QUOTE(sume @ 2011 07 16, 11:44)
Kitas atvykimas į VUOI buvo po 6 kursų Folfox. Tas pats konsiliumas iškart irgi rėžė: "Netoleruojat chemijos" dėl to pačio GALŪNIŲ sindromo. Nors mūsų chemoterapeutė buvo numačiusi FOLFIRI. Konsiliumas iškart parašė, kad dabar bus Xeloda, nes folfiri TIKRAI nebegalima, bus galūnėms dar blogiau. Vat tai taip išeina jiems į patį vaistų efektyvumą nusispjaut???... Juk Folfox davė ne tokius rezultatus kokių tikėjomės...
galuniu sindroma sukelia 5-FU, kuris ieina ir i FOLFOX, ir i FOLFIRI schema - todel ir neskyre FOLFIRI: jis ir toliau sukeltu galuniu sindroma.
galiausiai, kaip jau buvo rasyta, gydymo veiksmingumas priklauso nuo to, kokiems vaistams jautrus auglys, o ne nuo vaistu toksiskumo (tai, kas pacientu paprastai vadinama "stiprumu")...
na, palyginti galima su antibiotikais ir infekcijomis. jei, tarkim, plauciu uzdegima sukelia bakterija - skiriami antibiotikai, kurie ta bakterija uzmusa. bet jeigu plauciu uzdegima sukelia virusas - gydyk negydes kokiais nori antibiotikais, rezultato nebus, nes antibiotikai virusui kaip svestas vandenelis... kita vertus, gydymas daznai pradedamas pagal iprasta logaritma, tikintis, kad suveiks - nes laukiant, kol is paselio isaugs bakterija ir nustatinejant jos jautruma antibiotikams gali praeiti ir savaite, o pacientas per ta laika nusigaluos... zodziu, net ir paprastesniu ligu gydymas daznai tam tikra loterija...
QUOTE(sume @ 2011 07 16, 11:44)
Mamai KT buvo daryta tik vieną kartą po 6 chemijų. Po 4 buvo pilvo echoskopija, per kurią nieko blogo nematė. Tai ar ta pilvo echoskopija išvis reikalinga tada? Dabar po savaitės ji vėl nusimato. O kodėl ne KT?? Ir apskritai dabar įdomu, tai vadinasi daro tik Pilvo organų KT ar taip suprantu? Ar čia įeina ir plaučiai ir dar gal kas reikalinga?
Dar pridursiu, kad nebuvo darytas joks kepenų tyrimas apie kurį čia buvau ne kartą skaičiusi, dar mamai užspazmuoja kasa, vienu žodžiu jokių išsamių tyrimų.
Dar pridursiu, kad nebuvo darytas joks kepenų tyrimas apie kurį čia buvau ne kartą skaičiusi, dar mamai užspazmuoja kasa, vienu žodžiu jokių išsamių tyrimų.
todel, kad KT reiskia dideli apsvitinima radiacija, o to vengiama. standartiskai ipusejus chemoterapija daroma echoskopija, o pabaigus visa gydyma - KT. plauciu KT irgi paprastai nedaroma, jei nera itarimu, kad jos reiketu. paprastai rekomenduojama bent karta per metus pasidaryti plauciu rentgena.
del kepenu fermentu tyrimo galima kreiptis i savo seimos gydytoja.
o kokius dar "issamius" tyrimus isivaizduojat?
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 16, 00:21)
nieko sau, sakai baisokas?
O as dar ne iskart leidausi, perklausiau kito skausmo klinikos gydytojo ar tikrai man ji leistis, atsake, taip taip , butinai. net nepagalvojau, kad galetu pasiulyti pavojinga vaista
O as dar ne iskart leidausi, perklausiau kito skausmo klinikos gydytojo ar tikrai man ji leistis, atsake, taip taip , butinai. net nepagalvojau, kad galetu pasiulyti pavojinga vaista
na... palyginti su chemoterapija - dexametazonas tokia nekaltybe... ir net neabejoju, kad jis buvo leidziamas per diena kelis kartus, kai gaudavote FOLFOX, nes jis gydo uzdegima ir padeda sumazinti chemijos salutinius poveikius...