Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(sume @ 2011 07 16, 11:44)
Kitas atvykimas į VUOI buvo po 6 kursų Folfox. Tas pats konsiliumas iškart irgi rėžė: "Netoleruojat chemijos" dėl to pačio GALŪNIŲ sindromo. Nors mūsų chemoterapeutė buvo numačiusi FOLFIRI. Konsiliumas iškart parašė, kad dabar bus Xeloda, nes folfiri TIKRAI nebegalima, bus galūnėms dar blogiau. Vat tai taip išeina jiems į patį vaistų efektyvumą nusispjaut???... Juk Folfox davė ne tokius rezultatus kokių tikėjomės...

galuniu sindroma sukelia 5-FU, kuris ieina ir i FOLFOX, ir i FOLFIRI schema - todel ir neskyre FOLFIRI: jis ir toliau sukeltu galuniu sindroma.

galiausiai, kaip jau buvo rasyta, gydymo veiksmingumas priklauso nuo to, kokiems vaistams jautrus auglys, o ne nuo vaistu toksiskumo (tai, kas pacientu paprastai vadinama "stiprumu")...

na, palyginti galima su antibiotikais ir infekcijomis. jei, tarkim, plauciu uzdegima sukelia bakterija - skiriami antibiotikai, kurie ta bakterija uzmusa. bet jeigu plauciu uzdegima sukelia virusas - gydyk negydes kokiais nori antibiotikais, rezultato nebus, nes antibiotikai virusui kaip svestas vandenelis... kita vertus, gydymas daznai pradedamas pagal iprasta logaritma, tikintis, kad suveiks - nes laukiant, kol is paselio isaugs bakterija ir nustatinejant jos jautruma antibiotikams gali praeiti ir savaite, o pacientas per ta laika nusigaluos... zodziu, net ir paprastesniu ligu gydymas daznai tam tikra loterija...

QUOTE(sume @ 2011 07 16, 11:44)
Mamai KT buvo daryta tik vieną kartą po 6 chemijų. Po 4 buvo pilvo echoskopija, per kurią nieko blogo nematė. Tai ar ta pilvo echoskopija išvis reikalinga tada? Dabar po savaitės ji vėl nusimato. O kodėl ne KT?? Ir apskritai dabar įdomu, tai vadinasi daro tik Pilvo organų KT ar taip suprantu? Ar čia įeina ir plaučiai ir dar gal kas reikalinga?
Dar pridursiu, kad nebuvo darytas joks kepenų tyrimas apie kurį čia buvau ne kartą skaičiusi, dar mamai užspazmuoja kasa, vienu žodžiu jokių išsamių tyrimų.

todel, kad KT reiskia dideli apsvitinima radiacija, o to vengiama. standartiskai ipusejus chemoterapija daroma echoskopija, o pabaigus visa gydyma - KT. plauciu KT irgi paprastai nedaroma, jei nera itarimu, kad jos reiketu. paprastai rekomenduojama bent karta per metus pasidaryti plauciu rentgena.

del kepenu fermentu tyrimo galima kreiptis i savo seimos gydytoja.

o kokius dar "issamius" tyrimus isivaizduojat?

QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 16, 00:21)
nieko sau, sakai baisokas?
O as dar ne iskart leidausi, perklausiau kito skausmo klinikos gydytojo ar tikrai man ji leistis, atsake, taip taip , butinai. net nepagalvojau, kad galetu pasiulyti pavojinga vaista sad.gif

na... palyginti su chemoterapija - dexametazonas tokia nekaltybe... ir net neabejoju, kad jis buvo leidziamas per diena kelis kartus, kai gaudavote FOLFOX, nes jis gydo uzdegima ir padeda sumazinti chemijos salutinius poveikius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 16 liepos 2011 - 11:16
Skaitau postus ir siaubas ima. Susinervinau iki begalybės. Šiaip, manau, gydytojais reikia pasitikėti, o kaip kitaip gydytis, tačiau derėtų būti atidiems. Kad galėtum paklausti, jei kas neaišku ir suvokti, ar atsakymas tikrai argumentuotas ir geranoriškas. Tai aš tokius gydytojus ir mačiau VUOI. Žinoma, gal neturėtų ligonis mokyti gydytojo. Mačiau ir tokį atvejį.

Dėl KT. Aš kai savo onkologei paprašiau prie KT plaučių tyrimo prijungti ir kepenis, ji man atsakė, kad nereikia, kad ir taip per praėjusius metus keliskart buvau tikrinta su KT, paskui švitinimas, todėl radiacijos man ir taip jau daug. Sakė, kad jeigu jai kiltų koks įtarimas, kad kas nors negerai, tada taip. Ir man toks jos atsakymas pasirodė blaivus ir tausojantis ligonį. Ji man taip pat patarė nueiti pas Ruolią, kad išsivalyčiau nuo visų negerumų po chemijos ir švitinimo. Ir aš tikrai nemanau, kad ji elgėsi nerūpestingai. Nežinau, tpfu tpfu, tpfu.

Kažkur esu girdėjusi, kad limfmazgių geriau "nekopinėti", nes taip tik pasklinda mts. juk neveltui chirurgai sako: pjauti, vadinasi, išsėti, pajutęs grėsmę, bėga kitur.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 16, 12:21)
Šiaip, manau, gydytojais reikia pasitikėti, o kaip kitaip gydytis, tačiau derėtų būti atidiems. Kad galėtum paklausti, jei kas neaišku ir suvokti, ar atsakymas tikrai argumentuotas ir geranoriškas.

butent drinks_cheers.gif
bendraujant su gydytojais labai naudinga kartu vestis koki artima zmogu. vis tik ligonis ir jauciasi prasciau, ir jaudinasi daugiau, tai gali trukdyti isiminti informacija ir ja teisingai suvokti... o blaivaus proto "nesaliskas" klausytojas padetu prisiminti, kas buvo kalbeta, primintu, ko dar reikia paklausti, galiausiai - ir emociskai palaikytu, kai sunku...
Atsakyti
Tai, kad esmė ta, kad nuo folfox galūnės daugiausiai dilkčiodavo, šaldavo, išsukinėdavo nuo to šalimo visus pirštus ir po 4 chemijos kirto per pėdas bet esmė, kad dabar nuo Xelodos galūnėms dar baisiau. Mamai nuo folfox nesilupo net oda, o dabar turbūt kaip SVETAI kad buvo, betrūksta, kad nagai dar nukristų. Mamos gydytoja sako, kad gal čia taip dar nuo tos oxaliplatinos užsilikę...
bet turbūt čia daugumai kerta vaistai per tas galūnes... Gydytojai minėjo, kad vyrams ir vyresnėms moterims visa tai pasireiškia silpnesne forma. Aišku, išimčių irgi turėtų būti.

Mamos chematerapeutė yra tikrai labai gera gydytoja, šiauliuose perėjom per visas ir ši pasirodė tinkamiausia. Kol kas jokio blogo žodžio apie ją. Labai rūpestingas, šiltas žmogus.

Ačiū už paaiškinimus dėl to KT, dabar ramiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 07 16, 14:21)
Tai, kad esmė ta, kad nuo folfox galūnės daugiausiai dilkčiodavo, šaldavo, išsukinėdavo nuo to šalimo visus pirštus ir po 4 chemijos kirto per pėdas bet esmė, kad dabar nuo Xelodos galūnėms dar baisiau. Mamai nuo folfox nesilupo net oda, o dabar turbūt kaip SVETAI kad buvo, betrūksta, kad nagai dar nukristų. Mamos gydytoja sako, kad gal čia taip dar nuo tos oxaliplatinos užsilikę...
bet turbūt čia daugumai kerta vaistai per tas galūnes... Gydytojai minėjo, kad vyrams ir vyresnėms moterims visa tai pasireiškia silpnesne forma. Aišku, išimčių irgi turėtų būti.

Mamos chematerapeutė yra tikrai labai gera gydytoja, šiauliuose perėjom per visas ir ši pasirodė tinkamiausia. Kol kas jokio blogo žodžio apie ją. Labai rūpestingas, šiltas žmogus.

O kokia gydytojos pavardė ? , nes dabar mano tėvukas pradėjo gydytis Šiauliuose nebevažiavo į Vilnių kaip blogai buvo tai jam Šiauliuose labiau patiko bendravima sgydytojų su pacientais negu Vilniuje Kaip tėvukas sako Vilniuje konvejeris .....
Atsakyti

maniske pas ja nepapuole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 07 16, 16:21)
maniske pas ja nepapuole smile.gif

O pas kurią gydosi? smile.gif
Atsakyti
[quote=ragnez,2011 07 16, 12:15]
galuniu sindroma sukelia 5-FU, kuris ieina ir i FOLFOX, ir i FOLFIRI schema - todel ir neskyre FOLFIRI: jis ir toliau sukeltu galuniu sindroma.

Ragnez,

as irgi zinau, kad galuniu sindroma sukelia 5Fu, bet jis ieina i visur -Folfox ir folfiri ir xeloda yra tas pats.
ir tai yra visi vaistai, kurie skiriami nuo zarnyno vezio.
tai kaip cia iseina tada?
jei zmogui ta chemija sukelia "galuniu sindroma', tai ji visa jam nebetinkama ir KAS TADA?
Juk visvien nieko kito nera, tiktai tie patys vaistukai.
Uzsienyje skaiciau, kad 3 ie 4 st duodami biologiniai vaistai, bet ne pas mus.
na ir ka duoti tiems, kurie turi ta "galuniu sindroma"?

doh.gif
beje, o juk kazkiek senesniais laikais dar nebuvo tu europietisku schemu, tai dar paprastesniais vaistais gyde...ir padejo juk, isgyvendavo zmones metu metus...o dabar ka -galuiu sindromas ir viskas, neber ka duoti ligoniui? kazkokia nesamone. ypac kai zinai, jog buna net nagai nusilupa ir visvien duoda chemija, nes ner ka daryt sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paukste Rudenine: 16 liepos 2011 - 16:01
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 16, 16:56)
o dabar ka -galuiu sindromas ir viskas, neber ka duoti ligoniui? kazkokia nesamone. ypac kai zinai, jog buna net nagai nusilupa ir visvien duoda chemija, nes ner ka daryt sad.gif

o nemanai, kad skirdami vaistus gydytojai kazkiek atsizvelgia i paciento reakcija?
noriu pasakyti, kad vienokie ar kitokia vaistu salutiniai poveikiai buna visiems - bet skirtingi buna du dalykai:
1. salutiniu poveikiu pasireiskimo stiprumas
2. paciento gebejimas/noras su tais salutiniais poveikiais tvarkytis...

Tai, kad esmė ta, kad nuo folfox galūnės daugiausiai dilkčiodavo, šaldavo, išsukinėdavo nuo to šalimo visus pirštus ir po 4 chemijos kirto per pėdas bet esmė, kad dabar nuo Xelodos galūnėms dar baisiau.

manau, kad mes kalbam apie DU salutinius poveikius.
1. dilgciojimas, salimas, skausmas - tai neurotoksinis oxaliplatinos ir 5-FU poveikis. ty., chemija pazeidzia nervu galunes ir sukelia tokius simptomus.
2. galuniu sindromas - tai 5-FU sukeliamas odos pazeidimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 18 liepos 2011 - 10:04
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 11:04)
manau, kad mes kalbam apie DU salutinius poveikius.
1. dilgciojimas, salimas, skausmas - tai neurotoksinis oxaliplatinos ir 5-FU poveikis. ty., chemija pazeidzia nervu galunes ir sukelia tokius simptomus.
2. galuniu sindromas - tai 5-FU sukeliamas odos pazeidimas.

Tai matyt taip ir išeina, pasireiškia ir tas ir tas...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 11:04)
o nemanai, kad skirdami vaistus gydytojai kazkiek atsizvelgia i paciento reakcija?
noriu pasakyti, kad vienokie ar kitokia vaistu salutiniai poveikiai buna visiems - bet skirtingi buna du dalykai:
1. salutiniu poveikiu pasireiskimo stiprumas
2. paciento gebejimas/noras su tais salutiniais poveikiais tvarkytis...

Na, jei man tas "galuniu sindromas", o tiksliau "delnu-padu" sindromas pasireiskia stipriai, tai ka? Juk tai reakcija i 5Fu, o jis visose schemose. Tai mano gydytoja ir aiskino man, kad nera kuo pakeisti man vaistu ir ji nezino kaip mane gydyti. O ko nezinoti -pasirinkimas juk is tu paciu vaistu tarpo. unsure.gif

Ir kaip ypatingai tvarkytis su siuo poveikiu? bet kuriuo atveju, poveikiui perejus is 1 laipsnio i 2 laipsni, reikia duoti poilsio organizmui -as gaudavau 3sav vietoje 2sav i tarpus tarp chemiju. Aisku, tepdavau oda riebiu kremu. na, man tas poveikis nebuvo kazkoks baisus,gal labiau nemalonus.
Viduriavima prisimenu kur kas blogiau .. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 18, 15:30)

kaip tau dabar einasi? ar jau atradai veiksminga buda sumazinti skausma?
gal tariesi su kuo nors del tolimesnio gydymo?
laikykis 4u.gif
Atsakyti