Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(Domogintare @ 2011 07 19, 11:59)
Biologine terapija naudojama ir po chemijos, mano tetis gavo daugiau nei metus ir butu toliau gaves, bet su ja vel atskiri niuansai, uz tai ligonis pats turi pasirasyti sutikima, nenoriu dabar kapstytis kas ir kodel, bet speju, kad sirdelei nusilpti padejo sie vaistai, bet vel gi klausimas, kaip liga butu progresavus jeigu ne sis vaistas, yra kaip yra ir vaistai tikrai veikia skirtingai organizma, vieni su paprastom vaistu schemom remisijoje, labai dziaugisuosi uz musu stipruoles, pas mus buvo per du metus du recidyvai, net ir per biologine terapija.  verysad.gif

O man sake, kad biologini vaista duoda tik kartu su pirma chemija, kitaip NERA PRASMES. Tipo, turi jis padeti -turi neatsirasti daugiau mts. o jeigu atsirado, kas ir nutiko man po operacijos, vadinasi nesuveike. ir nera ko toliau beduoti. Sita girdejau ne tik is savo gydytojos, kuria nepasitikiu, bet ir is kitu gydytoju. gal taip tik Vilniuje daro, kad sutaupytu???
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 19, 16:44)
O man sake, kad biologini vaista duoda tik kartu su pirma chemija, kitaip NERA PRASMES. Tipo, turi jis padeti -turi neatsirasti daugiau mts. o jeigu atsirado, kas ir nutiko man po operacijos, vadinasi nesuveike. ir nera ko toliau beduoti. Sita girdejau ne tik is savo gydytojos, kuria nepasitikiu, bet ir is kitu gydytoju. gal taip tik Vilniuje daro, kad sutaupytu???

Tikrai gavom ne per pirma, chemija turi sunaikinti, o avastinas neleidzia formuotis naujam navikui, o pirma chemija nebutinai turi gi sunaikinti, tam zmonem ir skiriamq 6, 8 ir net 12 kursu, daromi kontrolinei tyrimai po triju kursu ir ziurimas rezultatas, jeigu poveikio nera, tai keiciam chemija, na as tiksliai nezinau, bet teciui buvo recidyvas ir po avastino naudojimo, tada galvojau, kad jis bus nuimtas, bet pasirodo ne, gavo nauja schema chemijos ir toliau avastina. g.gif
Atsakyti
Kaip man kovoti su kruteles edema, na echoskopo isvadoje parasyta skysciu sankaupos. Geriu slapima varanciu ir kas antra diena Furozemid i raumenis leidzia. Bet ji skaudi ir raudona.
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 07 19, 22:20)
Kaip man kovoti su kruteles edema, na echoskopo isvadoje parasyta skysciu sankaupos. Geriu slapima varanciu ir kas antra diena Furozemid i raumenis leidzia. Bet ji skaudi ir raudona.

Parašiau vaistų pavadinimą..bet per daug irgi rizikinga "išsivaryti" skysčius,juk visi kaliai,magniai taip pat pasišalina..

Nejaugi gydytojai nieko nerekomenduoja..?
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 07 19, 23:40)
Parašiau vaistų pavadinimą..bet per daug irgi rizikinga "išsivaryti" skysčius,juk visi kaliai,magniai taip pat pasišalina..

Nejaugi gydytojai nieko nerekomenduoja..?

kazkaip abejingai, nieko nesake ka daryti, dedu kopusto lapus, prispaudziu liemeneliu, lyg sumazeja per diena, o nakti vel issipucia, nes miegoti geriausia ant to sono, kur plautukas operuotas ir sonas, nes kai atsigulu ant sveiko sono pradedu koseti ir neatsikosciu. Baisus jausmas
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 07 19, 22:46)
kazkaip abejingai, nieko nesake ka daryti, dedu kopusto lapus, prispaudziu liemeneliu, lyg sumazeja per diena, o nakti vel issipucia, nes miegoti geriausia ant to sono, kur plautukas operuotas ir  sonas, nes kai atsigulu ant sveiko sono pradedu koseti ir neatsikosciu. Baisus jausmas

Įsivaizduoju kad baisu..
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 07 19, 14:23)
4u.gif
Sume, ar mamytei Avastino neskyrė?

Skyrė. Bet kaip ir žadėjo nebelašinti, gal nėra prasmės nežinau... Tiesiog mūsų paklausė ar toliau norim, kad jis būtų paliktas, tai sutikom ir dabar kas 3 sav. skiriamas, nežinau ar čia ne per didelis tarpas tarp jų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2011 07 19, 19:01)
Tikrai gavom ne per pirma, chemija turi sunaikinti, o avastinas neleidzia formuotis naujam navikui, o pirma chemija nebutinai turi gi sunaikinti, tam zmonem ir skiriamq 6, 8 ir net 12 kursu, daromi kontrolinei tyrimai po triju kursu ir ziurimas rezultatas, jeigu poveikio nera, tai keiciam chemija, na as tiksliai nezinau, bet teciui buvo recidyvas ir po avastino naudojimo, tada galvojau, kad jis bus nuimtas, bet pasirodo ne, gavo nauja schema chemijos ir toliau avastina. g.gif

As neaiskiai issireiskiau gal. Pirmaja chemija vadinama ta chemija, kuri daroma iskart po operacijos. tai jos metu ir pridedami biologiniai vaistai, avastinas. paprastai buna 6kursai tos chemijos, tiek ir avastino duoda. kartais zmonems dar pasiulo 7 ir 8 kursus, man nebesiule, nes jau nelaike sveikata.
Jeigu vezys po kiek laiko grizta ir vel reikia chemijos, tai ji jau bus nebe pirmos eiles chemija,(antroji). Ir jos metu jau nebeduoda avastino -nebepriklauso pagal Lietuvos sveikatos istatymus. Uzsienyje metastazavusiam veziui visa laika duodami biologiniai vaistai. Ir ne tik avastinas, yra dar 2 rusys biologiniu vaistu, joms ir reikia tyrimo ar genai mutave. bet tie 2 vaitsai yra nekompensuojamos, o kaina vienam menesiui apie 15 000 lt, o duoda tik tiems, kurie itraukiami i tyrima.

Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2011 07 19, 22:46)
kazkaip abejingai, nieko nesake ka daryti, dedu kopusto lapus, prispaudziu liemeneliu, lyg sumazeja per diena, o nakti vel issipucia, nes miegoti geriausia ant to sono, kur plautukas operuotas ir  sonas, nes kai atsigulu ant sveiko sono pradedu koseti ir neatsikosciu. Baisus jausmas

Patricija,

kopusto lapus reikia subraizyti, kad sultys galetu isteketi, ta tikrai zinau. ir keisti reikia kas keleta valandu.
Ar ne geriau tau butu miegoti ant nugaros? dar pasiaukstinus, na kaip ligonineje kad lovos galas uzkeliamas aukstyn. Aisku, tu jau viska isbandziusi...labai uzjauciu del to jausmo, stiprybes tau, palaikau...reikia ir tau ieskoti protingo gydytojo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paukste Rudenine: 20 liepos 2011 - 00:02
4u.gif
Per žiopla aš dar tuose dalykuose-neskiriu pirminių antrinių ir t.t. chemijų...

Mano žmogučiui Avastiną lašino po kiekvienos dozės (gavo FOLFOX), taigi-kas dvi savaites, tik lašinant šeštąją dozę nedavė, nes truputuką skubėjom operuoti kepenis...po operacijos vėl žadėjo lašinti Avastiną...
Klausiau gydytojos apie Avastiną. Pažodžiui neatsimenu, bet esmė ta, kad šis vaistas aptraukia tuos „brudukus“ ( augliukus-metastazes) tokia plėvele, ir jie per tą plėvelę negauna maitimo ir žūsta (na aš ūkiškai padėsčiau blush2.gif )
Išties, kai vyrui išpjaustė kepenis, išpjautieji "augliukai" buvo negyvi....

Kaip ir prikaluso, po mėnesio iš po operacijų, nuvažiavom pas chemikę (turim nuostabią gydytoją wub.gif ). Padarė kraujo tyrimus ir KT; kadangi markeris telpa į normą -davė mėnesį atostogų nuo chemijos thumbup.gif ...
Atsakyti
Labas mergaitės 4u.gif

Šiandien pagaliau turiu daugiau energijos, kad atsiversčiau kompiuterį ir "prisiregistruočiau".

Vis dar randuosi VUOI, pirmadienį perkėlė į karantino palatą, nes krito leukocitai. Šiandien labai tikėjausi, kad paleis, bet kur tau.. Antra savaitė Chemikų stovykloje įpusėja.

Pirmi įspūdžiai geresni nei bijojau (beldžiu tris kart į kaktą ir spjaudausi per petį). Pykinimas numalšinamas vaistais, silpnumas kartais vedantis į paniką, bet pakeliamas. Tiesa, suleido kartą vaistų nuo pykinimo tiesiai į veną - beveik apalpau procedūrinėje. Viena seselė bandė įtikinti, kad tai dėl adatų baimės.. doh.gif Vėliau kita pasakė, kad esant mažam kraujo spaudimui, jokiais būdais negalima leisti vaistų nuo pykinimo į veną schmoll.gif tik į raumenį. Ką gi, mokausi.

Apetitas vis mažėjo ir, perėjus į karantiną ir spec. dietą (a.k.a. Maistas Be Skonio Ir Vaizdo), visiškai dingo. Pilvas limpa prie nugaros. Bet jau svajoju apie tai, ką valgysiu namuose, tad, manau, čia tik laiko klausimas.
Pakilo sena draugė angina, atsirado stomatitas, tad šian gavau neskaniųjų Nystatin Actavis.

Yra kuo ir džiaugtis. Gydytoja visad maloni ir labai gera. Viską paaiškina, atsako net į kvailiausius mano klausimus. Paskaičius kitų istorijas, manau, kad man velniškai pasisekė.
Esu labai dėkinga vienai supermamai už nuolatinį lankymą ir rūpestį. Ir mėlynes! wub.gif

Tikiuosi, kad jūs laikotės gerai. Vis galvoju, kaip sekasi Paukštei ir tikiuosi, kad ji ras kuo geresnę gydytoją, kuri niekad nenuleis rankų.
Juk viskas įmanoma, tik reikia labai norėti, tiesa? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 07 20, 09:17)
4u.gif
Per žiopla aš dar tuose dalykuose-neskiriu pirminių antrinių ir t.t. chemijų...

Mano žmogučiui Avastiną lašino po kiekvienos dozės (gavo FOLFOX), taigi-kas dvi savaites, tik lašinant šeštąją dozę nedavė, nes truputuką skubėjom operuoti kepenis...po operacijos vėl žadėjo lašinti Avastiną...
Klausiau gydytojos apie Avastiną. Pažodžiui neatsimenu, bet esmė ta, kad šis vaistas aptraukia tuos „brudukus“ ( augliukus-metastazes) tokia plėvele, ir jie per tą plėvelę  negauna maitimo ir žūsta (na aš ūkiškai padėsčiau  blush2.gif )
Išties, kai vyrui išpjaustė kepenis, išpjautieji "augliukai" buvo negyvi....

Kaip ir prikaluso, po mėnesio iš po operacijų, nuvažiavom pas chemikę (turim nuostabią gydytoją  wub.gif ). Padarė kraujo tyrimus ir KT; kadangi markeris telpa į normą -davė mėnesį atostogų nuo chemijos thumbup.gif ...

Wetra,

tikrai jusu nuostabi gydytoja, jei jus ZINOTE jog po operacijos priklauso po menesio nuvaziuoti pas chemike. Nes maniske, zinodama, jog man jau paskirta operuotis, net neuzsimine kad pas ja turiu pasirodyti, atvirksciai -dave suprasti, kad netoleruoju chemijos ir man jos nebus galima skirti, nebent avastina. kai paklausiau kada po operacijos pas ja pasirodyti, atsake -kai jau sustipresite...sad.gif

Atrodo, kad tavo zmogucio ir mano gydymas pradzioje buvo toks pats -Folfox kursas ir avastinas. Tiktai idomu, kad jus rasote, jog avastina duodavo po kiekvienos dozes chemijos, o man pirma sulasindavo avastina, tada jau pradedavo chemija. Mane gyde VUOI, gal jus kitoj ligoninej ar kaip cia suprasti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paukste Rudenine: 20 liepos 2011 - 13:51
Turiu naujienu visoms!

Ziurekite, ka as atradau:

http://www.oncohelp.lt/

Kazkas naujo Lietuvoje pradedama daryti? Ar gali tas projektas ir mums padeti, ar cia dar negydytiems chemija? Visokiu minciu kyla...

Parasykite, ka manote rolleyes.gif
Atsakyti