymas buvo, kad palyginus su praeitu kartu (t. y. kai lašino FOLFOX po 4 lašinimo) o dabar irgi išgėrė 4 kursus XELODOS, tai situacija kažkiek geresnė. Vadinasi silpnesnioji xeloda kaip ir labiau padeda g.gif vienu žodžiu labai nudžiugau tai išgirdusi thumbup.gif nors viena šiokia tokia gera žinia thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif o tikrai bijojau, kad bus blogai...

thumbup.gif labai dziaugiuosi kad gydymas,nors ir mazais zingsneliais,bet padeda 4u.gif

Atsakyti
Laba,
Sakykit, ar labai blogai, kad mano tėčiui svoris vis krenta g.gif Diagnozę sužinojom gal kiek daugiau kaip prieš mėnesį, o per tą laiką numetė ~20 kg, kažkiek iki tol jau buvo nukritę. Tiesa, turėjo antsvorio, tai pradžioj neatrodė taip baisu unsure.gif Labai mažai valgo unsure.gif Priminsiu, jam žarnyne auglys su mts kepenyse. Dabar skirti 6 Folfox seansai kas dvi savaitės, kaip tik šiandien į antrą nuvažiavo, bet iki palatos jau su ratukais nuvežė. Po pirmo seanso labai iškankino žagsulys, beveik tas dvi savaites ir trukęs, dieną naktį doh.gif
Ir niekaip to pirminio židinio neranda, tai darys biopsiją kepenų rolleyes.gif

Visoms ir visiems sveikatos ir vilties 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2011 07 25, 23:17)
gersim tiek kiek sveikata leis ir nedarom jokiu pertrauku,jau 9 kursus man rods isgere, tiksliai jau nebepamenu

O kokia chemija buvo prieš tai ir kada? ar buvo pertrauka prieš xelodą? kaip ligoniui sveikata nuo jos? 4u.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2011 07 25, 23:20)
thumbup.gif labai dziaugiuosi kad gydymas,nors ir mazais zingsneliais,bet padeda 4u.gif

4u.gif ačiū už palaikymą 4u.gif

QUOTE(Limit @ 2011 07 26, 11:06)

bet aš nelabai suprantu tada, jei auglys žarnyne, tai kaip ir ten turėtų būti tas vėžys blush2.gif g.gif bet aišku, biopsija buvo iš ten imta, tai tikrai nesuklydo... Kažkaip sunku šitaip, kai gydaisi, bet nežinai nuo ko juk ir vaistai gali skirtis...
O operacija buvo daryta? nes mama irgi buvo labai daug svorio numetusi jau prieš operaciją ir aišku, po jos, nes beveik nieko nevalgė. Tai čia aš skaitau normalu, nes žmogui nėra apetito ir svoriui nėra iš ko augti. Mama pagėrė Megace ir viskas labai greitai sugrįžo. Beja, antsvoris irgi negerai, tik tiek, kad kai svoris krenta, sveikatos nebelieka.
Atsakyti
Mano tėvukui svoris nukrito pradžioje nedaug apie 5 kg , kai dar nežinojom kad serga, o paskui apie 20 kg dabar kojos kaip pagaliukai.
Va šiandien ligoninėje kraują paėmė ir jam niekaip neatsistato hemoglobinas , geria sultys vynuogių, vaistus geležį , bet vis kraujo tyrimas blogas tai negali duoti gydytoja chometerapijos pakartotinai mirksiukas.gif
Papildyta:
Ar jūsų ligoniai nori kartu eiti pas gydytojus? Mano tėvukas išvis neleidžia mamai ar man eiti kartu pas gydytoją į kabinetą, nesuprantu jis gal galvoja kad mes nežinom kad jam tokia liga, nes jis labai slepia mirksiukas.gif
Atsakyti