QUOTE(Deimike @ 2011 07 22, 16:26)
gal ir as grubiai pasakysiu, bet jei metastazes i kepenis ir net perauge - tikrai niekas nebepades, tik nuskausminimas tubut ir malonios kiek imanoma paskutines dienos. Gal ir mane pasmerks - bet stebuklu nebuna. Laiko klausimas. Cia pries metus suaugusiems isvis planavo nekompensuoti kepenu vezio gydymo, gerai, kad mano mazius dar vaikas... jam kompensavo. Taip ir nezinau kaip nusprende valdzia.
Ramybes, susitaikymo ir grazaus atsisveikinimo su drauge.
Zinot, tas grubumas... kartais geriau grubiai nei isvis nieko, nes va mano pazistama net bijo su manim kalbeti, apleido mane, nes bijo kazkap asakyti ne taip, kad neiskaudintu del mano vako ligos... o man dabar jo liga tapo kaip gripas - o kur dingti, tik gydai ir tiek. Gaudai kiekviena naujiena, domiesi. Taikiniu terapija, vaistu leidimas i augli per vamzdelius, radijo bangu terapija... laukimas kada bus PET... visi mes su tokiom pat mintim. Paskutini menesi kazkaip ismokau nebebijoti. Gal del geru kraujo tyrimu vaikui. Buvome vaiku sventeje Draugu sala, organizuojamame Rugutes fondo. Bet jokiu blogu emociju.
Na, negalima taip rašyti apie dalykus, kurie yra, galima sakyti, Dievo valioje. Taip, statistika ir gydytojai papėdžiui Jums pasakys panašiais. Bet... Visada yra išimtys, jokiais mokslais nepaaiškinamos. Juk ne viską tas mokslas žino, ypač onkologijos srityje, tad ir įsikandę tos statistikos, t.y. jei auglys gyvybiškai svarbiuose organuose, tai jau psio... Nė velnio! Arba mokslas kažko nežino, arba Dievas tau yra paskyręs kažkokią misiją, ir todėl tu gyvensi, jei norėsi ir, aišku, stengsies, toliau nei statistika užmato. Net mūsų forume yra sugadinusių statistiką, o kiek dar mums nežinomų? Tai ar neverta stengtis, jei kažkam pavyko? Galų gale, net statistika visada palieka 3-5% išgyventi beviltiškiausiose (mokslo požiūriu) situacijoje. Galbūt, tie 3-5% priklauso tiems, kuriuos pasirinko Dievas? Nei mokslas, nei Dievas mums į šį klausimą neatsakys. Bet, kita vertus, laimėti loterijoje yra dar mažesnis šansas, o bilietus perkame. O čia gi daugiau nei loterija, o Jūs siūlote, - ai, nesistenkim, juk vis vien nelaimėsim...
Ir dar. Neseniai rašiau maždaug apie tai, kad gyvenimas susideda iš dienų, kurias gyvename, o ne iš tų, apie kurias manome, jog bus ateityje. Taigi šiandien, jei mums blogai, svarbu turėti tikėjimą, kad rytoj bus geriau. Ir nereikia kitiems šito tikėjimo atimti, jei pats tokio tikėjimo neturi...