Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(coliukexxx @ 2011 07 22, 10:12)
(vezio atveju berods yra Karnovskio indeksai)

gal kas nors turit visą šio indekso "klausimyną"?
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 10, 21:45)
Gretusiu,

nezinau kiek laiko jau tavo drauge zino ta diagnoze ir ka spejo nuveikti per ta laika? gal galima rasti geresniu gydytoju? Buna  juk, atsisako VUOI gydyti, o Santariskes neatsisako arba Kaunas kazka pasiulo. Zinau, kad kasos vezys umus, bet negi net chemijos negali duoti? O del kepenu peraugimo augliais tai pati skaiciau, kad VOI ismete moteri, o Santariskes apsieme daryti chemija tiesiai i kepenis, tai per 3 proceduras isnaikino mts. Skyscius is pilvo galima nutraukti. Aisku, cia esme kasoje turbut. Bet kad nesiulytu chemijos dar negirdejau. mano kune irgi pilna mts, tai visu pripazinta B. Brasiuniene pasake -turi buti organizmas prisodrintas chemija, tokia iseitis.
Reikia ieskoti iseities. Kreiptis ten, kur dar nesikreipta. Gal sumastys netradicini gydyma?? Juk jau yra biologiniai vaistai.
Siulau dar nepasiduoti. ieskoti, bandyti. Kodel negalima operuoti dali kasos? gal uztektu gyvenimui likusios dalies? Gal tik reikia surinkti gera komanda ir visa tai imanoma? Gal esme piniguose?
reikia nete paieskoti info, kas pas mus uzsiima kasos veziu ir t.t.
Siulau nesudeti ranku dar, o BANDYT, melstis ir kartu dar kazka bandyt! As noreciau, kad del manes taip butu daroma is mano artimuju puses! Ir BUTINAI palaikykite dvasiskai.
Laikykites, zmones! Meldziu kartu su jumis -duok Dieve siems zmonems Vilties spinduli, uz kurio jie galetu isikibti ir laikytis....

gal ir as grubiai pasakysiu, bet jei metastazes i kepenis ir net perauge - tikrai niekas nebepades, tik nuskausminimas tubut ir malonios kiek imanoma paskutines dienos. Gal ir mane pasmerks - bet stebuklu nebuna. Laiko klausimas. Cia pries metus suaugusiems isvis planavo nekompensuoti kepenu vezio gydymo, gerai, kad mano mazius dar vaikas... jam kompensavo. Taip ir nezinau kaip nusprende valdzia.
Ramybes, susitaikymo ir grazaus atsisveikinimo su drauge.
Zinot, tas grubumas... kartais geriau grubiai nei isvis nieko, nes va mano pazistama net bijo su manim kalbeti, apleido mane, nes bijo kazkap asakyti ne taip, kad neiskaudintu del mano vako ligos... o man dabar jo liga tapo kaip gripas - o kur dingti, tik gydai ir tiek. Gaudai kiekviena naujiena, domiesi. Taikiniu terapija, vaistu leidimas i augli per vamzdelius, radijo bangu terapija... laukimas kada bus PET... visi mes su tokiom pat mintim. Paskutini menesi kazkaip ismokau nebebijoti. Gal del geru kraujo tyrimu vaikui. Buvome vaiku sventeje Draugu sala, organizuojamame Rugutes fondo. Bet jokiu blogu emociju.
Atsakyti
Deimike

žinokit niekam tokio Jūsų grubumo čia nereikia schmoll.gif šiek tiek papiktino jūsų žinutė. Galvojat mes nieko nesuprantam? Nesuprantam kaip reikalingos žmogui kepenys, inkstai ir dar kiti gyvybiškai svarbūs organai????? Siūlot sudėti rankas, pasiimti šalia nuskausminamųjų ir laukti..? doh.gif Kaip jūs taip galit šnekėti sergančiam žmogui... Ačiū DIEVUI mano mama neskaito šio forumo ir net neturi jokio noro tai daryti... Nes tokių žodžių jai tikrai nereikia. Žmogui reikia vilties ir nesvarbu kiek dar čia liko nugyventi, bet geriau gyventi ir stengtis iki paskutiniųjų, kovoti ir vis tikėtis, kad dar ne rytoj ir ne poryt ta diena išauš... Niekada negalėčiau pasakyti to, ką jūs parašėte savo mamai. Kad ir kokia bloga situacija bebūtų, bet žmogų reikia palaikyti, o ne dar labiau nuvilti...
Atsakyti
Nors tapau tyliąja skaitytoja, bet Deimike... Viskas yra ribos, esu beprotiškai laiminga galėdama paskaityti pozityvumo čia, nors matau, kad mūsų situacija negerėja... O jūsų doh.gif , labai gerai sume parašė, mes visi suprantam kaip TAI yra BLOGAI, bet ... galėčiau, tai riebiai nusikeikčiau 4u.gif

Labai linkiu Jums būti netokai grubia, o sūnui sveikatos ir ištvermės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2011 07 22, 16:26)
gal ir as grubiai pasakysiu, bet jei metastazes i kepenis ir net perauge - tikrai niekas nebepades, tik nuskausminimas tubut ir malonios kiek imanoma paskutines dienos. Gal ir mane pasmerks - bet stebuklu nebuna. Laiko klausimas. Cia pries metus suaugusiems isvis planavo nekompensuoti kepenu vezio gydymo, gerai, kad mano mazius dar vaikas... jam kompensavo. Taip ir nezinau kaip nusprende valdzia.
Ramybes, susitaikymo ir grazaus atsisveikinimo su drauge.
Zinot, tas grubumas... kartais geriau grubiai nei isvis nieko, nes va mano pazistama net bijo su manim kalbeti, apleido mane, nes bijo kazkap asakyti ne taip, kad neiskaudintu del mano vako ligos... o man dabar jo liga tapo kaip gripas - o kur dingti, tik gydai ir tiek. Gaudai kiekviena naujiena, domiesi.  Taikiniu terapija, vaistu leidimas i augli per vamzdelius, radijo bangu terapija... laukimas kada bus PET... visi mes su tokiom pat mintim. Paskutini menesi kazkaip ismokau nebebijoti. Gal del geru kraujo tyrimu vaikui. Buvome vaiku sventeje Draugu sala, organizuojamame Rugutes  fondo. Bet jokiu blogu emociju.

Na, negalima taip rašyti apie dalykus, kurie yra, galima sakyti, Dievo valioje. Taip, statistika ir gydytojai papėdžiui Jums pasakys panašiais. Bet... Visada yra išimtys, jokiais mokslais nepaaiškinamos. Juk ne viską tas mokslas žino, ypač onkologijos srityje, tad ir įsikandę tos statistikos, t.y. jei auglys gyvybiškai svarbiuose organuose, tai jau psio... Nė velnio! Arba mokslas kažko nežino, arba Dievas tau yra paskyręs kažkokią misiją, ir todėl tu gyvensi, jei norėsi ir, aišku, stengsies, toliau nei statistika užmato. Net mūsų forume yra sugadinusių statistiką, o kiek dar mums nežinomų? Tai ar neverta stengtis, jei kažkam pavyko? Galų gale, net statistika visada palieka 3-5% išgyventi beviltiškiausiose (mokslo požiūriu) situacijoje. Galbūt, tie 3-5% priklauso tiems, kuriuos pasirinko Dievas? Nei mokslas, nei Dievas mums į šį klausimą neatsakys. Bet, kita vertus, laimėti loterijoje yra dar mažesnis šansas, o bilietus perkame. O čia gi daugiau nei loterija, o Jūs siūlote, - ai, nesistenkim, juk vis vien nelaimėsim...
Ir dar. Neseniai rašiau maždaug apie tai, kad gyvenimas susideda iš dienų, kurias gyvename, o ne iš tų, apie kurias manome, jog bus ateityje. Taigi šiandien, jei mums blogai, svarbu turėti tikėjimą, kad rytoj bus geriau. Ir nereikia kitiems šito tikėjimo atimti, jei pats tokio tikėjimo neturi...

Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2011 07 22, 16:26)
bet stebuklu nebuna

Būna stebuklų, oi būna. Jau rašiau kažkada, bet dar sykį pakartosiu atvejį, kaip merginą išgelbėjo... sepsis, užpuolęs ją tuomet, kai buvo išsemti jau visi gydymo būdai.

O kalbant apie tą patį piktą kasos vėžį, ne taip jau seniai teko bendrauti su moterimi, kuriai prieš kelis metus išoperavo masyvų auglį kartu su didele kasos dalimi. Dabar jau kelinti metai ji remisijoje, nepatogumas išlikęs tik tas, kad kasos darbą tenka pavaduoti vaistais. Bet gyvena! Ir į darbą eina, ir energija visa tiesiog trykšte trykšta.

Būna ir tokių dalykų, ypatingai vaikams ir jaunesniems žmonėms, kaip spontaninės remisijos.

Be to ir mokslas nestovi vietoje. Jei dabar gydymo būdų nėra, nereiškia, kad po kokio pusmečio neatsiras kokia klinikinė studija, naujų gydymo metodų bandymas, į kurią pavyks patekti.

Tarp kitko, kepenų vėžio nereikia painioti su metastazėmis į kepenis, tai visiškai skirtingi dalykai.
Atsakyti
labas vakaras, mergaites. seniai čia bessilankiau. mama mano jautėsi gerai, dirbo...
siandien nustatė mts isplitima i kepenis. sakykite ar be chemijos yra koks gydymas? nes siulo tik chemija... ir domiana prognozes. zinau, kad tai jau nieko gero, net gi labai blogai, bet kiek su mts kepenyse gali zmogus išgyventi ?
Atsakyti
Jorky, musu situacija ta pati- mts kepenyse. Laukia operacijos - augliuku salinimo. Neisigilinau tik metodo, bet zinau, kad pries tai su adatom susizymejo vietas kepenyse o per operacija juos slins gal lazeriu? Beje tai neblogiausia prognoze 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(borooze @ 2011 07 23, 10:55)
Jorky, musu situacija ta pati- mts kepenyse. Laukia operacijos - augliuku salinimo. Neisigilinau tik metodo, bet zinau, kad pries tai su adatom susizymejo vietas kepenyse o per operacija juos slins gal lazeriu? Beje tai neblogiausia prognoze 4u.gif

mano mami kažkodėl jau operacijos nebesiūlo... matyt labai jau daug pažeista. o sakykite, kur Jūs gydotes? mano mama tai Kaune onkologijos ligoninėje.
Atsakyti
Atskiro saraso su indeksais nera.
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Ziureti ir pakeitimus. Prisegtame faile konkretus sarasas diagnoziu ir indeksu, pagal kurias pacientas turi teise gauti ambulatorini (poliklinikoj) arba reabilitacini (sanatorijoj) gydyma. Bet vargu ar paprastas zmogelis susigaudys, kadangi ten gausu savoku kuriu tulas zmogelis vargu bau ar zino (tam reikalingas gydytojas), praverstu ir pazystamas teisininkas, nes reik zinot kur/kaip perskaityt pakeitimus ar aplamai pati teises akta.
Lengviausia pasiskambinti i VLK turint tikslia savo diagnoze ir pasiklausti ar as turiu teise i valstybes lesomis finansuojama gydyma.

QUOTE(Elijana @ 2011 07 22, 12:38)
gal kas nors turit visą šio indekso "klausimyną"?

Atsakyti
labas vakaras, sio skyrelio lankytojams. Noriu visoms padekoti, kurios pasidalino ir dalinasi savo patirtimi ir ziniomis. Jusu komentarai ir zinios neikainuojami. Nors ir tyliai, bet labai daznai bunu su Jumis ir Jusu zinias perduodu savo mamytei...
Ir, beje, as irgi tikiu, kad stebuklu buna. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2011 07 22, 21:23)
labas vakaras, mergaites. seniai čia bessilankiau. mama mano jautėsi gerai, dirbo...
siandien nustatė mts isplitima i kepenis. sakykite ar be chemijos yra koks gydymas? nes siulo tik chemija... ir domiana prognozes. zinau, kad tai jau nieko gero, net gi labai blogai, bet kiek su mts kepenyse gali zmogus išgyventi ?

sveika, mums ir nebeoperavo kepenu ir nedare to termo.... budu, nes ju perdaug issisejo, bandem kelias chemijas, rezultato nebuvo, dabar geria xeloda, atrodo pagerejo situacija kepenyse.

beje kaip ten su tuo avastinu? ar jums kompensuoja ar pacios perkates? kiek seniau gydytojos klausdavau sakydavo skiria tik prie zarnyno ir sako akd kruties padeda net neirodyta, bet ziuriu vistiek naudojat ar ne?

ir del sanatorijos? ar jus vaziavote? kur geriau? as ir noreciau kad mama vaziuotu sakau pailsetu nuo namu,. bet ji sako ka ten as darysiu, nes nieko daryti negalima, masazu juk nedarys, na vienu zodziu kad nelabai ka tures ten pasiulyti proceduru jai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 24 liepos 2011 - 13:47