Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 20, 14:29)
Turiu naujienu visoms!

Ziurekite, ka as atradau:

http://www.oncohelp.lt/

Kazkas naujo Lietuvoje pradedama daryti? Ar gali tas projektas ir mums padeti, ar cia dar negydytiems chemija? Visokiu minciu kyla...

Parasykite, ka manote  rolleyes.gif

Tai nėra naujas saitas.

Kaip suprantu, brangu, o ar padės - jokių garanatijų. Mano onkologė apie juos nieko nesakė, nors šiaip ką žino ir kuo tiki - visada rekomenduoja. Kažkada galvojau jos paklausti ir užmiršau, būsiu pas ją rugpjūčio 8 ir paklausiu.

Paukštyte, kaip jautiesi, kaip nuotaikos? Ryt į chemiją?
Papildyta:
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 20, 14:29)
Turiu naujienu visoms!

Ziurekite, ka as atradau:

http://www.oncohelp.lt/

Kazkas naujo Lietuvoje pradedama daryti? Ar gali tas projektas ir mums padeti, ar cia dar negydytiems chemija? Visokiu minciu kyla...

Parasykite, ka manote  rolleyes.gif

Tai nėra naujas saitas.

Kaip suprantu, brangu, o ar padės - jokių garanatijų. Mano onkologė apie juos nieko nesakė, nors šiaip ką žino ir kuo tiki - visada rekomenduoja. Kažkada galvojau jos paklausti ir užmiršau, būsiu pas ją rugpjūčio 8 ir paklausiu.

Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 20, 14:49)
Tiktai idomu, kad jus rasote, jog avastina duodavo po kiekvienos dozes chemijos, o man pirma sulasindavo avastina, tada jau pradedavo chemija. Mane gyde VUOI, gal jus kitoj ligoninej ar kaip cia suprasti?

mamai irgi prieš chemiją avastinas. Gydosi man atrodo Klaipėdoje, jei nesimaišau smile.gif
Atsakyti
Aga, Klaipėdoje...lašino visad po chemijos ir tiksliai laikas buvo; jei gerai pamenu, pirmą kartą kapsėjo pusantros valandos, antrą kartą-valandą, visi sekantys po pusę valandos...tik dabar pagalvojau-o kodėl nepaklausiau gydytojos ko taip įdomiai laikas nustatytas....
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 07 20, 18:27)
Aga, Klaipėdoje...lašino visad po chemijos ir tiksliai laikas buvo; jei gerai pamenu, pirmą kartą kapsėjo pusantros valandos, antrą kartą-valandą, visi sekantys po pusę valandos...tik dabar pagalvojau-o kodėl nepaklausiau gydytojos ko taip įdomiai laikas nustatytas....

Kadangi avastinas veikia kraujotaką ir kraujodarą, pirmą kartą lašinama ilgiau tm, kad būtų galima objektyviai įvertinti paciento būklę. Jei spaudimo neužkelia, jokių kitokių pojūčių nesidaro, tada lašinimo laikas trumpinamas.
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 07 20, 18:27)

Wetra,

o po chemijos tai kaip -iskart uzbaigus paskutini chemijos vaista? Ar su kokia pertrauka?

Niekaip neisikertu, kodel skirtingai daroma. Man visada avastinas eidavo nr 1 ir visada per vienoda laika sulasindavo, dabar tiksliai nepamenu, bet manau apie valanda trukdavo...
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 07 20, 16:42)
Tai nėra naujas saitas.

Nidut,

jei rasiu su kuo is gydytoju pasikalbeti normaliai, butinai paklausiu apie ta gydyma. taciau itariu, kad visu "tradiciniu" mediku poziuris i kitoki gydyma is principo yra neigiamas ar bent jau be entuziazmo.

Siaip sau nuotaikos...galvoju, kaip gaila tu praejusiu 3savaiciu -labai iskankino mane skausmas, viduriavimai, nevalgymas, nemiegojimas, visos nesamones kruvoje. o butu buvusi chemija be jokiu eiliu, jau buciau po 1-o kurso, ir savijauta butu geresne...deja, yra kaip yra. dabar jauciuosi nusilpusi sad.gif

Neramu dar, kas mane gydys, ar bent kiek domesis...nes pasikeisti gydytojo be vedejos negaliu,o ji atostogose si menesi. verysad.gif

palinkekit man lengvesniu dienu-naktu...

Atsakyti
Paukšte. nebūtinai gydytojai turi pulti rekomenduoti komerciniu pagrindu dirbančios įstaigos. Juk čia kaip su vaistais - tokiu atveju galima įtarti daug dalykų. Manoji onkologė, kuria pasitikiu, tikrai nemeluos, jei yra verta, taip ir pasakys. Kad verta - aš tikiu, seniai juos pastebėjau, viską susiskaičiau, tik suprantu, kad reikia nemažai pinigų Štai ir viskas.

Paukšte, tu turi visą teisę reikalauti kito gydytojo. Beje, manoji Rutkauskienė dirba ir su virškinimo sistemos ligomis. Daukantienė - su moteriškomis. Prašykis pas kurią nors, jei tik jos bus.

O šiaip suimk save į rankas ir pasakyk: tai mano kova, turiu ją laimėti. Neseniai skaičiau vieno italų žurnalisto knygą, kurioje jis aprašo įspūdžius iš darbo Azijos šalyse. Jis rašo ir apie įvairius burtininkus ir pranašautojus. Atkreipiau dėmesį į tokią istoriją: jo vienas azijietis pažįstamas prarado darbą, vos nežuvo, paliko jį žmona, jis nuėjo pas pranašautoją ir šis pasakė: tik tu dabar nieko nedaryk, tegu įvykiai teka savo keliu, tu įžengei į juodžiausią savo gyvenimo tarpsnį ir jis praeis. Debesys praslinks ir Mėnulis vėl sušvis. Man tokie buvo pernykščiai metai. Ne tik žinia apie ligą ir visos pasekmės, bet ir kitos gyvenimo bjaurastys.

Visi mes turime savo išbandymus ir savo kryžių.
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 20, 20:22)
Wetra,
o po chemijos tai kaip -iskart uzbaigus paskutini chemijos vaista? Ar su kokia pertrauka?

viską užbaigus, gerai nepamenu-pusės ar visos valandos pertrauka ir tada Avastinas
Atsakyti
gal kas nors zinore ar priklauso sanatorinis gydymas esant IV stadijai?
buvo atlikta limfmazgiu salinimo operacija, pries 1.5 menesio.
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 07 21, 22:56)

mamai po operacijos buvo skirta sanatorija su tokia stadija
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 07 21, 23:20)
mamai po operacijos buvo skirta sanatorija su tokia stadija

kiek dienų, kur važiavo?ar patys prašėte ar gydytojas/a pasiūlė?
Atsakyti
Sanatorinio gydymo skyrimas nuo stadijos nepriklauso. Priklauso nuo visokiu indeksu (vezio atveju berods yra Karnovskio indeksai), kuo didesnis karnovskio indeksu zmogus ivertinamas tuo laikoma kad jis maziau gali apsitarnauti, ir nuo diagnozes. Tu indeksu gradacijas zino reabilitologai, bet ir galima patiems susizinoti pasiskambinus i valstybines ligoniu kasas.

Atsakyti

Jei tik limfmazgiai operuoti, tai prieš trejetą metų neskirdavo...
Atsakyti